2012-03-24
19:30:33

2x långprommisar
Imorse var det promenaddejt med Nessie, Boogie och Ida tillsammans med respektive matte/husse. Vid en udde vid Dammsjön stannade vi och tog fika i det fina vädret. Gräsänderna och kanadagässen höll oss sällskap, dock vågade de inte gå iland.. ;) Hundarna blev bjudna på lite tugg och även morötter. Långnäsarna älskade morötterna och de åt snabbt upp dem medan Ester naggade lite på sin och spottade ut bitarna, och var lagom förtjust i den trista saken... Lekte sedan med den, men några bitar slank dock ner.
Senare på eftermiddagen tog vi två en långtur runt Erstavik och pendlade mellan att powerwalka och gå i vanligt tempo. Totalt blev det 9 km promenad i behaglig temperatur. Strax innan slottet fick jag syn på en spillkråka på en torrakan bit ifrån oss. Jag greppade en liten pinne och började knacka med den på ett annat träd och såg hur spillkråkan rörde på sitt huvud och lyssnade på en annan okänd "hackspett". Dock tröttnade den efter en stund av den falska "sången" och flög iväg.

Mitt på stora fälten såg vi varfågeln, som har varit där under hela vintern. Arten brukar inte häcka här, utan övervintrar bara ibland. Vid närliggande dike fick jag även syn på årets första tussilagon! Bredvid viltvattnet betade några grågäss tillsammans med dovhjorten och bland dem kunde vi finna några tofsvipor och dubbeltrastar. Vi hann komma hem innan det blev mörkt - och från och med imorgon blir det en timme längre kvällsljus då vi ställer om klockan till sommartid. Det vill säga att klockan 02 blir 03.


Kommentarer:
#1: Sofia

Ååh, varfåglar! Det låter så jäkla äckligt, men de är så fina ;)

2012-03-25 @ 01:38:49
#2: Sofia

Hahaha, jaaa! Var sjutton har därfågeln tagit vägen? :P Eller så är det så att det är var som i "var är den", men i såfall så saknas närfågel och hurfågel.. Eller så var de där fåglarna extra smakliga (och inte så svåra att fånga, på grund av sina namn) men då borde ju logiskt sett härfågeln vara utdöd också.. Humhum. Intressant det där ;)

2012-03-25 @ 10:24:34
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: