2009-06-18
18:20:16

Lydnadsträning

Voff!

Först och främst vill vi alla önska er en riktigt skön midsommar!

Idag vid lunchtiden gick lillmatte och jag till ett grönområde i närheten och där tränade vi lydnad. Det där med linförighet börjar ta form och jag kan gå och samtidigt titta på lillmatte. Att ligga kvar och invänta signalen är problemfritt, lillmatte kan springa nästan hur långt bort som helst (den här momenten skulle vi klara bra i lydnad klass 3...). Mitt under träningen kom en lösspringande grå mellan schnauzerhane som var tokig i flickor och han försökte visa sin dominans för mig men lillmatte puffade bort honom med sitt ben, tills hans matte kom och hämtade honom. Fy skäms!

När vi har tränat klart fick jag leka med en 6 månaders gamla strävhårig dvärgtax "Zeta". Hon vägde ungefär lika mycket som när jag var 7 veckor (ca 4 kg) - och jag vägde runt 20 kg så jag löste problemet där vi kunde leka på bästa sätt - genom att lägga ner mig och busade med henne på marken.
Hon var pigg och tuff och hon hoppade till och med på mig när jag låg på sidan! Ibland stoppade hon sina tassar i min mun och kröp under mig... Min lillmatte tyckte att det såg ut som om jag var mamma åt Zeta...!!

På eftermiddagen tog Elsa och vi två (lillmatte och jag) en långpromenad vid Erstavik och där fick ja

g för första gång se världens största tärna - skräntärna stå på strandängen! Flera ungar av tofsvipor sprang runt och pickade insekter på ett fält i närheten. För er som inte visste - tofsvipeungarna är "borymmare", det vill säga att de klarar sig nästan helt på egen hand direkt efter när de kläcktes. Så här ser tofsvipeunge ut (en bild från internet):Ha en skön midsommar!
/Ester

Kommentarer:

Hej Hopp.

En Riktig Trevlig Midsommar, Önskar VI ER.

Vi fick INTE Sill och Potatis i matskålen.

Vi fick något jättegott. Klass och våran mat. Mumsfillebabba.

Sedan var vi tre med husse i skogen och hämtade Björkris, i morgon hjälper vi alla till att göra altanen jätte fin. Just nu så regnar det, men vi tänker dansa kring Midsommar stången i morgon oavsett om det regnar eller inte.

Kramiluttar till dig Ester från Boxrarna tre från Trästa

2009-06-18 @ 19:00:04

Hejsan, vad jättekul att få hälsning från er.

Önskar er också en riktigt härlig Midsommar med mycket bus och något extra smaskigt att äta. Här busas det ständigt. "Gamla" Livia tycker att Winnie är jobbig ibland, för på henne finns det banne mig ingen avknapp.

Ha det gott!

Barbro m busiga tjejer

2009-06-18 @ 19:16:32
#3: Ida

Trevligt midsommar! :)

2009-06-18 @ 19:20:33

Hejsan Ester!

Tusen tack för ditt mkt trevlig inlägg i vår gästbok. Det blev vi mkt glada för.

VI önskar dig & din flock en RIKTIGT TREVLIG MIDSOMMAR!Boxerpussar Snuffe, Ruffa & Immiz

2009-06-19 @ 00:03:24
#5: Pappa Teo

Trevlig midsommar till dig också min fina lilla dotter.

Jag ska nog se till att få mig en köttbit eller två från grillen i kväll. Min husse fyller år idag förstår du så det blir midsommarfirande till lunch och sedan firar vi husse med grillning i kväll. Hoppas att du också får dig något extra gott i dag!

Kramar från pappa

2009-06-19 @ 07:50:22
#6: Oskar

Tack,jättetrevligt att få midsommarhälsningar från brudar!

matte och jag önskar er en skön goer misommar med "nonsill" ,men gärna en köttbulle,eller håller du inte med om det lilla tjejen.midsommarkram från OSKAR

2009-06-19 @ 11:19:10
#7: Pernilla

Tusen tack för hälsnigen hos oss, roligt att ni hittat vår blogg. Hoppas ni får en trevlig midsommar!Pernilla Enzo och Molly

2009-06-19 @ 11:26:04
#8: Elinor

Hej på er och ett lite sent Glad Midsommar!Ser att ni är duktiga på att både träna lydnad och att spåra- KANONBRA!Ester kan vara lycklig som har kommit till en så flitig och duktig matte.Jag har haft strul med mailen, men det är återställt. Däremot har jag totalt glömt bort att maila dig och jag ber om ursäkt för det!Ha det så jättebra och hälsa hela familjen!

2009-06-20 @ 00:10:41
#9: Nina

Hej, hej!Tusen tack för titten och för hälsningen i gästboken. Så du har också en liten Ester. :)Hoppas att ni får en fortsatt trevlig midsommarhelg!Hej från Nina, Ada & Esther

2009-06-20 @ 08:36:18
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: