2009-08-30
19:27:07

ÖLO och HMBK
Tjo där!

Igår var vi på min första boxerspecial, arrangerad av Boxerklubben ÖLO. Det var 17 anmälda juniorbrudar i min grupp (!!!) och vi var på plats vid Skavlöten lite efter nio.
Många välkända boxrar skuttade vackert runt i ringen och i öppen klass (hanar) var bland annat min farbror Leo (Debutant's Quentin Tarantino), sysslingen Texas (Junkyard Texas-Jack) och min älskling Alfons' pappa Ringo (Winuwuk Strike It Rich) med.
Leo blev sedan placerad som 3:e bästa hane - SUPERgrattis!

I ringen bredvid skuttade unga valpar runt och min supersöta halvsyster Greta (Buffet's Greta Garbo) vann valpklassen och därefter bästa tikvalp och slutligen BIM valp!!! G R A T T I S !!! 
BIR gick till en gullig gul boxerhane som deltog på valpklass 4-6 mån.
När de vuxna hanarna har gjort sitt var det dags för oss flickor och ca 15 juniorer kom in i ringen (några kom inte) och när det var en kvalitetsbedömning fick jag ett fint rött band. Därefter var det dags för konkurrensklass och jag kom oplacerad (med bra kritik) - men mina sysslingar kom 2 med CK resp. R! GRATTIS Lisa och Smilla!

Det var flera släktingar på plats och det var nästan en släktträff och inte någon utställning... Hihi! Därefter var vi tyvärr tvungna att åka iväg men vi fick veta i efterhand att Lisa blev 3:e bästa tik och BIR gick till Texas! Min farfars syster Extra (snart 10 år) blev bästa veteran med CK!
GRATTIS till er alla!
Det var en jättetrevlig dag förutom då vi såg ett ekipage som betedde sig illa då de fick ett gult band. Det var inte snällt gjort mot den stackars vovven och ett annat ekipage som nästan blev "påhoppade"!

Idag åkte vi till HMBK:s utställning (inoff.) "för Alfons' skull", eftersom han inte kan vara med på officiella utställningar. Efter ca 1,5 timmars väntan skuttade Alfons och min lillmatte in i ringen och gjorde allt de kunde. Ändå gick det inte bra för honom, min älskling. Domaren var inte heller så bra på boxerrasen, det kunde vi rätt snabbt märka.
När det var min tur fick jag HP och även BIR. Efter ca 30 minuter var det gruppfinal och jag tävlade mot en "tungchampion-hane" av rasen hovawart. Hans namn var: LPI, II, III, ELIT SLCH SVCH KORAD NORD, INT, S, FI, DK, NUCH Gårdvarens II Lekfull.
... och BIG-1 gick till mig!!! Min lillmatte var tvungen att fråga domaren en gång till vem det var som vann BIG... Hon trodde inte sina ögon! Hihi!
Sedan kom jag oplacerad i BIS, segern gick till en kinesisk nakenhund.
Det blir inte fler inofficiella utställningar för min del i framtiden, det är roligare på officiella tycker vi alla. Det blir också paus nu, vi dyker upp "när ingen anar det"... Hihi!

/Ester

2009-08-27
20:13:13

Rapporthund...
Hejsan!

Igår kväll kom min älskling Alfons och sin matte hit på fika och vi hundarna fick leka i Blåbärskogen. Därefter fick vi träna att kunna koppla av utan att leka när människorna fikade. Det gick bra och det var nästan alltid jag som startade all lek och bus... Hihi! Det räckte med att jag flyttade en av mina framtassar till Alfons' huvud eller rygg och så "blossade" det hela upp...! (Bara på lek!!)

Idag började lillmatte sent på skolan och innan dess tog husse, lillmatte och jag en härlig skogspromenad vid Erstavik. Vi hittade tre små kantareller, en stor hög med älglort och kollade om vår stora uggleholk har blivit bosatt. Det var en ljusbrun fjäder från någon stor fågel, förmodligen från någon kattuggla eller så. Skoj!

Där gömde lillmatte ett par gånger och jag fick söka upp henne och när jag väl hittat henne fick jag leka rapporthund och pendla mellan husse och lillmatte tills de hittade varandra! När vi sedan kom till Lundsjön hängde min jättetunga vid sidan av munnen och det tog ganska lång tid för mig att släcka törsten! Det var tur att Lundsjön inte tömdes på vatten... Hihi!

Vid lunchtiden sov jag med husse på balkongen och det var supermysigt!
/Ester

2009-08-24
12:27:14

Bilder!
Hej, här kommer en hel del bilder! Alla bilder är klickbara och dom stannar kvar här - fråga först om ni vill ha något, tack! =)

Vi hade inte någon utställningkatalog och så därför är vi lite osäker på olika hundars namn, men om ni som vet vad dom heter, så är vi tacksamma!
Min lillmatte kom på idag att alla fyra flickor (BeLee, Tea, Lisa och jag) som var med på juniorklassen faktiskt är sysslingar med varandra! Alla har Picasso (Ringside's Exotic) som morfar eller farfar!


 
T.v: Irländsk setter. T.h. någon italiensk fågelhund skulle jag gissa... Hur mår den? Har den ett jobbigt huvudvärk eller har den sovit lite dåligt inatt? (Skämt åsido!)
 
Min söta syssling, BeLee.

 
Immiz, kom 2:a i valpklass, med HP.

 
Ambra, vann BIR valp med HP. T.v.: Ambra blev precis fångad av sin matte efter rymningsförsök.


Cultrix Everest Elevation - en snygg ungkarl!

 
- Är du någon tandläkare eller?
 

Visst kan man inte motstå lite mutor!

 
Min söta syssling Tea (Swedami Honey Honey).


Bol's...

 
Alessandro Marzonara, många domares favorit.

 
... tyvärr glömde vi vad han heter!


Något som alla vill ha....!

 
Två åskådare.

 
T.v. (glömde vad den heter), t.h. någonting med Ringside's P. Släkt med mig i alla fall! =)
   
Vi fick leka loss efter att vi gjort vårt i ringen - vi fick båda CK!

   
Mitten: Ester: -Visst är det tur att boxrar inte har sax-/tångbett! Det skulle annars göra lite ont! T.h.: Visst ser jag klok ut med en jättetunga! Hihi!


Ett hav med tält!

 
Två glada flickor med CK!


Bilder från 16.8 kommer...!

/Ester

2009-08-23
18:48:42

Min första OFFICIELLA utställning

Tjohejsan!

Idag var det strålande vackert väder med svag vind och en behaglig temperatur. Kl. 10 drog stor-& lillmatte och jag iväg hemifrån med kurs mot Vallentuna flygfält, där det var en nationell utställning för ALLA tänkbara raser. 2774 anmälda hundar på en enda dag!

När vi kom dit blev vi nästan chockerade över hur många bilar och tält det fanns på plats! Vi fick parkera bilen längst bort på parkeringsplatsen (intill vägen) och vandrade sedan några hundramater till vår lilla ring allra långt bort på andra sidan av området!. När vi passerade tvärs över hela området och såg vi alla tänkbara raser.
Strax efter 11.30 kom domaren Linda Näslund in i ringen och presenterade sig kort och sedan kom två söta valpar in och den ena var full med energi och lyckades en gång smita ifrån sin matte. Denna valp vann Bäst I Rasen (för valpar) och tävlade vidare under eftermiddagen (hoppas det gick bra för henne!)

Efter valpklassen kom de vuxna pojkarna in och Alessandro Marzonara blev domarens favorit och vann  bästa hanklass. Sedan var det juniortikar som fick hoppa in i ringen. Det var fyra vackra tikar (inkl. mig!) och alla fick en slät etta (grattis!). Därefter utsåg Linda min syssling Lisa som klassvinnare med CK i konkurrensklass och mig som tvåa - med CK!!!
Efter att vi har visats upp kom några äldre damer in och efter det var det dags att utse den bästa tiken. Vann gjorde Bosarawi's Cinderella Am, en mörktigrerad tik och jag kom trea i bästa tikklass!
Alessandro Marzonara vann BIR och Bosarawi's Cinderella Am BIM.

Så, sammanfattningen över min första officiella utställning, 9 månaders ålder:

Juniorklass: 1
Juniorkonkurrensklass: 2
CK
Bästa Tikklass: 3


Vi är mycket nöjda!!! Grattis till er alla andra som också deltog!

Bilder kommer så småningom, även från förra söndagen, som jag har lovat.

/Ester


2009-08-22
10:36:09

Skogspromenaden + lite annat
Go'morron!

Igår var det en liten vilodag för mig efter tre dagar med mycket aktiviteter. Bl.a. träffade jag och lekte med min älskling, Alfons vid Erstavik. Bilder finns lite längre ner på sidan.
Min lillmatte klippte vår torra gräsmatta medan jag övervakade henne från balkongen, så hon inte slarvade och sedan stack lillmatte+husse iväg med vespan för att köpa lite grejer samt hundmat åt mig. Min stormatte stack till mataffären så jag fick vara ensam hemma. Det gick jättebra och jag hade inte sönder någonting när de kom hem. Jag har aldrig gjort så men har hört många berättelser där hundarna nästan rev ner hela huset... Uhuj!

Igår kväll tog lillmatte med Elsa och mig rakt ut i skogen (inte på upptrampade stigar) och det älskade jag högt! Hon bad oss göra olika saker, som att balansera på nedfallna stammar, gå upp på stenarna, klättra uppför branta (ca 45° eller lite mer) klippor så att vi verkligen får våra motion, och på sätt och vis blir vi ju starkare och smidigare i kroppen, har hon sagt så...
När vi kom hem var vi trötta och svettiga och vi vovvarna hade jättelika tungor som hängde på sidan av munnen!

Nu, i skrivande stund regnar det kraftigt så jag sussar lite extra i min sackosäck! Sedan blir det nog promenad och träning. Jag gillar ju regn och tänker inte ens på det när jag är ute. Regn är ju bara vatten och man blir ju torr ganska fort. Det är väl tur att vi boxrar har korta päls - tänk om det finns långhåriga boxrar, som en ny ras...!

Boxerklubbens ÖLO:s hemsida har nu lagt till min bloggadress i deras länksida. Kul!
/Ester
Här kommer några bilder från lekstunden med Alfons.


Alfons: - Ester, jag är så här GLAD att få se dig igen!


Att springa är en av det bästa jag vet!


Min älskling Alfons!


"Vält-försök-leken", populärt hos Alfons och hans systrar jag lekt med! Trots det, så är jag nästan intill omöjlig att välta!


Ester: -Hallå där, är det en känguruhund till jag ser? Min pappa Teo gjorde likadant två gånger, bildbevis finns lite längre ner, under rubriken "Lite sommarbilder".


Alfons: - Aj, inte sand i ansiktet!


Ester: - Förlåt, det var inte meningen! Det är lite svårt att inte få lite sand i ögonen när man leker på stranden!
Alfons: - Okej, det gör inget! Nu är det bra igen.


- Kom igen, nu gräver vi ner till Australien tillsammans!


- Ta bort den där bilden från kameran!

2009-08-19
19:19:15

Rolig dag!
Tjo!

Efter att min mattes väckarklocka ringdes öppnades dörren - snabbt ut och ner på huk, och upp med svansen och gjorde av med "ett" och "två" (helst inte i trädgården utan på andra sidan av gatan!) och sedan in och hoppade ner i korgen igen till åttatiden. Sedan kom grannen med Elsa i sin bil och vi hälsades på med två propellsvansar som viftade åt alla tänkbara håll. Sedan hoppade vi i bilen och iväg till Erstavik.
Där promenerade vi till stranden och lekte lite. Regelbundet brukade jag lägga ner på magen och vänta tills Elsa var inom räckhåll och så vips iväg med några skuttar och sedan smällde jag Elsa rakt framifrån med kroppen, medan hon morrade dovt. Det gillade inte Elsas och min mattar speciellt, de tycker att jag kan vara lite för kaxig. =)
Jag kan bortförklara med: "Det har med åldern att göra!"

Vid 14-tiden packade lillmatte ner spårsele och spårlina + slutbete i sin lilla "skådarväska" och tog med mig ut i skogen. Efter gårdagens spårfiasko (det ska jag berätta så småningom!) hittade lillmatte på en ny metod att lägga ut spår och samtidigt ta med mig. Hon vill inte riskera att binda fast mig vid ett träd när hon springer runt i skogen av några olika anledningar.
Hon la ut ca 2 x 300m långa spår i skogen och vi väntade lite innan vi startade. Innan vi skulle starta kom mina två kompisar, irländska terriern Dolly och briarden Bono (tror det stavas så). Bono träffade jag på golfbanan när jag var drygt 3 månader gammal och nu har hunden blivit mycket mindre tycker jag! Förut var han/hon lika stor som Mount Everest!

Sedan fick jag spåra och hittade inga pinnar (jag fuskade ju lite grann!) men hittade dock slutbetet. Jag behöver mycket mer träning för att kunna efterlikna Figo (han som tog SBCH på Boxer-SM i helgens)... Grattis, Figo!
När vi var på väg hem dök min kompis Simpzon (flatcoated retriever på 7½ mån och 5 kg tyngre än jag!). Vi lekte intensivt en stund och sedan gick vi hem...

Gårdagens spårfiasko... ja, jag ska berätta lite kortfattat!
Igår kväll ville lillmatte spårträna mig och hon tog med min trötta mamma ut (efter en tuff dag på jobbet) och gick in i skogen bakom golfbanan. Det var mitt i skogen när lillmatte startade och vi två fick sitta och vänta. Det började också mörkna och småregna lite... När hon har lagt ut spåret hittade hon inte tillbaka. Hihi!
Tack vare SMS skickades det:
Matte (M): Ser du oss?
Lillmatte (L): Nä, jag visslar nu.
M: Ska jag släppa henne?
L: Ja
L: Och stanna kvar du!
M: Jag släppte henne när du sade. Hon sprang åt ditt håll när du visslade.
L: Jag har henne nu, kan du vissla högt?


Min matte har dålig lokalsinne och därför fick hon stanna kvar och vänta tills vi kom tillbaka. Dels för att inte glömma bort var spåret startade. Avståndet mellan mattarna var bara ca 30-40 m... (!!!) Jag fick leka rapporthund och springa mellan dom två! När vi skulle starta så vimsade jag bara runt och hittade inte spåret (ibland följde jag det dock!). Vi fick avbryta eftersom jag gick åt ett annat håll och det började också mörkna på allvar. Vi ville inte behöva övernatta i trollskogen eller ringa 112... Hihi!
Träningen går ju ibland upp och ner och trots allt hade jag ändå en glad lillmatte som sa att jag ändå var duktig!

Wahoooooo!! Imorgon ska jag få träffa och leka med min älskling (läs Alfons!) på Erstavik!!! Så jag nattar nog tidigt ikväll för att orka leka med honom. Han fyllde ett år för nästan en månad sedan, han börjar bli en stor kille!

/Ester

2009-08-18
16:47:05

Matprovning

Hej svejs!

Jag har börjat tröttna på mitt foder som jag äter nu och igår kom lillmatte med tre olika "gamla" foder som jag åt i våras och la ut fyra små portioner på fyra tallrikar. Sedan sa hon åt mig - varsågod. Själv satt hon bakom mig för att kolla hur jag gjorde.

Royal Canin - Boxer jr.   -- Helt uppäten!
Eukanuba - Boxer  -- Helt uppäten!
Hill's Veterinary S. Puppy -- Helt uppäten!
Hill's (som jag äter nu) -- Helt ORÖRD!!!

Hon gjorde två försök under eftermiddagen - med exakt samma resultat! Vem i hela fridens namn skulle vara glad att bara få äta t.ex. risgryngröt med mjölk 2-3 gånger om dagen VARJE dag, året runt...! Självklart vill vi hundar även ibland ha omväxling!

Igår kväll fick jag träffa och leka med snyggningen Emerson på slalombacken (en gul boxerhane från Farickos.) Han låg frivilligt på marken medan jag stod ovanpå och vi brottades i kanske 15-20 min! Ibland blev det några snabba rundor i vatten för att släcka törsten.

Idag hade vi en smärre vilodag efter gårdagens aktiviteter och vid 10-11 tiden började jag bli uttråkad av att ligga vid dörren och väntade på att lillmatte skulle ta på sig sin jacka och ta med mig ut. När hon satt på knän och klappade mig flyttade jag mitt huvud till hennes ben och tittade på henne, djupt inne i hennes ögon,
- Snälla, kan vi gå ut!?

Det gav effekt och 10 min senare gick vi till "träningsområdet" i en park här i närheten. Där körde vi lydnad - med bra resultat! T.ex. ögonkontakt, inkallning, gå fot osv. Man ska ju skynda långsamt när man tränar hundar, och dessutom skall det vara ROLIGT!
Vem skulle vilja ha en tjurig tränare som tror att man redan kan momenten proffsigt efter två korta träningspass!? =)

     
 
/Ester

2009-08-16
18:57:23

Valpklass 6-9 månader: BIR och BIS-7!
Tjena!

Jag blev väckt av min lillmatte och hon grattade mig - eftersom jag fyller idag precis 9 månader! Klockan var 05:00! Lite efter 06 for vi iväg och lämnade "mormor" i stan och fortsatte sedan till Nyköping. Lillmatte fick övningsköra hela sträckan dit och det var lugnt och tryggt tyckte jag!
Väl på plats hjälpte vi till Martina med att hissa upp hennes utställningstält i blåsten precis intill ring 21. Lite över 1000 hundar var på plats idag! Det var en nationell utställning (officiell) men för min del var det valpklass 6-9 månader, eftersom jag precis fyller 9 månader idag. Från och med imorgon blir det juniorklass!

Först in i ringen var  Woogiebox All My Heartj och jag. Domaren Per-Erik Wallin var rätt trevlig och han genomskådade mig och även vovven bakom oss noggrannt. Det var alltså bara 2 hundar i gruppen, alla andra boxrar är nog i Tånga Hed på Boxer-SM!

Jag blev placerad som etta med HP (Hederspris) och fick BIR-et och kommentaren löd så här:
9 månader tikvalp, utmärkt kroppsprop., god könspr., vackra torra ögon, utmärkt öron, aningen mycket underbett, flott hals, stark rygg, bra kors, bra anlag till förbröst, välformig med bröstkorg, bra djup, välformade tassar, rör sig väl, fullt djup och bredd i nospartiet, vänlig temperart och väluppvisad.
Bästa valp.

Jag har ställts ut tre gånger och alla gångerna fick jag hederspris, positiva kommentarer (den här gången var det bara "aningen mycket underbett") och "Välvisad"!

Sedan tittade vi på de vuxna boxrar från nio månaders ålder och uppåt. Min gammelfarmor Maja var med oss men hon var inte inne i ringen. Hon är redan champion och en snygg veteran (snart 10 år)! Min syssling Lisa blev 2:a i junior-konkurrensklass med HP (CK skulle vara bättre)!
En amerikanska kammade hem BIR-et och hon var importerad från USA och hon var både öron- och svanskuperad.

Sedan började nästan alla lämna ringen och vi var ensamma kvar bland alla berner sennenhundar, eftersom vi ska vara med på BIS-valp-show kl. 15, så det blev en lång väntan!
Efter drygt 4-5 timmars väntan stod lillmatte och jag först i leden bland alla (säkert 50 stycken!) valpar som vunnit BIR-valp. Det var ingen BIG-final, utan direkt BIS-valp-final. Först sprang vi ut i ringen och släpade drygt 50 andra valpar bakom oss och sedan plockade den finska domaren ut 10 av de 50. Vi blev valda!
Sedan plockade han bort en efter en och vi kom på sjua, om man kan säga så här: BIS-7! En faraohund vann BIS-valp och det är oftast ungefär samma raser som vinner BIS och boxrar har oftast väldigt små chans på sådana stora utställningar... Oftast blir det nog någon fluffig dvärghund med välkammade päls...

Så, slusatsen blev:
Valpklass: 1 (BT 1)
Hederspris
Bäst I Rasen (valp)
Best In Show - 7Vi är SUPERNÖJDA och vill gärna gratulera andra boxrar som det även gick bra för. Det är lite lustigt - när någon ska berätta att sin hund har vunnit, så berättar personen nästan aldrig hur många det var i klassen... Jag berättade ju att det endast var 2 deltagare i min klass - men ca 50 st i BIS!
Det är händer inte alltid att domaren ger ut BIR-valp om gruppen är ganska liten, men det skedde idag ändå! Någon BIM blev det inte eftersom det inte fanns någon hanvalp!


Bilder kommer så småningom!
/Ester

2009-08-13
19:40:23

Lite sommarbilder

Voff!

Vad det small här idag på eftermiddagen! Sedan var det hällande regn och nu ruvar ett tungt molntäcke över hela området, så långt ögat når! Jag reagerade inte negativt på smällarna, min husse såg att en blixt slog ner på andra sidan av sjön här hemma! Det var inte ens 1 sekund innan bullret kom, så det var mindre än 340 m avstånd. Ljudets fart genom vakuum är ju 340 m/s.

Här kommer några sommarbilder och var vänlig - ta inte dom utan att fråga om lov först!


Wayo och jag på Utö!


"Våldsam" lek, det passar nog bara ett fåtal raser!


Rivstart med super-boxerbränsle!


Pappa Teo.


Far och dotter!

                
TITTA! DÄR ÄR MIN KÄNGURUHUND! HAN GJORDE COMEBACK!!!

Till vänster: Pappa och jag. Till höger: Min pappa och mamma
Visst är det inte så stora skillnader mellan min mamma och mig! Det är nog bara färgen.


Hallå där, vad är du för varelse? (Det är en liten mygga framför Ester)


En sann kärlek mellan lillmatte och mig!


Vrooom! - Såg ni hur pinnen bara flög iväg under mig?


- Fy farao!


- Ojsan!


- Kom igen, grannen Elsa, så leker vi!Ha det så gott!
/Ester


2009-08-11
07:56:02

Häftig semester!
Tjo!

Igår kom vi hem efter att ha varit ute med båten i en månad. Det har hänt många trevliga saker och en av dom: Jag slapp träffa någon huggorm! När vi var vid Harstena var jag bara 1-1,5 meter ifrån ormen (såg inte den) och räddast blev min stormatte... Hihi!

När vi var vid Bergö utanför Oxelösund förväxlade jag en gång sjögräs med vanliga "landgräs"! Jag hoppade upp på klipporna och det var en liten "dal". Jag tänkte hoppa ner på gräset och sedan upp på den andra klippan. Istället hördes ett jättePLASK! Jag var genomblöt från nos till svanstipp och lillmatte fick dra upp mig uppför den branta klippan. Hehe!

Efter Bergö kom vi till Västra Stendörren och vi alla tog en härlig (men myggrikt!) kvällspromenad upp till utsiktstornet. När vi skulle passera hägnet hördes ett högt och starkt "MUUUUU!!!". Jag blev lite reserverad och morrade lite med resta ragg på avstånd men hoppade hela tiden runt och närmade mig "fuskkon" med högtalare i sig. Det var då jag liknade min framlidne farfar Picasso när det gäller utseende! Jag stod vackert och såg rätt muskulös ut och hade en styv svans, speciellt vid basen (Hihi!). Jag fick höra för drygt 2 veckor sedan att Picasso har gått bort. Jättetråkigt, han var en jättego farfar!

Jag lovade att berätta lite mer om min träff med min pappa Teo och hans svartsjuke plastbror Tito!
Vi kom ner till Grönhögen på södra Öland den 28 juli och den större delen av 29 juli vandrade vi omkring i Ottenby naturreservat. Min stormatte och jag blev nästan överfallna av en svart kossa när vi var på väg till Lunden från fyren! Efter att ha besökt plattformen vid Sandvik och försökt fånga irriterande flugor kom vi igenom den vackra Lunden och kom ut på den andra sidan.
Där möttes vi av några får som blängde på oss och skuttade sedan tungt iväg, så att ullen nästan åkte upp och ner... Konstiga vovvar, som även luktade speciellt! Vi hann med bussen tillbaka upp til Grönhögen och ungefär samtidigt meddelade Teos husse att de har just kommit till Öland, och undrade om vi kunde ses. SJÄLVKLART sa vi alla! Cirka 2 timmar senare kom hela Teos flock och hundarna till båten. Teo och jag lekte nästan oavbrutet medan Tito blängde avundsjukt på mig, på avstånd.
Efter lekstunden stoppade de in hundarna i bilen och fikade tillsammans med oss på vår båt och gick sedan till alvaret nära vindkraftverken. Där fick jag trötta ut Teo ordentligt med att springa runt, runt, han fick jaga efter mig... Hihi! (Självklart var jag också trött efteråt, men ville inte visa det för någon förrän jag kom till min sängplats! Där somnade jag rätt kvickt och snarkade mycket högt, så att fönstren nästan gick sönder... (Kanske överdrev jag lite nu...?)


Nu börjar jag bli otålig och vill ut på en härlig promenad med lillmatte, innan ovädret kommer hit. Hon ska också hinna med att klippa vår tjocka gräsmatta... Klöver dominerar stort, kanske ska vi hyra någon ko, eller sälja klövren till någon bonde? =P

Ha det så gott!
/Ester
(bilder kommer!)

2009-08-08
23:33:43

Pappa Teo!
Tjena!

Idag kom vi till Rånö (S om Utö) efter att ha seglat utmed kusten från Öland. Vi övernattade i Grönhögens hamn och tog bussen ner till Ottenby. Där fick min lillmatte titta på fåglar och jag fick flera nya kryss, däribland skärfläcka, sandlöpare och spovsnäppa. Senare på kvällen, samma dag kom hela Teo och sin flock till Grönhögen och hälsade på oss! Teo och jag lekte mycket och Teos "plastbror" Tito var rätt avundsjuk och tittade lite surt på mig...

När vi skiljdes åt var nog Teo tröttast av oss två, och när jag låg på min sovplats somnade jag kvickt och snarkade mycket högt... Hihi! Mer om det och fler bilder kommer så småningom, internetkopplingen här är ganska usel tycker min  min lillmatte...

Imorgon seglar vi till ett av min lillmattes favoritställen: Huvudskär!

Ha det så gott!
/Seglarvovven Ester