2012-12-23
19:04:04

Merry Christmas & A Happy New Year!


Vi får passa på med lite tillbakablick vad som hände år 2012 och vad vi uppnått med våra planer eller inte.
Efter 2011-års slut började jag planera lite vad vi ska göra under 2012 med tävlingar, resor mm. Eftersom vi fått LP1 så skulle vi börja med klass 2 och hoppas på LP2, eventuellt debutera Högre spår OM alla moment sitter bra. Ett start i Lägre klass sök skulle vi helst vilja göra.
Och ställa ut ett par gånger i bruksklass var också tänkt. Alla mentaltester (MH och MT/korning var ju avklarade sen tidigare, så inget mer i den biten. Och även bege oss ut på ÄVENTYR!
 
Nåt debut i Högre spår blev det inte, bl.a. framåtsändandet har vi inte fått ihop än så det kan vänta till 2013 istället. Några starter i klass 2 gjordes även, varav debuten gick åt skogen! 99p men det var en bra träning ändå! Den andra tävlingen fick vi ihop till ett 1:a pris! 2 återstår... Och de resterande tävlingar snubblade vi jämt på mållinjen, men nya försök gör vi till 2013!
Ett par gånger ställdes vi ut på bruksklass, med lite varierande resultat. Den sista gången bäst - med CK, R-CERT och 3:e bästa tik! Nu får det vara nog, så vi LÄGGER ned utställningskarriären, alltså på topp (näst-topp) för vår del! Championattiteln skall utdelas till de hundar som uppvisar championkvalitéter tycker vi, och det har inte Ester riktigt. Men vaddå! Hon är vår bästa, snyggaste och favoritboxer och -kompis, så nån exteriörchampion behöver vi inte i stugan. Hellre smart än snygg. =)
 
Årets mest spännande tävling var utan tvekan SÖKDEBUTET! Det var såå nervöst men samtidigt ack sååå roligt!! Lite brister i systematik gjordes att vi fick 8,5-8,5p av domarna (av 10), och samlade ihop 410,75p och ett fint godkänt resultat! Precis vad jag ville ha på vår debut, då vi helst vill tävla några gånger och bli varma i kläderna innan vi blir uppflyttade till Högre sök.
 
Och äventyren då!? Det blev många och varierande kan jag lugnt säga! Två långa fjällvandringar med tältning gjordes, både i Kebnekaisefjällen (N. Lappland) och Sylenfjällen i V. Jämtland och Norge. Det var underbara tripp tillsammans med underbara människor och hundar, än kan jag sitta och dagdrömma tillbaka. Åkt tåg mååånga timmar, åkt helihopter, vandrat många mil, dödat X antal myggor, lagat X antal mat med stormkök och rest X tält antal gånger samt skrattat X antal gånger. Och hur många X liter svett som svettades vet jag inte...
Dock INGA dödade/sedda fjällämmel, som det kryllades med ifjol.
Segling har det även blivit av, även stannat och bott ett par veckor vid västkusten, besökt bl.a. Öland och sen "tågluffat" tillsammans med Ester ner till Danmark (ett par timmar söder om Köpenhamn) och till västkusten. Ett sökläger i Värmland.. och mycket till.
 
Ja, det var ett bra år! Förra helg var vi på Hundmässan och jobbade där - det var mycket planering innan dess, men allting gick bra när det var dags. Ester (och jag!) jobbade där två tretimmarspass tillsammans med bl.a. Emmy & Lyra. Roligt hade vi!
 
Nästa år då? Ja, då får vi hoppas på LP2, debut i Högre spår, fortsätta tävla i lägre (och kanske även Hkl?) sök. Och starta 1-(2) helt nya grenar!
 
Sist - men inte minst: GOD JUL & GOTT NYTT ÅR på er alla och era fyrbenta vänner!
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: