2009-03-31
15:35:41

Namnsdagspresent
Hej på er!

Det är så underbart skönt med den värmande vårsolen! Imorse var det ingen dimma, så många flyttfåglar passade på att flyga mot norr. Bland annat har vi noterat 50 sångsvanar, 16 grågäss, 20 storskarvar, några starar, bofink och nu på eftermiddagen en stor gammal havsörn och några sidensvansar samt ett par kanadagäss.

Isen börjar också smälta bort i lite större hastighet och snart kan vi åka ut i skärgården med Robin! Jag vet inte hur skärgården ser ut men det är säkert gott om med klippor att klättra på! Förresten, i sommar skall vi segla med Marion i Ålands- och Finlands skärgård. Jag har fått två rabiessprutor och i mitten av juni är det blodprov som gäller. Veterinären skall kolla om jag har tillräckligt med antikroppor mot rabies.


Idag gav min lillmatte en rolig leksak åt mig eftersom jag har min namnsdag. Min "andra" lillmatte skickade ett sms till mig imorse. Tack, tack!


Efter en lekstund är det skönt att ligga och sova i solen!

Ikväll runt 18 skall jag träffa Alfons för att leka lite innan valpkursen. Det är bara två gånger kvar, den sista gången skall vi ut i skogen för att prova på sök och spår. Det ska bli jätteroligt! Jag gillar att arbeta med min nos!


Ha det så gott!

/Ester 

2009-03-29
10:29:57

19 veckor
Tja!

Inatt ställdes klockan om en timme framåt så natten blev 1 timme kortare... Igår kväll somnade min lillmatte före mig, hon har varit duktig igår tycker jag! Därav kommentaren "Välvisad"...  =)

Min lillmatte har sitt rum på övervåningen och matte+husse sitt på undervåningen. Sedan ett par veckor har jag kunnat gå nerför trappan helt själv. Igår kväll försökte matte och husse göra ett hinder så att jag inte skulle tassa ner och ställa till med något bus där nere på natten.
De första tio minuterna var det tyst och då sa min matte till min husse: Ja, det här fungerar nog bra.

...men sedan hörde de någon tassa ner... hihi! Hela natten låg jag och sov i min hundkorg bredvid matte. Jag har tre sovplatser att välja på: lillmattes rum, matte+husses rum och köket.

Min lillmatte kallar mig ibland för utbrytardrottningen... Kanske är jag på något vis släkt med Houndini?!

Idag var det vägning och det blev:

13,3 kg och 46,0 cm!
Alltså en ökning med 1,1 kg och 1,0 cm på 7 dagar!


Idag ska matte och husse jobba lite med vår segelbåt Marion Hood på båtvarvet och då skall lillmatte och jag dra till skogen där vi ska träna på sök och också lydnad. Det ska bli kul!

Ha en skön söndag!

/Ester

2009-03-28
17:41:34

Utställningsresultat och praktejder
Hej!

Det har varit en mycket händelserik och rolig dag!

Imorse vaknade vi runt 6 och klockan 8 kom Alfons och hans matte hit med sin bil. Därefter åkte vi gemensamt i vår bil till Sollentuna rackethall.
När vi kom dit var det redan fullt i hallen - många hundar av alla storlekar, allt från små nervösa chihuahuor till stora och maffiga grand danoiser! Och det var inte så tyst där inne...

Vi placerade oss vid ring nr 2 och så småningom började domaren Annmarie Maeland bedömma dvärgpinchrar och ett par timmar senare sprang Alfons i ringen med sin uppfödare som förare. Det var totalt 5 unghanar i hans grupp:

Boxplay All For The Honeys (Alfons)
Cultrix Everest Elevation
Hausse Wagner
Mysslingens Thure
Team Cozco Jack Daniel's


... och Alfons blev klassvinnare! 1:a med hederspris.

Därefter var det min tur, tikar 4-6 månader gamla och deltagarna var:

Bullerbasius Akleja
Bullerbasius Azalea
Bullerbasius Agave
Nuggets Sweet Stella (jag!)
Boxerdalen's Empress Eileen

Först fick vi alla springa runt i en cirkel och därefter tittade domaren på oss var och en. När det är individuell granskning fick man gå till domaren framför bordet. Sedan var det en liten sväng och även tandvisning.

När det var min tur förde min lillmatte fram till domaren och hon lockade mig med en läcker leverbit. Där stod jag nästan blickstilla i ett par minuter medan de skrev på "kommentarpappret".
När alla har blivit granskade placerade Annmarie oss i ordning och jag kom på tvåan! Jag fick även hederspris och på mitt kommentarpapper stod det:

"En söt välbyggd tik, vackert feminint huvud och uttryck. Bra skalle, mörka vackra ögon, bra nosparti. Vacker hals, stram rygg, bra bröstdjup. Bra benstomme, bra bakfäll med bra lårbredd. Rör sig mycket bra för åldern. Välvisad."

BARA POSITIVA KOMMENTARER!!!

Därefter, innan vi lämnade ringen sa Annmarie till mig och min lillmatte: "En söt och vacker boxer!"


Efter oss var det tikar i åldergruppen 6-9 månader och där deltog:

Boxplay Allround Player (min syssling Lisa)
Boxplay Amaze Me Again (även min syssling Smillan)
Boxplay Amour's Arrows For Ringo (också hon min syssling, Wayo)
Buffets Jumelle BeLee (även min syssling, BeLee)
Honeybox Creme Caramelle
Jipotimas Yinko
Jipotimas Yin-Suki
Korall
Team Cozco Tullamore Dew

Min syssling, Smillan kammade hem första priset och hon är nästan identisk lik Alfons, bara en eller två storlekar mindre.
Därefter var det äldre damer (9-12 mån och vuxna tikar).

När alla boxrar har ställts ut klart kallade domaren in alla klassvinnare och valde en mörktigrerad tik (äldre än 9 mån) som bäst ur tikarna och hon tävlade mot Alfons om titeln BIR (Bäst I Rasen).

Tiken kammade hem BIR:et men Alfons fick BIM:et (Bäst i motsatt kön). Grattis, min bästis Alfons!!!

Det var en riktigt bra debut för både Alfons och mig!

Inofficiell utställning, domare: Annmarie Maeland

Alfons: 1:a (valpklass 6-9 mån, hane), hederspris och BIM 
   
 

Jag: 2:a (valpklass 4-6 mån, tik) och hederspris
        

När vi kom hem öppnade lillmatte datorn och såg att någon har rapporterat en praktejder bara ett stenkast härifrån, vid Baggens-/Ingaröfjärden på Svalan (ett rapporteringssystem för fåglar på Internet)! Cirka 20 minuter senare åkte vi iväg och ca 15 minuter därefter kryssade vi alla den! Det blev min lillmattes 252:e X!

Här kommer några bilder från utställningen.


Alfons tillsammans med sin uppfödare, Martina.


Hörru, strunta i de andra hundarna! Titta på mig istället!


Jag och min lillmatte!


Titta, hur fokuserade vi var! Speciellt lillmatte! Det var även hennes första utställning (som förare).


Tandvisning.


Prisutdelning. Ettan tog Bullerbasius Akleja. Grattis!


Lekstund med Wayo!


Wayo och jag!


Lisa.


Lisa.


Smillan.


BeLee.


Lisa och "farmor" Åsa.


BIR-vinnaren. Alfons i bakgrund. Grattis!Ja, det blev ett långt inlägg den här gången! Jag är bara nöjd med min första utställning! jag ser redan fram emot den nästa, troligen blir det den 17 maj i Täby. Det är Svenska Boxerklubbens Östra Lokalområdet som anordnar tävlingen. Då är jag ca 6,5 månader gammal och då är det 6-9 månaders klass som gäller!

Glöm inte att släcka lampor ikväll 20:30-21:30 och ställa om till sommartid inatt!

Ha det så gott!
/Ester

2009-03-27
15:48:05

Boxerfoder och Earth Hour
Hejsan!

Äntligen är det fredag igen! Idag har matte, husse och lillmatte varit på jobbet resp. skolan så min "mormor" (mattes matte) varit hemma med mig. Henne gillar jag jättemycket!
Vid 9-tiden kom Lotte och Elsa och hämtade mig för en gemensam promenad.


När husse och lillmatte kom hem, lite innan 15 hade de med sig en ny 12-kilossäck med Royal Canin boxerfoder (junior) som jag gillar. De fick även en låda gratis där de kan stoppa i fodret. Jag kunde inte låta bli att ta några smakbitar när lillmatte fyllde på lådan...

    
Mmmm...           Hallå, här är jag!          Visst är jag rätt lik honom, som står vackert på påsen!?

Och en annan sak till - imorgon är det "Earth Hour" som gäller runt hela jorden. Det innebär att man släcker så många lampor eller liknande mellan 20:30 och 21:30 för att spara elektricitet tillsammans. Tyvärr är det under veckans bästa tv-tid - men man kan ju släcka allt annat och bara ha teven påslagen...!?

Mellanmjölkpaketen har redan släckt sina lampor inuti paketen, men mjölken är fortfarande vit...
   
(läs informationen på mjölkpaketets baksida, om Ni inte redan känner till projektet.)

OCH IMORGON ÄR DET MIN FÖRSTA UTSTÄLLNING SOM GÄLLER!!! Alfons skall också följa med och det ska bli så roligt! Han har startnumret 244 och jag 251! Bland annat ska jag få träffa min syssling BeLee!

Ha det så gott!

/Ester

2009-03-24
14:56:17

Valpkurs
Hejhej!

Ikväll ska vi ha valpkurs igen och det är roligt! Innan dess ska Alfons och jag få träffas för att leka lite först.

Vi har fått en läxa som skall vara klar till idag: jag ska kunna ett nytt trick! Vilket trick är det som gäller? - HIGH FIVE!
Jag kan redan det rätt bra, ska göra mitt bästa ikväll för att imponera på dom andra och speciellt instruktören!  =)


/Ester

2009-03-23
14:48:02

Golfbanan och släktbesök (till mig!)
Hejsan!

Här kommer ett inlägg där jag berättar vad som har hänt igår (söndag 22/3)!


Runt 11-tiden tog lillmatte och jag en promenad på golfbanan. Där fick vi inom loppet av ett par hundra meter träffa tre hundar: Dolly (min lekkompis, en irländsk terrier), en stor greyhound och en vild mellanpudel, som hade mycket spring i benen!
Efter en stund träffade vi Kira och gick tillbaka till parkeringen tillsammans. Hon är en lugn och trevlig hund och hon är trevlig i princip mot alla hundar!

På eftermiddagen, runt 14 kom min "farmor" Åsa, gammelfarmor Sally och faster Qira och hälsade på oss! Hundarna fick sitta kvar i bilen när Åsa "trimmade" lillmatte och mig inför utställningen på lördag.
Efter träningen fick jag träffa Sally och lekte lite i trädgården, där vi hade lite dragkamp. Jag fick inte träffa Qira den här gången eftersom hon skall snart börja löpa så hon kanske har lite annorlunda beteende än vad hon brukar ha. Jag fick i alla fall se henne genom bilfönstret...

Det var en jätterolig dag! Här kommer några bilder.

Pappa Teo! Jag har hållt mitt löfte: Jag hälsade Åsa, Sally och Qira med en jätte-bamsekram från Dig!

 
Disney's Pluto med lite annorlunda färg?


Det finns fördelar med vit svanstipp! Man kan meddela var man finns i höga vegetationer!


Du, nu tar jag dig, kotten!


Här är ett exempel på att boxrar har breda käkar!


Kom närmare, jag vill ge dig en puss! Min lekkompis, Kira.


Kira.


Faster Qira till vänster och gammelfarmor Sally till höger.


Sally t.v. och jag t.h.

Glöm inte "Mannen som talar med hundar" ikväll, tv4+ kl. 20:00!

/Ester

2009-03-22
08:39:04

18 veckor

Tjena!

Här kommer resultatet:

12,2 kg och 45,0 cm.

+500 g och +1,0 cm på en vecka. Viktökningen är lite mindre än vad det brukar göra tidigare. Vi börjar också bli lite äldre och då växer vi inte lika fort som i början och mellan 14 och 16 veckors ålder.


Idag, runt 16 kommer mina "farmödrar" - Åsa och "Rally-Sally"!

/Ester


2009-03-21
12:46:52

Golfbanan
Hej igen!

Innan gästerna kom tog lillmatte och jag en härlig promenad på golfbanan. Där fick jag träffa mina 3 hundkompisar: Dolly (irländsk terrier), Kira (blandras från Spanien, med ev. bl.a. schäfer och basenji) och Charlie (golden retriever).

Nu måste jag få sova lite innan Elsa och gästerna kommer!

Zzzzz.....

/Ester

2009-03-21
09:25:59

20 mars = vårdagjämning
Hej!

Igår var det vårdagsjämning och nu är dagarna längre än nätterna!
 
Min lillmatte var ledig från skolan, pga. studiedag för lärare, och då drog min matte, lillmatte och jag till Djurgården (i Sthlm) och tog en härlig promenad där. Vi besökte även min lillmattes gamla skola och jag fick träffa många trevliga människor, både vuxna och barn.
Därefter fortsatte vi till Himmelska hundar - men den här gången var det lite rörigt eftersom det var tre lösspringande hundar där, av raserna pitbull, staffordshire terrier och en kamphundkorsning. De lekte lite för våldsamt så att pitbullen fick skrapsår... Det verkade som om de inte visste var gränsen fanns.

Där var bland annat en pumi, Nova Scotia duck tolling retriever, schäfer, chihuahua, labrador, engelsk springer spaniel, bichon havanais och några "okända" raser till. Förutom kamphundarna var det en trevlig stämning där.


När vi har fikat klart tog lillmatte och jag en kissrunda på en park i närheten. Det blåste lite snålt så att flera löv kom i rörelse på marken - och det var jätteroligt att jaga dom! Där lekte jag med två hundar, bland annat en charmig basset hound. Jag var så glad så att jag tog flera jättelika skuttar och använde mina tassar när jag lekte med hundarna.

Idag ska min "mormor", "halvmatte", Lotte och Elsa komma på en lättlunch hos oss och imorgon kommer min "farmor" Åsa och Sally för att träna mig och lillmatte inför utställningen.


Vi ska ha valpkurs på tisdag och vår läxa fram till dess är att lära någon trick. Jag kan "high five" rätt bra, men vi måste jobba på lite mer med det eftersom jag oftast bara använder en tass och inte både två.

Ha det så gott!

/Ester
(Pappa Teo och farfar Picasso! Är inte det så att mina två mostrar ska bli mammor i vår? Nuggets Roxzita och Nuggets Rocksett? Det ska bli jätteroligt att få fler halvsyskon/kusiner!)

2009-03-19
19:40:38

ByggOlé och en sväng på golfbanan
Heysan!

Hit har våren kommit på riktigt och solen värmer riktigt! Igår när husse jobbade lite utomhus låg jag och sov på en hög med kläder som han har fixat.

Idag innan vi hämtade lillmatte vid skolan fick vi hyra en släpvagn och åkte till ByggÓle, ett byggvaruhus och köpte virke till bryggan. Sedan när vi hämtade lillmatte fick jag träffa några personer som var förtjusta i mig! Bland annat lillmattes fysik- och svenskalärare!

Efter när lillmatte och husse har lastat ur släpvagnen med virke (hemma) åkte Elsa, Lotte (Elsas matte), lillmatte och jag till golfbanan. Här kommer några bilder från promenaden. Titta och njut!

Vänta du bara, jag ska ta en bit ifrån dig!


Yes! Såg ni det?


Hihi, hihi!


Titta, så här dansar man boxerbugg!


Tralla la la la!

Ha en skön torsdagskväll!

/Ester
(Förresten, jag har tappat mina 2 hörntänder och det är två små "hål" i munnen... hehe...  Min matte har haft ett trevligt samtal med min uppfödare, Kjell, och han berättade att min moster, Diva, ska bli mamma senare i vår. Kul!)

2009-03-15
13:29:28

Bilder från morgonpromenaden
Hej igen!

Här kommer några tokiga bilder från morgonpromenaden i skogen i närheten. Lillmatte testade mig lite under promenaden och hon stoppade en korvbit i en stor rotvälta. Den stod nästan 80-85° upprätt och jag var rätt våghalsig och hoppade upp och klängde fast med mina starka tassar! Som belöning fick jag korven!

Hehe, där fick du, gräset!


Hallå, är någon hemma?


Tjoho!


Kom igen, så dansar vi Quick Step!


Haha, haha!


En kort raststund...


Titta, jag vågar räcka tungan åt lillmatte!


Ha det så gott!

/Ester

2009-03-15
10:25:28

17 veckor

Hej svejs!

Här kommer resultatet!

11,7 kg och 44,0 cm!

(+800 g och +1,0 cm).


Här har våren kommit för ett par dagar och nu smälter snön bort för fullt! Vi såg idag en sträckande tofsvipa, två grågäss och några vackra snösiskor (ovanliga) besökte vårt fågelbord.


Nu ska lillmatte och jag dra till skogen!


/Ester


2009-03-13
22:24:16

"Ljungskogen"
Voff voff!

Idag var det strålande vackert väder och imorse såg lillmatte ett par vårtecken: ringduvor och starar här i närheten! Snön håller också på att smälta bort, lite sakta men säkert.

I tisdags var jag på valpkurs och det gick jättebra! Det var totalt 6 hundar: 2 boxrar (Alfons och jag), en rhodesian ridgeback, en bichon havanais, en svart schäfer och en kinesisk nakenhund. Instruktören har haft boxrar i 30 år och har nu 2 boxrar. Hon gillade oss mycket (Alfons och mig) och hon sa att jag kommer att bli en rivig tjej (tuff med ett annat ord).

Igår var matte hemma med mig och hon märkte att jag har börjat öppna min mun lite grann för att flämta! Ännu ett framsteg!


Hela dagen var husse och jag hemma eftersom husse arbetade med vår brygga och jag fick leka i "Ljungskogen" och i eftermiddags tog lillmatte och jag med oss Elsa och vi lekte lite i skogen. Jag kunde också locka ombord Elsa på Robin och låtit henne gå på landsbryggan! Här kommer några bilder från lekstunden (ca 1 timme).


Hallå där, tar du genvägen?


Spår efter två boxerflickor...


- Men, Elsa! Varför tjuvröker du när din matte inte ser dig?
- Lilla Ester, ser inte du att det är bara en pinne?


Lillmatte! Jag gör som Elsa! Röker inte utan håller bara en liten pinne i munnen!


Där ser du! Det är inte så farligt att gå på en båt! Landsbryggan nästa!


Hey kompis!

Ha de'!

/Ester

2009-03-10
15:54:28

Valpkurs
Tjena!

Inatt kom vintern tillbaka... I tidningen SvD:s vädersida stod det: "Stockholm: Mulet och något snö"... Men... det kom snö precis hela dagen! I skrivande stund har det inte slutat snöa...


Ikväll ska Alfons och jag på valp-/unghundskurs i Solna. Kursen kommer att hållas i ett varmt garage, så vi slipper stå ute och huttra i snön! Vi kommer att gå i samma kurs, det ska bli roligt!


/Ester


2009-03-09
16:55:56

Nya framsteg

Hejsan!

Här kommer ett kort inlägg men jag ska berätta vad jag har gjort för nya framsteg!

Igår gick lillmatte och jag ner till "Ljungskogen" för att hälsa på matte och husse som borrade lite i berget, de skulle göra vår lilla brygga lite större. Jag var rätt våghalsig och sprang nedanför kullorna i full fart och hittade en bra omväg ner till isen. Där kunde jag hoppa upp på egen hand ombord på båten Robin Hood. Och även gått på landsbryggan (mellan båten och bryggan) utan någon hjälpande hand!

Senare fick jag åka hiss tillsammans med min flock när vi skulle hälsa på min "mormor" (mattes mamma) och det var problemfritt. På kvällen fick jag duschas över hela kroppen för första gång eftersom jag var riktigt smutsig efter en promenad på Gärdet!
Jag överraskade även lillmatte med att gå nedanför trapporna helt själv ner till undervåningen hemma hos oss. Det har jag aldrig vågat göra förut.

Ja, det var flera nya framsteg på en enda dag. Kanske har det med åldern att göra? Innan jag blev 4 månader har jag inte vågat göra dessa saker...   =)

/Ester


2009-03-08
08:56:23

4 månader (16 veckor)
TJA!

Idag är det söndag (igen!) och här kommer resultatet:

43 cm och 10,9 kg.

(+1 cm och +900 g)Tidigare resultat:

Vecka 8: 4,5 kg och 29,5 cm

Vecka 9: 5,1 kg och 31 cm

Vecka 10: 5,7 kg och 33 cm

Vecka 11: 6,4 kg och 35 cm

Vecka 12: 7,35 kg och 37 cm

Vecka 13 8,1 kg och 39,0 cm

Vecka 14: 9,0 kg och 41,0 cm

Vecka 15: 10,0 kg och 42,0 cm

Vecka 16: 10,9 kg och 43,0 cm


/Ester

2009-03-07
17:17:33

Lördag + Alfons
Voff!

Sä är det lördag igen och alla flockmedlemmar är hemma.

Igår fick jag träffa och leka med Alfons här hemma och det var jätteroligt! Mitt främsta vapen var mina vassa valptänder och vid ett par tillfälle hörde våra mattar Alfons skrika lite... Hehe!
Naturligtvis boxades vi också, som boxrar skall göra! När de åkte iväg var jag jättetrött (säkert han också!) och jag sov länge! På kvällen när min husse och lillmatte tittade på teven låg jag och snarkade (högt!) i min favvo sackosäck.


Idag på eftermiddagen tog Elsa och jag en promenad på golfbanan och där fick vi träffa ett par hundar. Här kommer några bilder på mig som min lillmatte tog idag.


"Miljöträning" med att vistas i en bur.


Du, jag ger mig inte upp så lätt!


I ♥ BALL


Nej, men lillmatte! Jag tjuvröker inte, det är bara en liten pinne, ser inte Du det?


Ha en skön lördagskväll!

/Ester

2009-03-04
17:28:42

Några bilder till på Alfons
Hej!

Idag blev lillmatte hämtad av oss alla (matte, husse och jag) vid hennes gymnasieskola och sedan åkte vi till ICA Maxi där matte handlade lite mat. När vi kom hem fick jag ett stort tuggben! Jag tuggade det rätt länge, det behövs verkligen eftersom det kliar lite i munnen när jag håller på att tappa tänder!

Här kommer några bilder på min syssling Alfons.

2 månaders ålder


Sniff!


Zzzz...


Det är alltid mysigt att få sitta i knän hos de käresta!


Mitt första besök ombord på en segelbåt!


5 månaders ålder


Decembersolen värmer inte så mycket men jag kanske får lite färg i ansiktet?


Sackosäcken äger! Man somnar ju rätt fort i den!


Så här trött kan man ibland bli! Speciellt efter en trevlig morgonpromenad!


Ha det så gott!

/Ester

2009-03-02
18:34:54

Min kompis Alfons
Hej igen!

Här kommer några bilder på min kompis som bor ett par kilometer härifrån som heter Alfons (Boxplay All For The Honey's). Han fyller idag 8 månader och är ca 61 cm hög och 24 kg tung.
Jag har träffat honom ett par gånger men jag får vänta lite till innan jag får leka med honom. Han är även min syssling, vi har bl.a. samma Ringside's Exotic "Picasso" och Debutant's Make My Day "Maja".

Hallå, vad har du där?


Vänta, jag ska försöka fånga den flygande pinnen!


Gnag, gnag!


Sniff, sniff...


Det är något kul där borta, ser inte du det?


Ibland är det skönt att stretcha sig lite.


Får jag lov att komma in?
- Javisst!

Trevlig kväll - och glöm inte kl. 20:00!

/Ester

2009-03-02
17:14:02

Tappat tänder!
Hej!

Idag var jag ensam hemma med husse och vi tog en jättefin promenad i skogen vid Lundsjön.

När min lillmatte kom hem från skolan läste hon Bozzes blogg. Hon berättade för mig att Bozze har börjat tappa tänder, så hon öppnade min mun och upptäckte att jag saknade FYRA tänder!

Det var en där uppe och tre där nere mellan hörntänderna (längst fram)! Ett par vuxentänder har också börjat titta upp och de är fortfarande små men betydligt större än mina små vassa valptänder! Här kommer en bild som var tagen för några veckor sedan. Lillmatte ska försöka ta en bild på mina kvarstående tänder ikväll. Få se om hon lyckas!


Här kommer ett litet resultat: lillmatte lyckades och hon fick även hjälp av stormatte! När lillmatte tittade på bilden upptäckte hon att det var 4 och inte 3 som hon trodde innan var borta! Här kommer bilden.Glöm inte att titta på "Mannen som talar med hundar" ikväll kl. 20:00 på tv 4+!

Ha det så gott!

/Ester

2009-03-01
11:40:07

15 veckor
TJA!

Idag fyller jag och mina syskon hela 15 veckor ("3,75 månader")! Det innebar naturligtvis vägning och det blev:42 cm  och 10,0 kg!

+1 cm och +1000 g (1kg)!Ha det så gott!

/Ester