2009-07-26
14:08:40

Wayo
Hallå där!

För några dagar sedan var vi vid Utö och där fick jag och leka häftigt med min syssling Wayo (från Boxplay kennel) på en härlig strand. Därefter somnade jag helt ovaggad och bilderna kommer senare... Hon försökte fälla mig flera gånger men hon kunde aldrig göra det... Hihi!

Nu är vi i Västervik och ska försöka träffa min pappa Teo och sin flock på Öland! Igår tog vi en lång och krävande promenad på Lisslö (någon ö i Ö-götland eller Småland) och där smaskade jag i mig blåbär och hallon! Min flock såg en stenmurkla som de lät vara i fred och även underliga tallörter. Vi har hört att någon valp blev akut förgiftad och kämpar fortfarande för sitt liv - efter att ha ätit en murkla, så min flock undvek att lära mig att leta efter svampar. Idag hittade de flera kantareller som de stoppade i min (oanvänd!) bajspåse...

Dagen innan, när vi var vid Arkösund mötte vi ett otrevligt par med en fet knähund, som påminde om yorkshire x norfolkterrier. Gubben sparkade nästan ner mig i vatten, då jag bara gick förbi dom och jag har inte ens gjort någonting alls! Min husse gick snabbt fram till honom och pratade allvaret med honom. Nästa gång jag gick förbi dom verkade det som om de har lärt sin läxa och stod nästan fastklistrade på bryggräcket och höll sin feta hund i famnen!

Idag, till exempel gick vi förbi en man som frågade oss "Vad är det för ras? Pitbull?" Vi svarade bara "boxer"... I min flocks ögon liknar jag inte ens pitbull!


Ha det så gott!!!
/Ester

2009-07-20
22:17:21

Extra & Bita

Tjena!

Nu är vi hemma i ett par dagar till. Igår besökte vi min stormattes vänner på Söderöra, efter endast ca 2,4 sjömils färd från Norröra. Tidigt imorse var det väldigt blåsigt och det regnade som f*n! Trots det ignorerade jag det hela fullständigt.

Jag glömde att skriva i förra inlägg om en rolig händelse - när vi var på väg tillbaka till båten i Norrtälje har min flock just ätit middag vid McDonald's (de brukar väldigt sällan göra det..) hade vi alla saker vid parkeringen och väntade på att taxin skulle komma och hämta oss. Helt plötsligt kom en bil farande förbi oss - MED 2 BOXRAR i baksätet! Efter när de kommit ut från "Drive In" stannade de och hälsade på oss. Det visade sig att vi redan har träffat på Linda Näslunds handlingskurs tidigare i april. Boxrarna i baksätet var Extra och Bita! Extra är min farfars syster! Och Bita är Extras dotter. Ibland kan världen vara såååå liten!

Det var jätteroligt att få träffa dom och vi gör nog det igen senare på ÖLO:s utställning i slutet på augusti.

Nu ska jag mysa i min sackosäck!

/Ester


2009-07-18
21:57:54

JAG HAR SIMMAT!!!
TJENA!

Som ni säkert har läst rubriken - JAG HAR SIMMAT IDAG!!!

Vi åkte från Rödlöga vid lunchtiden och åkte till Norröra för att hälsa på min lillmattes farbror. Där finns långgrunda stränder och vattnet var rätt varmt och jag gick fram till pinnen och lillmatte kastade bara dom lite längre ut för varje gång. En gång var det lite för långt ut för att kunna nå genom att bara gå så jag började simma lite, kanske ett par decimeter - men det var ändå det!

Den andra gången då lillmatte och jag just återvänt från Marion till bryggan, där lillmatte hämtat sina badsaker. Jag tänkte hoppa upp på bryggan själv men missbedömde avståndet - och så PLASK! Plötsligt var jag i vatten och plaskade runt, med tallriksstora ögon - men som tur hade jag flytväst på mig och lillmatte kunde bara fiska upp mig med en hand. Därefter var det som om ingenting har hänt...!
Så småningom har lillmatte bytt om till badkläder och vi badade tillsammans. Hon hade med sig en stor kvist och kastade ut den "utom räckhåll" och så började jag simma PÅ RIKTIGT! Det var dock som om jag var en ångbåt, det var en massa plask framför mig, där mina framtassar inte riktigt visste hur de skulle agera!
Jag har idag simmat fyra gånger! Och det var för första gång för mig! Förut var jag en riktig badkruka, som bara doppade mig upp till sidorna - men inte idag!

Tja!
/Ester

2009-07-16
11:18:55

8 månader
Tjo!

Nu är jag och mina syskon hela 8 månader!!! Om en månad kommer jag in i juniorklass!

Det blev 55,0 cm och ca 20,3 kg. Min "slutvikt" blir nog runt 25-26 kg så det är lite kvar dit. Jag börjar också få större muskelmassa, - om vi ska tala om mina lårmuskler! =)

/Ester

2009-07-13
16:59:13

Skeppshund
Skepp ohoj!

Här kommer en hälsning från havet vid Väddö, där vi just nu, i skrivande stund, hälsar på min lillmattes morbror. Härifrån kan man nog se ända till Åland när det är klart väder, vilket det är. Lillmatte ska nog kolla ön med sin kikare...

De senaste dagarna har vi hälsat på Storön vid Runmarö, Västerholmen, vid Gällnö och inatt övernattade vi vid Arholma. Det var urkul att få springa omkring på öarna och igår tränade vi sök med utmärkt resultat!! Så småningom ska vi fortsätta söderut och min lillmatte skulle vilja besöka Gillöga och Svartlöga. Få se om vädret tillåter det... och sedan förhoppningsvis Ottenby på södra Öland!

Jag klarar jättebra att vistas på vår segelbåt Marion. Jag har också accepterat till 100 att använda flytväst och jag sover för det mesta under färderna, ibland kikar jag ut och sniffar lite i luften. Jag sitter alltid i sittbrunnen med flocken när vi färder, men om nätterna ligger jag och sover på durken bredvid lillmatte. Jag får absolut inte sova i sängen så att ligga på kojerna behöver jag inte fundera på, jag föredrar nog durken bra.

Min kära syssling (hon är en jättebra lekkompis!) Lisa har varit på MÖLO:s boxerspecial med jättebra resultat, hon kom 2:a i junkk MED CK! Immiz (Woogiebox kennel) kom 2:a med HP i valpkk 6-9 mån! Ett superstort grattis till er alla!!

Ha det så skönt!

/Ester

2009-07-09
09:50:02

Framsteg!
God morgon!

När lillmatte tog med mig ut för att jag skulle få uträtta mina behov regnade det småspik. På väg tillbaka hem gick vi förbi Elsas tomt - och helt plötsligt rusade en hare förbi.
Rent instinktivt började jag springa efter haren - kanske fyra meter och när lillmatte såg vad jag höll på med ropade hon ett bestämt "NEJ!". Jag tvärstannade och gick till henne, och fick mycket beröm!
Det gjorde lillmatte glad att jag kunde lyssna på kommandot under en plötslig händelse.

Senare på eftermiddagen gick vi till golfbanan, som nästan var tom på folk! Flera banor var vattenfyllda och där träffade vi en icke leksugen dvärgschnauzer "Eskil". Jag försökte få honom att börja leka genom att hoppa runt...

Därefter gick lillmatte och jag till en vattenfylld bana och där skuttade jag omkring och försökte jaga ladusvalorna som flög lågt! Jag sprang även igenom vattenpölarna och därefter kunde man tro att jag har simmat! Och jättekul var det!!

Ha det gott!

/Ester

2009-07-08
17:44:45

Duracell-lillmatte!
Vov!

Igår jobbade min stormatte och husse på båten och när de kom upp träffade de Alfons - och han blev helgalen när han såg dom! Han letade vid varje vrå efter mig, hoppade upp i bilen, sniffade, ner igen, sniffade osv...! Idag kom han och sin lillmatte till oss och därefter gick Alfons och jag med våra lillmattar till slalombacken i närheten. Alfons och jag lekte häftigt oavbrutet i hela 2 timmar!

När han åkte hem började det ösregna och jag sussade gott i min sackosäck. Efter när regnet upphörde skyndade lillmatte ut och började klippa gräs - på rekordtid! Jag fick vara kvar inne, det var en ensamträning med jättebra resultat. När hon kom in igen, låg jag och sov i solskenet i vardagsrummet!
Därefter började hon städa hela huset rätt fort (jag har kontrollerat så hon inte slarvade, och det har inte hon). Efter när hon ställt tillbaka sakerna gick vi ner till Blåbärskogen med en blåbärskyffel och samlade ihop 4 liter blåbär på ca 7-8 m²! Jag gick runt och stoppade även i mig dessa läckerheter direkt från risen! Min tunga var blåfärgad, liksom mina lillmattes händer - de var mörkblå/lila! Man kan tro att hon har dålig blodcirkulation, så syret inte kommer fram till fingertopparna!

Jag undrar faktiskt om hon har ätit duracell-batterier till lunch idag... Efter fem timmar med hårt arbete var hon inte speciellt trött...!
Marion har fått sina segel på plats och även två fönsterrutor och fått sina små "håligheter" tätade. Vi har hunnit jättemycket idag och vi sticker nog iväg om ett par dagar! Alla mina saker är packade, mina foder och filt är redan på plats i båten. Bland annat följer min gris Piggy med! Den kanske även behöver flytväst?

Ha det så gott!
/Ester

2009-07-03
10:52:07

De senaste dagarna...

Vov!

Det har hänt ganska mycket sedan sist och jag ska sammanfatta lite.

Marion sjösattes för två dagar sedan och igår mastade vi på henne! Därefter åkte vi hem till Alfons med Marion, där hon får ligga där medan vi fixar henne inför semester. När vi åkte dit följde jag naturligtvis med och jag fick använda min nya flytväst för första gång och det gick SUPERBRA! Jag satt först bredvid lillmatte i sittbrunnen och la sedan och sov!

Marion har också fått besök av oinbjudna gäster natten mellan onsdag och torsdag. De tog med sig två solceller som fanns på rufftaket och en annan båt i närheten har blivit av med sin 150-200 kg tunga inombordsmotor! FRÄCKT!!!

Vi fick även ett telefonsamtal från en djurklinik här i närheten och vi fick beskedet om jag hade tillräckligt med antikroppar mot rabies... NEJ! Det blir alltså ingen Åland- och Finlandresa i sommar men vi vet i alla fall att Åland och Finland finns kvar...! Vi får nog segla från Arholma i norr till Öland/Gotland i söder istället. De berättade också att ju yngre en hund är, desto större "risk" är det att de inte har tillräckligt med antikroppar mot rabies.

Det har varit varmt och kvavt här de senaste dagarna och nu i skrivande stund vräker regnet ner som missiler! Det åskade också - men vad gör jag...? Jag ligger bara i min biabädd och skiter fullkomligt i smällarna! Det ska bli lite skönt att det blir svalare, efter en riktigt värmebölja!
För två dagar sedan gick lillmatte och jag till en sjö i närheten av varvet och där var jag bara centimetrar från att börja simma! Jag hade vatten upp till manken och jag ville inte börja simma än så jag stod på mina framben och bakbenen lyftes när jag försökte hämta pinnen!
...för cirka en vecka sedan bajsade jag i vatten och den här gången kissade jag! Lillmatte fick med det i sin kamera, som bevis!

Idag ska vi få hem ny tvättmaskin och torktumlare, de gamla var säkert 20 år gamla och tvättmaskinen dog bara för ett par veckor sedan... Så våra smutsiga kläder börjar bli fler än vad vi har kvar i garderoben!

Jaha, så här var det!
/Ester

Bilderna...


Nej, men kom hit istället!


Bevis på att jag vågade... Fast jag kunde lite mer än vad som visas här på bilden!


Min första tur på en segelbåt!