2009-01-31
18:14:04

Mitt första drag

Tjena!


Igår kväll kom några av min flocks släktingar och hälsade på. Det var jätteroligt och jag fick mycket uppmärksamhet. Jag fick också två nya leksaker som jag gillar från en kvinna som har en tioårig labradorhane och de bor några hus bort.
Min lillmatte höll koll på mig under hela kvällen och när vi skulle gå ut för att uträtta mina behov fick vi se tre rådjur och en fälthare i vår trädgård! När jag blir lite större kanske jag får leka med dem?


Igår kväll gav min lillmatte ett litet kuvert till matte och husse och frågade om vi kunde åka till Vallentuna norr om Stockholm för att kryssa* en svarthalsad trast. Arten brukar normalt finnas i Sibirien, men den råkade flyga ur kurs och hamnade i Stockholm.


Imorse, efter att vi ätit vår frukost åkte husse, lillmatte och jag iväg till Vallentuna och bilresan tog drygt 40 minuter. När vi kom fram var det ett trettiotal människor på plats och alla hade glada miner: trasten var kvar!

Efter några minuter dök den upp och jag fick kryssa den som min tyngsta art hittills! Jag fick även äran att vara med då min lillmatte kryssade sin 250:e art i Sverige!


När vi var klara med trasten åkte vi en bit med bil och stannade sedan vid ett stort fält där vi tog en fin promenad. Där fick jag träffa en cockerspaniel som jag lekte lite med och han satte mig på plats två gånger när jag skojade för mycket (de är inte lika som boxrar...). Konstigt!


Det var en händelserik dag och när vi kom hem stupade jag ner i min korg  och sov några timmar i sträck!


*kryssa = varje fågelart man ser innebär ett kryss för dom där "fågelskådarna".


Ha en trevlig lördagskväll!


/Ester


2009-01-29
21:10:46

Ljudskiva
Hejsan!

Idag har snön kommit och det är roligt att leka i den! Det är också kallt så det blir inte så långa stunder utomhus.

Min lillmatte körde ljudskivan för troligen fjärde gången (ganska hög volym eftersom jag är van) med olika oljud som jag kommer att bemöta någon gång i mitt liv: fyrverkeri, åska och skott. Jag reagerade inte negativt på ljuden utan fortsatte att leka med lillmatte och sov också medan hon tittade på teven. Min lillmatte tyckte att jag gjorde alldeles rätt och att jag var jätteduktig.

Jag rekommenderar er att köra samma metod som min lillmatte gjorde, på era valpar/unghundar. Man kan köpa ljudskivan hos Jycke-Tryck AB.


God kväll!

/Ester

2009-01-25
17:31:00

Söndag = vägning!

Vaff!

Idag fyller jag och mina syskon 10 veckor!

Vecka 8: 4,5 kg och 29,5 cm

Vecka 9: 5,1 kg och 31 cm

Vecka 10: 5,7 kg och 33 cm

Alltså: +600 gram och + 2 cm på en vecka!


(Min bror Bozze bloggar även, http://bozzeboxer.blogg.se och ni är hjärtligt välkomna att tassa in även där!)

Ha det så gott!

/Ester


2009-01-24
21:37:23

Vilket väder...!

Vilket väder...!


Min lillmatte sov med mig inatt och hon ställde sin klocka någon gång under midnatt och tvingade ut mig i det äckliga vädret: regn, blåst, snöslask, kallt och dessutom var det jättehalt! Det var ändå skönt att få uträtta mina behov och sedan var det racer in i "lyan"! Därefter var det några timmars sömn tills hon bar ut mig igen vid sextiden och det fortfarande var likadant väder.

Drygt 50 minuter senare hämtade min husse mig. Han visste inte att jag har varit ute en liten stund tidigare... Han skrev sedan en lapp till lillmatte och det löd: "Kl. 06:50 (tio min!) Inget kissande?"


När jag fick komma in igen sov jag några timmar till i min mysiga hundkorg bredvid lillmatten och det var varmt och skönt, om man jämför med vädret utanför!


Vid ettiden kom en annan flock, som bara bestod av människor och de är vänner till min flock. Efter en stund åkte vi alla bil en bit bort och kom till en villa där det var en konstvernissage och konstnären var matte till min faster Issa! Jag fick träffa många människor och många hälsade på mig och det var jätteroligt! Min lillmatte sa att det var en bra socialträning...


Senare tog min flock och vännerna en liten promenad och jag fick sussa gott i min lillmattes ryggsäck som hon bordade med varm filt på sin framsida och det var verkligen skönt att inte behöva gå hela sträckan själv! Jag fick i alla fall gå den sista sträckan till bilen och det räckte!


När dom satt och åt middag hade jag lite tråkig och då protesterade jag lite med att gå fram i köket och kissade framför allas ögon! Hahahaha! Snabbt på plats var både lillmatte och stormatte!


Nu ska jag leka!


/Ester


2009-01-22
17:58:24

Välkomna till min nya blogg!

Vov!


Välkomna till min nya blogg!


Jag heter Ester och är en boxervalp på 9 veckor gammal. Jag kom hem till Stockholm från Skåne (där jag föddes) förra helgen och jag har fått åka bil cirka 50 mil i 5 timmar. Min nya flock, som består av husse, matte och en lillmatte. Min lillmatte berättade att jag har några av mina släktingar som bor nära mig. Min faster Issa bor cirka 5 km härifrån och min "halvkusin", eller något liknande tillhör en av flockens närmaste vänner, Alfons (ca 6 mån) bor några kilometer bort. Det ska bli jätteroligt att få träffa dem när jag blir stor. (Nu är jag ju fortfarande bara en bebis!)


Min flock tycker att jag har skött mig jättebra och de säger också att jag har börjat bli busigare för varje dag som går! I måndags kväll sprang jag en lång sträcka i full fart från sovrummet till köket och åter! Min lillmatte sa också att jag har ökat med 600 gram på en vecka (varje söndag är det vägning och "mankhöjd-mätning"). Förra söndagen då jag var jämt 8 veckor gammal vägde jag 4,5 kg och i söndags var siffrorna uppe i 5,1 kg. Jag har också blivit 1,5 cm högre och de har fått utvidga min halsband med några centimeter!


Vi hörs snart igen! Nu ska jag leka lite till innan det är sängdags.


/Ester