2012-08-13
21:41:19

Boxer-SM - och lite om sommaren
Helgen som passerades var en helg i boxrarnas tecken: Boxer-SM! Självklart var vi på plats, och det för 3:e gången. Första gången tävlade vi lydnad 1 och ställdes ut i unghundklass, nästa gång lägre spår och bruksklass. Den här gången var det lydnadsklass 2 som gällde.
 
Många boxrar och härliga boxerfolk var på plats - man kan nästan tro att boxerfolk tillhör någon typ av sekt, för det är så härligt och lättsamt i boxervärlden. Man buar inte åt vinnarna och skrattar inte åt förlorarna, utan gratulerar vinnarna och uppmuntrar "förlorarna" att komma igen, och att det går vägen nästa gång.
 
Vår lydnadstävling började katastrofalt, men slutade toppen. Ner som en pannkaka och upp som en sol - ja, rent omvänt!
På platsen skymde domaren mig och bakom kom ett godståg förbi, vilket fick Ester att sätta sig upp... (&%"#/!! Där rök de värdefulla poängen...) och fria följdet lämnade mycket kvar att önska... Men sen kom bubblan och höll igenom hela programmet. Mest nöjd var jag åt de fina poängen på rutan och fjärren! Totalt fick vi 152,5p och 3:e placering av 8! Om, OM Ester hade legat kvar, så hade det blivit 172,5p och 1:a plac! Men vi kommer tillbaka igen snart!
 
På lördagen var det bruks/IPO-tävlingar samt valputställning som gällde, och på söndagen officiell utställning (bara för boxrar) för domarna Annmarie Maeland och Maritha Östlund-Holmsten. De var hårda men rättvisa i sina bedömningar, och tikcerten gick till Swedbox Santa Fe (ingen brukshane fick CK..) och BIR gick till Honeybox Future Dream och BIM till snygga juniortiken, inte ens till åren! Engelaiz Xpectation.
 
 
Och ja, just det, sommaren som varit.. vi planerade att segla förbi Göta kanal ut till västkusten, för att sedan runda Skåne och Öland på väg hem. Men motorn ville annat... så vi lämnade kvar båten åt båtmekanikerna och tog hyrbilen hem, lastade av lite, hämtade vår egen bil, rattade ner till vackra Bohuslän och stannade 2 veckor på Sotenäset, närmare bestämt vid Kungshamn. Fiskade, promenerade, åkte båt, tränade lite, dök och åt goda mat, plockade lite svamp m.m. var vad vi gjorde under veckorna. Jag dök fem gånger (alltså med full utrustning) vid ett par olika öar och såg flera trevliga saker under ytan. Bl.a. havsnejlika, död mans händer, bägarkoraller, torskar, humrar, krabbtaskor, paddtorskar, leopardfläckiga smörbultar, trollhumrar, maskeringskrabbor osv..osv.. Gott om brännmaneter var det också, och ibland råkade vi komma nära deras bränntrådar (men brände oss inte) och hos somliga individer var de minst 5-6 meter långa!
Efter att ha njutit av Skagerrack rattade vi tvärs igenom Sverige till den härliga Öland för att skåda fåglar. Dock var det tomt i raritetsfronten, men några trevliga årskryss ramlade in också. Träffade flera andra skådarkompisar. Efter dess åkte vi hem och stannade i ett par dagar, innan vi åkte vidare till Boxer-SM.
 
Och är det lugnt nu? Nä, inte riktigt än... Ryggsäcken fylls på igen (även klövjeväskorna) och Alfons & Ester är fullt omedvetna om vad för äventyr som väntar sig dom...
 
 Lite bilder från Boxer-SM. De första fyra är på oss.


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: