2009-12-31
18:20:03

Bilder och ett Gott Nytt År!
Först och främst vill vi önska er alla ETT GOTT NYTT ÅR!

Titta och njut. Kommentera gärna...

(- Den mörka boxern utan några vita tecken är min syster Minna.
- Den gula boxern med vita tecken är min mamma Elsa.
- Den mörkbruna boxern med vita tecken är min morfar Henke.
- De två bilderna där det föreställer två boxerhuvud som tittar ut genom fönstren: en av dom är min mormor Minna och en annan moster Kia.)
/Ester

                                                    

2009-12-30
18:22:45

Vilken vecka!

Det var ett bra tag sedan jag skrev senast. Vi var inte hemma över julen, vi hyrde en husbil och drog iväg på vår lilla bilsemester. Bilen packades med varma kläder, täcke, mat och allt annat tänkbart "bra-att-ha"-grejor. Jag skriver nu i dagboksform.

Tisdag 22/12
Vi hämtade bilen och började packa saker hemma i huset. Det var mindre hemtrevligt då min sackosäck förflyttades och leksaker försvann...

Onsdag 23/12
Bilen packades och vi stack iväg lite efter 13. Eftersom vi startade ganska sent kom vi till Västerås Mälarcamping i Västerås, på andra sidan av Mälaren. Senare på kvällen tog vi en promenad och lillmatte lyckades klättra uppför ett träd och knipsa av en bunt med mistel. Den prydande fint i bilen, och dessutom hjälpte vi också det drabbade trädet! :)

Torsdag 24/12
Julafton. Lillmatte och jag tog en härlig prommis till en åker i närheten och där "rockade jag loss" genom att tokspringa runt och nosa på varenda gröda som stack upp från snön. Intill åkern fanns två fotbollsmål och en av dom hade några stora hål. Jag hoppade in och när jag skulle hoppa ut råkade jag trassla in mig och hoppade istället extra högt två gånger för att skaka mig loss bland alla lömska nätmaskor, och kom sedan ut efter tre jätteskuttar...
Vi åkte västerut till en camping alldeles intill Vänern på Hammarön i Värmland. När husse, lillmatte och jag tog en promenad fick jag syn på ett rödklätt monster komma stapplande emot oss och jag blev visst tvärarg och rusade dit för att sedan tvärstoppa och skälla ut monstret. Det visade sig vara en jultomte... Ooopps!
Om någon jultomte skulle komma hem till oss och fråga om det finns något snälla barn, så skulle han utan tvekan ha räknat bort mig! :)

Fredag 25/12
SMHI varnade med snö och besvärliga vägar, så vi chansade inte att åka till Uddevalla och övernatta vid Smögen, utan körde direkt ner till Falkenberg i Halland. Efter middagen gick vi alla till en sandstrand vid Skrea strand och där sprang jag runt och sög musten ur min pigga kropp på energi! Jag jagade även en förvildad kanin och käkade i mig naturens geléhallon... Vilket verkligen inte uppskattades av min flock... Jag försökte förklara för dom att jag tänkte fixa en kaninstek åt dom, men de trodde inte på mig.

Lördag 26/12
Idag var det en utflyktsdag vägledd av lillmatte. Efter frukosten gick mina mattar och jag till samma strand som igår och där sprang jag lite av mig. Stormatte höll fast mig medan lillmatte sprang runt en liten å, där dagvatten rinner ut genom stranden. När lillmatte kom på den andra sidan ropade hon på mig och hon ville att jag skulle springa runt för att nå henne. Nä, jag var visst smartare än vad hon först anade! Jag doppade först min tass för att kolla hur djupt ån var och sedan vadade jag över den till henne.
Därefter satte vi oss i bilen och rattade några kilometer norrut till Glommen fiskehamn och visade för oss "Glumsten" och den fina miljön där, inklusive utsikt över Kattegatt. Sedan fortsatte vi söderut och stannade vid Mellbystranden mellan Halmstad och Båstad. Där tog vi en fantastisk strandpromenad och precis när vi anlände till stranden kom en strävhårig vorsteh till mig och vi började genast leka, som om vi har träffats förut! Hussen till vorstehen berättade att hunden heter Sissi och är 3 år. Hon har aldrig lekt på det här viset utan gjorde det för första gång med mig! Kul!
Efter lekstunden sprang jag hit och dit, jagade havsskum som rullade, lekte med bruntång, i form av "blad", hoppade runt i gräset osv... Efter dess fortsatte vi in i mitt födelselandskap - Skåne! Vi åkte till Hovs hallar, till väst om Båstad och där var det fantastiskt vackert, man kunde se en del av Halland, Skåne, Hallands Väderö och Danmark. Vi klättrade även runt lite i klipporna och det var bra balansövningar. Vi övernattade på Jägersbo camping i Höör.

Söndag 27/12
Min "3/4-syster" Minna (Buffet's Ava Gardner) bor endast 1,5 mil härifrån och vi åkte hem till dom där vi lekte hejvilt. Mellan lekstunderna visade Minnas matte bland annat deras stora bondgård med flera hundra mjölkkor. Jag fick hälsa på kor, kalvar och katter. Först undrade jag vad de var för figurer, men sedan vågade jag till och med slicka lite på några katter! Minna var betydligare modigare, hon fick t.o.m. pussar av kossor!!! Hon har ju bott där sedan hon var 8 veckor gammal...
Vi lekte jättemycket och i slutet var vi så pass trötta så vi låg och somnade lite under bordet bredvid varandra. För er som inte hajar vad jag menade med "3/4-syster" är:
Minna och jag har samma pappa: Teo (Debutant's Queensberry Rules). Minnas mamma (Buffet's Dorsia) är syster med min morfar (Buffet's Caruso With Nuggets). De är helsystrar men föddes i olika kullar.
Tack Minna och hela hennes flock för en oförgömlig dag! Det var jätteroligt att få leka loss med dig!

Måndag 28/12
Vi övernattade på samma camping i Höör. På morgonpromenaden lekte jag lite med en blandras på andra sidan av staketet. Han var en snäll vakthund... Vi sprang jämlikes fram och tillbaka utmed staketet. :)
Därefter rattade vi norrut till min födelsestad och födelsehem - Bjärnum, hos Nuggets kennel!
Det var ett kärt återseende med Isa & Kjell och efter lunch med goda fläskpannkakor tränade vi lite agility på deras tomt, men jag var inte mig lik. Det var ju en massa nytt och så hade jag även min mammas ögon igenomborrade på mig!
Jag träffade även min mamma Elsa (Nuggets Roxana) och hon var väldigt lik mig i utseende, speciellt ansiktet, men hon tillrättavisade mig så fort hon ar sniffat lite på mig. Hon visste ju att jag var hennes dotter och hon ville bara visa för mig att hon är äldst och bestämmer över mig. När hon stoppades in i bilburen fick jag träffa och leka lite med min morfar Henke (Buffet's Caruso With Nuggets). Han påminner mycket om mig, den enda störst skillnaden är ju könet! :)
På väg till Jönköping låg jag bara och sov som en stock. Jag var väldigt trött, mest psykiskt. Det var dock roligt att ha träffat både mina föräldrar i år. Genom fönstret fick jag också se min mormor Minna (Buffet's Yasmine For Nuggets) och moster Kia (Nuggets Quality). Det var roligt även idag med! Tack alla på Nuggets!

Tisdag 29/12
Hemresedag. Idag testade jag gränserna med lillmatte under vår morgonprommis. Jag struntade i henne ibland när hon kallade in mig... Hehe! Det har ju med åldern att göra, vetni!
När vi kom hem igen efter ca 4-5 timmars körning från Jönköping somnade jag i min sackosäck bland hundratals grejor i hallen. Säcken följdes med under resan och den var rätt praktisk istället för en biabädd. Det var en toppenbra resa!

Bilderna kommer i nästa blogg.
/Ester


2009-12-22
19:37:53

2:a inlägg idag
Tjo!

Den första turen avverkade vi även och åkte till golfbanan. Där hade jag jätteroligt, däribland provade lillmatte att rulla på backen - och vad gjorde jag...!? Jag stod precis bakom henne och hjälpte till att rulla! Lillmatte kände sig som en tunna, då jag bara "sparkade" på! ...och vad hon bara skrattade!
Jag kastade även lite snö rakt mot hennes glasögon så att de immade till.

Och därefter sprang jag till andra sidan av golfbanan och hittade några rådjur-/harlort, tog en och sprang sedan mot henne i hög fart. Jag drabbades tydligen av boxerfnatt, då min svans helt enkelt inte hängde med medan jag toksprang! När jag kom fram till henne tvärstannade jag - men bajset fortsatte ut från min mun, det såg ut som om jag spottade tyckte hon! Sedan letade jag efter den lilla bajsbollen och när jag tittade upp var jag som en skäggig jultomte - med en massa snö på huvudet!

/Ester

2009-12-22
14:04:42

Wahooo!
Imorse betedde sig hela flocken väldigt underligt och både stormatte och husse åkte iväg strax innan 9. Lillmatte tog med mig ut på en 30 minuters runda och åkte sedan 9.45... Efter 5 timmar helt problemfritt ensam hemma kom de alla hem samtidigt. De alla var väldigt glada, speciellt lillmatte... Med henne hade hon ett papper och sedan berättade hon att hon klarade uppkörningen och har nu körkort!

När flocken har ätit klart ska lillmatte ta med mig ut till golfbanan med bilen!
/Ester 


2009-12-21
12:55:34

3 timmar...
...ute på den härliga golfbanan idag med lillmatte! Det var så underbart och en massa hundkompisar var även där. Vid ett tillfälle tog lillmatte av sina vantar och spände fast dem vid kopplet, som hon hade runt midjan - istället för att bära i handen. Det var då jag inte kunde låta bli att stjäla en!

Jag var ca 20 meter bakom och upptäckte ett par vantar dinglade ner från "bältet". Min fart ökades och sedan tog jag en jättelik skutt högt upp och rakt mot lillmatte - och öppnade även min stora käft med många sylvassa tänder, som kan slita itu ett ben. Dock var inte målet lillmattes lårben - utan vanten!

Plötsligt hördes ett slitch! och så har jag slitit loss en vante, så att remman dinglade lös och jag fortsatte framåt i hög fart och slängde "bytet" högt upp i luften, för att sedan fånga den innan den når marken. Dock fiskade lillmatte upp en plastpåse med frolic från fickan... Okej då, lämnade jag vanten tillbaka till lillmatte och sedan fick jag en frolic-ring i utbyte.

Efter att ha simmat fram i golfbanan gick vi in i skogen och det var SÅ UNDERBART VACKERT där!!! Snötyngda träd, som hängde ner som pilträd. Jag följde några rådjurspår och när jag kommit lite för långt bort försvann lillmatte och då fick jag istället spåra efter henne och upptäcker alltid henne bakom något träd, sten eller stubbe.

Vi hade sällskap av våra goda vänner Kicki och sin löptik Nessie. Nessie var annorlunda även den här gången, hon tyckte att jag var barnslig och tramsade bara... Hursa!?

Det där med min matvägra, det är nog borta (kanske bara tillfälligt) och idag var jag precis som vanligt. Kanske har jag redan fött mina osynliga valpar?

Ja, och en annan sak - jag har slagit mitt gamla hopprekord i plan terräng - förut var det ca 2 meter, men nu hela 3 meter!!! (Inte upp, utan rakt framåt.)
/Ester

2009-12-20
21:23:37

Uppdaterat:

Efter 26 timmar åt jag faktiskt den största delen av kvällsmaten! Kanske släpper det sig lite, eller om det är bara rent tillfälligt, då hungern gör sig påmind för mycket...!

Idag var lillmatte och jag på golfbanan och simmade igenom snön. Snön kom ibland upp ända till lillmattes knän!

/Ester


2009-12-20
18:43:58

Alla är dumma!

Alla, precis alla i min flock är dumma! De förstår inte mig alls! Alla tonåringar tycker visst sina föräldrar är dumma och att de "inte kan någonting alls" och "att de inte fattar någonting alls"!

Jag har kladdat med min mat ordentligt de senaste veckorna, dvs. att jag nästan aldrig äter upp all min mat. Jag tycker mina tuggben har blivit lite tråkiga, trots att de är fulla med goda lukter och tas fram då och då. Mina leksaker låter jag vara, de är inte alls roliga. De är döda ting, som inte piper alls. Alla mina pipleksaker, inklusive min favoritgris är instoppade i en papplåda under min lillmattes säng.

Och en annan sak, jag har TOTALT matvägrat de senaste 24 timmarna! Jag låtsas vara hungrig och när matskålen serveras går jag fram till den och sniffar lite. - Det är samma vanliga tråkiga mat idag med, och då vänder jag om mig sakta för att protestera högljutt, men tyst!

På morgonarna och innan vi lägger oss på kvällarna avskyr jag att behöva bli tvingad ut i kylan för att kissa och bajsa. Jag ligger som en geleklump på min bädd och kommer inte vid inkallning och stretar emot om någon försöker dra mig med kopplet.

Min lillmatte räknade ut i sin almanacka:
Jag började löpa 30/9
"Hetaste tiden" ca 14/10
Slutade ca 21/10

+ 63 dagar "dräktighet" sedan 14/10:
Valpning: ca 16/12.

Det har ju med skendräktighet och skenvalpning att göra! Det där med matvägran försvinner snart... Och trots allt så är jag som vanligt för övrigt, är t.ex. pigg och glad...
/Ester


2009-12-19
13:38:14

Ester i snölandet...

... istället för Alice i Underlandet!

Idag träffade jag min älskling och vi lekte helvilt i ca 1 timme då vi gick med våra mattar på golfbanan. Vid ett tillfälle kom en labradortik och deltog lite med i den våldsamma boxerleken... :)
Här kommer "några" bilder och de första lekte jag med en 7-månaders dvärgschnauzer "Leo" för några dagar sedan hemma hos oss.

Titta och njut, kommentera gärna! :)
/Ester
2009-12-17
10:17:09

Alla fina julkort!

Nu är det bara 1 vecka kvar till julafton! Min e-postlåda fylls av några fina julkort som vi fått av våra vänner. Här är dom. Tack så mycket! Längst ner finns mitt julkort.
/Ester
2009-12-15
15:44:47

Bilder från Stora Stockholm

Här kommer de utlovade bilderna. Tyvärr har vi inte full koll på vad alla hundar heter, om det är något ni känner till, säg gärna till.
/Ester


WOOGIEBOX ARAGORN-VIDSTIGE


TSATSIKI'S LUCIANO PAVAROTTI


(?)


HAUSSE WAGNER


BOSARAWI'S ENRICO AM


(?)


(?) Tik i alla fall.


JIPOTIMAS YANG


TEAMWORK SIMSALABIM (BIR och blev SUCH)


CATHERINE


RINGSIDE'S PARAMOUNT


ENCHANTER'S PUMAS PROMISE


BLACK-JOY IGOR (BIM)


2009-12-14
22:39:51

Mamma Elsa
Jag hittade tre videoklipp då tre boxertjejer i Bjärnum tränade agility: Vackra (Buffet's Jeanne d'Arc Beautiful), Diva (Nuggets Roxette) och min mamma Elsa (Nuggets Roxana). Jag blev väldigt häpen över att jag är väldigt lik min mamma!!!
Vad som är skillnaden är nog bara färgen! Hon är gul med vita tecken och jag tigrerad med vita tecken. Hennes ansikte är precis som mitt! Har inte vi klonats!? :) Videoklippet hämtades från www.nuggets.se och där finns två andra till och så även en massa valpbilder från "min" S-kull (efter min mamma och min pappa Teo) och även T-kull (efter min moster Diva och min farfar Picasso).

Bilderna från igår kommer!
/Ester


2009-12-13
21:51:48

HUND2009
Tjo!

Min lillmatte var visst otrogen mot mig idag! Hon stack iväg till HUND2009 i Stockholmsmässan en kort stund efter när husse och jag åkte iväg för att träffa Alfons även idag med!
När hon kom hem berättade hon att hon träffat bland annat min kära syssling Lisa (Alfons' helsyster). Hur f*n får det vara orättvist!?!
Nåja, jag fick ju leka med min älskling så det gjorde inget... Hon hade med sig flera spännande saker hem, däribland ny och fin spårlina, halsband, dummy mm.

Det var ca 40 anmälda i boxerrasen berättade hon, men endast ca 32 deltog och en fin gul tik "Maggie" (Teamwork Simsalabim) kammade hem CK, CERT, CACIB och BIR samt blev Svensk Utställnings Champion!! Supergrattis!

Några släktingar till mig deltog också, därbiland Ringside's Paramount och hon påminner väldigt mycket om mig. Hon kammade hem två 1:or i öppenklass samt CK och slutade sedan som tredje bästa tik! Väldigt roligt - och supergrattis! Det var stenhård bedömning idag och flera fick åka hem med blåa band. Inte roligt...

Vid 18-tiden var det dags för Best In Show. Vad som var väldigt roligt var att lite "ovanliga" BIS-raserna kom med de 5 sista. Vinnaren var en västgötaspets (SUCH SV-08 SV-09 WW-08 Skogsbygdens Nora Supernova). Väldigt roligt!
Bilderna kommer (bara på boxrarna, så ni vet).

Nu får det räcka för ida... Zzzzzz!
/Ester

2009-12-12
13:39:10

Åååhh!
Efter när min flock käkat frukost klart sa husse till mig: "Var är Alfons?" och jag tittade lite sömnigt på honom i min sackosäck. Efter en och en halv nanosekund satte jag upp mig och började kolla efter Alfons! Och så bums iväg till dörren, där jag satt och sa "M-m-m-m-m" hela tiden!
Min flock och jag åkte till båtvarvet och där kom Alfons och hans matte! Gissa om vi lekte helvilt! Och det gjorde vi i ca 1,5 timme!!!
Nu är jag sååååååå trött! Zzzz...
/Ester

2009-12-11
15:09:14

Bara du och jag...

Idag hade inte lillmatte skola så hon packade sin ryggsäck med 11 spårpinnar, 1 dummy, spårsele och lina samt vatten... När hon gör det vet jag att det ska hända något roligt!
Stormatte och husse skulle till stan så de släppte av oss vid häststallet och därifrån tog vi en promenad utmed Erstaviksvägen.
Det var mycket att upptäcka så jag fick använda min orange väst för att inte försvinna så mycket in i naturen (jag är ju mörkbrun men har vita tecken...). Efter ca 2 km stannade vi och spårade två spår och efter det andra plockade lillmatte upp pinnarna - och helt plötsligt kom ett hästekipage alldeles förbi mig!
Jag stod bara där och glodde på hovdjuret, vilket lillmatte var jätteglad för! - Att jag inte sprang efter och satte mina tänder i hästens bak!

Efter några kilometer kom vi fram till det stora fältet vid Erstavik och där la lillmatte ut ett spår till och jag fick sitta uppbunden vid ett träd och betraktade läget. Efter när vi spårat klart kom en trevlig man med två hundar, varav en ledig polishund.
Ett spår till avverkade jag efter att ha spårat klart det tredje och efter dess var det färdigspårat för dagen och jag bara sprang runt och hade det buskul! På väg till viltvattnet fick jag flera boxerfnattar och bara rusade runt och runt, till och med ett par varv runt en stolpe!

När vi närmade oss Erstaviks badplats, även kallad för stranden var den fullt med uppspolade tång och det var en massa spännande dofter, då jag vid ett par tillfälle hade min nos fastklistrad bland tången...!
Efter minst 12 kilometer och nästan 4,5 timmar kom vi hem trötta, hungriga men jättenöjda!!!

Dagens spår:
Spår 1: 5/5 pinnar + 1 dummy, 2 vinklar, ca 100 m
Spår 2: 11/11 pinnar + 1 dummy, 8 vinklar, ca 360 m
Spår 3: 6/6 + 1 dummy, 3 vinklar, ca 240 m
Spår 4: 5/5 + 1 dummy, 2 vinklar, ca 150 m

Totalt: 27/27 pinnar (alla markerade) och 4/4 dummy (alla markerade) och 850 m långa spår.

Här kommer några bilder och videoklipp från promenaden. Titta och njut!
/Ester2009-12-10
19:37:17

Nu är ...

... vintern på väg!
Det var en liten artikel i SvD där det stod att vintern är på väg söderut och att det kan bli -10 på natten om några dagar och så klart även minusgrader på dagen! Hit med snö - dig vill jag se, skutta i, pussa och så även äta upp!
Jag har tappat räkningen hur länge sedan jag såg en riktig vinter senast... jag var ju liten då och hoppade runt i snön med mina bambi-ben!

Imorgon ska lillmatte och jag ta en mysig promenad, då hon inte kommer att ha någon lektion på skolan! Yes!
/Ester


2009-12-09
13:20:21

Nytt X
Ja, det var ett bra tag sen jag pratade om X - för er som inte hajar: Det är på tal om kryss - att "kryssa" olika fågelarter!
I söndags pipade det ut på nätet att en sällsynt pippi ses utanför Plantagen vid Barkarby flygfält i Järfälla. Idag var det en kort skoldag för lillmatte och vid 10-tiden plockade husse och jag upp henne och hon fick
övningsköra dit till Barkarby. 

 

Väl framme var en hop med folk som vill se pippin, men den var svårsedd. En person fick vänta i 2 timmar för att få se den. Medan lillmatte stod och huttrade bakom sin tubkikare tog jag en kort prommis med husse. Ca 20-30 min senare fick lillmatte och jag kryssa pippin - en isabellastenskvätta!
Arten brukar annars förekomma i SO Europa och längre ut i Asien. Det var alltså en raritet som landade i Järfälla - men tråkigt nog så verkade den inte må bra... Den överlever nog inte länge till... Kanske behöver den lite boxerpussar av mig?

Pappa Teo! Är inte du och din husse liiiiiiiiiite avis? Jag hälsade dock skvättan från er! :)

/Ester

 


2009-12-07
21:55:30

Klart med fortsättningskursen

Idag var den åttonde och sista gången med fortsättningskurs (med tävlingslydnad-inriktning) och det var en liten tävling.
Vädret var inte det bästa - duggregn, blött och slaskigt... Och så "föder" jag snart mina valpar, det var ca 1,5 mån sedan jag löpte, och då kan jag vara lite slö och låg.

Platsliggande - 10
Tandvisning - 10
Linförighet - 2 (tappade ögonkontakten i början av några olika orsaker... men jag brukar kunna mycket bättrre)
Platsläggande - 4 (Det var ett blött område i gräset!)
Inkallning - 10
Ställande - 4 (Dels dk men ändå gk eftersom jag inte är så bra på detta)
Hopp - 10
Helhet - 5 (Skendräktig och lite låg)

Totalt: 55 p

Vid prisutdelningen sa instruktörerna att två hundar delar på första plats - bordercollien Montell (mer än 1,5 år gammal) och jag med 55p!
För att utse vinnaren var det en liten utslagstävling där man skulle köra något tricks. Montell körde "stående på bakben" och jag "High Five med Puss"...
...och jag vann! :D

Nu är fortsättningskursen avklarad och vi forsätter att träna.
/Ester


2009-12-06
15:01:41

På tal om...
... kondition!
Idag var lillmatte och jag återigen på golfbanan och där la hon ut ett långt och svårt spår med 12 vinklar och 11 pinnar + 1 slutapport. Totalt var spåret ca 600 m långt och ca 15 min liggetid. Just innan jag skulle börja spåra kom en man med en riesenschnauzer och korsade spåret.
"Det var en kanonbra störning" tänkte lillmatte...

Jag tog upp spåret rätt fort och markerade alla pinnar utan problem och struntade i riesens spår. Vid ett tillfälle såg lillmatte hennes fotspår i gräset och kollade hur bra jag spårade... jag spårade ju precis över fotspåret!
När vi kom fram till slutapporten markerade jag den och sedan togs selen bort... och då fattar jag direkt att jag har spårat klart och tog med mig dummyn för en gemensam lekstund!
Vid en plats en bit ifrån spåret tränade vi lydnad och just när vi var klart kom min kompis Kira och då lekte vi... och efter en stund kom en spansk vattenhund och Teo (samma som igår)! Plötsligt var vi fyra hundar som lekte hejvilt omkring!

Gissa vem som inte var trött alls... jag!
Teos husse sa att han aldrig sett en sån intensiv hund som jag! Alla hundar jag lekt med blir trötta efter några vändor - men jag kan nog göra flera hundra innan jag blir trött! På tal om kondition...! :)
När vi kom hem fick jag lite mat och sedan var jag pigg i en stund - men nu sussar jag gott i min biabädd!

/Ester 

2009-12-05
15:51:47

5 december
Dagen började med att vi tog upp aluminiumjollen och badstegen från vattnet och skrapade bort en massa havstulpaner... Därefter stack stormatte och husse till IKEA där de ska leta skåp till vårt tvättrum som håller på och renoveras och både lillmatte och jag fick skjuts till häststallet i närheten.
Strax innan vi klev av upptäckte lillmatte att jag inte hade mitt halsband på mig! Hon fick istället trixa lite med koppel så att det blev ett "retrieverkoppel"...

På väg till golfbanan fick jag spåra två spår, det första i skogen med 4 vinklar (ca 80m) och en pytteliten pinne och det andra på gräsmattan med 6 vinklar (240m). De båda klarade jag galant, fast det var lite besvärligare vid gräsmattan. Där fanns det inte lika många doftpartiklar som det fanns bland blåbärrisen i skogen.

Just när jag spårat klart kom min kompis Teo (retriever x spaniel) och vi lekte hejvilt under en 2km-prommis! Det duggregnade rätt äckligt och lillmatte var genomblöt på framsidan - men torr bakom! Hihi!
När Teo och jag skiljdes åt för dagen tyckte jag även plötsligt regnet var äckligt! Under tiden jag lekte med honom trängde jag bara bort tanken...

Regn + gegga = badkar var formeln vi använde när vi kom hem... Lillmatte bar mig till badrummet där mina tassar och mage blev tvättade. Jag tyckte det var halvroligt - och det syns på bilderna. Idag tog hon även några bilder på mig med en röd rosett, kolla hur roligt jag tyckte det var i en av bilderna!/Ester

2009-12-04
18:19:01

Ett ganska svårt spår

Idag var stor-, lillmatte och jag ute på en härlig morgonprommis vid golfbanan. På väg till "brandgatan" träffade vi Kicki och Nessie - men Nessie var lite annorlunda den här gången... Hon löpte.
Alla tikar beter sig olika när de löper och Nessie var påfallande lugn och tyckte jag var lite löjlig! Sådant brukar hon inte vara...

En stund senare la lillmatte ut ett spår i kuperad terräng (ca 75 m) med en pytteliten pinne (10 cm stor) som var nedgrävd till hälften i marken. I slutet av spåret låg även en röd dummy 3/4 nedgrävd i mossa och spåret innehöll 4 vinklar. Det var direkt påsläpp eftersom vi inte hade tid att vänta. Det var inget problem att hitta spåret - och inte heller pinnen och dummyn! Det var inte så svårt tycker jag... :)

Stormatte hittade några tratt- och vanliga kantareller under promenaden! Även några maskrosor (!!!) i början av golfbanan.
Min favorit vit dummy är fortfarande borta och lillmatte får nog leta efter en ny på hundmässan HUND2009 nästa söndag. Det är endast 39 (+1) anmälda boxrar till utställningen! Det brukar vara mer än 70...! Domaren kommer att vara Anders Härnman.

Det blir en rolig träningshelg med lillmatte tror jag! Vi kommer att köra olika moment i tävlingslydnad kl 1 och naturligtvis även spårning.
/Ester


2009-12-02
17:32:08

Vacker dag!
Först och främst vill jag säga - vilken otroligt vacker dag det var idag! Tyvärr var bara husse och jag hemma, så vi tog en härlig promenad utan mattarna.
Jag skickade sms till mattarna och skrev "Åååå, om ni bara vore med! Det är så vackert i skogen!" Gissa om lillmatte var nära att skolka idag! Hihi! (Hon skolkar nämligen aldrig! Det är bara några månader kvar innan hon tar studenten!)
Det har varit väldigt grått och trist här under hela november och idag stod det i tidningen att Stockholm endast hade ca 17 soltimmar under hela månaden!!! Idag var det klart, kallt och temperaturen låg ett par grader under nollstrecket. Alla saker var täckta av små frostflingor som reste upp likt igelkottstaggar! Om man tittar närmare på dom (utan att andas!) ser man hur vackert uppbyggde de är! Kolla!
/Ester