2012-06-01
22:44:33

Joplin, lydnadsträning & rolig sökträning
Igår på eftermiddagen mellan skurarna träffade vi Bianca & Joplin och körde lite lydnadsträning tillsammans. Vi fick hjälp med kommendering och Joplin agerade som ett kraftigt störningsobjekt, vilket fick Esters knopp att snurra till lite. Ester gjorde det ändå ganska bra, repeterade även ruuutan och för det mesta gick det bra. Fastän fria följdet kunde hon bättre, men bitvis var det riktigt fint.
Hjälpte även till Bianca med att träna inkallning med Joplin, den där lilla krabaten är en härlig tjej och har mycket bra kontakt med sin matte. Riktigt bra för att vara en snart 4-månaders boxervalp.De kommer säkert att gå långt tillsammans tror jag bergis!

Efter när hundarna var färdigtränade fick de släppas loss och leka tillsammans. Bianca förvarnade lite att Joplin antagligen kan vara för på mot andra hundar, och "sätter" gärna tänderna i dem. Ester sa åt Joplin ´på ett lugnt och trevligt sätt att hon skulle lugna ner sig, och man inte borde bete sig på ett sådant sätt. Lika bra att trevliga hundar tillsäger henne på ett trevligt sätt än någon annan kanske missuppfattar valpens signaler och blir tokarg...

Det syntes på hela Ester att hon verkligen gillade henne, ja, vilken riktig boxer inte skulle gilla en boxervalp? ;) Ester agerade en bra lektant och de hade det roligt tillsammans - ana om de var trötta efteråt... (bilder finner ni längre neråt i inlägget)

Efter dess åkte vi vidare till SSBK och mötte sökgänget. Vi var bara tre och åkte till en trevlig stig med en massa höjdskillnader och vegetationer. Jag var stighållaren och skulle vissla i visselpipan när jag gått 50m och sen vid 100m. De andra gick ut sidleds och vi började gå. Jag visslade på och gjorde som jag ska... men de kom inte tillbaka till stigen... via mobilkontakten löd följande:

J (jag): *visslade* än en gång till.
U (Ullis): Uppe på berget
J: Ni kan komma ner, jag bits inte. ;)

och så hittade de till slut stigen och fortsatte ut på den andra sidan. Efter 100m visslade jag 3x för att markera att det var klart. De kom inte tillbaka efter att jag väntat i 5 min.

U: Vissla. ;)
J: *visslat*. Är ni vilsna?
U: :D Skicka sökhunden.. :D eller vissla
J: Ska vi byta ruta? (rutan visade sig vara för svår för 3 pers.)
U: Vi hittar inte stigen
J: Jag står på berget och visslar. Nära startplatsen. Vi kan skicka ut två spårhundar som spårar er stig och plocka ner snitslarna?
U: Haha, vi är vid mcklubben (några hundra meter bort!)! Vi kommer.
U: Gör det
J: Hahaha! Nä, vi avbryter, plockar ner snitslarna mha. hundarna och byter ruta. För svår ruta för tre pers.
U: För oss iaf.. :P

Jag hämtade Ester och hon fick spåra det senaste spåret (mot mc-klubben) och vi (Linnea och jag) plockade ner snitslarna. Vände sen tillbaka (och kom lite vilsna själva.. men kom fram till vägen iaf!) och väntade på U vid bilarna.

U: Gissa var jag är? ;) hämtar du slutsnitslarna på stigen. Jag virrade mig till mcklubben igen!
J: Vi är vid bilarna och har redan hämtat dem.
U: Helt otroligt att lyckats korsa stigen på nått bra ställe

Det hela var komiskt, vi bytte ruta och där var det en bred och rak stig och trevlig skog... Ullis & Arvo körde först, därefter Linnea och Simon och sist vi. Ester hade 5 figurantskick och 2 tomslag, hennes presentation för dagen var riktigt bra tycker jag. Undra när vi ska introducera "fastrullen"..? Ska höra med vår "sökguru".
- Vill du att jag ska hoppa?


..nä, det var nog tydligen ligg matte ville att jag skulle göra..


Lite bitövningar behövs också..


..och lite mer, och även hårdare!


Lek med lektanten


- Kom och ta mig om du kan!


- Jag tar dig snart!


- Nä, det vågar du nog inte!


Lite bus på marknivån tillhörde också..


- Nuuu tar jag dig!


- Vem var här senast, tror du?Beställde hem fodret i förrgår, och igår kom det. Idag passade hon på och hade det skoj med lådan!...


..och tränade lite hals- och käkmuskler!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: