2009-06-29
22:36:34

"Min kära skära socka..."

Ciao!

Ni har väl säkert läst SvD:s teckningssida, om katten Morrgan? Han brukar ibland mysa med sin skära socka och ropar för sig själv "Min kära skära socka!", eller hur?

Idag gjorde jag likadant men ropade istället "Min kära gråa plastgris...!" Min flock brukar lägga undan några leksaker och byta dom med de som är framme efter en tid, det är bara för att jag inte skulle tröttna på dom alla. Idag kom Piggy fram så det var ett kärt återseende...!

På kvällen när lill- och stormatte skulle vika ihop flaggan "hjälpte" jag dom lite med att kliva på den och busade lite. En harkrank (en sorts mygga med långa ben, som INTE suger blod) var i mitt rum samtidigt och jag betraktade den nyfiket då den snurrade runt.


Det här är skönt när det är varmt ute...


Mmmmm...


Tjoho!


Vad är det för något?


Ha det så gott!
/Ester

2009-06-27
23:50:54

Hundkompisar

Tjo!

Vilket väder vi har, det är nog likadant i hela Sverige! Klarblå himmel, utan ett enda moln (bara vid horisonten), gassande sol och minst 26°C! Vår fläderbuske, vars blommor ("nerlusade" med svarta löss!!) blev plockade av mina mattar och gjordes till saft, började sloka och skrika efter vatten!

Igår morgon träffade vi Alfons och hans matte i "hans" skog och där fick vi busa helvilt och sedan när vi kom fram till båtvarvet sprang vi ner till vattnet. Alfons har som jag, inte ännu börjat simma. Fast han fick hämta pinnar åt mig om de var för långt bort. Om det också var för långt bort för Alfons så vänder han och skuttar tillbaka!
Igår gjorde jag en sak där mina mattar och Alfons' mattes ögon nästan trillade ut från sina skålar: jag bajsade i vattnet!!! Hahaha!


 


Senare på eftermiddag när min stormattes hår behövde snyggas om till sommaren följde lillmatte och jag med henne till frisören... orsak? Naturligtvis var min kompis Jenne (fransk bulldoggtik som är några månader äldre än jag) där och vi fick leka hela tiden vi var där! Det var också varmt så ibland låg vi bredvid varandra och flämtade, Jenne låg på magen, med alla ben utstuckna! Jag hade en jättelång tunga hängande vid sidan av munnen! Hur i hela fridens namn kan man få plats med en sådan jättetunga i min kropp!?  =)

  


Idag hade Elsas husse ett stort kalas, eftersom han fyllde jämt, där cirka 40 personer var inbjudna, inklusive vi alla i min flock och min kära "mormor". Vi har innan dess hjälpt till dom och min lillmatte fick vara deras "florist". Vi gick runt i Blåbärskogen och plockade fina blommor och andra växtverk och la sedan dom på borden. Bland annat har blåbären också börjat dyka upp och de är på väg att mogna. Om några veckor kommer mina vita tassar att förvandlas till mörklila!
När födelsedagskalaset väl började var det fyra hundar på plats: Elsa, en Newfoundland - Smulan, en gammal labrador och jag. Smulan och jag var ungefär lika gamla och vi lekte mycket. Hon bet ofta i mitt skinn runt min hals men jag gav tillbaka genom att använda mina armar och brottades!


När vi kom hem åt jag snabbt upp min mat och det var nog den kortaste tid hittills! När maten var slut tittade jag frågande ner i skålen och undrade vart maten tog vägen...

Just nu ligger jag och snarkar på min sköna sackosäck! Vet inte om jag orkar ut ikväll...

Zzzzzzzz!

/Ester

2009-06-24
16:35:59

Äventyr!
Tjena!

Jag har mått lite illa för några dagar sedan men det var nästan över redan nästa dag. Troligen var det så att jag har druckit något "olämpligt" vatten när Elsa, lillmatte och jag var på promenad vid Erstavik. Annars har det varit bra och solen bara gassar på i skrivande stund... och det ska också bli ännu varmare!

Igår var Elsa, lillmatte och jag nere vid bryggan och när lillmatte krattade bort alla geggiga sjögräs i vattnet lekte Elsa och jag med kottar och pinnar på gräsmattan bredvid. När hon skulle ta ett dopp följe Elsa med - men jag har inte börjat simma än så jag blev osäker, och gick istället på stenarna för att kunna komma lite längre ut!

Senare på kvällen när lillmatte vattnade häcken hade hon mig kopplad i en lång lina, men släppte mig lös när husse och matte kom hem från varvet, för att jag skulle kunna hälsa på dem. Efter en liten stund låg jag och tuggade på mitt tuggben som jag grävde upp från min hemliga gömställe bakom lillmatte... helt plötsligt fick jag vittring på någon spännande doft och följde den. Jag gick bakom huset och fortsatte ner till Elsas del i Blåbärskogen.
När lillmatte vände sig om upptäckte hon att jag var borta och började leta runt i trädgården och inne i huset, men hittade inte mig! Efter en stund började hon vissla med sin visselpipa men ännu utan resultat! Hennes fantasier började snurra runt i huvudet (ni som har barn eller djur vet precis vad det handlar om!) och hämtade sedan även min stormatte för att hjälpa till med sökningen. Efter cirka 10-15 minuter har de ännu inte hittat mig, men sedan när lillmatte gick ner till Elsas del av skogen och visslade... helt plötsligt kom jag fram med viftande svans bakifrån henne! Hon skulle nog vilja att jag skulle kunna tala så jag kunde berätta var jag var!
Jag brukar annars inte rymma men det har nog med åldern att göra... (var inte det en bra bortförklaring?)

Min moster Siiri (Nuggets Rebecca) har varit på ett ännu tuffare äventyr och om det kan ni läsa här: http://www.nuggets.se/siris_survival.htm#2

Idag fyller min mamma och sin Nugget's R-kull 3 år och igår var det pappa Teo och sin Debutant's Q-kull, även de 3 år! GRATTIS till er alla!

Ha det så gott! Lämna inte hunden i bilen när det är varmt!

/Ester

2009-06-20
11:47:19

"Myrsloken"
Tjena!

Imorgon är det sommarsolstånd, och sedan går vi mot en mörkare tid igen... Ack o ve!!

För några dagar sedan tog lillmatte bort en rutten stubbe på tomten och fyllde igen hålet med jord och sådde gräsfrö... och när hon inte såg mig så passade jag på att utforska området. Jag upptäckte rätt fort att området var ganska fullt med myror som jag kan mosa med och "picka" in i munnen!
Jag började att gräva lite, men kunde sedan inte sluta att gräva tills bottnet var "nått". Där har jag tillbringat långa stunder när jag var utomhus de senaste dagarna och jagade myror. Tre gånger har min flock hittat någon stor myra som bet fast bakom min övre läpp...
Idag fyllde lillmatte igen hålet och gjorde en "spärrlinje" runt det... Och de har även kommit på ett nytt namn för mig: myrsloken! Kärt barn har många namn... Bland annat heter jag: Ester, myrsloken, kossan (ibland ligger jag på gräset och tuggar kvist), trötter (speciellt tidigt på morgon), sessan (prinsessan), kompis...

Ha det så gott!
/Ester

2009-06-18
18:20:16

Lydnadsträning

Voff!

Först och främst vill vi alla önska er en riktigt skön midsommar!

Idag vid lunchtiden gick lillmatte och jag till ett grönområde i närheten och där tränade vi lydnad. Det där med linförighet börjar ta form och jag kan gå och samtidigt titta på lillmatte. Att ligga kvar och invänta signalen är problemfritt, lillmatte kan springa nästan hur långt bort som helst (den här momenten skulle vi klara bra i lydnad klass 3...). Mitt under träningen kom en lösspringande grå mellan schnauzerhane som var tokig i flickor och han försökte visa sin dominans för mig men lillmatte puffade bort honom med sitt ben, tills hans matte kom och hämtade honom. Fy skäms!

När vi har tränat klart fick jag leka med en 6 månaders gamla strävhårig dvärgtax "Zeta". Hon vägde ungefär lika mycket som när jag var 7 veckor (ca 4 kg) - och jag vägde runt 20 kg så jag löste problemet där vi kunde leka på bästa sätt - genom att lägga ner mig och busade med henne på marken.
Hon var pigg och tuff och hon hoppade till och med på mig när jag låg på sidan! Ibland stoppade hon sina tassar i min mun och kröp under mig... Min lillmatte tyckte att det såg ut som om jag var mamma åt Zeta...!!

På eftermiddagen tog Elsa och vi två (lillmatte och jag) en långpromenad vid Erstavik och där fick ja

g för första gång se världens största tärna - skräntärna stå på strandängen! Flera ungar av tofsvipor sprang runt och pickade insekter på ett fält i närheten. För er som inte visste - tofsvipeungarna är "borymmare", det vill säga att de klarar sig nästan helt på egen hand direkt efter när de kläcktes. Så här ser tofsvipeunge ut (en bild från internet):Ha en skön midsommar!
/Ester

2009-06-16
23:22:31

7 månader
Tjenadix!

Idag fyller alla mina syskon och jag hela 7 månader!!!

Min syster Alice har varit på utställning, arrangerad av Boxerklubben SLO och hon kom på R i valpkonkurrensklass med hederspris, - jättebra Alice!! Maja, min halvstsrer kammade hem BIR-valp! Grattis!!!

Efter när jag fått min mat gav lillmatte mig en vit rund sak som jag försiktigt tog emot i min mun. Efter en liten stund släppte jag saken och undersökte den lite våldsamt med tassen - och så knakade den! Något gott kom läckande från "bollen" - ett rått ägg!!

På eftermiddagen tog Elsa, lillmatte och jag en promenad vid Erstavik och lillmatte har alltid med sig akutcortison mot ormbett för säkerhets skull och när vi närmade oss stranden gick jag till vattnet för att dricka lite stod Elsa och betraktade en rörlig pinne på kanske 1,5 meters avstånd... EN FET ORM (troligen huggorm)!!! Det var andra gången vi stötte på orm på exakt samma plats! Från och med idag kommer lillmatte ALLTID att hålla oss i koppel när vi passerar området!

Senare på kvällen åkte stor-, lillmatte och jag till en djurklinik i närheten och när vi väntade på vår tur fick vi hälsa på en 4 månaders gammal wachtelhund ("vaktelhund") och när det var vår tur smälte en djurskötare för mig - och hon frågade om hon kunde ta med mig till Årsta... Hehe!
Hon fick ta lite blodprov på mig eftersom vi ska veta om jag har tillräckligt med antikroppor mot rabies. När hon lindade plastlinan runt mitt ben lyfte jag det lite frågande, och när nålen gick in var det en stråle med blod som forsade ut! Tre provrör fylldes rätt fort och det var smärtfritt - och jag fick goda godis av henne flera gånger! =P
Hon kommenterade ofta hur bra och fin psyke jag har... (det beror nog på att jag har bra föräldrar!)

Ha det så gott!
/Ester

2009-06-15
17:10:15

Såpbubblor
Hejsan!

Igår kväll fick vi en tips av min extrahusse, provade lillmatte att blåsa såpbubblor och kollade hur jag skulle reagera. Först glodde jag först lite på de svävande bollarna men när en närmade mig provade jag att fånga den lite försiktigt - men, poff!
Därefter insåg jag hur roligt det var och när vi kom utomhus hoppade jag högt och fångade så många jag kunde. Ibland flög de för högt upp och en till och med över hustaket! Jag kunde bara följa dem med blicken så länge som möjligt.

Efter en kvällspromenad med Elsa och lillmatte testade hon även det med Elsa. Först ignorerade hon men började så småningom visa intresse. En gång råkade jag få henne att väsa ilsket då jag hoppade upp efter en såpbubbla och landade sedan av misstag på henne! Hehe!

Idag på eftermiddagen tog lillmatte och jag en promenad vid Erstavik. Där fick vi se två storlommar alldeles intill stranden, kanske tio meter bort! De är urläckra fåglar, med dolknäbbar, silkeslena kroppar, häftiga vita ränder och prickar samt att de dyker likt ryska atomubåtar!
När vi kom till stranden fick jag ett riktigt fnatt och toksprang runt i den våta sanden och stoppade ner mina tassar i sanden och "trampade" lite med dom innan jag tog sats och hoppade på lillmatte! (Jag får inte hoppa på människor men jag kunde inte låta den här gången att kleta ner lillmatte med sand!)

När vi sedan återvände till parkeringen kom en igenkänd bil... och i bakluckan satt Alfons!!! Vi fick leka häftigt tillsammans i säkert en kvart innan Alfons' matte var tvungen att åka och hämta sitt barnbarn.

Ha det så gott!
/Ester
(Det verkar som om väderguden har uppfyllt min önskan - att skicka regnet till Afrika... eftersom det regnade liiiite idag.)

2009-06-14
10:38:00

Skumbad
Hejsan!

Igår regnade det hela dagen och även nu i skrivande stund har det ännu inte slutat att regna! Hur kan alla moln ha så stora mängder vatten där uppe!?! Skicka dom till de torra områden, till exempel Afrika istället, så blir de glada... 
Min lillmatte var inte alls påverkad av det regniga vädret, utan tog på sig regnkläder och tog med Elsa och mig på en lång promenad. När vi kom till golfbanan var det nästan tomt och där blev Elsa plötsligt 3-4 år yngre och vi sprang jämlikes! Hon sprang ibland genom vattenpölarna, la sig mitt i pölen och sprang vidare! (Har hon fått något fnatt eller?)

När vi kom hem var vi genomblöta, trötta men nöjda! En stund innan filmen "Babel" började har stormatte fixat ett skumbad åt husse och när jag kom in i badrummet blev jag lite osäker på de stora skum som stack upp från karet och började morra lite med resta ragg!
När lillmatte visade att det inte var farligt tog hon upp en och släppte i luften. Den sjönk långsamt och jag försökte greppa tag i saken men den försvann bara i munnen på mig! Det var jätteskoj!!!

Hon lyckades ta några bilder och ni kan se hur roligt jag hade... (ps: bilderna är klickbara)

   

Idag var det vägning + mätning och det blev:
19,8 kg och 54,5 cm
(+1,5 kg och +1,0 cm).

/Ester

2009-06-12
19:29:16

Lisa & f.f.g. vid brukshundklubben
Tjena!

Från och med idag är lillmatte ledig fram till 24 augusti, så vi ska hitta på en massa skoj!

Igår eftermiddag åkte husse, lillmatte och jag till skjutbanan i Älta och där träffade vi min syssling Lisa (Alfons' syster) och sin matte (från Boxplay kennel). Lisa och jag är nästan identiska, vi är nästan lika mörka och har nästan likadana teckningar, det har hänt ett par gånger att lillmatte tog Lisa för mig och mig för Lisa!

Vi lekte som tokar, som om vi har känt varandra hela livet! Vi träffades ju bara 3 gånger tidigare men det syns knappast på oss! Vi sprang runt, brottades, la och kelade på marken och kletade ner oss i lera! Mattarna blev inte speciellt glada när vi sprang mot vattenhålorna fullt med lera! Våra vita tassarna blev plötsligt bruna! Pälsen tovade ihop sig som igelkottens taggar av all fukt som regnet har släppt ner dagen innan!
Vi hade jätteroligt och reagerade KNAPPAST på skott när vi gick i närheten av skjutbanan. Det var jättebra, med tanke på mentalbeskrivning senare i höst/ vinter. Lisa ska göra det i september, så det går säkert bra för hennes del.
Här kommer några bilder. Mer bloggtext finns under bilderma.


Lisa t.h. och jag t.v. Två kopior!?


Markbrottning! Vi hade det JÄTTEROLIGT!!!


Lisa har utan tvekan blivit en av mina bästa hundkompisar!


Ester: Domarna, domarna! Är detta tillåtet?
Lisa: Tyst med dig, de ska inte få blanda in i vår lek!


Lisa!


Lisa t.v. och jag t.h.!


Lerbrottning!


Vem är vem??


Därefter åkte vi hem och jag fick vara ute för att bli torr i solen och sedan åkte lillmatte och jag både tåg och buss till brukshundklubben för att träna privat. När vi kom dit var det jättevarmt och min tunga hängde bara och jag "orkade" inte greppa tag i apporteringsbenet mer än 5 sekunder! Lillmatte ville inte att jag skulle lida i värmen så vi gick till en pytteliten strand omgiven av höga klippor i närheten och där fick jag "tassbada". En gång kom en Viking Line förbi och jag tittade lite frågande på jättefågeln som sakta simmade förbi. När vi skulle komma upp var det lite knepigt eftersom det var branta klipporna, men jag löste problemet på egen hand och kom upp på egen maskin.

Efter att ha fått bada och doppat nästan hela huvudet i vattnet var jag nöjd och kunde träna med bättre resultat. Lillmatte tränade mig med "linförighet" (då jag går bredvid henne med bra ögonkontakt, vilket var liiiiiiite besvärligt...) och även apportering. Det var några hundar runt så jag var inte helt koncentrerad, men lillmatte sa att det var en jättebra träning och "övning ger färdighet"!

Därefter kom stormatte och hämtade oss vid klubben och åkte hem. När vi kom hem var jag helt slut och orkade först inte gå ut från bilen, utan låg där helt utsträckt! =P

/Ester

2009-06-09
18:21:52

Ännu ett nytt rekord! Och lite om mig själv!
Tjena där!

Efter skolan kom lillmatte till husse och mig vid båtvarvet. Efter en stund gick hon iväg och la ett L Å N G T spår och hon kom tillbaka säkert 20 minuter senare! Hon var nästan genomblöt av svett och hon fick dricka lite vatten innan det var dags för mig att spåra. Spåret har lagt cirka 30 minuter när vi började spåra. Det gick jättebra de första 3-4 hundra meterna - men sedan upptäckte jag en lorthög som jag inte kunde låta bli! Jag fick dock spotta ut det hela när lillmatte upptäckte vad jag sysslade med.
... och sedan... var är spåret...!?

Jag tappade spåret i cirka 10 minuter men när jag fick vittring på det igen var det full fart igen! Vi gick mot en sjö i närheten och där var det nästan rena rama mangroveträsk! Mosstäckta rötter låg ovanför marken och tjocka växtverk nådde högt upp men jag fortsatte ändå att spåra. Efter kanske en kvart kom vi fram till apporteringsbenet och jag fick bära det fram till husse för att visa att jag har lyckats.

Dagens spår var ett nytt personligt rekord : minst 1000 meter (förmodligen 1200-1500 m!!) långt ! ! !


Här kommer lite fakta om mig: Ester 6½ månader gammal

- ÄLSKAR att ligga och sova i solsken!
- Är lite morgontrött men pigg när det händer något kul!
- ÄLSKAR att spåra och söka!
- Tycker om barn
- ÄLSKAR att vara ute
- Lycklig när hela flocken är samlad
- ÄLSKAR att leka med mina hundbästisar, till exempel Alfons och Sune!
- Som Bozze: inomhus är jag lugn men när jag kommer ut är det fullt ös!
- ÄLSKAR att springa genom ängar och på stränder

Ha det så gott!
/Ester

2009-06-07
22:23:53

Nytt rekord
Hejsan!

Vid lunchtiden la lillmatte ett långt spår med sex pinnar i Blåbärskogen. Hon la också stora bitar av både blodpudding och pölsa på pinnarna, det var för att jag skulle begripa att jag SKA leta efter pinnarna och även spåra rätt spår.

Så småningom kom hon tillbaka och hämtade Zingas gamla spårsele och band fast mig, kopplade spårlinan och ropade "sök". När vi kom ut från huset sniffade jag först lite i luften men började sedan att spåra . Jag hittade alla pinnar och spåret avslutades vid den nya häcken som vi planterade igår.

Senare på eftermiddagen åkte vi till båtvarvet och lillmatte försvann än en gång. Hon kom tillbaka säkert 10-20 minuter senare, svettig och törstig!
Därefter fick jag spåra mitt längsta spår hittills, minst 500 meter långt i ganska krävande terräng. Vi hoppade över stockar, vadade igenom blåbärris, klättrade på klipporna och skuttade genom mossorna fram till mitt apporteringsben som var slutmålet! Min lillmatte blev riktigt häpen och hon såg hur mycket jag gillade att spåra. Jag var helt koncenterad och fuktade ofta min nos, för att doftpartiklarna skulle lättare komma in. Jag drog också iväg lillmatte och hon var andfådd och svettig när vi kom fram till målet!   =)
Betyget på mina spår idag får nog bli MVG, med tanke på min "ringa" ålder (6½ mån.) och att jag inte har gått på någon spårkurs än.

Runt middagtiden fick jag träffa och leka med den "lilla" Sune i en rastgård. Han har vuxit rejält sedan vi träffades senast och vi lekte jättebra i en timme... När vi åkte hem gjorde jag bara en enda sak : sov!

/Ester

2009-06-06
20:01:45

Tringa & början på trotsperioden!
Tjena!

Imorse kom Tringa (en cocker spanieltik på 1 år) tillsammans med sin matte till Erstavik och där tog vi alla plus min lillmatte en lång promenad! Där fick vi se bland annat en duvhök, ungar av ejder, storskrake, vitkindad gås och tofsvipa samt sångsvan!

När vi kom till stranden försökte jag visa lite för Tringa att jag faktiskt kan "bada" där jag hade vattnet ända upp till buken. Därefter lyfte jag mina ben högt "plopp...plopp...plopp..." tills jag kom på fast land igen. Vattnet var ganska kallt och det har ju varit dåligt väder de senaste dagarna!


...Och en annan sak, min flock tycker nog att jag har börjat komma in i trotsåldern! Fast jag lyssnar rätt bra på deras kommando ändå - men igår kväll... (hahahaha!!)

Igår kväll tog lillmatte en promenad med Elsa och mig, och när vi kom hem var det dags att äta middag. Både husse och matte var i köket, lillmatte vid dörren och tog av sig sina skor och jacka. Just vid detta ögonblick var det ett bra tillfälle att göra något "dumt" när de inte ser!
Hela matbordet var uppdukat och vid kanten låg en ostbricka med bland annat brieost.... Jag tittade runt om mig än en gång och sedan sniffade jag lite på osten... och så vips - är hela brieostbiten i min mun!!

Jag tuggade lite på den "slemmiga" osten men blev upptäckad av min lillmatte som undrade vad jag tuggade på! Hon tog upp ostbiten, som var en slemmig klump och skvallrade det för resten av flocken! (Skvallerbytta!!!)
HA HA HA ! ! !

Ps: det är bara början! Nu har jag stulit två mat: ett bröd med två räkor och nu en brieost!! Ds.

Har det hänt något liknande med er/era hundar?

/Ester

2009-06-04
20:58:31

Skotträning
Hej igen!

Ikväll var Alfons, hans matte, min lillmatte och jag vid en skjutbana i Älta och "skottränade". Först tog vi en promenad förbi en sjö i närheten av skjutbanan och där såg vi flera nedfallna träd som gjordes av bäver för ett bra tag sedan! En jättestor mus med stora tänder?

Därefter närmade vi banan och det var problemfritt. När det small tittade vi bara en kort stund och fortsatte sedan med lekande/tuggande/grävande!

Efter en stund började Alfons bli lite osäker så vi avbröt träningen. Det får inte bli för mycket så att han blir rädd hela sitt liv. Min granne, Elsa är livrädd för starka ljud och min flock vill inte att jag även ska bli det.
Min lillmatte bedömde min insats idag - jag var helt skottfast!

Min husse har köpt ett superstort oxben åt mig idag! Undra om det är populärt!!! Han köpte även en superfin orange flytväst som jag ska ha när vi åker båt. Den jag hade tidigare fick jag låna av Elsa.

/Ester

2009-06-04
08:18:34

Fler släktingar!
Hejsan!

Å, vad jag blev glad!

Min moster Diva har kommit med 8 valpar med min farfar Picasso hos Nuggets boxerkennel där nere i Bjärnum! Det är 5 tikar och 3 hanar! Jag tror nog alla är tigrerade, några med vita tecken.

Titta på filmsnutten i deras hemsida, då valparna var 4 dagar gamla, och vid 27:e sekunden tittar en av valparna upp och valpen har nästan identiska tecken som jag! Min dubbelgångare?? Den har även nästan samma spjuttecken som jag har på nacken! Filmsnutten finns under bilderna på föräldrarna (Diva och Picasso)


Jämför med den här när vi var 14 dagar gamla:
 Jag där uppe till vänster!

Ha det så gott!
/Ester

2009-06-02
20:44:39

Svar på "objektet"frågan och dagens händelse
Hej svejs!

Ni är väl nyfikna vad objektet på telefonkabeln var, eller?

Vi har fått förslag från tre personer:
- snigel
- nyckelpiga
- fästing
- mus

Ni alla gissade på levande djur - men i själva verket "levde" objektet inte, och det var en TALLKOTTE!!!

Hur i hela fridens namn kunde en sådan liten tallkotte ha haft en stor precision som föll från sitt fäste från en stor tall ovanför telefonkabeln, och sedan hamna på telefonkabeln - och förbli liggande där!!! Diametern på kabeln är säkert fem centimeter, och kotten är säkert lika stor som kabeln...
Fattar Ni hur otroligt tur kotten har med sitt "precision-fall"??

Idag var lillmatte ledig från skolan eftersom det var studentutsläpp och nästa år är det hennes tur, så imorse tog vi en härlig men regnig promenad vid Erstavik. Där träffade vi tre roliga hundar: en labrador, en breton och "Dolly", min irländska terrierkompis. Labradorn är mamma till en sexveckors gammal valp, men hon behövde vara "barnfri" en stund.
Senare när vi var på väg till strandängen fick vi syn på en näktergal som flög en bit framför oss. Kul!

Vid lunchtiden hyrde vi en släpvagn och köpte 33 säckar 50-liters jord, åkte och lämnade husses "sjuka" vespa till "vespadoktorn" i centrala Stockholm. Medan de lämnade vespan miljötränade lillmatte mig genom att ta en promenadrunda. Det gick jättebra och jag hade svansen nästan jämt högt upp, och när vi kom tillbaka till bilen kom en äldre boxerdam förbi oss och hon påminde mycket om vår granne Elsa.
Därefter åkte vi till en växtaffär nära Ikea i Kungens kurva och köpte flera buskar till den blivande häcken här hemma i tomten.

När vi kom hem åkte husse och jag iväg till Älta, där vi gick i närheten av en skjutbana där det var skjutningsaktivitet. Jag visade noll tecken på skotträdsla och var glad och nyfiken som vanligt. Där såg vi även spår efter bäver - nedfallna träd!

Ha det så gott!
/Ester