2012-05-07
21:18:40

Måndagsträning
Var vid Nacka BK idag på kvällen på skotträningen. Eftersom vi inte tränat skott och platsliggning på ett bra tag så ville jag inte att Ester skulle ligga platsliggning med skott i 5 min tillsammans med andra hundar, så gjorde vi egen platsliggning vid sidan om. Satt först 0,5m ifrån - ingen reaktion vid 1:a skott, ökade sen till 5, 10 och 20m och fortfarande ingen reaktion. Därefter var det budföring, och även här tog vi lite mjukstart, gjorde bara 1 skick till mottagaren med skott. Ester sköt iväg vid mitt kommando och vid mottagaren, ca 100m bort fick hon sin favoritbelöning, och stod en stund och undrade om hon inte skulle springa tillbaka till mig... ;)

Efter skotträningen var det sittande i grupp och vi deltog för första gången. Hade Ester på ca 1,5-2m avstånd och det gick fintfint. Belönade henne regelbundet att hon satt lugnt och inte ändrade ställningen. Därefter var det platsliggning, körde först fullt synligt och sedan dolt. Kikade igenom springorna och såg att Ester skötte sig bra, hade hakan på backen för det mesta. Matte♥ bultade lite.. ;)

Därefter tränade vi vissa moment, hade lite problem med rutan där hon sprang vid sidan om konerna, men ändrade lite träningsupplägget och hon gjorde det bra de två sista skicken, och där avslutade jag. Ville sluta när det gick som bäst, för då kan hunden (ev..) komma ihåg det positiva till nästa tillfälle. Likadant var det med platsläggande, lite varierande resultat - men med lite dk blev det bra igen... (ajabaja, ska träna bort det...)
Tränade även ingång till planen och Ester var på jättebra humör och var samarbetsvillig = glad och nöjd matte. :)

Avslutade dagens träningspass med uppletande i skogen. La först dit ett föremål för att studera hennes beteende, där hon skulle greppa tag i föremålet så fort hon hittat det och springa tillbaka till mig, och inte springa en runda för att kolla var resten låg. Detta svarade hon på bra och provade sedan att lägga ut tre olika föremål på tre olika ställen, även där bra respons.
Tog sedan en liten runda i skogen och njöt av utsikten över Stockholm, Nacka BK har nog den vackraste utsikten av alla BK i Stockholmsområdet!

Kommentarer:
#1: Helena

Vad är nu dk? Kan inte ens gissa...

2012-05-09 @ 09:49:02
#2: Redaktören =)

DK står för dubbelkommando, det innebär att man tex. gett handtecken plus röst samtidigt. Rent tävlingmässigt så får man bara använda en, tecken eller röst (beror också på vad regelboken säger om enskilda moment).

2012-05-09 @ 20:10:06
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: