2009-04-28
17:18:57

Vattenkrig med vattenslangen
Hej!

Idag på eftermiddagen låg jag och mysade i trädgården. Ibland kikade jag ner i gräset då det kröp någon insekt. Ibland var det någon lömsk pissmyra som kom lite för nära!

När lillmatte skulle vattna den nysådda gräsfläcken la hon ner vattenslangen och lät mig komma och utforska den. Jag upptäckte rätt fort att den var jättekul att leka med!
Har någon av Er även provat på det? - Om ja, vad tyckte Ni om det? Om inte, testa!

Här kommer några bilder från "krigstunden". Vid ett par gånger var jag nära att ge lillmatte och hennes kamera en dusch!  =P

     
  

/Ester

2009-04-27
11:47:29

Erstavik
Tja!

Imorse tog lillmatte och jag en härlig morgonpromenad vid Erstavik. Solen skinde och det var lagom varmt. Där såg vi bland annat två storlommar rätt nära badplatsen. På badplatsen fick jag en "fnatt" och sprang runt på den härliga sandstranden!

På väg ut till strandängen upptäckte lillmatte spår efter vildsvin på stigen! - Ups!
Samtidigt träffade vi en blixtsnabb hund, troligen en liten münsterlander eller något liknande. Han var så snabb och jag har aldrig sett en snabbare hund tidigare! Han sprang i full fart och tvärvände ofta, och jag kunde bara hänga med så gott jag kunde! Fast jag sprang ju också rätt fort!
Vid strandängen vid Erstaviks slott brukar det finnas ganska många fåglar men idag var det ganska tomt förutom skogsduva, vitkindade gäss, sädesärlor och skrattmåsar samt en gräsand.

Efter en stund gick vi till viltvattnet där det var fullt med andfåglar, såsom viggar, knipor och gräsänder samt två svarthakedoppingar. När vi skulle vända hemåt fick lillmatte syn på en svart sak på marken. Först trodde hon att det var en svart skogssnigel, men när hon (och även jag!) tittade närnmare på saken upptäckte hon att det var en större vattensalamander! Hon tog försiktigt upp den och bar iväg till ett vattenfyllt dike i närheten. Jag gick också fram och nosade lite medan salamandern försvann ner i vattnet. Det var ett häftigt djur!

Nu ska jag sova!
/Ester

2009-04-26
22:08:27

"Utställningskurs"
Hej igen!

Innan kursen i Spånga startade träffade jag Alfons och lekte lite i skogen. Där fanns det några gyttjepölar och våra ben var mörkbruna ända upp till armbågarna och knän!
Därefter samåkte vi till Svenska Kennelklubbens lokal i Spånga och träffade en grupp boxrar och fyra andra hundar också. Linda Näslund från Handler's kennel i Östersund var kursledaren.

Vi delades upp två olika grupper och när den andra tränade umgick vi med varandra. Jag fick hälsa på min syssling BeLee och hennes matte Lee. Även min faster Wilda (Debutant's Quality Time) och senast träffade jag henne då min gammelfarmor Sally och jag gick på Gärdet.
För övrigt träffade jag Hocus-Pocus Smilla och även domaren Annmarie Maeland från Sollentunautställningen. Hon hade sin nya boxerhane, som kom från England. Han var mycket kramgo och kramade ofta sin matte.

Kursen var lärorik tycker jag och mina mattar. De fick lära sig hur de ska göra med mig i utställningsringen. Nästa utställning är det den 17:e maj, så vi ska träna inför den!
Här kommer några bilder från dagens kurs.


Alfons


BeLee och jag.


Boxrar har ju många olika sätt att hälsa på varandra!


Min faster Wilda.


Hocus-Pocus Smilla t.h. och jag t.v.


Min syssling Lisa (Alfons syster)


Annmarie Maelands boxerhane.


Ha det så gott!

/Ester

2009-04-26
10:13:31

Firrar
Hejsan!

Hela flocken och jag var uppe 06:30 och cirka 45 minuter senare var vi nere vi bryggan. Lill- och stormatte rodde iväg och jag fick stanna på bryggan tillsammans med husse. Jag kunde inte släppa mattarna ur blicken så jag stirrade på dem hela tiden tills de kom tillbaka!

När de kom tillbaka hade de två korgar som luktade fisk. Jag tog också "smakprov" med tungan och det smakade inte så dumt faktiskt!
Efter en stund kom vi till "lillstugan" och hängde upp näten. Det blev några mörtar, braxar, abborrar, gösar och en gädda. Lillmatte har släppt några norsar och strömmingar samt två små gäddor till friheten medan de tog upp näten.

Jag lekte lite försiktigt med några fiskar men de var inte speciellt leksugna... De låg bara på marken och stirrade på mig... Jag försökte locka till lek med lite pussande men icke... En abborre blåste upp sig och spände alla sina fenor och gälar men då tog jag fatt i stjärten istället!
Gäddan fick de lägga utom räckhåll för mig eftersom de säger att den kan bitas riktigt hårt... När de var klara fick jag följa med lillmatte ner för att lägga ut rester och "vitfiskar" åt fåglar...Sniff, sniff!


- Husse! Vad kan jag göra för dig?


- Ja, jag kan försöka hålla firren stilla!


Smakprov!


Jag med min lekkompis...


Ett annat sätt att hålla i en hal fisk!


Ojsan, vad den är bred i käften!

Jag kommer säkert med ett nytt inlägg ikväll eller imorgon angående "utställningskursen" som vi ska ha ikväll. Dit ska bland annat Alfons, BeLee och jag gå!

Ha det så gott i den sköna värmen!

/Ester

2009-04-25
15:09:56

Robin, hundvakt och pissmyror
Hej alla där i värmen!

Här skiner solen för fullt och temperaturen är närmare 20°C och det är nog den varmaste dagen hittills för mig. Jag föddes ju i november!

Imorse vaknade lillmatte rätt tidigt, redan kl. 6 (utan väckarklocka!). Innan vi åt frukost försvann lillmatte och hon kom sedan tillbaka efter ca 10 minuter. Hon berättade för mig att hon har sett en påfågelöga när hon la ut ett spår åt mig.
Efter frukosten spände hon fast selen och ropade "sök" och då la jag nosen på marken och sniffade fram hennes doftpartiklar. Under spårningen tog jag två korta pauser där jag gjorde av mina behov. Vid "lillstugan" var det en spännande sak i marken. Jag nosade lite men upptäckkte att saken innehöll hundratals pissmyror (röda skogsmyror) så jag skuttade bara iväg och skakade på tassarna lite... De är lömska djur!
Slutligen hittade jag "strumpan" bakom ölandstok-buskarna.

Därefter gick hela flocken och jag ner till Robin. När jag var inne i "vardagsrummet / köket" i Robin startade husse motorn. Jag tittade bara över axeln och fortsatte sedan sitta framför lillmatte och fick goda korvbitar. Det gick jättebra trots att jag aldrig tidigare har varit på en båt där motorn var på.

Vid 12-tiden åkte vi till fam. Glenmark som bodde en bit härifrån. Jag fick vara hos dom i ett par timmar då flocken gjorde något annat. De hade förut en fin boxertjej, Zinga (KORAD NORDV-99 Ringside's Gouda). Det var jättekul hos dom, och när flocken kom tillbaka var jag jättetrött!

Snart ska vi gå ner till bryggan och pumpa in luft i vår jolle. Ikväll ska vi lägga ut några nät... Undra hur fiskar är! Kanske är de bra lekkompisar?!

/Ester

2009-04-23
17:16:33

Piggy
Hejsan!

Idag var jag ensam hemma med "mormor" och på förmiddagen kom grannen med Elsa och hämtade mig för att promenera tillsammans.

När mattarna (lill- och stor-) kom hem hade lillmatte en ny leksak åt mig. Den "nöffade" när lillmatte klämde den i smyg och då höll jag huvudet lite snett och lyssnade nyfiket.
När hon la den på golvet kom jag och utforskade saken, och gillade den på en gång. Det är en grå "plastgris" som redan har ett namn: Piggy!

 


Ikväll kommer fem tjejkompisar till min stormatte hit på middag - och då blir det mycket pladder!   =)

/Ester

2009-04-22
21:41:42

Täby, mormor och "utställningskurs"
Tja!

Imorse åkte mina mattar (lill- och stor-) ganska tidigt till skolan resp. jobbet så jag var hemma med husse nästan hela dagen. Vid 10-tiden åkte vi till Täby där han hade ett ärende. När han kom in i "kontoret", eller något liknande frågade han om jag fick komma in - och det fick jag.

Jag låg bredvid husse och skådade alla människor som gick förbi. De som ignorerade mig blängde jag tillbaka, men de som la märke till mig blev jag glad och viftade runt! Vid ett tillfälle kom tre anställda och lekte med mig på golvet!

På eftermiddagen städade husse huset och när mattarna kom hem hjälpte de till för att hinna städa klart innan min "mormor" (stormattes mamma) skulle komma. Hon ska vara med mig hemma både imorgon och på fredag. Jag blev jätteglad när jag träffade henne!

På kvällen tog Elsa, husse, lillmatte och jag en härlig promenad på slalombacken. För övrigt ska Alfons och jag (och flockarna även) vara på "utställningskurs" med Linda Näslund (Handler's kennel) i SKK:s lokaler i Spånga. Min syssling BeLee kommer även, det ska bli jätteroligt att få träffa henne igen!

God kväll!

/Ester

2009-04-19
18:00:41

5,5 månader + spårning
Tjena!

Idag var det vägning som gällde och resultatet blev:

14,9 kg och 48,0 cm.

(det var en ganska liten viktökning eftersom jag har varit lite dålig för cirka en vecka sedan men nu mår jag bra.)

Imorse la lillmatte ut tre spår där nere i Blåbärskogen och efter en liten stund kom hon och hämtade mig. Jag la bara nosen på marken och småsprang nästan. Jag ignorerade de flesta korvbitar och hittade korvhögen rätt snabbt. Det sista var "svårast" men det tyckte jag inte! Höga blåbärrisen hindrade mig varken och jag gick snabbare än vad lillmatte gjorde så hon fick bara hänga med!
På eftermiddagen tog vi en promenad i skogen vid Lundsjön och där la hon  två "medelsvåra" spår. Innan vi gick hemifrån rotade hon lite i vår "cykelstuga" och hittade ett bra "spårlina", som var flera meter lång.

När det var dags att spåra i skogen sprang jag nästan med svansen bärande högt och min lillmatte fick bara hänga med så gott hon kunde.. =)
Även de här spåren tycker jag är lätta! Så nu får hon höja ribben!!

Igår sent på em gick lillmatte iväg ner till Blåbärskogen och gömde sig. Efter en stund kom jag med min husse släpande bakom mig. Vi använde min nya spårlina så han gick några meter bakom mig. Vi startade vid huset och min husse ropade "sök" och då började jag spåra/söka. Det gick rätt snabbt och efter drygt 150 meter hittade jag lillmatte bakom en trappa! Det var ett 150 meter långt spår - men det var LÄTT! Både min husse och lillmatte blev förvånade!

Ha det så gott!
/Ester
(för ett par dagar sedan fick Teo 7 fler ungar hos Buffet's och när som helst kommer fler med Ida. I "Idas" hemsida - klicka sedan på Dagboken alt. Hundar. Jätteroligt att få fler halvsyskon!!)

2009-04-18
18:18:30

Spårövning med valpkursen
Hejsan!

Idag på förmiddagen innan vi åkte iväg till valpkursen hade jag det lite tråkigt, jag satt på mattan i hallen och suckade högljutt flera gånger, sk. "boxersuckar". När mina mattar (husse följde inte med, han jobbade med Marion på båtvarvet) skulle gå ut "kvickvaknade" jag och ville ut!
Efter en liten stund kom Alfons med sin matte i sin bil. Vi fick samåka med dom till Rissne i Sundbyberg (utanför Stockholm). Vid statoilmacken träffade vi övriga valpkursdeltagarna: rhodesian ridgebacken Lova, schäfern Sassa (vet inte om det är rättstavat) och kinesiska nakenhunden Nisse.

När vi väntade på instruktören Elinor från Hundtjänsten gick två kvinnor som jobbade på McDonald's förbi med en massa ballonger som de skulle hänga upp. De råkade tappa två ballonger som flög mot Alfons och mig. Vi drog med oss lillmatte, och Alfons smällde både ballongerna! Det var kul! Sånt brukar även min farfar Picasso, hans son James och kanske även sondottern BeLee göra!

Efter en liten stund åkte vi alla till en skog i närheten och när vi kom dit hade vi ett litet "möte" där Elinor förklarade hur det fungerar med spårövning. Först ut var Alfons och hans matte. Matten gick och stampade på en äng i närheten och la då och då några korvbitar i spåret. Efter drygt 10 minuter hämtade hon Alfons och började spåra.
Alfons började bra och hittade en korvbit. Sedan trodde han att det var klart och tittade lite fundersamt på matte. De spårarade dock fram till "slutstationen" där det finns en hög med korvbitar.

Därefter var det Lova och Nisses tur och sedan min. Min lillmatte gjorde ett spår och efter cirka en kvart hämtade hon mig och när vi var på plats ropade hon "sök" och då började jag spåra. Jag hittade några korvbitar och kom även fram till "slutstationen" och glupskade mig i alla läckra korvbitar! Efter mig var det schäferns tur.

Under tiden lekte Alfons och jag ofta och det var skoj!

Efter när alla har fått spåra klart fick vi diplom för väl genomförd valp-/unghundskurs. Ni som bor i Stockholmsområdet - vi kan tipsa er om Hundtjänsten! Instruktören heter Elinor Lindmark och hon är utbildad instruktör hos Svenska Brukshundklubben. Hon har haft boxer sedan hon var 7 år gammal - och har även idag två boxrar med bl.a. SUCH, Tjh och LP1.

Här kommer några skojiga bilder från dagens spårövning (sista valp-/unghundkurstillfälle).


Gruppboxning... Alfons, Lova och jag. Jag ser stor ut men det beror på att jag var närmast kameran...


Lova.


Jag.


Alfons + Sassa.


Alfons spårar med sin matte "släpande" bakom.


Det är så skönt att skaka på sig!


Min lillmatte lägger ett spår.


Blåsippor.


Nu tar jag dig!


Markbrottning!


Aoaoao- oooo- aoaoao...


Ojsan! Titta i spegeln hur du ser ut, Alfons!


Två linslöss?


Alfons.


Boxrar har ju många ansikte...


Sniff, sniff...


... sniff, sniff!

Ha det så gott!
/Ester
(Imorse fick jag uppleva ett nytt slags väder som varade i några minuter: hagel!)

2009-04-14
17:15:37

Nytt halsband och oxben!
Hej svejs!

Idag har jag varit tillsammans med husse på båtvarvet och legat kvar i bilen när han högtryckspolade Marion. Han sa att det är inte bra för mig och min hälsa att vara i närheten så jag fick nöja mig med att ligga i bilen. Han testade även hur jag skulle reagera med oljudet som kom från högtryckspole-apparaten - men det var helt problemfritt!

Sedan hämtade vi lillmatte vid skolan och åkte till Skeppsholmen i Stockholm - och vid skeppsbron såg vi några fisktärnor fiska! Ännu ett vårtecken!
På Skeppsholmen hälsade vi på Pille Repmakar'n i Råseglarhuset där han hade många linor, rep och så vidare, i sin affär. Han tillverkade ett "tuggben" av bomullsrep till mig! Där köpte vi även lite lina där min lillmatte ska göra ett fint utställningskoppel åt mig.

Därefter åkte vi vidare till Folkungagatan och vidare in på Alba Zoo där jag fick testa några läderhalsband och valde till sist ett fint mörkbrunt som matchade bra med mina läderkoppel och pälsen! Där köpte husse även en stor bit av ett oxben!
 

Det gröna till höger har jag haft sedan åtta veckors ålder, och det bruna till höger fick jag idag! Titta på storleksskillnaden!

När vi kom hem fick jag min mat och därefter oxbenet! Åhhh, Ni alla vovvar måste prova att tugga och slicka på äkta oxben!!


Mmmmm!!!


Därefter gömde jag benet på min liggplats i köket!

Ha're gött!

/Ester

2009-04-13
19:37:49

Sökträning och humlejakt
Voff!

Imorse, vid elvatiden tog min stormatte och lillmatte en härlig promenad i skogen i närheten. Det är en stor hällmarkstallskog med en sjö bredvid. I skogen var det många spännande saker och dofter, och lite här och där låg rådjur- och harspillning... Mmmm... Men mina mattar försöker lära mig att inte käka sådana "äckligheter", som de säger så! Hästspillning tycker jag är faktiskt gott men de tycker inte alls det... Konstigt!

I skogen försvann ibland en av mattarna medan en försökte avleda min uppmärksamhet med petande i marken eller bus med mig. Efter en stund hörde jag två korta visslingar. Då höll jag mitt huvud högt och ropade "voff" och sedan rusade jag iväg! Det var sökträning som gällde. Ibland satt jag och tittade på medan en av mattarna smög iväg.


 
 


Där satt jag blickstilla och följde varje rörelse tills jag hörde två visslingar. Då var jag som en boxerraket! Jag flög nästan genom skogen med jättelika skuttar och sökte upp matten. När jag väl hittat henne var det rena kalas med klappar, pussar och glada tillrop! Det var jätteroligt tycker jag!

På eftermiddagen kom Bella, en parson jack russel som bor några hus bort på en liten lekstund. Därefter jobbade lillmatte på trädgården och när hon sopade gatan rent på sand lekte jag lite med en fet jordhumla.  Jag tog upp den försiktigt med munnen och lekte lite med den, med lite kastande och så.
Tyvärr upptäckte min lillmatte mig rätt fort och hon höll fast mig för att jordhumlan skulle få flyga iväg. Min blick fastnade på humlan när den flög bort tills den var för liten för att kunna se. Sedan tittade jag och blängde på lillmatte!

När lillmatte har sopat gatan rent bar hon iväg sanden med skottskärran och det var kul att hoppa runt den och försökte leka med hjulet!

Nu, i skrivande stund är jag trött och ligger och sover utsträckt över hela min gråa biabädd!

Ha det så gott!
/Ester

2009-04-12
12:05:54

Vägning - varann vecka
Hej!

Det brukade vara vägning varje vecka sedan vecka 8 men nu blir det varann vecka istället. T.ex. 5 mån, 5,5 mån, 6 mån och så vidare. Så småningom blir det varje månad tills jag blir stor.

Så det blir vägning nästa vecka!


Idag skiner solen så härligt och för närvarande är temperaturen kring 15 grader. När matte och husse har kommit hem ska lillmatte, stormatte och jag ut och jobba i trädgården och husse slipa båten. Det är sjösättning i början av maj, så det börjar bli lite bråttom.
Lillmatte och jag kom precis hem från en härlig morgonpromenad i skogen och jag har vågat hämta några kottar och pinnar i Lundsjön! Dock doppade jag bara mina tassar och tog försiktigt föremålen med munnen.


Hoppas Bozze och Dexter (mina kullsyskoner) hade det trevligt i Kristianstad idag!
Bozze! - Hur hade ni det? Hur såg Dexter ut? Har ni någon bild på honom?

För er andra som inte vet:
Bozze och jag kom från Nuggets kennel i Skåne och vi var 8 syskoner.
Mamma heter Elsa (obs: inte min granne) och pappa Teo. Syskon heter:
Alice, Tila, Bella, Buddha, Steel, Dexter, Bozze och jag.
Alla vi är bruntigrerade, med eller utan vita tecken.

Snart ska mina två mostrar få valpar, Diva (med farfar Picasso) och Ida (med pappa Teo). Teo ska snart också få en kull till, med Smillan från Buffet's kennel.

Ha det så gott!
/Ester

2009-04-11
20:05:05

Ringand och släktbesök
Hejsan!

När min lillmatte var på Öland där hon skådade fåglar, bodde på vandrarhemmet och förflyttade sig med hjälp med en hyrcykel (och till fots också!) har hon totalt förflyttat sig hela 140 km på 6 dagar! Som belöning fick hon ett nytt X, amerikansk kricka och också hela 59 nya årsX!

Under tiden fanns en nordamerikansk and, ringand vid Angarnsjöängen i Vallentuna, NNV om Stockholm och hon (även jag!) har hoppats att den skulle stanna till på helgen. Imorse, vid åttatiden åkte husse, lillmatte och jag iväg till Angarnsjöängen och kryssade ringanden!
Det var mitt tredje drag (svarthalsad trast, praktejder och nu ringand)! Jag kryssar också som lillmatte och har även en egen krysslista! Kul!

Senare, vid tretiden kom 6 personer hit, 4 vuxna, 1 stor och 1 liten människovalpar.Med den lilla människovalpen, Hilda (snart 1,5 år) gick det jättebra tillsammans med mig! Jag var lugn och pussade henne - och hon svarade med att hålla ut sin hand och log stort! Jag gillar henne!

Vi gick även ner till båten och det var lite läskigt nu när isen var borta och marken gungade! Jag satt den här gången kvar på bryggan men när vi gick tillbaka i skogen var jag helvild och sprang några gånger runt, runt! Haha!

Jag vill döpa om skogen från "Ljungskogen" till "Blåbärskogen"! Det är mycket fler blåbärris än ljungväxt i skogen... Min lillmatte hade lite fel förut tycker jag. Från och med nu kallar jag skogen för Blåbärskogen!

Ha en fortsatt skön påsk!

/Ester

2009-04-10
22:15:02

Trädgårdsarbete och påskhälsning
Hej!

Först och främst vill jag (och även min flock) önska Er alla en Glad Påsk!


Idag på eftermiddagen hjälpte jag till lillmatte med att kratta löv. Hon krattade ihop några stora högar och sedan kom jag och gjorde högarna ännu större - och plattare! Det var så kul!!

Ibland fick jag några "fnatt" och sprang runt i full fart i trädgården! Mina ögon var stora som tallrikar och svansen hann inte med så den hängde medan jag rusade! Ibland tvärbromsade jag och bytte riktningar i hög fart!

Min stormatte berättade för min lillmatte (mor + dotter) att jag har lekt med en jordhumla när hon var på Öland! Jag blev nyfiken på den feta insekten och lekte lite med tassarna. När stormatte kom för att titta vad jag har hittat på tog jag humlan försiktigt i munnen och gick bort. Den släppte jag dock fri efter en liten stund. De har sagt något om getingar - att jag absolut inte får leka med dom... Det är någonting med deras vassa gaddar... är det som rostaggar som vi har i vår rabatt där jag ibland kryper omkring?!

Man kan inte säga stick åt en geting om den är för närgången! Ordet stick har ju två olika betydelser!  : )

Efter ett par timmar utomhus var jag trött och låg och sov på en lövhög tills det var dags att gå in. Och sedan somnade jag på sackosäcken i vardagsrummet!

Imorgon kommer några människosläktingar, inklusive en liten människovalp på ca 1,5 år på påskmiddag!

Än en gång, Glad Påsk!

/Ester
(Teo! Hoppas din "lillebror" Tito är en bra och kul lekkompis! Gå in på http://www.123minsida.se/teo om Ni andra är nyfikna.)

2009-04-09
22:17:04

5 månader (söndags)
Hej!

Min sekreterare (läs lillmatte) var på semester på Ottenby (södra Öland) 3.4 - 9.4 så därför blev bloggen inte uppdaterad under tiden.

I söndags vägde + mätte min stormatte mig och det blev:

14,2 kg och 47,0 cm

Ökning med +900 g och +1,0 cm.


2 månader: 4,5 kg och 29,5 cm

3
månader: 7,35 kg och 37 cm

4
månader: 10,9 kg och 43,0 cm

5
månader: 14,2 kg och 47,0 cm


Glad påsk!
/Ester

2009-04-03
17:11:03

Lydnadsträning

Voff!

Imorse innan min lillmatte åkte till skolan tränade vi lite lydnad i trädgården. Därefter var det en morgonpromenad tillsammans med Elsa och sedan åkte matte och jag till Mariefred för att hälsa på våra vänner.

Jag kan redan flera saker och tricks samt "några ordbetydelse", som till exempel:

Sitt
Ligg
Krypa
High five (1 och 2 tassar)
Fot + ögonkontakt
Puss
Hopp-o-lek
Varsågod
Stanna
Nej
Sök
Komma på inkallning (både med och utan visselpipa)
"Var är Filippa" (lillmatte, och då går jag till henne)

Vi tränar lite allmänlydnad varje dag. Igår när jag fick lära mig att sitta kvar på kommando då min lillmatte kastade "apportpinnen" tog det bara 15 sekunder! Det gällde även när jag lärde mig de övriga sakerna, det tog inte så lång tid!

När träningen är klar så brukar de säga "hopp-o-lek" och jag begriper direkt att träningen är slut och jag kan gå min väg. Det gäller även under promenaderna. När de kopplade loss mig och ropade "hopp-o-lek" så skuttar jag iväg och nosar/leker runt!
Så småningom skall svårighetsgraden ökas, och jag ska snart lära mig bl.a. att backa samt apportera föremålet.

Under promenaderna brukar lillmatte (och även de andra i min flock) ibland bara försvinna - helt spårlöst - i skogen. På det här viset ville hon tala om för mig att det är jag som ska ha koll på henne och inte tvärtom! Igår, till exempel när Elsa och jag gick i skogen gömde hon sig några gånger. En gång gömde hon sig bakom en stor sten och efter en liten stund tittade jag runt... och tittade sedan på Elsa och sa till henne:
- Lillmatte är borta igen! Vet du var hon är?
- Nej, jag har inte sett henne. Kom så spårar/söker vi efter henne!

När vi fick syn på lillmatte blev hon varje gång bombad med blöta hundpussar och glada skuttar!

Här kommer några bilder från träningen imorse.
Ha det så gott!

/Ester


2009-04-01
14:06:32

Lekstund med Alfons

Vov!

Hoppas ni har det bra där hemma! Visst är det härligt med vårvärmen som stannar kvar några dagar!


Igår kväll innan valpkursen startade träffade jag Alfons och vi lekte vilt i cirka 20-30 minuter och min lillmatte plåtade oss nästan jämt. Här kommer några roliga (och tokiga!) bilder. Titta och njut!


Två bästisar!


Alfons t.v. och jag t.h. på golfbanan


Haha, haha!


Kom igen!


HÖRRU! Det där är fusk! Om du inte släpper mitt ben så biter jag dig i örat!


Spring, spring... Ingen leker bättre än två boxrar!


Vafan! Vilken lång tunga du har!


Ett öga på Alfons och ett annat på lövet!


Vattenpaus...


Titta närmare, så ser Ni tusentals vattendroppar bakom oss!


Nu leker vi katt-och-råtta-leken!


- Säg omelett!


Ska vi dansa boxerbugg?


- Du ska få en kram från mig!

Nu ska vi klä på oss för att hämta Elsa och sedan ta en sväng i skogen!

/Ester