2012-06-13
23:38:16

Fågelhund och bra sökpass
Var ute och målade lite idag på dagen och Ester fick lalla runt lite. Vid ett tillfälle var hon borta från min åsyn för en liten stund. Ett par minuter senare kom hon glatt tillbaka och la på magen och lekte med en svart sak, någonting som jag inte sett tidigare. Inte kan det vara någon rot tänkte jag... Inte heller någon jordtäckt leksak var det...
Bad Ester att stanna och klättrade nedanför stegen och närmade henne. Någonting stod inte rätt till...

Den svarta saken var en död och mumifierad fågel... Stare var det...
Som tur var hade jag plasthandskar på mig och kunde plocka upp hennes byte, som bara bestod av skelett och fjädrar, och la den utom räckhåll för henne i skogen. Inte vill jag inspektera mumien närmare, för att slippa se några ev. likmaskar!

Nog för det, nu till något trevligare!

Träffade idag gänget igen, och plockade upp Emmy & Lyra innan dess. Hundarna fick lära känna varandra lite innan de hoppade in i bilen. Ester var lite distraherad idag och var en aning blyg när Lyra gjorde lekinviter... Kände inte igen henne precis, kanske berodde det på att Lyra löpte och hade lite annorlunda lukter?

Vi körde sök i en ny skog utanför Länna, och det var en trevlig skog, som var plan och fint, med en massa trevliga vegetationer. Totalt var vi fem, med hela tre boxrar (Sofia&Alfons, Emmy&Lyra och vi). Ester körde som nummer 3 och hennes sök idag bestod av nio skick, varav fyra tomma. Hon arbetade jättebra, och hade bättre uthållighet än i söndags, det var också svalare och skönt idag.
Dagens mål var att hon skulle engagera sig i för att finna lösrullen som ligger bredvid figgarna, öka på tomslagen och ha bättre uthållighet/ork igenom hela passet. Och det fixade hon bra!

Nu har jag en utslagen hund som sover blytungt på sin bädd. Får nog tvinga ut henne på kvällskiss...

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: