2009-06-27
23:50:54

Hundkompisar

Tjo!

Vilket väder vi har, det är nog likadant i hela Sverige! Klarblå himmel, utan ett enda moln (bara vid horisonten), gassande sol och minst 26°C! Vår fläderbuske, vars blommor ("nerlusade" med svarta löss!!) blev plockade av mina mattar och gjordes till saft, började sloka och skrika efter vatten!

Igår morgon träffade vi Alfons och hans matte i "hans" skog och där fick vi busa helvilt och sedan när vi kom fram till båtvarvet sprang vi ner till vattnet. Alfons har som jag, inte ännu börjat simma. Fast han fick hämta pinnar åt mig om de var för långt bort. Om det också var för långt bort för Alfons så vänder han och skuttar tillbaka!
Igår gjorde jag en sak där mina mattar och Alfons' mattes ögon nästan trillade ut från sina skålar: jag bajsade i vattnet!!! Hahaha!


 


Senare på eftermiddag när min stormattes hår behövde snyggas om till sommaren följde lillmatte och jag med henne till frisören... orsak? Naturligtvis var min kompis Jenne (fransk bulldoggtik som är några månader äldre än jag) där och vi fick leka hela tiden vi var där! Det var också varmt så ibland låg vi bredvid varandra och flämtade, Jenne låg på magen, med alla ben utstuckna! Jag hade en jättelång tunga hängande vid sidan av munnen! Hur i hela fridens namn kan man få plats med en sådan jättetunga i min kropp!?  =)

  


Idag hade Elsas husse ett stort kalas, eftersom han fyllde jämt, där cirka 40 personer var inbjudna, inklusive vi alla i min flock och min kära "mormor". Vi har innan dess hjälpt till dom och min lillmatte fick vara deras "florist". Vi gick runt i Blåbärskogen och plockade fina blommor och andra växtverk och la sedan dom på borden. Bland annat har blåbären också börjat dyka upp och de är på väg att mogna. Om några veckor kommer mina vita tassar att förvandlas till mörklila!
När födelsedagskalaset väl började var det fyra hundar på plats: Elsa, en Newfoundland - Smulan, en gammal labrador och jag. Smulan och jag var ungefär lika gamla och vi lekte mycket. Hon bet ofta i mitt skinn runt min hals men jag gav tillbaka genom att använda mina armar och brottades!


När vi kom hem åt jag snabbt upp min mat och det var nog den kortaste tid hittills! När maten var slut tittade jag frågande ner i skålen och undrade vart maten tog vägen...

Just nu ligger jag och snarkar på min sköna sackosäck! Vet inte om jag orkar ut ikväll...

Zzzzzzzz!

/Ester

Kommentar:
#1: Ira & Mio

Tack för krypa på dig- hälsningen! kram Mio

2009-06-29 @ 22:06:36
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: