2009-06-07
22:23:53

Nytt rekord
Hejsan!

Vid lunchtiden la lillmatte ett långt spår med sex pinnar i Blåbärskogen. Hon la också stora bitar av både blodpudding och pölsa på pinnarna, det var för att jag skulle begripa att jag SKA leta efter pinnarna och även spåra rätt spår.

Så småningom kom hon tillbaka och hämtade Zingas gamla spårsele och band fast mig, kopplade spårlinan och ropade "sök". När vi kom ut från huset sniffade jag först lite i luften men började sedan att spåra . Jag hittade alla pinnar och spåret avslutades vid den nya häcken som vi planterade igår.

Senare på eftermiddagen åkte vi till båtvarvet och lillmatte försvann än en gång. Hon kom tillbaka säkert 10-20 minuter senare, svettig och törstig!
Därefter fick jag spåra mitt längsta spår hittills, minst 500 meter långt i ganska krävande terräng. Vi hoppade över stockar, vadade igenom blåbärris, klättrade på klipporna och skuttade genom mossorna fram till mitt apporteringsben som var slutmålet! Min lillmatte blev riktigt häpen och hon såg hur mycket jag gillade att spåra. Jag var helt koncenterad och fuktade ofta min nos, för att doftpartiklarna skulle lättare komma in. Jag drog också iväg lillmatte och hon var andfådd och svettig när vi kom fram till målet!   =)
Betyget på mina spår idag får nog bli MVG, med tanke på min "ringa" ålder (6½ mån.) och att jag inte har gått på någon spårkurs än.

Runt middagtiden fick jag träffa och leka med den "lilla" Sune i en rastgård. Han har vuxit rejält sedan vi träffades senast och vi lekte jättebra i en timme... När vi åkte hem gjorde jag bara en enda sak : sov!

/Ester

Kommentar:
#1: Pappa Teo

Hej Ester!

Min matte körde plock-övningar med pinnar utan något direkt snabbt resultat. Jag tyckte pinnar var dötrist, men efter ett tag när hon lagt annat i stället för pinnar i spåret började jag plocka både pinnar, kvarglömda klädnypsvimplar och tappade vantar. Det är ju så kul att hitta något med mattes eller barnens doft och springa till matte med det och få kampa och brottas en lång stund.

Kramar från pappa

2009-06-08 @ 21:53:04
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: