2010-12-31
18:20:04

Summering av 2010
2010 har varit ett roligt år för både Ester och mig. Hennes första nyår sedan hon kom hem till oss firade vi hemma i lugn och ro. Vid elva-tiden var vi ute på en kort kissrunda och hon brydde inte sig något alls om raketer och oljudet.
Den första utställningen var i Göteborg på MyDog där vi ställdes ut för Ronny Irving (GB). Vi reste dit tillsammans med Martina Carlstedt och Lisa. Resultatet blev 3:e placering i JUNKK (junior konkurrensklass).

Den första mars åkte vi till Gudby djurklinik där hon fick röntga sina höfter och knän, som man brukar göra med boxrarna. På röntgenplåtarna tyckte veterinären Lars Audell att det såg bra ut, släta och fina höfter och höftskålar. Även knän ser fina och släta ut. Ester tycker inte om att bli tvångsbehandlad, speciellt när hon skall inta ryggläge - men hon fick ju lugnande så hon bråkade lite i ett par sekunder men snarkade sedan lugnt...

Det var sex nervösa dagar för mig där jag kollade flera gånger varje dag på Avelsdata om svaren har kommit... Efter kl 08 på lördagsmorgonen skrev jag "Nuggets Sweet Stella" i namnfältet och ingen "STOP"-skylt fanns... och på Veterinärdatan stod det

UndersökningsdatumKlinikDiagnos
2010-03-01 Gudby Djurklinik knäröntg, ua
2010-03-01 Gudby Djurklinik HD grad A

- jag skrek bara JAAAA av glädje!

Den 28 mars åkte vi upp till Österåker BK där Ester genomgick Mentalbeskrivning Hund (MH) med fintfint resultat. Ester tyckte det var jätteroligt och var faktiskt lite besviken när det var slut.
Det blev några enstaka utställningar under våren, kom 4:e i unghundklass på Boxerspecialen i Borlänge. Två gånger fick Ester blått band där domarna (Mia Sandgren och Anita Whitmarsh) tyckte hennes underbett var en aning för stor... Och än sen då? :)

29 maj tävlade vi lydnad för första gång och det gick åt skogen, kan man lätt säga... Vi samlade ihop ynkliga 63p och Ester var absolut inte samarbetsvillig, då hon snart skulle löpa. Och så började hon löpa efter ca 14 dagar.

Mellan 17 och 24 juli for vi till Tånga Hed i Västergötland där Boxerläger arrangerades. Vi var med i spårgruppen för Tina Lorentzon och det var sammanlagt 5-7 glada spårekipage. Några veckor senare var det dags för att återvända till samma plats efter lite seglats i skärgården, för då var det årets absoluta höjdpunkt: Boxer-SM!
Vi tävlade lydnadsklass 1 och fick hem 116p, alltså bättre än senast! På lördagen då det var brukstävlingar och valputställningar hjälpte vi till Engelaiz Nitro och var deras spårmottagare. De hade första startnummer och blev sedan även bästa spårekipage med CERT!
Nästa dag ställde vi ut på utställning där Ester blev 4:a i en stooor unghundklass för Linda Carnaby, med bra kritik. Jag ställde även upp min faster Qira (Debutant's Question No Asked) och hon fick ett rött band i en stooor öppenklass.

Under hösten var jag ledig från all pluggande då jag beslöt mig att ta paus i ett halvt år innan jag börjar på universitet. Vi tävlade lydnad med 129,5 (3:e pris), 142,5p (2:a pris), 150 (2:a pris) och sedan 169p (1:a pris!!) och även 130p (3:e pris).
Den 2:a oktober debuterade vi brukset med start i appellklass spår ute vid Värmdö ridskola och på appellplanen på klubben, arrangerad av Nacka BK. Vi fick 7-7 i spårarbetet, 10-10 budföring, plats och klarade hela lydnadsprogrammet bra fram till det sista momentet: hoppet. Ester brukar gilla att hoppa, men just detta ögonblick började hon bli trött och valde att hälsa på domarna efter att ha hoppat en gång... Där rök 40p och vi fick 213p, 3:e plats och blev godkända.

Nästa brukstävling dröjde det endast 2v och vi tävlade ute på Lidingö den 24:e okt i ösregn och råkyla. Specialen slog vi till med fullpott: 90p av 90 möjliga. Lydnadsprogrammet var sisådär, vi slutade som 4:e med 193,5p.


Den stooooooora dagen var en vecka senare då vi tävlade akl spår ute hos SBK Sthlmsavd. Fick 9-9 på spåret, 6-6 på budföringen (TL:n kom fram till oss och gjorde Ester totalt förvirrad om vem hon skulle springa till...) men lydnaden gick bra och vi blev UPPFLYTTADE till lägre klass med 257,5p och 6:e placering! Det var då jag bestämt har bestämt mig att avsluta tävlingsåret - på topp!


Ja, det var en kul trappning från 63p och ett 0pris på vår första lydnadstävling till 1:a pris (lyd) och uppflyttade till lägre klass på 5 månader.
Den 4 december förlorade vi tyvärr vår älskade grannboxer Elsa. Hon avled hastigt tidigt på morgonen och vi är nu glada att hon slipper all smärta hon hade, då hon hade artros i några leder. Hon springer nu på de gröna ängarna där uppe och har en massa tennisbollar att leka med.

Vi är väldigt nöjda med vårt FÖRSTA tävlingsår tillsammans inom lydnad och bruks! Ser verkligen fram emot 2011!

GOTT NYTT ÅR!!!

2010-12-30
18:06:53

Ny design
Kolla i vår hemsida (http://estertheboxer.cybersite.se), vi har nämligen skakat om den litegrann. Håller även på och byter design i headern i bloggen. Håll utkik!

2010-12-20
22:13:24

Julkort & GottNyttÅr-hälsningar från våra vänner

Här kommer alla fina julkort från våra vänner, nyaste kommer överst. Vårt julkort hittar ni på vår hemsidas förstasida: http://estertheboxer.cybersite.se
2010-12-10
22:29:36

En dag med hundratusentals syn- och doftintryck
Imorse åkte stor-, lillmatte och jag iväg till Stockholms central för att träffa min lillmattes gudmor och hennes dotter som skall därefter ta tåget tillbaka till Danmark. Jag fick goda hundgodis av dom och låg snällt på golvet i ca en timme. En massa människor förflyttade sig kors och tvärs genom centralen.
Därefter skiljdes vi åt och vi fortsatte mot Nybrokajen utmed Hamngatan. Strax innan NK gick vi över gatan och plötsligt fick jag syn på ett grå lejon precis framför mig - och då blev jag ju arg och försökte skrämma iväg lejonet med lite (hest) morr... men det visade sig vara ett lejon av betong...
Vid nästa korsning blev en grupp kvinnor från Litauen helt förälskade i mig och gav mig flera klappar medan vi väntade på grön gubbe! :)

Vid NK passade vi på och gick in där - vilken upplevelse! Lillmatte betonade för mig att jag absolut inte fick kissa här inne eftersom jag inte har kissat sedan vi åkt hemifrån. Jag är ju absolut ingen asfaltshund och gillar verkligen inte att kissa mitt på betonggatan! Jag skötte mig jättebra när vi var inne i NK och därefter stack vi iväg till Berzeliipark för att låta mig kunna gå på toa. På väg dit flög en ballong bara mitt framför mig - och naturligtvis gick jag dit och small sönder den!

Det tog faktiskt lite tid innan jag uträttade mina behov i parken, för jag var verkligen på lekhumör och tramsade nästan bara runt, sprang lite budföring för mig själv, lekte lite med kvistar... precis intill parken ligger Nybrokajen och där gjorde vi ett besök in i Marsipanbåten, som bedrivs av en av våra närmaste vänner. Lillmatte har hjälpt till med bageriet när hon var yngre, har hon berättat för mig.

Efter att ha åkt tåg, tunnelbana, varit inne på centralen, NK och ombord på båten fortsatte vi till ett par affärer kring Sveavägen - bl.a. fick jag även gå in i en fin klädaffär - Ströms i korsningen vid Sveavägen x Kungsgatan... Hur många arbetande bruksboxrar har gjort det? ;)
Vid tretiden kom vi hem, och jag var verkligen dödstrött när vi åkte tåg... jag trodde jag skulle få min skönhetssömn när vi kommer hem... nä! Där vid dörren stod en svart best! Det var vår 11,5 åriga grannlabrador, Douglas, som vi ska ta hand om över natten! Fast han är lika snäll som en jättesnäll och go teddybjörn...
/Ester

2010-12-04
23:07:29

Till minne av Elsa


Till minne av Elsa
Mysslingens Alma

2002-08-16  -  2010-12-04

Imorse vid tiotiden kom Elsas matte över till oss och meddelade att Elsa inte längre finns kvar. Hon avled imorse ca 05:30 när hon gick nedanför trappan. Matten hörde bara "duns" och gick för att kolla hur läget var, och så låg hon bara där på golvet. Vid elvatiden tog jag farväl och det var obegripligt att fatta att hon inte längre finns kvar. Sorgen tar sin tid och det tar ett tag innan vi begriper allt det här.

Elsa var en mycket kär och absoluta bästis för mig sedan 2002. Vi gjorde en lång rad saker tillsammans, allt från att fiska och simma tillsammans till att ta en fyratimmars lång promenad (mina föräldrar blev faktiskt jätteoroliga...), äta glass tillsammans och en massa annat. Hon fick även uppfostra Ester sedan januari 2009 och Ester lärde faktiskt sig några rackartyger ifrån Elsa...

Flera gånger frågade folk om Elsa var Esters mamma - de såg ju mycket lika ut för otränade ögon... :)
Hela dagen idag betedde Ester sig annorlunda, som om hon på något sätt visste att någonting inte stod rätt till. Hon satt ibland och bara stirrade på oss, eller låg på våra kläder som vi råkade tappa på golvet. Tror nog hon känner sorgen också. Vem har sagt att hundar inte kan känna sorgen?
Min allra första puss av Elsa... Idag vid 11-tiden gav jag mina sista pussar till henne...

Hon slipper nu all smärta och springer på de gröna ängarna där uppe i hundhimmeln och leker med tusentals bollar.
Älskad & saknad! Vi saknar dig!
 


2010-12-04
09:44:38

Klickerklok
I förrgår var lillmatte och jag på en härlig långpromenad tillsammans med Bianca och "hennes" 4 hundar (2 egna boxrar: Blair & Nike och två dagshundar: blandisen Dobby och en minatyrbullterrier, Glenn). Vi gick runt i Erstavik och stundtals var snön för djup för Dobby, så Bianca fick snällt bära honom en bit. Det är jobbigt när man har så korta ben.

På kvällen kom lillmatte ner på golvet med klickern i ena hand och godis i den andra. Hon ville lära mig något nytt (att öppna munnen, "gäspa"). Först klickade hon varje gång jag öppnade munnen för att ta godis - men helt plötsligt slutade hon efter ca 10-15 godisbitar... och då fick jag klura ut hur jag kunde få henne att klicka.
Gick runt, hämtade mitt tuggben ... nej ... gick mot fönstret och försökte krafsa fram henne vantar som låg på elementen ... nej ... gick tillbaka till henne, satte - nej - låg - nej - (hon var knäpptyst, det var jag själv som inser att det är fel)... provade att ta upp tuggbenet igen och tryckte det mot henne - nej - och tryckte sedan det mot hennes ansikte - nej... la min tass på hennes hand - nej...!
Lade ner mig och låtsades sova... nej ... satte upp igen och öppnade munnen för att slicka ren mina läppar - KLICK!!!

Och så fick jag en massa godis och därefter var det knäpptyst igen. Jag klurade ut vad jag gjorde senast och provade med att titta upp mot lampan i några sekunder ... nej... tittade på tavlan bakom lillmatte ... nej... och så öppnade jag min mun liiite och så klick! Och så sa hon efter en stund "slut", det betyder helt enkelt att det är slut för dagen. Träningen kommer vi att återuppta ikväll igen.

Igår hade vi Alfons hemma hos oss nästan hela dagen och vi var ute i 2,5 timmar på golfbanan. Vi drog bl.a. lite pulka, och lillmatte blev faktiskt förvånad över hur duktig jag var - och även Alfons!
/Ester

2010-12-01
15:22:19

Viktig info!!!
Fick en vktig information från en av mina vänner på Facebook. Det är bra om ni kan sprida denna informtion vidare, för sjukdomen är mycket allvarlig och kan snabbt leda till döden.

En VARNING till hundägare!!

Detta meddelande har kommit till några hundägare här i HH (författrens anm: har ingen aning om vad HH betyder):
En VARNING till er allihop som har hund, eller har bekanta som har hund.

3 hundar har kommit in till Albano med Leptospiros. Alla hemmahörande i Brommaområdet. Detta är en bakteriell sjukdom som vi hittills varit förskonade från här i Sverige. Smuggelhundar kunde varit en trolig orsak men ingen av dessa hundar hade varit utomlands. Detta är en sjukdom som smittar både människa och hund, är alltifrån lindrig till livshotande och som man vaccinerar mot när man åker utomlands.

Rasta inte era hundar vid Brommakullarna eller i närheten av Brommainflygningen där de brukar dumpa snö. De drabbade hundarna har tidigare rastats just där och kan genom sin urin utsöndra bakterien i flera månader utan att själva visa symptom.

Låt aldrig era hundar hälsa på främmande hundar. Just nu är det också särskilt viktigt att de inte får dricka ur pölar med stillastående vatten, ej heller jaga sork eller komma i direktkontakt med andra gnagare.
Var uppmärksam på om era hundar får feber, kräks blir slöa, kissar eller dricker ovanligt mycket t.ex.