2012-09-28
20:50:00

Boxerfnatt & klurigt spår
Idag på em. la jag ut ett ca 700m klurigt spår till Ester, med spårupptag, flera rät- och spetsvinklar, 8 pinnar (varav 3 naturpinnar), 1 slut och spåret gick igenom olika underlag. Medan spåret fick ligga tog vi en promenad vid Erstavik. Som vanligt så är Ester sjövild när vi går på stranden, och idag blev hon filmad.
 
 
Efter promenaden var det dags för henne att spåra. Spårupptaget gick kanon, spårade i spårkärnan, löste vinklarna jättebra och gick igenom granbestånden för att följa spåret och tog ingen omväg runt. Missade 2 pinnar av totalt 9. Vid ett ställe gick spåret rakt igenom ett ganska stort träsk, med ca 20cm djupt vatten. Hon spårade fram till träsket, sniffade lite på mossen intill vattenbrynet och sen på vattnet, som om hon tänkte "ja, spåret går här" och vadade igenom träsket exakt där spåret var!
Det finns flera folk, speciellt de med långnosarna (ja, kanske framförallt gamla bruksrävar som har tex. schäfrar) tror inte att boxrar kan spåra pga. sina korta nosar - men där fick ni tji!
 
Hon spårade helt makalöst bra idag med tanke på terrängskiften, korsade även flera stigar mm. så jag är väldigt nöjd! Imorgon väntar en rolig dag med trippelträning i tre olika områden: sök, spår och lydnad. Kul ska det bli!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: