2009-06-15
17:10:15

Såpbubblor
Hejsan!

Igår kväll fick vi en tips av min extrahusse, provade lillmatte att blåsa såpbubblor och kollade hur jag skulle reagera. Först glodde jag först lite på de svävande bollarna men när en närmade mig provade jag att fånga den lite försiktigt - men, poff!
Därefter insåg jag hur roligt det var och när vi kom utomhus hoppade jag högt och fångade så många jag kunde. Ibland flög de för högt upp och en till och med över hustaket! Jag kunde bara följa dem med blicken så länge som möjligt.

Efter en kvällspromenad med Elsa och lillmatte testade hon även det med Elsa. Först ignorerade hon men började så småningom visa intresse. En gång råkade jag få henne att väsa ilsket då jag hoppade upp efter en såpbubbla och landade sedan av misstag på henne! Hehe!

Idag på eftermiddagen tog lillmatte och jag en promenad vid Erstavik. Där fick vi se två storlommar alldeles intill stranden, kanske tio meter bort! De är urläckra fåglar, med dolknäbbar, silkeslena kroppar, häftiga vita ränder och prickar samt att de dyker likt ryska atomubåtar!
När vi kom till stranden fick jag ett riktigt fnatt och toksprang runt i den våta sanden och stoppade ner mina tassar i sanden och "trampade" lite med dom innan jag tog sats och hoppade på lillmatte! (Jag får inte hoppa på människor men jag kunde inte låta den här gången att kleta ner lillmatte med sand!)

När vi sedan återvände till parkeringen kom en igenkänd bil... och i bakluckan satt Alfons!!! Vi fick leka häftigt tillsammans i säkert en kvart innan Alfons' matte var tvungen att åka och hämta sitt barnbarn.

Ha det så gott!
/Ester
(Det verkar som om väderguden har uppfyllt min önskan - att skicka regnet till Afrika... eftersom det regnade liiiite idag.)

Kommentarer:
#1: Ira & Mio

Hihi fick oxå jaga såpbubblor i somras, det var först mysko tyckte jag med sne var det skooj jaga dem fast jag förstod aldrig varför de plötsligt försvann hela tiden, boll stannar ju kvar på marken men inte såpbubblor?? konstigt! matte och mormor bara skrattade åt mig.. elakt tyckte jag! kram Mio

2009-06-16 @ 08:04:54
#2: Ira & Mio

Håller med, är van att kunna ha saker i munnen samt smaka på dem men bubblorna de bara försvinner... badskum har jag inte sett ännu! jag är aldrig med i badrummet när matte badar så jag vet inte vad badskum är för ngt..hur ser de ut? hi hi... kram Mio

2009-06-16 @ 09:38:45
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: