2009-09-30
18:20:14

Det är något skumt...
... med min bak!

Mina spenar har blivit dubbelt så stora och jag har fått en mjukare bak... och idag kom något därifrån! Lillmatte sa att det var något med att jag "löper". Vad är ordet löp vet jag inte riktigt. Konsekvenserna till detta är att jag blir frihetsbedrövad genom att jag inte får vistas ensam i trädgården och sola i fred där...!
Maten minskas och motionen ökas... vad i hela fridens namn är LÖP!!!!????

Jag får inte springa lös lika mycket nu i skogen och inte vara lös bland alla hundar utan att bli noggrant övervakad! Varför är alla hanhundar så plötsligt intresserade av mig!? Har jag blivit snyggare på sista dagarna eller?
Varför dras deras nosar till min bakdel! Även tikar börjar nosa mig irriterande nära och de sa ofta till mig att jag löper och börjar bli stor.
Vad är ordet LÖP i hela fridens namn! Det låter också löjligt och dumt med ordet "LÖP"!
Min granne Elsa har aldrig löpt sedan jag kom hem från min uppfödare och hon berättade att hon löpte en gång och sedan blev hon steriliserad. Hon har inte berättat för mig vad det innebär och det ska jag göra ikväll under promenaden! Jag har aldrig hört ordet förut.

Mina mattar och husses ögon har blivit vassare på en enda dag och nu övervakar hon allt jag gör utomhus. Inga hanhundar. Nästan ingen frihet. Kopplade promenader.

Lillmatte berättade för min stormatte idag att jag slog till dövörat vid några tillfällen då hon tränade mig. Imorse innan jag fick höra det löjliga ordet bad hon mig sitta stilla medan hon gömde apportbenet. När hon väl var tillbaka har jag förflyttat mig flera meter för att smygtitta var hon gömde benet. Ibland kom jag inte riktigt till henne när jag har apporterat utan sprang åt motsatt håll och lekte med den för mig själv. Det var nog tecken på löp sa hon också och det skulle hon memonera till nästa gång!

KannågonihelavärldenberättaförmigvadordetLÖPbetyder!?!? Jag är tacksam för hälp och tips samt råd!

/Ester

2009-09-28
21:02:56

Brukshundklubben

Hejsan!

Vid sextiden på kvällen kom min älskling, Alfons hem till oss. Efter en liten lekstund åkte vi alla till brukshundklubben och där tränade vi lydnad. Först var jag rätt okoncentrerad och ville bara leka med Alfons - men så småningom "skärpte" jag mig och hade toppenbra ögonkontakt under fot-övningen med lillmatte!

Alfons älskar dragkamp högt och han väljer hellre min lädertrasa framför hans egen repleksak och godis! Under träningen fick han låna min trasa och lillmatte ska fixa en till honom, som present!
Vi hann med t.ex. budsföring, platsliggande, hopp över hinder och fot under drygt 1,5 timmar. Vi hälsade också på en annan gul boxerhane, som också heter Alfons! Han kom från Bol's och är 1,5 år gammal. Vi kommer förmodligen så småningom att skapa en träningsgrupp!

Jag gillar verkligen att arbeta och på väg hem passade Alfons (min Alfons) och jag på att brottas och när jag kom hem åt jag en rejäl portion och sedan iväg till korgen!
Här kommer en film då Alfons och jag lekte i skogen, på riktigt boxervis!God natt!
/Ester

2009-09-27
15:51:56

Fnatt á la boxer!
Tjo!

Idag tog lillmatte och jag en lååång (lite mer än 3,5 timmar!) promenad vid Erstavik. Där hittade hon två fågelfjädrar av större hackspett och fasan. Min lillmatte samlar på fina fjäder och bland annat har hon fjädrar från havsörn, kungsörn, gåsgam, trana, ormörn, eleonorafalk, gärdsmyg m.m.

Hon la också ut ett spår i början av promenad och när vi var på väg tillbaka har spåret lagt sig i 2:15 timmar och jag kunde spåra utan något större problem (struntade dock i alla pinnar!). Vi körde också några pass "uppletande av föremål" och det gillar jag. Att arbeta i bruks (t.ex. spår, sök och lydnad) älskar jag verkligen!!!

Här kommer två videofilmer som lillmatte tog på mig när vi var på Erstavik i fredags, då jag hade ett långdraget boxerfnatt! Det syns också att min svans inte helt hängde med!
Titta och njut!
/Ester

2009-09-26
20:30:53

Petig och snål domare!
Tjenadärhemma!

Igår var lillmatte och jag på Erstaviks strand och där fick jag ett riktigt "långdraget fnatt" och jag rusade bara runt, stoppade ner mina tassar i sanden och rusade mot lillmatte i hög fart, för att sedan tvärstanna så att all sand skvättes på henne! Hon fick sand i sina skor, tröja, kamera, byxor... Hon har filmat en stor del av scenen och hon ska försöka lägga ut så att ni kan se hur roligt jag hade!

Idag for stor- och lillmatte samt jag iväg runt 08 för att åka till Nynäshamn BK:s off. utställning en bit söder om Ösmo (norr om Nynäshamn). Det var bara bruksraser och det var nästan skönare än SKK-utställningar, eftersom det är inte lika många människor och hundar!
Vi placerade oss vid ring 1 och domaren Eva Liljekvist-Borg bedömde några bouvier des flandres innan det var dags för boxrar - och så snabbt har vi aldrig varit med om! Det brukade ta flera timmar innan det är vår tur, men idag tog det knappt ca 30-45 min förrän det var min tur!
Det var några hanar som bedömdes innan mig och minst en fick CK men några blåa band. När det var min tur hade hon jättebråttom - hon började genast granska mig, trots att vi nästan inte hunnit göra något! Min lillmatte hade bråttom med att ställa upp mig på bästa ställ innan hon bad oss springa runt.

Sedan tittade hon på mig med sina extrema kritiska ögon och sedan kom sekreteraren fram till mig och gav ett rött band. Inget mer. Trots allt var jag ensam i min klass och det var bara 1-2 tikar efter oss... Bara 1 CK hos boxerrasen idag... domaren var extremt snål och petig!

Resultat:
Juniorkl. 1
Juniorkk. 1

Ruffa (avelstiken hos Woogiebox's kennel) fick också ett rött band och inget mer - som jag... Utställningar går ju alltid upp och ner - och man ska inte deppa för att det har gått ganska dåligt - se fram emot nästa utställning istället! Vi är nöjda med ett rött band, om man tänker på att domaren är petig av sig!

Nu ska jag inte gnälla mer - vi ÄR nöjda med rött band! Nu blir det mycket bruksträning för min del - och det ÄLSKAR jag!!!

/Ester

2009-09-22
19:01:54

Gyttjabad!
Tjoho!

Idag har vi varit på båtvarvet för att sjösätta Robin eftersom hans köl har blivit målad, och där strotsade jag runt och hittade på några bus. Senare på eftermiddagen hämtade stormatte och jag lillmatte vid tågstationen och åkte till Erstavik. Där träffade jag min älskling (Alfons!) och i lekte helvilt i lite mer än en timme. Vi gick utmed sjön och såg ett nedfällt träd som nyligen blivit "nedslaget" av en bäver!

Vid ett ställe i skogen band de fast mig medan Alfons' matte och min lillmatte sprang och gömde sig. Efter en liten stund hörde vi Alfons' matte vissla och då rivstartade Alfons så att alla tarrbarr på marken yrde omkring! Han hittade lätt sin matte eftersom hon stod bakom ett träd men det var lite knepigt att hitta min lillmatte - men hittade slutligen henne bredvid en rotvälta! Därefter var det min tur och jag hittade båda mina mattar jättefort och utan något större problem - trots att de gömde på ganska svårupptäckta platser!

På väg tillbaka till bilen rusade Alfons och jag runt och helt plötsligt hördes ett P L U M S ! Min lilla älskling försvann helt spårlöst men sedan upptäckte jag att han råkade hoppa i ett stort och djupt kärr! Det var något slags algväxt (andmat eller så) mitt i kärret och en lerig sump runtom. Alfons plaskade bara runt och sedan kämpade han sakta igenom sumpen och fångade min stormattes hjälpande hand!
När han var på säker mark tittade han surt på oss alla men skakade sedan sig lite, och så sprang vi och lekte igen... som om ingenting har hänt!

När jag kom hem fick jag badas eftersom jag var rätt lerig! Nu är jag lika ren som en Hollywood-pudel! Gillar inte speciellt att bli "tvångbadad", där jag står som en förstenad statyn i badkaret och är intill orubblig förrän lillmatten säger "Braaaa! Kom upp!" och då hoppade jag upp från badkaret för egen maskin!

Ha det så gott!
(Nu ska jag se till att schampoodoften försvinner relativt snabbt!)

/Ester

2009-09-16
19:38:25

10 månader!!!

Hejsan!

Idag fyller jag och mina kära syskon hela 10 månader!!!
Jag tycker det var helt nyligen vi bråkade om vår mamma Elsas spenar, som tillverkade världens godaste mjölk! Lustigt nog heter båda min mamma och min grannboxer Elsa, men min mamma kom från Nuggets och min granne från Mysslingens...

Imorse var det tät dimma här och man kunde inte se mer än 150 m och ännu värre upplevde vi i somras, då vi var ute i skärgården med vår båt i TÄT dimma, det var inte ens mer än 10 m sikt! Vi var endast ett par kilometer från färjeolyckan utanför Nynäshamn! Vi hörde också något av fartygen tuta högt... det var läskigt!

Imorse lekte jag med en amerikan (blandras) på 3 år vid båtvarvet och vi sprang jättemycket så jag var trött när husse åkte hemifrån med vespan för att hämta min lillmatte och åka in till stan! Lillmatte berättade senare på kvällen att de har blivit stoppade av polisen, då de hade en "alko-kontroll" vid vägen och de kunde åka vidare utan anmärkning.
Senare på eftermiddagen åkte husse och stormatte med mig till stan och efter drygt 45 min i bilen kom lillmatte och hämtade mig och vi gick hela vägen från Kungsholmen till Slussen och åkte sedan hem. Det var en massa människor, cyklar, turister, bilar i stan och jag var rätt irvig hela tiden, så när vi kom hem tuppade jag av!

Här kommer ett par bilder på mig, när jag var lite yngre...


6 veckor, jag fick träffa min flock för första gång.


2,5 månader.

 
4 månader. Till höger min granne Elsa.


6,5 månader. Bad i tallpollen!


8 månader - alltid mycket spring i benen!

/Ester


2009-09-13
16:29:35

Hundträff x2

Hej svejs!

Vilken helg jag har haft...!

Igår åkte vi till Hellasgården (ett friluftsområde vid nackareservatet) och när vi kom dit mötte vi fyra glada boxermänniskor och 5 boxrar. Min bästis Lisa och hennes mormor Maja (jag är Majas barnbarns barnbarn!), Nellie, Vera och Ruf var på plats. Vi började med att ta en promenad och min lillmatte var tyvärr i fel ände i kopplet - jag var överfull med energi och skulle önska att alla hundars koppel skulle gå av! :P

Vi kom till en vacker och stor gräsyta där vi tränade lite lydnad. Jag fick prova på två nya saker - budföring och platsliggande bland andra hundar. Det där med budföring, stod Lisas matte Martina ett stenkast bort med min kamptrasa och lockade på mig. Efter att lillmatte har visat Martina och trasan för mig gick vi tillbaka och sedan släppte hon mig. Det var först full fart - men sedan insåg jag att jag hade all världens chans att smita och leka lite med Lisa!
Jag avvek och sprang mot Lisa men tvärstannade och tvekade lite, men sprang ändå tillbaka till Martina och hade en liten kamp med henne!
När det var dags för platsliggande låg jag andra från vänster med Ruf till höger och Vera till vänster om mig. Jag låg "blickstilla" (kroppen i alla fall!) länge men reste upp mig en kort stund men snabbt på plats var lillmatte!
Lillmatte tyckte att jag var jätteduktig och jag gillar att träna lydnad - så länge det är roligt och varierande!

Efter dess avvek Lisa, Maja och jag från promenaden och gick till en äng i närheten. Där släpptes vi alla lösa och det fungerade jättebra! Maja är snart 10 år men fortfarande still going strong!!! Hon visade för mig var gränserna stod men sedan accepterade hon mig som om jag var hennes nya familjemedlem! På Martinas sida står det roliga meningar om hundarna och hon avslutade blogginlägget med "Nu älskar alla Ester!"
Haha!

Idag var det en nytt hundträff och vi åkte till Gärdet och träffade ett litet gäng med tre andra hundar:
Amstaffen Azi
Mellanpudeln Mio
Labradoren Jesse.
Jag gillar alla hundar och Azi är en döv och skitcool hund!!! Hon är ko-cool och jättesnäll! Jesse utbildas nu till signalhund och det var roligt att se hur han lyssnade på sin mattes teckenspråk! Likadant är det med Azi och det var häftigt att se hur Azi och sin matte pratade med varandra!
Mio var mer intresserad av andra hundar (speciellt jack-/parson terrier) och han gjorde något som hans matte helst ville undvika: Mio juckade mot en av Tomas och Simons hundar (de som har ett inredningsprogram på teven)...
Mmhhmmmhihihihi!!!


Här kommer några videoklipp från hundträffens hemsida…Det var en rolig helg och nu ligger jag på mattan med ögonen i kors!

/Ester


2009-09-10
18:58:34

De senaste veckorna

Wow wow!

Det märks att temperaturen börja krypa nedåt och det är mörkt från ca 20-tiden till 05-tiden... Snart kommer höstdagjämning... Men sedan kommer snön, så att man kan skutta runt och leka häftigt så snön yrar omkring!

Min lillmatte har tagit flera bilder på mig under de senaste veckorna och här kommer några av dom roligaste bilderna. Bland annat testade lillmatte mig med att slå ihop kastrullockar i köket, när jag låg och sov i ett annat rum. Jag var nyfiken på ljudet så jag kom fram och hade en liten dragkamp med trasan och det var ett gott tecken tycker hon. Sedan tog hon fram ett skohorn och kastade iväg den.
Jag blev galen (glad-galen!) och lekte intensivt med den. När jag var ca 7,5 veckor gammal lekte vi med samma sak tillsammans med mina kullsyskon.
En gång lyckades lillmattes kamera ta en bild där jag gick på klorna ("på tårna").
Titta och njut! =)


Jenne och jag (min bästa frallakompis)
Jenne: Hur lång tunga har du i verkligheten?


Alfons: Hallå där, kom ut från hålan så vi kan leka!


Alfons: Fakkataimej! Inte tacka nej till dragkamp!


Ester: Man har väl rätten till en tupplur!


Tjoho!


Dej tar jag nu!


Visst kan man smyga på bytet genom att gå på klorna!

/Ester


2009-09-06
21:45:57

Mentalbeskrivning
Hejsan!

Min lillmatte var visst galen inatt...! Eftersom min stormatte inte är hemma så sov hon på min mattes säng. Någon gång mitt i natten drömde hon om Elsa och mig. Det var någonting med att Elsa inte ville komma på inkallning och att situationen blev lite farlig... Så hon gallskrek :"ELSA! ELSA! KOM HIT!!!"
Under tiden hon skrek begrep hon att det bara var en dröm och min husse lugnade henne (han är van med sömngående familjemedlemmar!) och lillmatte sa själv till husse: Ja, ja, jag vet! Jag var knäpp!
Annars brukar hon aldrig gallskrika när hon ska kalla in hundarna! Hon föredrar den mjuka metoden utan hårda tillrättvisningar och -behandlingar. Skönt!

Jag låg bara i min korg alldeles intill sängen och undrade vad det var för fel på lillmatten! Det var kolsvart (det tyckte i alla fall människorna)... Några timmar senare klev vi upp och strax före 08 kom Alfons hem till oss och vi fick leka tillsammans i Blåbärskogen. Därefter hoppade Alfons och jag in i baksätet men vi kunde inte sluta att småbrottas (kanske pussades vi...!) förrän vi kom fram till Österåker BK i Åkerberga!
Väl framme tog vi en liten kissrunda och träffade sedan Alfons helsyskon Smilla och Honey utanför klubbstugan. Alfons och alla sina syskon ur Boxplay's A-kull skulle genomgå MH-beskrivning idag. Jag var för ung så jag fick istället "passivtränas" och ibland hälsa på mina sysslingar.
Min lillmatte följde med på Smilla och Alfons runda och dom två betedde ganska annorlunda, trots de är helsyskon! Det indikerar tydligt på att det är stora skillnader mellan varje hund, även inom samma kullen! Till exempel jagade Smilla haren som svep förbi - men Alfons satt bara stilla kvar och undrade vad han skulle göra!

Det var väldigt spännande och lärorikt tyckte min lillmatte! Hon längtar redan tills det är min tur, det blir någongång till våren...!

Jadå, det räcker för den här gången.
/Ester

2009-09-05
20:20:28

Napoleonviken

Tja!

Igår åkte min matte till sina tjejkompisar - de har tjejträff... är det samma sak som utställning, kurs eller...? =) Så, jag är hemma med min husse och lillmatte och vi har haft det mysigt igår kväll då vi alla var samlade framför teven.
Efter frukosten lämnade husse lillmatte och mig vid häststallen vid Erstavik där vi två tog en promenad. Husse åkte iväg till djuraffären för att köpa foder till mig. Under promenaden gick vi förbi flera hästar och det var helt utan problem! Jag tittade lite nyfiket på dom men svansen var alltid uppe och jag var inte ens rädd!

En bit därborta tränade vi lite sök efter föremål, där lillmatte kastade en pinne i en HÖG äng! Det blåste också som f*n så att gräsen bara yrde åt alla håll! Efter att ha hittat pinnen gick vi tillbaka för att möta husse och jag sprang nästan hela tiden i diket så att mina ben färgades bruna! Hihi!

Efter lunchtiden började det hända lite saker i huset och när lillmatte tog fram min flytväst begrep jag direkt att vi skulle åka båt! JIPPI!!!
För några månader sedan, när flytvästen satte på mig ffg ville jag inte ens röra på mig - jag var skitsur! Jag stod som en förstenad statyn länge tills lillmatte tog bort den larviga saken! ... men inte nu längre! När flytvästen åker på blir jag väldigt glad och rastlös!
Vi tog vår gummijolle Bagheera (från Djungelboken) till Marion (segelbåten) och vi seglade till Napoleonviken, Ängö utanför Tyresö. Det blåste också hårt, som mest 10,0 m/s och båten krängde kraftigt, kanske ca 30° - men jag låg bara och sov lugnt i sittbrunnen, helt utan bekrymmer!
Väl framme tog vi en härlig promenad - men vad som var trist var att det var massor med förbrukade toalettpapper - nästan överallt utmed stranden! Varför måste homo sapiens nästan alltid uträtta sina behöv överallt - och sedan inte gömma dom! Det är inte trevligt för dom andra som kommer därefter!

Imorgon ska min älskling Alfons genomgå mentalbeskrivning - jättespännande!
/Ester