2010-05-29
12:54:36

Debutanten

Någon gång måste man debutera om man vill tävla. Vi gjorde idag och var med på mitt första lydnadsprov (klass 1) på NBK. Det var sex i vår grupp och vi fick nr 4. Efter platsliggningen och tandvisningen väntade vi på vår tur, och jag var ovanligt okoncentrerad - enligt lillmatte... För en 1,5 årig boxer är det en massa saker som skall studeras, upptäckas och luktas. När det var vår tur så gick linförigheten åt skogen - jag sniffade lite runt, tittade på publiken samt kissade (!!!!!!!!!!!!!!)... Dock var det full pott i tandvisning samt inkallande, och 9p på hopp över hinder.
Det var flera faktorer som påverkade mig, men lillmatte behöll sina nerver på sin plats och var påfallande lugn... efter när vi har lämnat planen kom några personer fram till oss och berömde - det var ju kul!!!
Ja, priset jag fick var inget att skryta om - ett 0 pris, men det bryr vi oss inte om. Det är bara att komma igen, det blir fler tävlingar efter när jag har löpt klart (gör det när som helst, nu har det dröjt 9 månader sedan mitt första.)

Efter debuten så fick jag leka med en rolig boxertjej, Nellie, och vi sprang runt en hel del. Jag fick visa för henne hur man gick ner till den lilla stranden intill NBK samt hur man skulle springa rätt på de regnhala klipporna. ;) Tack Nellie & Kajsa för en trevlig lekstund!
/Ester


2010-05-28
23:12:21

Vilken dag...!!!

Ja, det var en dag med en massa händelser... puh!

Imorse när lillmatte precis givit mig min frukost tände hon brasan för att bli av med lite pappersskräp. Hon stod ca 2 m ifrån brasan och efter en stund small det plötsligt svagt så att lite rök vällde ut. Efter några minuter kom den riktiga smällen så att både hon och jag hoppade flera meter! Jag smög ut till hallmattan och kikade in i köket medan lillmatte stod skräckslagen och tittade på brasan - flera "eldklot" låg utspridda på kakelgolvet samt på diskbänken. Ett sotande märke på taket talade om att det var någonting som avfyrades... Framför mig låg locket till en hårspray - ja en sprayflaska!!! Någon av oss råkade kasta flaskan i en liten plastpåse, som sedan omedvetet slängdes i brasan... Tänk om locket istället skulle träffa oss!

Efter explosionen släckte vi brasan och när den var utslocknad åkte vi och träffade Alfons - jisses vad vi sprang och busade!!! Efter promenaden åkte mina mattar iväg för att köpa lite mat till lillmattes stora dag nästa vecka. När de kom hem berättade hon:
"När vi gick in i en mataffär med en massa utländska produkter såg vi att de sålde rätt billiga lammkött - 110:-/kg - och då tänkte vi att passa på och köpa lite för att kunna grilla dem ikväll. När mannen bakom disken skulle hämta ett par lammkotletter lyfte han istället ner ett helt lamm (utan skinn etc.) och skulle börja stycka så såg jag skylten "HALALKÖTT"... då blev jag tyst, eftersom jag har läst i tidningen samt sett på tv hur de slaktar lamm på ett religiöst sätt, vilket är väldigt plågsamt. Då meddelade jag för mamma att jag inte ville ha ett sådant kött - vi är ju inte vana att köpa lite kött från ett helt djur - och så skulle vi inte må bra om vi visste hur lammet slaktades osv... så vi tackade nej och gick därifrån."

Senare på eftermiddagen gick lillmatte, Elsa och jag ner till bryggan för att simträna Elsa och det gick bra och framåt kvällen har två av våra grannar studentfirande, så det var en massa bilar och skrikande ungdomar (speciellt på den ena sidan). För en stund sedan rastade lillmatte mig och när vi passerade ett hus kom tre fulla ungdomar gående bakom oss. Jag ville varna dem att de ska uppföra sig genom ett dovt morrande. Vi stannade för att låta dem passera oss, men så stannade de istället framför oss och frågade om de fick klappa mig. Lillmatte sa bara ett bestämt "!" och så travade de snällt iväg.
Likadant var det när vi såg en ungdom gå över en annan grannes tomt, så jag varnade inkräktaren genom att morra och lillmatte ropa "Vad gör du där? Gå!" och så sprang han tillbaka ut till gatan...

Ja, som sagt, oj vilken dag! Nu ska vi sussa gott och ladda batterierna för vår debut imorgon! Det får gå som det är.
/Ester


2010-05-24
19:35:43

Varierande träningar!
Igår försvann det fina sommarvädret och ersättades med regn och rusk... Vi mastade på vår segelbåt Marion Hood (ja, vår stålbåten heter ju Robin Hood!) och efter påmastningen gick lillmatte och jag in i skogen. När hon bad mig stanna kvar för att gömma min boll så stannade jag snällt kvar. När hon återvände var jag full med snurrande myggor runt mig (ja de var väldigt måååånga!) så hon sände iväg mig direkt för att bli av med myggorna. På väg tillbaka till båtvarvet fick lillmatte syn på en långsmal sak ligga på stigen - en fin kopparödla! Hon tog försiktigt upp den och ringde stormatte och visade ödlan genom videon - men hon var måttligt road... (Hon är livrädd för ormar - ja, även för den söta kopparödlan! Dock inte daggmaskar...)

På kvällen tog Elsa, Ester och jag en promenad till slalombacken i närheten. På väg dit hade lillmatte och jag lite fjärrdirigering-träning där hon pekade på diverse saker - så jag får gå dit och lägga mina tassar på. Allt från breda till pinnsmala träd, stubbar, stenar, sandlådor mm. Väl på slalombacken gick lillmatte upp på ett litet "kontrolltorn". Det var gallertrappor och inte speciellt skönt för hundar att gå på - men jag gick ändå frivilligt upp! Elsa ville inte följa med upp, så hon stod kvar på marken och ropade på oss...
När vi skulle gå ner så ville jag inte följa med, eftersom man kunde se igenom trapporna och det kändes ju som att hoppa i blindo. Jag retade lite min lillmatte genom att knuffa lite på henne med mina tassar och hoppade sedan upp på hennes axlar och blev buren ner... (Hoppas inte boxersnyggningen Emerson såg det genom sitt fönster.. Han bor nära backen..)

Idag på eftermiddagen gick vi alla tre ner till Elsas brygga och Elsa fick sin simträning med pauser emellan. Simträningen såg ut som de på hundsimmet, dvs. att hon hade sin flytväst på sig och lillmatte höll i henne, och när de tog paus så höll hon i hennes framtassar för att avbryta simreflexen. Det gick bra och därefter var nog tanten trött. :)
Efter dess åkte lillmatte och jag till NBK och träffade Martina + Lisa&Maja med deras lillmattar. Vi körde hela momenten i tävlingslydnaden och lillmatte var väldigt nöjd med min presentation. Det är ju bara 5 dagar kvar...!!!
/Ester

2010-05-22
23:00:47

Upp i ottan
Japp, lillmattes väckarklocka väckte oss kl 03:22 - ja ni läste rätt! Det var ljust och när vi stack iväg kring 04:10 har solen redan gått upp. Vi åkte till Erstavik och drygt en timme senare mötte vi Linda & Azi. Det var ett kärt återseende, vi fyrbenta hoppade runt och kompispussade lite... Vi gick först till viltvattnet, och på väg dit fick jag en lätt fnatt och sprang ut över ängen. Helt plötsligt såg jag några gåshuvud sticka upp, och då skall de undersökas tyckte jag, och så småsprang jag dit - men de var rätt fega då de lyfte och flög åt alla tänkbara hål! 
Vid Viltvattnet satt vi bland vitsipporna och tittade ut över sjön. Där såg vi bland annat en gräsandmamma med 6-7 nykläckta ungar släpande efter sig!
Efter dess gick vi bakom dungen där lillmatte la ut ett ängsspår till mig, ca 200 m långt med 3 vinklar. Själva spårningen gick jättebra, men det var lite slarvigt gjort vid vinklarna - vi jobbar vidare med detta.

Därefter gick vi till stranden där vi strosaderunt ungefär en timme och då dök fler och fler joggare upp, de var säkert nyvakna - men vi har varit vakna i några timmar. Efter strandvistelsen gick vi åt motsatta håll och vi åkte hem - jag somnade så fort vi kom innanför dörren.

Lillmatte var duktig under tiden jag sov - hon städade hela huset, och tog själv en tvåtimmars siesta på eftermiddag i halvskuggan på balkongen - på min sackosäck! Här kommer några bilder, fler kan ni se på Linda och Azis hemsida, HÄR.
/Ester


2010-05-21
18:05:48

En dag med en massa tokigheter...

Ja, det var en dag med en massa tokigheter…
Imorse droppade lillmatte den andra Frontline-dropp mot fästingar mellan mina skuldror. Jag stod tyst och snällt när hon tömde pipetten och när hon skulle resa sig upp för att kasta pipetten skakade jag helt plötsligt – så att flera procent av fästingmedlet åkte ut. Det blev många blöta prickar på lillmattes shorts och jag tittade bara frågande på henne.
Eftersom det var blött där på nacken tog vi en härlig och rask skogspromenad utan halsband eller koppel – och det gick alldeles utmärkt. Jag lyssnade bra på lillmatte om hon kallade in mig då någon fotgängare, hund eller fordon passerades.
När vi skulle åka hem klev vi in i en kokhet bil, snarare bestämt en bastu! Det är lätt att förstå varför hundar kan dö om de lämnas i bilen under sommarhalvåret, så fönstren fick vara öppna när vi åkte hem. 

För en stund sedan gick lillmatte och jag över till grannen Elsa och lekte lite där för att sedan gå ner till bryggan. Lillmatte tänkte först bada, men det blåste lite så hon hoppade över – hon har i alla fall redan tagit årets första dopp igår. Det var bara Elsa som fick simma idag, jag ville ju inte doppa mer än upp till magen.
Det blev simträning för tanten idag och när hon kom tillbaka till stranden stod jag alltid där och välkomnade henne – och i obevakade ögonblickar stal jag hennes tennisboll. Vid ett tillfälle var jag väldigt kaxig tyckte lillmatte, då hon bad Elsa att släppa sin boll. Jag stod bakom henne, och så fort bollen nuddade marken stötdök jag och stal den framför hennes ögon och sprang sedan iväg. Hehehe!

Imorgon lär det bli en väldigt tidig morgon, då lillmatte och hennes vän Linda planerar en gemensam morgonpromenad – kanske redan kl 05! De gillar det eftersom det är stilla men väldigt livligt bland fåglar och djuren. Jag protesterar inte alls, gillar väldigt mycket förslaget!
/Ester


2010-05-19
22:53:01

Svar på gåtan samt en fin bild

Japp - det var ingen som ville/vågade svara på frågan, förutom en. ;) Svaret till gåtan var:

Formeln R1COOR2 är en kolvätegrupp - det har med kemi att göra. Gruppen heter ester - och det är ju mitt namn! ;) Än så länge vet vi att mitt namn Ester betyder stjärna och en kolvätegrupp i kemiska sammanhang...

Idag på eftermiddag gjorde lillmatte roliga rörelser, hon halvlåg med knän och armbågarna vid marken och kikade genom sin kamera och gjorde lustiga rörelser där hon verkade följa efter någonting. Vid ett par tillfällen kom jag och frågade om allting var okej - men då pep hon till att jag har skrämt iväg - någonting - ...
Nu förstod jag vad hon sysselsatte med - hon tog många närbilder på blommor och insekter till sin sista fotoläxa, som är en större slutuppgift. Här kommer en snygg bild på tre pissmyror som kommunicerar med varandra (ja de gjorde det faktiskt!)
/Ester


2010-05-18
20:07:13

En gåta och lite allmänt.
Ja, jag och min pluggande (bara till imorgon !) lillmatte har en fråga till er alla våra kära läsare! Läs frågan, gnutta era geniknölar och skriv ner ert svar.

Vad är R1COOR2 för något? Ja, och vad tänkte jag på? ;)

En ledtråd är att R1COOR2 bildas genom R1COOH + HOR2.


Ja, lite allmänt: i lördags åkte Azi&Linda, lillmatte och jag på GDLO:s boxerspecial i Borlänge. Vi brukar aldrig åka så långt bara för en utställning, men eftersom det var långhelg så ville vi passa på och ta en lång dagsutflykt. Både Azi och jag fick sätta våra tass för första gång i Dalarna. Det var också den nordligaste platsen jag har varit på - än så länge! Det blir säkert någon fjällvandring framöver, och då blir det ännu längre upp på landet. Kanske även in i Norge?
Jag blev placerad som 4:e i unghundkonkurrensklass och lillmatte var rätt nöjd, med tanke på den hårda konkurrensen. Sedan fick lillmatte vara handler åt två Hocus-Pocus hundar i öppenklass, bästa tikklass och uppfödarklass.

I söndags åkte vi till Åkersberga på en inofficiell utställning där Azi ställdes ut i veteranklass (amstaff). Även den här gången var lillmatte handler och hon skötte sig bra tyckte jag. Min vän Kingston (boxer) var också där och han blev BIR. Senare på eftermiddagen åkte vi till SSBK och tränade sök med boxergänget, det var buskul!

Igår kom lillmatte hem från skolan med en påse med några nya roliga saker, några träningsleksaker samt en klövjeväska. Nu fick även jag en ryggsäck, och den får förbli tom i ett tag nu innan jag vänjer mig riktigt. Igår kväll var vi på NBK och tränade tävlingslydnad med Lisa&Martina. Vi fick några bra tips och råd från en bussig planvärd, han var riktigt trevlig tycker vi två!

Nu ska vi ut på en promenad tillsammans med Elsa och min tomma ryggsäck.
/Ester

2010-05-11
10:34:17

Varmt!!
Ahh, vad det är varmt idag! Igår var det råkallt, som nästan trängde in i märgen... Vi tränade på Nacka BK tillsammans med Martina & Lisa. Stämningen var lite underligt, då det var ovanligt blandade ekipage som kom med, några hade med sig råskällande vovvar... Vi två höll oss i utkanten där vi finslipade inför tävlingen snart, och våra koncentrationer var riktigt bra. Min ställande var lillmatte väldigt nöjd med, det var nog den bästa hittills - tack vare lillmattes nya kanonbelöning! :)

För en stund sedan gick lillmatte och jag på slalombacken i närheten och där fanns två snöfläckar kvar - vad modiga och tåliga de var, som kämpade mot solen och värmen... Förr eller senare lär de ändå få ge upp. Just nu visar temperaturen på +13, i skuggan och klockan är bara 10:30 på fm.

Glöm inte att kika i min hemsida också: http://estertheboxer.cybersite.se/startsida.html
/Ester

2010-05-09
16:58:16

Ny hemsida
Japp, så har jag fixat en egen hemsida, men bloggen bedrivs fortfarande här. Länken till bloggen finns på hemsidan.

Hemsidans adress är: http://estertheboxer.cybersite.se/startsida.html

Välkomna dit!!
/Ester

2010-05-06
20:09:31

Träningspromenad med Nessie

Imorse träffade vi Nessie och hennes matte vid Erstavik. Nessie är en klok aussie, som är min privata tränare. Hennes matte är min mattes privata tränare, fiffigt va!? Vi visade för Nessie&matte vad vi kunde med lydnaden, då den blivit mycket bättre på den senaste veckan. Därefter lekte vi fyrbenta på stranden, och visst hade vi skoj!
/Ester


Kloka Nessie.


Här lekte jag med min boll.


Man vill ju bli lite solbränd i ansiktet...


En förrymd jättesurikat som tigger om mat från en stackars kvinna!? Visst liknar Nessie den riktiga surikaten till höger!


Jag ville ju vara med på bilden!!!


Här rockade vi loss på stranden...


Visst kan aussier påminna lite om boxrar när de skakar på sig...


Jiahooo!


2010-05-05
19:47:46

Duktig tjej!
Ja, denna korta mening hörde jag flera gånger när vi körde lydnad vid Erstavik för en stund sedan. Med lillmattes nya belöningssätt hade jag mycket mer intensitet och hade oavbrutet ögonkontakt under hela fritt följd + linförighet med vändningar. Inkallning gick väldigt snabbt, liksom platsläggande. Det var kul!!
/Ester

2010-05-03
21:48:27

Som natt och dag!
Det var tre dagar med mycket träningar, och från igår har det gett några stora framsteg då lillmatte provade några nya belöningsmetoder. Helt plötsligt var allting lättare och när träningen var slut var hon lyrisk och log under hela färden hem med bil... :)
Det har även kommit ett nytt "fenomen"... jag är plötsligt så intresserad av nyutslagna ormbunkar! Biter av dem och tuggar lite, hoppar runt och har skoj...!
/Ester

2010-05-01
23:54:58

Träningspromenad
Ooouuj! Vad jag är trött! Det får bli en kort uppdatering...

Lillmatte och jag drog hemåt vid tiotiden och en timme senare träffade vi Linda & Azi vid Erstavik. Vi gick till ett stooort fält och ringtränade lite, la ut varsitt spår samt tränade lydnad. Jag spårade fifty-fifty idag: hade ganska bra spårning, dock inte riktigt i spårkärnan och var måttligt intresserad av pinnarna... vi tränar vidare...!
Därefter käkade de tvåbenta lunch i skogen bland några nyfikna pissmyror och därefter tränade vi lite uppletande. Azi letade efter sina godis och jag mina föremål. Det gick lite sådär, men det är ju ett bra tag kvar till högre klass, så vi har tid på oss! :)

Vid 16-tiden kom vi hem och jag gick rakt till min bädd och orkade inte gå upp på några timmar! Imorgon blir det även träning, med ett nytt boxerekipage! Kul!!
/Ester