2009-05-31
22:01:06

En fråga till Er alla!
Tjena igen!

När vi skulle ta en drink la stormatte en tallrik med små bröd med räkor ovanpå på trappan. När hon vände sig om lyckades jag snappa åt mig ett "helt" bröd med två räkor! Hihi!!! (Jag får egentligen absolut inte stjäla, men det var ju stormattes fel den här gången eftersom hon la tallriken på trappan!)

Jag gillar faktiskt räkor och även fiskar... (!!!)

Och nu, jag har en fråga till Er alla som läser min blogg! Jag är jätteglad att ni vill läsa - men nu vill jag ha "er" hjälp!

När vi satt och tog en drink upptäckte vi ett konstigt objekt på el-/telefontrådet ovanför gatan här hemma. Kan ni GISSA vad det är för slags objekt? Kommentera gärna, att kommentera gör ni så här:

- Scrolla lite tills ni ser " 2009-05-31 @ 22:01:06 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks (0) "
- Klicka på "Kommentarer"
- Skriv vad ni tror på kommentarfältet."Objektet" som jag vill att ni ska gissa är:


Svaret på frågan kommer inom ett par dagar! Själv vet jag vad det är för slags sak! Gissa på nu!

Ha det så gott!
/Ester

2009-05-31
18:03:46

Ute till sjöss
Hejsan!

Det var nog den varmaste dagen hittills för mig och det här året!

Vi åkte ut med Robin idag till ett område utanför Dalarö och hälsade på min husses gamla sommarställe vid Tallmora. Nu har min lillmattes gamla lärare sitt hus där! Det var rent slump, det!

När vi stannade vid ett ställe för att äta lunch tog lillmatte sitt första dopp i år och det var nog cirka 14-15 grader "varmt". Jag slickade torr hennes ben när hon kom upp! Under färden låg jag hela tiden utomhus och betraktade alla båtar som for förbi, tuggade på mitt tuggben eller sov. Det var så skönt och härlig avkoppling för oss alla! Vi såg även flera "ejdervalpar" (läs ejderungar!) och de var ursöta!

När vi kom hem vägde + mätte lillmatte mig och det blev:
18,3 kg och 53,5 cm. När jag har vuxit klart kommer jag att väga runt 25 kg, så det är lite kvar dit.

/Ester
(Min syssling BeLee har varit på en inofficiell utställning i lördags och hon kammade hem BIR-valp och BIG-2! Grattis!!!)

2009-05-30
18:03:35

Båtvarvet
Tjena!

Visst var vädret härligt! Det var också så grönt och saftigt ute i naturen!

Idag var vi på båtvarvet för att jobba med Marion. En stund efter att vi har anlänt till varvet kom Alfons och hans matte hit till oss, och Alfons och jag lekte jättemycket!
Det är fyra månader skillnad mellan oss två men det syns inte när vi lekte - jag var ju rätt tuff, men lekte ändå på ett trevligt sätt! Som Elinor Lindmark sa - att jag är en rivig tjej!

När Alfons och hans matte gick hem la lillmatte ett långt spår åt mig, och när hon kom tillbaka skymde hon sitt ansikte med sin luva och försökte se "hemsk" ut genom att gå vaggigt och konstigt. Jag satt bara på min plats och betraktade henne lite och vände ibland bort mitt huvud för att försöka se ointresserad ut...! När lillmatte kom fram till mig blev jag glad och "skuttade" omkring!
När vi skulle spåra sprang jag som en raket genom skogen och lillmatte fick hänga med så gott hon kunde! Jag brinner för sök- och spårarbetet, och hon funderar allvarligt att börja träna med mig på allvar efter sommaren hos en brukshundklubb här i närheten!

Det var också ganska mycket tallpollen i luften så det bildades gula mattor i vattnet. I SMHI:s pollenprognos stod det: Tallblomningen pågår och pollenhalterna väntas åter bli höga till mycket höga. Tallens pollenkorn kan ses som det gula damm som ligger på exempelvis utemöbler, bilar och i kanten på vattenpölar.

Titta lite längre ner hur det ser ut då jag doppade min nos i vattnet!

När min flock satt och åt lunchen upptäckte lillmatte att jag hade en fästing i baken! Hon drog ut den försiktigt men bestämt och den var hela (huvudet följde också med)... Den var min första fästing hittills!!! ... och den valde också en fel plats...!!

Här kommer några bilder (var beredda på några tokiga bilder också...!)Alfons' nya look?!


Två blöta bästisar!


Här såg jag ut som en vampyr! Hehe!


Boxrar har ju många ansikte...!


Kanske en ny skönhetskräm?
(Obs. det är pollen och inte alger!)


Ikväll ska vi grilla med vår nya grill! Kanske kan de även grilla mitt foder...?
/Ester

2009-05-28
17:36:53

Ny favoritleksak
Hejsan!

Igår när lillmatte kom hem från skolan gav hon en ny leksak till mig - en röd frisbee. Den blev rätt fort en ny favoritleksak!

När jag höll den i munnen så skymde den min sikt, och min flock skrattade nästan ihjäl sig då jag gick brett och krokigt! När frisbeen låg på marken listade jag ut ett bra sätt att få grepp om den - jag puffade med min nos tills den välte! Så småningon kanske jag kan fånga den i luften...!

Nu på eftermiddagen fick jag ett tomt märgben instoppat med blodpudding - S M A S K E N S ! ! !

 
- Öhh, jag ser ju nästan inget!

Ha det så gott!
(Och till er hundar: prova på frisbee!!)

/Ester

2009-05-26
12:17:23

Erstavik + röd varningslampa
Hejsan!

Idag hade inte lillmatte skola så vi drog ganska tidigt till Erstavik. Vi var där 06:50 och solen lyste hela tiden på en nästan molnfri himmel. Varmt var det även, så lillmatte inte ens behövde ta med sig sin jacka.

Det var tisdag så det var nästan folktomt där och vi hade nästan hela Erstavik för oss "själva". Vi gick först till stranden och där kunde vi se några ådor tillsammans med små ejderungar och även två maffiga storlommar som simmade ett stenkast ifrån oss.
Hela tiden lyste lillmattes varningslampa röd för ormar eftersom hon visste att det var varmt och ett bra väder för värmeälskande huggormar. Hon är inte rädd för ormar men hon ville inte att jag (och även hon själv!) skulle bli biten...

Vid strandängen vadade några vitkindade gäss med sex ljusgråa dunbollar med svarta ben och en ensam snatterand (ovanlig vid Erstavik) simmade utanför. Många svalor och tornseglare flög omkring i luften, som var full med insekter. Därefter fortsatte vi till de stora fälten för att spana efter gökar - men utan något resultat och fortsatte sedan till viltvattnet genom en tät skog fullt med spindeltrådar! Lillmatte ville försöka ta en ny genväg men hon fick nästan ständigt spindeltrådar i ansiktet och munnen... Hehe!

Vid viltvattnet satt vi i ett fält med vitsippor som doftade extra starkt. De började bli lite bruna eftersom deras blomningssäsong nästan är över. I viltvattnet bråkade några kniphonor medan deras dunungar samlades i en enda grupp. Kniphonorna brukar vara extra aggressiva under häckningssäsongen! Ibland dök någon av dem som en ubåt för att överraska rivalen underifrån! Listigt!

När vi var på väg tillbaka till stranden vadade vi igenom ett fält fullt med maskrosor som färgade lillmattes skor gula! Så småningom närmade vi oss stranden och jag gick cirka 10 meter framför lillmatte och lillmatte tittade åt höger ner på marken och såg en lång och tunn torr kvist ligga med ena ände böjd mot sig... Det blev en liten kortslutning i hennes hjärnkontor och därefter såg hon ett sicksack-tecken på ryggen... H U G G O R M ! ! !
Hennes hjärta slutade att slå i ett par sekunder medan hon gick skärrad vidare för att låta ormen vara i fred! Därefter slingrade den iväg och därefter började hon tänka vilken tur vi hade... att jag inte sniffade på "pinnen"! Det var tur att jag inte la märke till pinnen, fast jag såg den men jag trodde också det var en torr kvist!

Jadå, hennes varningslampa hade rätt och ibland tycker jag att hon är synsk! Till exempel kände hon på sig att jag skulle hamna på trean med HP på min senaste utställning... =)

Till helgen ska min moster Diva beräknas valpa! Kika in på Divas och/eller pappa Picassos sida!

/Ester

2009-05-24
21:29:56

Skärgården

Hej svejs!

Det har varit en härlig långhelg tycker jag! I torsdags tog lillmatte och jag en härlig promenad vid Erstavik. Där fick jag kryssa lärkfalk och rusa rakt igenom ängarna och sicksack i diken! När vi kom till stranden vågade jag doppa hela benen upp till buken! (Jag ska säkert börja simma i sommar!)

I lördags när vädret blev bättre åkte vi alla iväg med Robin Hood (vår bogserbåt) till Högholmen i Nämdöskärgården. Där "hälsade" vi på vår tomt och på ön fanns det flera olika typer av skogar - allt från torra tallskogar till mossiga trollskogar! Mossorna var så tjocka och blöta så när vi kom tillbaka till båten var jag nästan "nybadad"! Vi gick även till öns högsta punkt och därifrån kunde vi se ända till Sandhamn! Eftersom ankarbottnet är ganska dåligt runt ön fortsatte vi till Grön-/Grenskär i Jungfruskär, några sjömil sydost om Högholmen.

Senare på eftermiddagen tog vi en promenad på Grenskär och där fick jag kryssa härmsångare och se tusentals blommande gullvivor som gemensamt skapade gula mattor i den saftiga och gröna lövskogen! Fler än sådant har vi alla aldrig skådat tidigare! 
 


Övernattningen ombord på Robin gick problemfritt och när vi alla har vaknat fick flocken ro iland mig för att jag skulle få uträtta mina behov! Efter frukosten tog vi upp ankaret och for hemåt. I början av hemresan låg lillmatte och jag på rufftaket ("båtens tak") i den sköna solvärmen! Sjön var nästan spegelblankt och flera ådor (ejderhonor) vallade sina små bruna dunungar.

Skärgårdsutflykten var min första och det gick jättebra! Jag fick låna Elsas flytväst, jag ska skaffa en egen strax innan vi seglar iväg på semester med Marion Hood (vår segelbåt, en Allegro 33 som min flock har seglat med i Medelhavet).

Här kommer några bilder från Erstavikspromenaden.

Flytta på dig lillmatte!!! Här kommer boxerraketen i full fart!


Du hade tur, jag har en bra rodersvans!


Här fick jag "fnatt"! Min svans hängde helt enkelt inte med! =)


Ett bevis på att jag gillar vatten! Här fick jag doppa halva av mitt huvud för att hämta tång!
Ha det så gott i högsommarvärmen!
/Ester


2009-05-20
18:23:51

Boxerträff

Hejsan!

Igår klockan 16 kom Alfons hit och därefter gick vi tillsammans med min lillmatte ner till Blåbärskogen. Där skuttade vi vilt omkring och gick ner till sjön. Vid ett par tillfälle försökte Alfons nå ända ner till vattnet för att dricka lite. Han höll sig kvar på klippan med sina starka tassar och klor medan han böjde sig ner. Hans bakdel var nästan 80° upprätt och efter en stund flyttade han sig till ett annat ställe.
När han försökte gå ner vid det nya stället fick han inget bra grepp så han gled neråt och så - plums! Plötsligt stod han i vattnet med vatten ända upp till buken!

När han har druckit klart tog han ett jättekliv upp - men fick inte heller ett bra grepp så min lillmatte fick hjälpa till och dra upp honom! Hehe!

Så småningom kom vi till Elsas brygga och lekte lite där. Helt plötsligt kom ett knölsvanpar och väste åt oss! Vi begrep ingenting först vad det var för läte, men när vi fick syn på fåglarna reste vi vår ragg och skällde lite osäkert på dem...!

Lite innan 19 gick Alfons, husse, lillmatte och jag iväg till slalombacken. Vi har stämt en träff med Emerson (den mörkgula boxerkillen som bor en bit härifrån, Farickos Emerson). Innan Emerson kom lekte Alfons och jag lite grann på backen.
När han kom presenterade vi Alfons för honom. Efter en liten stund släpptes vi lösa och killarna var upptagna med varandra, de testade varandras styrka, men på ett lugnt sätt utan morrningar och bråk.

Som sagt, det har fungerat bra och det var trevligt med en boxerträff med tre av områdets boxrar! Här kommer några bilder från träffen.

   
   

Ha en skön långhelg!
/Ester

2009-05-19
12:11:14

Cirkusdjur och Alfons
Hejsan!

Igår var det en massa fordon på en äng i närheten av idrottsplatsen. Cirkusen Wictoria hade en föreställning igår kväll och efter skolan passade lillmatte på att ta med mig till ängen för att miljötränas lite.

När vi kom dit utforskade jag nyfiket på marken och tittade ibland på burarna med bland annat kamel- och lamadjur. Jag skällde lågt en gång "voff" men fortsatte sedan att sniffa i marken. En och annan "väldoftande" lort låg här och där! Min lillmatte hindrade dock mig att käka dessa "köttbullar"... På plats träffade vi även några goda vänner till min flock. Paret hade med sig sin son och sitt barnbarn. Barnbarnet Didrik var väldigt förtjust i mig! Han log brett när han såg mig! Vi har träffats ett par gånger tidigare, så jag kände igen honom.

Idag, runt 16-tiden kommer Alfons hit hem till oss, eftersom våra "stormattar" ska vara på en teaterföreställning. Det ska bli jättekul när vi kommer ut på promenad!

/Ester

2009-05-17
18:35:10

ÖLO:s inofficiella utställning
Hejsan!

Idag (17/5) var Alfons och jag på våra andra utställning och den här gången var det Svenska Boxerklubbens Östra LokalOmrådet som ordnade den inofficiella utställningen. Totalt var det 37 boxrar och det var även två vita som deltog. Det var även många andra raser och det var två ring och två domare... så det tog nästan 4-5 timmar innan det var dags för oss boxrar...!!

Under tiden vi väntade fick jag träffa flera släktingar, såsom farfar Picasso, farmor Leia, fastrar Kofi och Wilda, min pappas halvbror Stig, syssling BeLee, två kusiner från Debutant's S-kull och gammelfarmor Sally. Var inte det en släktträff och inte någon utställning...?  =P

Senare när det var dags för tikar mellan 6 och 9 månader klev vi in (lillmatte och jag) i ringen tillsammans med åtta andra tjejer. Domaren var Elisabeth Wahlström.

Boxerdalen's Empress Eileen
Buffet's Jumelle BeLee
Bullerbasius Akleja
Honeybox Creme Caramelle
Jipotimas Yinko
Land of Fairytales Design Marikarlo
Nuggets Sweet Stella
Octopussy
Rubigo Runaway

Först fick vi ställa upp oss och jag stod på den sjunde platsen. Därefter sprang vi runt ringen och sedan var det en "individuell undersökning" och när det var min tur protesterade jag liiite grann eftersom stormatten stod bakom oss men när hon flyttade på sig och stod framför mig blev det bättre. När vi gick en runda tittade domaren med sina kritiska ögon på mig, men det var problemfritt.
När det var dags att eliminera några stod min lillmatte och tittade lite nervöst på domaren... 4 fick lämna ringen ... men vi var kvar!
Sedan... reservplatsen... fyran... TREAN!!!
Vi stod stolta på trean och vann gjorde Boxerdalen's Empress Eileen och på tvåan kom den mörka Rubigo Runaway. Vi fick även hederspris, att vara trea av nio är väldigt bra!! På lappen stod det:

"Söt tikvalp av utmärkt typ. Bra tänder och bett, mörka vackra ögon, mycket tilltalande boxerhuvud!!
Bra ben och tassar, välvinklad fram och bak. Bra kors och svanssättning, parallella vägvinnande rörelser när hon vill och mycket bra kondition.
Välvisad!"

E. Wahlström              BT3, HP

Ååååhh!!! Tack, tack! Än en gång var det bara positiva kommentarer!!! Och även "välvisad"!

Därefter var det Best In Show för valpar och tvåan kammade den mycket lovande norska boxerkillen Boxerdalen's You Can't Count Me Out. Grattis!!!

Sedan var det Alfons tur och lillmatte förde även honom. I sin grupp var det bara tre juniorkillar:

Boxplay All For The Honeys
Debutant's Rhyme'n Reason
Team Cozco Jack Daniel's


... och ettan kammade Alfons hem!!! Även HP.
Tvåan kom Debutant's Rhyme's Reason "Stig" och tream Team Cozco Jan Daniel's "Dante". I Alfons kommentarpapret stod det även "Välvisad"!

Sedan var det dags för att utse den bästa hanen och Alfons knep tvåan!!!

Därefter var det dags för att utse den bästa i rasen och i motsatt kön. BIM kammade Alfons' syster Lisa hem! Grattis!!
... och sedan var det dags för uppfödargrupper, Boxplay mot Debutant's. Boxplay med fyra vovvar (Lisa, Honey, Smillan och Alfons) vann än en gång!

Och sammanlagt blev det:
Ester: Valpklass tik 6-9 månader: 3 och HP
    


Alfons: Juniorklass hane: 1 och HP, 2 bästa hane och bästa uppfödargrupp
.
        

Här kommer några bilder från utställningen.Men hallå farfar, är du fortfarande valpig? Farfar Picasso och jag.


Farmor Leia.


Jag och lillmatte.


Alfons och min lillmatte.


Gammelfarmor Sally.

 
Uppfödargruppen: Boxplay och Debutant's.
Från vänster: Boxplay's Alfons, Smillan, Lisa, Honey och Debutant's Kofi, Wilda och Stig.


Ha det så gott!
/Ester
(förresten, idag är jag 6,5 månader (26 v) och resultatet blev: ca 52 - 52,5 cm hög och 17,5 kg! En ökning med 1,3 kg och 2-2,5 cm på 2 veckor!)

2009-05-16
19:57:16

3 timmar på Erstavik
Tjeeeena!

Idag sken solen och det var behagligt varmt. Imorse fick jag följa med flocken då de tog upp näten och det blev ganska många abborrar. De luktar (och smakar!) gott men deras vassa gälar och fenor stör mig!

När min flock satt och åt lunchen ute på balkongen fick jag tugga på mitt äkta märgben som de köpte i en köttaffär igår! Smaskens, kan jag lova!!! Senare på eftermiddagen åkte lillmatte och jag till Erstavik. Där tog vi en härlig promenad och när vi kom till sandstranden fick jag ett riktigt fnatt - och sprang runt, vadade ut i vattnet och doppade halva huvudet för att hämta tång!
När jag doppade huvudet, passade jag på att blåsa ut luften genom nosen - för att vattnet inte skulle komma in. Det såg så komiskt ut tyckte min lillmatte... brukar inte hon göra så själv eller!!?

Senare när vi kom till viltvattnet var det fullt med gäss och gåslort på marken. De luktade spännande och min lillmatte fick hålla kopplet högt för att jag inte skulle snappa åt mig något! Dumma lillmatte!
Vid viltvattnet (en liten fågelrik sjö i Erstaviksområdet) blev jag lite skärrad då en arg kanadagåsförälder väste högt åt oss! Orsaken: en liten gul dununge simmade i närheten av föräldern...!

Efter när vi har besökt viltvattnet och hittat en bergand (en "havsfågel" med underlig biotopsmak!) gick vi tillbaka hemåt och då upptäckte lillmatte att min läpp var svullen och varm... (Den högra halvan av övre läppen)... Orsaken: någon dum geting, bi eller humla som ogillade mig!
Trots det så var jag inte alls påverkad och struntade i svullnaden! Den gick tillbaka en aning när vi kom hem, och är säkert borta imorgon!

Imorgon skall jag vara på Boxerklubben ÖLO:s inofficiella utställning i Skavlöten, Täby! Det blir min andra utställning och det ser jag verkligen fram emot! Bland annat ska jag träffa min farfar Picasso, Dante (kanske även Niro), BeLee, Alfons och det blir totalt 37 boxrar (och även andra raser)!!! Det ska bli lattjo lajbans!!

God kväll!
/Ester

2009-05-15
07:37:47

Morkulla-kryss
Tjenadix!

Min sekreterare (läs lillmatte!) hade fullt upp de senaste dagarna med skolan. Bland annat har hon igår skrivit ett nationellt prov i matte D i 4 timmar...  

Igår kväll tog hon en läxfri kväll och då åkte Elsa, husse, lillmatte och jag till Lundsjön och tog en härlig kvällspromenad där. Utmed Lundsjön är det fullt med höga ljungväxter - och det ÄLSKAR jag! Jag skuttade glatt omkring ljungväxter och jag tror faktiskt den första månaden hos min flock har präglat mig mycket, min husse tog med mig ner till Blåbärskogen (fd. Ljungskogen) och där började jag uppskatta ljungväxter och blåbärris.

Vi gick där då solen höll på att gå ner - eftersom vi letade efter morkulla. Efter en stund fick lillmatte syn på en som spelflög ovanför skogen. De spelflög eftersom de markerade sina revir och även lockade på honor. Det blev ett nytt årsX för henne men ett nytt livskryss för mig! Jag måste snart räkna hur många fågelarter jag har sett! =)

När husse och lillmatte stannade vid en plats för att leta efter morkullor fick jag en "adrenalinklick" och sprang runt, runt och gjorde några blixtsnabba svängingar medan jag lekte med en kotte eller något liknande. Ibland retade jag Elsa... det är faktiskt kul!  =P
Min lillmatte sa till min husse: "Ester är inte överaktiv - men hon har mycket energi när vi är ute i naturen. Hon är alltså en pigg och glad hund."

...
och när vi kom hem... föll jag pladask ner i sackosäcken! Jag gick bara ut en gång för att kissa igår kväll men sedan sov jag djupt och gott ända till 07:30-tiden! I min flock är det flocken som bestämmer när de vill gå upp, och det tycker jag är bra eftersom jag är faktisk lite morgontrött...  =D  (det är inte ovanligt hos boxrar att de är morgontrötta...!)

Nu är det fredag!

/Ester

2009-05-09
20:32:53

Sune och Alfons
Tjenadillimus!

Idag var hela familjen hemma och vid lunchtiden hjälpte jag lillmatte med att plantera påskliljor. Lillmatte lät inte mig smaka på påskliljorna, hon sa att jag skulle må lite illa eftersom lökväxterna är giftiga... hmmm!

Senare på eftermiddagen åkte vi alla fyra till båtvarvet för att jobba med Marion. Marion har ju varit utomlands i Europa och en liten del av Asien 2003-2008 och hon är lite sliten och väderpåverkad. Min flock har varit och seglat genom Europas kanaler ner till Frankrike och sedan utmed kusten i Medelhavet till Istanbul och gjorde en lilla runda i Svarta havet. Därefter återvände de hemåt efter att ha besökt 11 länder och när båten var hemma igen skaffade de mig!

Min flock har också kontaktat Alfons matte och Sunes flock. De kom och hälsade på oss på båtvarvet! Sune är en 3,5 månaders gammal golden retrieverhane och han var jättego och mjuk! Fast han var ungefär lika stor som jag! Rasen är ju större än boxrar och som vuxen väger de mellan 40-45 kg medan boxrar ca 25-35 (40) kg.

När de har åkt hem tog Alfons, hans matte, min lillmatte och jag en promenad i skogen. Där lyckades vi välta Alfons matte två gånger! När Alfons och jag leker så skiter vi helt i omgivningen och är bara fokuserade på varandra! Det är ett säkert tecken på att vi två är bästisar!

Här kommer några bilder på den söta Sune!

Tjena kompis! Ska vi leka?


- Hörru!


Lilla (men snart stora!) Sune


Skak, skak!

/Ester

2009-05-08
15:40:24

Erstavik
Tjena!

Idag var jag ensam hemma med min kära "mormor" (mattes mamma) medan hela flocken arbetade/gick på skolan. Det var lugnt och skönt här hemma...

Igår eftermiddag var Elsa, lillmatte och jag vid Erstavik. När vi kom till badstranden blev jag helt tokig (älskar ju stränder!) och sprang runt, retade Elsa och lekte med tång!
              Jag vågade gå en bit i vattnet (eftersom Elsa redan var där i vattnet!) men ville inte riktigt doppa tassarna högt upp ännu... Vid ett tillfälle sprang Elsa och jag intill varandra mot vattnet och när vi kom till strandkanten tvärstannade jag medan Elsa fortsatte ut i vattnet! Min hastighet sänktes från kanske 20 m/s till 0 m/s på 1 sekund!

När vi kom till strandängen (nedanför Erstaviks slott) kryssade jag flera arter, såsom trädpiplärka, gulärla, grönbena, mindre strandpipare osv...  Vid ett ställe mellan strandängen och badstranden blev jag riktigt tokig och sprang tvärs genom vassbältet!
Det var J Ä T T E R O L I G T ! !


"Senaste nytt"! En härlig kvällspromenad med Elsa och lillmatte blev av och vi var ute i cirka två timmar vid Erstavik. Det var strålande vackert väder men lite blåsigt. Här kommer några bilder från promenaden. (ps: bilderna är klickbara för er som inte visste...)

Se upp Elsa, här kommer jag!


Strandlöpning istället för "strandpromenad"...!


Jag har ärvt min snabbhet från mina föräldrar! Det utnyttjar jag när jag retar Elsa!


Haha, mig kan inte du ta!


Som sagt, det blåste ju...!


Jag själv...Ha en skön fredagskväll!
/Ester

2009-05-05
21:47:22

Regnig promenad

Hej!

Regnet har "äntligen" kommit hit - vi har varit lite för bortskämda med sol... Marken började bli snustorr - men då kom regnet och vattnade alla glada grödor!

Idag på eftermiddag/kväll rodde vi alla ut med vår nya aluminiumbåt och la nät. Jag fick sitta i fören med lillmatte - och det var kul tycker jag!
Senare på kvällen tog Elsa, lillmatte och jag en promenad på slalombacken. Där träffade vi den gula snygga boxerhanen Emerson (Farickos Emerson) och jag var lite blyg (och generad!) i början men det släpptes så småningom. Samtidigt kastade väderguden ut sin hink med vatten och det ösregnade i ca 10 minuter!

Nu har jag fått min middag och jag är såååå trött, men nöjd!

Det skulle vara kul med boxerträff för boxrar som bor här hemma i området! Jag känner bara Alfons, Issa (min faster), Emerson, Luciano (en tysk som flyttade hit med sin flock och de bor ca 10 min härifrån med bil) och Elsa...

Har'e gött!
/Ester


2009-05-03
16:15:21

6 månader
Hejsan!

Ett stort GRATTIS till mina syskon (och även mig!) på "födelsemånad" - vi är idag hela 6 månader gamla!

Buddha  -  Tila  -  Dexter  -  Alice  -  Steel  -  Bella  -  Bozze  -  Ester

Det blev även vägning och mätning för min del.

Det blev: 16,2 kg  och ca 50 cm!
Ökning med: +1,3 kg och ca +2 cm på 2 veckor.

Boxertikar blir mellan 53 och 59 cm höga. Mamma Elsa! Hur hög är Du?        Och du, pappa Teo då?

Min lillmatte har stämt ett träff med andra hundägare i Viksjö rastgård (Järfälla, NV Sthlm) och imorse gick vi hemifrån 09:15. Därefter tog vi ett lokaltåg, tunnelbana och sedan pendeltåg till Jakobsberg st:n. Det gick himmelskt bra för min del sa lillmatte! (Ps: hon har tagit med hela korvpaketet, toapapper och plastpåsar för säkerhets skull... ds.)

När vi kom till Centralen och skulle ta rulltrappan eftersom det inte fanns vanliga trappor så tog hon upp mig och höll i mig i sin famn tills vi var uppe på "fast mark". I pendeltåget låg jag och sov hela vägen fram till avstigningen!
Där på stationen mötte två personer upp oss och vi åkte sedan till rastgården. Det var fyra andra hundar: 2 jack russelterrier (en 2 år hane och en 6-7 mån tik), 1 mellanpudel och en 4 mån gammal staffordshire bullterrier. På andra sidan av stängseln fanns en rastgård till och där fanns en vuxen gul boxertik från Bol's i Uppsala som var 2 år gammal.

På hemvägen sov jag hela tiden (utom när vi förflyttade oss till fots!) och när vi kom hem åt jag min mat och sedan somnade jag! Det var kul att träffa och leka med hundarna i rastgården tycker jag!

Zzzzzz.....!
/Ester

2009-05-02
17:23:31

Elsa, siesta och vitsippor
Tjena där hemma i solen!

Här har vi det riktigt soligt och temperaturen ligger runt 20°C. Imorse tog stor- och lillmatte upp nät men det var magert med fångst - bara 3 abborrar och 1 gös (förutom flera vitfiskar; braxar och mörtar). Kanske är fiskarna även väderpåverkade? Efter dess kryssade jag svartvit flugsnappare här hemma i trädgården!

Runt 12 tog Elsas och min lillmattar en härlig promenad vid Erstavik. Några gånger tog Elsa svalkande dopp i havet men jag vågade inte göra det ännu, att doppa tassarna ända upp till handleden räcker bra! Min flock sa åt mig att jag ska bada när jag själv vill det, och det tycker jag är bra.
                   För ett par år sedan då min flock var och seglade med Marion Hood (vår segelbåt) i Turkiet såg de en vit knähund, troligen en bichon frisé som blev tvingad av sin husse att bada. Hussen tog upp hunden med händerna och bar iväg den ut i vattnet. När hunden kom ner i vattnet höll hussen fortfarande fast hunden medan den skrek! Sedan släppte han taget och hunden simmade i full fart in till stranden! Förfärligt!

Efter promenaden låg jag och sov på min sackosäck bredvid min husse i solen utomhus på balkongen! Det var varmt och skönt men ibland blev det lite för varmt så jag flyttade på mig till skuggan med min tunga hängande vid sidan av munnen...
Senare på eftermiddagen åkte mina mattar till en holme i närheten där det var fullt med blommande vitsippor. Där tog lillmatten bilder på mig bland sipporna.
                  När min flock hämtade mig hos Nuggets i Skåne för 4 månader sedan gav lillmatte en present till mina "människoföräldrar" - ett örngott med en bild på mig. Titta på bilderna för jämförelse om lillmatten har gissat "rätt" hur jag skulle se ut när jag är 5 månader gammal. Kommentera gärna!
(Bilderna föreställer inte exakt likadana, men ungefär...)

Teckning. (målad 081230 av min lillmatte, 3 dagar efter första träff med min nya flock)


... och i verkligheten, 5,9 månader gammal.


Mmmm...


Sniff, sniff! Här har en pissmyra gått för 2 minuter sedan. ...en ung kille som heter Tommy... sniff,sniff!


Visst kan man ha en vitsippa istället för en röd ros!


Världens sötaste vas för vitsippor!
(Förslaget kom från min extrahusse Göran på Öland!)

/Ester

2009-05-01
16:20:18

Aluminiumjollen

Voff!

Igår kom min lillmattes vän hit och jag kände igen henne direkt! Senast sågs vi i mitten av februari då jag var 13 veckor gammal!

Idag efter frukosten åkte hela flocken, inklusive vännen, till ett båtvarv i närheten och där sjösatte vi vår nya aluminiumjolle som är rätt stabil och osänkbar. När vi har sjösatt den kom alla ombord, även jag, och rodde iväg på en liten runda! Det var för första gången för mig att vistas på en jolle, så vi började lite försktigt. Jag var inte ens rädd och satt och inspekterade båten och omgivningen.
Därefter fick jag åka hem med stormatte och husse medan lillmatte och vännen rodde hem båten. Vi mötte dom vid bryggan och jag gav dem några fiskluktande pussar!
(Ps: jag hittade ett torrt abborreskinn i skogen - som måsarna inte var intresserade av i söndags då vi la nät! Hehe! Ds)

Idag på eftermiddagen då vännen har åkt hem med tåget tog lillmatte och jag en promenad. Vid ett tillfälle fick jag syn på en katt - men jag tittade bara snabbt på varelsen och gick sedan vidare helt ointresserad, medan katten "blåste" upp sig...!  Min lillmatte trodde inte sina ögon! Hihi!


/Ester