2012-10-01
22:02:00

Signalhund
Vi har tänkt på det länge, men nu har vi börjat "utbilda" Ester till att vara en signalhund när det ringer på dörren. Eftersom jag inte kan höra dörrsignalen, och ibland kanske någon av oss jobbar i tvätt-/arbetsrummet och inte hör det heller. Men det gör Ester alltid, och hon brukar vaktskälla ett par ggr och sen sätta sig och glo mot dörren.

Nu försöker vi få ändring på det, så att hon istället springer fram till någon av oss (framförallt mig), hoppar upp och lägger sina tassar på mina ben (om jag nu skulle ligga eller sitta) och sen gå mot dörren. Vi började träna det idag, då hussen snällt fick stå ute i mörker och ringa på flera ggr. I början undrade Ester vad hon skulle göra då hon fick syn på klickern som jag hade i handen, så hon började använda sin fantasi och provade först med att apportera löst liggande föremål på golvet. När hon har apporterat alla sina leksaker försökte hon släpa sin saccosäck mot mig (!!) men sen avledde jag hennes apporteringslust med att kasta en boll som hon gillar att vara upptagen med. När det ringde på dörren nästa gång ropade jag på henne väldigt svagt - och snabbt kom hon tillbaka, hoppade upp och fick en bit godis.
Detta upprepades några gånger och redan efter första träningspass verkade hon göra framsteg, så vi ser fram emot fortsättningen!
 

Kommentarer:
#1: Emmy

Jag röstar för att hon ska komma med saccosäcken istället! =)

2012-10-01 @ 22:12:21
#2: Christina

Gud vad spännande! Det där får du skriva mer om i framtiden och hur det går för er!

2012-10-04 @ 17:21:42
#3: Anne-Marie Persson

Hej! Jag har haft en signalhund tidigare, som numera inte finns kvar. När jag tränade henne för dörrklockan hade jag innan tränat henne med att när jag vickade på min fot skulle hon komma fram och slå till den och då klick! Övade på det några ggr. Sen när det knackade eller ringde på dörren så vickade jag med foten (ist för att anv rösten) så fram dit och klick. Nästa steg var ju att få henne gå fram till dörren och då gick jag med henne dit klick. Man ska dela upp hela träningen i små delar och sen till slut lägger man i hop delarna. Det är hur kul som helst och väldigt spännande! Lycka till!

2012-10-25 @ 10:58:20
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: