2009-11-29
20:41:35

Första advent

Tjohopphejsan!

Idag var nog den första dagen på väldigt länge det inte regnade! Solen tittade så fint ut mellan dimslöjor! Efter frukosten gick lillmatte och jag iväg till golfbanan för en morgonprommis. Där träffade jag 2-4 nya hundar, däribland en ung knubbig mops och en pigg shetland sheepdog.
Strax innan vi kom hem tränade vi lydnad på en fotbollgrusplan och det var roligt! Min favoritmoment är nog inkallning!

Vid 12-tiden kom vi hem till Azi och hennes matte och jag lämnades kvar hos dom för hela flocken skulle iväg med 8 andra vänner till Waxholms kastellet och äta julbord. Jag hade jätteroligt hos dom!
Cirka sex timmar senare kom de tillbaka och hämtade mig - vad glad jag blev när jag träffade flocken igen! ;)
Tack snälla Azi och Linda för att ni tog så väl hand om mig!

När vi kom hem var jag väldigt hungrig och slukade bara upp min mat! Här kommer ett par bilder på mig idag och när jag var 2 månader gammal. Visst är det lite skillnad på storlek...!
För ca 1 vecka sedan mötte vi en trevlig tant under promenaden och hon sa:
"Åh, vad hon är fin! Hon hade Bambi-ben när jag såg henne senast - och vad hon har vuxit sen dess!" (Jag var nog kring 4 månader gammal då...!)

De tre första bilderna var jag 2 månader och de sista idag då jag glupskade min middag!

    

/Ester
Kika gärna i Azis blogg, jag finns med där... http://astirazalea.blogg.se/


2009-11-28
16:44:51

Nacka cup
Tjo!

Idag var vädret rätt omväxlande, i ena sekund regn och nästa uppehåll och den tredje sol... Husse, lillmatte och jag åkte iväg vid 12-tiden till Nacka BK, där husse lämnade av lillmatte och mig. Det var en massa bilar som stod snygga prydnade på rad utmed Apportvägen. När vi väl kommit fram till planen var det fullt liv där.

Det var alltså lydnadstävlingar, där alla klasser tävlas (lydnadsklass 1,2,3 och elit) - och området vimlades av brukshundar, dock framförallt vallhundar. Inga boxrar, förutom jag själv...
Min hundkompis Nessie tävlade i lydnadsklass 1 och det var nog av något misstag, där de skulle istället ha tävlat i klass 2, hon har redan LP1.
Innan Nessie kom ut la lillmatte ut ett spår i skogen och gömde en dummy under ett gammalt nedfallet träd, som slutapport.

Ca 20 min senare hoppade Nessie och hennes matte Kicki in i ringen och genomförde momenten under kommando av tävlingsledarna. Bland annat fick de 10p vid momenten apport!
Efter när de har gjort sitt spårade jag mitt spår - och när vi kom fram till slutstationen hittade vi inte dummyn! Den fanns inte under trädet! Någon har tagit den!
Det var nog någon hund med bra spårnäsa som stal min favorit-dummy!!! När vi kom tillbaka till klubbhuset satt lillmatte upp en liten lapp vid anslagstavlan. Hoppas någon ringer - annars får vi köpa en ny. :S

Strax innan vi åkte hem kollade vi i resultatlistorna - i lydnadsklass 1c kom Nessie och Kicki 2:a med 179,5p (1:a pris)! GRATTIS!!!

Ikväll ska lillmatte iväg till Globen och titta på Stockholm Internationel Horse Show... jag myser istället hemma med min stormatte och husse!

/Ester

2009-11-27
17:39:23

En massa händelser!
Tjohejsan!

Imorse var stor-, lillmatte och jag på golfbanan. Vi var där ca 10:20 och möttes av en massa hundar inom loppet av ett par hundra meter! Därefter var det tomt och vi hade golfbanan för oss själva!

Strax innan vi vände för att gå hem la lillmatte ut ett spår med en vinkel (ca 100 m totalt) och testade om jag är duktig att markera pinnar. Hon använde inga snitslar utan litade på mig. Påsläppet var ca 15 m innan spåret och nästan direkt hittade jag spåret och spårade rätt noggrant. Alla 6 pinnarna hittades och även slutapporten, som gömdes bland lösa "jordplattor" som dumpades en bit ifrån golfbanan.

När lillmatte stoppade ner alla spårsaker i sin midjeväska kastade stormatte min snörboll - men råkade kasta för sent - och då vann fysiklagens cirkulär rörelse med sin tröghetslag - min kära snörbollen fastnade i trädet ovanför oss!
Jag fortsatte dock rakt fram och undrade var min boll tog vägen... Och så försökte de kasta pinnar mot bollen och då fick jag rusa hit och dit för att fånga dom! Efter kanske 5 minuter ramlade bollen äntligen ner ... men fastade återigen i en annan pinne! Processen upprepades i kanske 10 minuter med exakt samma händelser - och efter drygt 20 minuter landade den äntligen ner på marken! Den åkte direkt ner i midjeväskan! ;)

Senare på eftermiddag när husse och lillmatte kom hem hade lillmatte med sig en rolig leksak till mig - i form av prinskorvar i rep! Även två långa fyrkantiga träpinnar och av dom skapade hon efter ca 1 timme 10 fina spårpinnar plus en liten en. Jag har redan spårpinnar - men de nya är försedda med en liten ögla av rep, för att lättare kunna bäras av lillmatte under mitt spårarbete.

Och nyligen kom en liten trubbig lastbil och stoppade ner en slang ner i brunnen... Det stank också verkligen - husse sa att det var slamsugaren. (Är inte slamsugaren något djur, eller?)

Imorgon är det Nacka cup där det ska tävlas i lydnadsklass 1 - elit, och vi försöker komma dit och kolla lite. Kanske även få spåra lite i skogen?

Det var allt för idag. Visst har det hänt rätt mycket!?
/Ester

2009-11-25
19:14:33

Släktforskning pågår...
Lillmatte hittade en bra sida på nätet www.pedigreedatabase.com där man kan spåra långt bakåt i tiden. Nyligen hittade hon bilder på de som föddes på slutet av 1800 och början på 1900-talet!!! Makalöst!!! 

Hon vet i alla fall att jag har: engelskt, tyskt, italienskt, amerikanskt, svenskt, norskt ... blod i mig!

Ett par bilder på mina släktingar:

 Zorn v Dom, föddes 11 november 1931

 Int. Ch. Sigurd v Dom of Barmere, föddes 14 juli 1929

 Alt's Schecken, föddes i slutet av 1800-talet. Boxrar såg inte alls ut som idag, det är nog de då nyligen korsades med bl.a. bullenbeisser mm.

 Wotan, föddes i början av 1900-talet.

Och lite nutida släktingar:

 Nuggets Roxana, "Elsa" min mamma! Föddes 24 juni 2006

 KORAD Debutant's Queensberry Rules, "Teo" min pappa! Föddes 23 juni 2006 (kolla där, han föddes en dag innan min mamma!)

 Buffet's Yasmine For Nuggets, "Minna" min mormor.

 Buffet's Caruso With Nuggets, "Henke" min morfar.

 KORAD Debutant's One For The Road, "Leia" min farmor. Tillsammans med hela Q-kull (10 st!)

 KORAD TJH VWW-08 SUCH NUCH Ringside's Exotic, "Picasso" min farfar.

 NORDV-97 KORAD SV-97 SV-98-99 LPI INT&NORDUCH Ringside's Chanel, "Godis" min farfars mor.

 KORAD LPII SUCH Debutant's Make My Day, "Maja" min farmors farmor. Fyller snart 10 år!


och slutligen jag... en rolig och busig bild och en lite mer "seriösare"...!
  Nuggets Sweet Stella, "Ester" föddes 16 november 2008.

Ja, jag har mycket mer att berätta, men det får räcka för den här gången. Var det skoj? ;)

/Ester

2009-11-24
18:41:19

Häftigt filmklipp - freestyle

Freestyle - där man dansar med hunden:

Visst ser det häftigt ut! Hur mycket träning har legat bakom vågar jag inte gissa! ;)

/Ester


2009-11-21
14:07:18

Carpe diem

Den här dagen måste man verkligen fånga och utnyttja! Solen tittade äntligen ut efter flera veckor med grått och trist väder! Helt plötsligt var alla folk ute och promenerar med glada min, liksom hundar! Golfbanan fylls plötsligt med nya hundar som vi aldrig har träffat förut!

Vad gör de alla när det inte är fint väder? Där på golfbanan fick jag flera nya kompisar, däribland en supersnabb och häftig fransk bulldogghane och en labradorvalp. En så snabb och robust fralla har jag faktiskt inte sett! Han betedde precis som en miniboxer!

Vi hann med flera saker under promenaden, däribland lydnad och spårträning. Vi fokuserar extra på att markera pinnarna - och idag gjorde jag ett stort framsteg då lillmatte provade en ny metod!

Solen skiner så vackert där ute i skrivande stund - men imorgon kommer det j***a regnet igen! Nejdå, det är ju bara att klä sig rätt och ta med sig sitt glada humör ut…!
Om Boxerbladet skulle intervjua min lillmatte "Klippa klor eller gå ut i regnet", så skulle hon utan tvekan säga både och! ;)
/Ester


2009-11-20
18:06:43

En paint-bild på mig...
...som lillmatte gjorde i datorn. Det är konstigt att jag även finns i datorn! ;)
/Ester


2009-11-18
17:26:25

Nema problema!
Det där ordet betyder visst "Inget problem"! Vad menar jag nu..?

- Att jag har en supernos, som lillmatte ofta får känna sig besegrad när jag får leta upp något föremål som hon gömde!
- Att jag har en sådan stor vilja och ger inte upp så lätt!
- Att jag älskar att träna gör bara saken bättre! Jag har mycket krut i mig!

Se där, supernos + vilja + krut = inget problem!

Min lillmatte försökte förgäves gömma mitt "leksakshjul" medan jag satt kvar i vårt rum och visste naturligtvis inte var hon gömde saken.
När hon väl kom tillbaka fick jag sitta fint bredvid henne och inta ögonkontakt och vänta på startsignalen - i form av ordet "sök!" Så fort jag hör ordet sök rusar jag iväg så att mattorna yrar omkring och det hörs skrapor på trägolvet från mina klor!
Jag spårar helt enkelt var hon har gått och använder också ögonen när jag väl kände vittringen. Och så vips hittar jag leksaken!

Hur än svårt lillmatte försökte gömma den - jag hittar ändå alltid den! ;)
/Ester

2009-11-16
07:40:59

1 ÅR!

IDAG FYLLER JAG 1 ÅR !!!Det gör även mina syskon med! Grattis på vår födelsedag,
Bozze, Alice, Steel, Tila, Buddha, Bella, Dexter och jag, Ester!

Min lillmatte viskade för mig precis att jag ska få något GOTT senare, hon ska tydligen till affären och köpa något... Spännande!

Puss och kram,
/ESTERHär är ett litet filmklipp då jag fick lite baconost under en kort träning...2009-11-14
21:16:19

Örebro t&r
Idag började dagen rätt tidigt - redan 06:10! Efter endast 6,5 timmar ostörd sömn tassade jag ut i det fuktiga vädret för att uträtta mina behov på andra sidan av gatan.
08:29 for tåget iväg från Stockholm C och jag låg bredvid lillmatte på min filt under hela vägen dit. Intill oss satt en ung man med en chokladbrun och söt staffordshire terrier.

Väl framme mötte vi lillmattes vän och vi gick till hennes "lya" där vi vilade lite grann och väntade på att det värsta av regnet skulle avta. Efter en stund drog vi iväg till Rynningeviken vid sjön Hjälmaren där vi tog en promenad. Jag hade hela tiden en upphittad tennisboll i munnen och lekte lite med den genom att slänga iväg den och "trampa" med tassarna.
På väg hemåt regnade det så att vi alla blev genomblöta, och när vi kom fram till "lyan" fick jag åka in i duschen för att tvätta mina smutsiga tassar. De vita tecken försvann bara när vi var ute! ;)

Vid 17-tiden tog vi tåg tillbaka till Sthlm och då följde vännen också med. Jag gjorde ju bara en enda sak under resan hem : SOV!
Jag var förresten i två nya landskap idag - alltså Närke och Västmanland! Hittills har jag nu varit i:
Skåne (där jag föddes!), Småland, Östergötland, Öland, Uppland, Närke, Västmanland och Södermanland (där jag bor!). Fler kommer så småningom!

God natt! Slafs & slem... Zzzz!
/Ester

2009-11-13
13:08:48

Jahooo!

Att testa gränserna är verkligen buskul! Så länge lillmatte inte kan nå mig!

Vi var ute på golfbanan där jag fick sträcka på benen. Precis när vi kom dit såg vi en katt och lillmatte ville få mig att inte bli intresserad av att jaga katter. Just när vi kom dit glodde katten på oss och tog sedan några skuttar till trädet där den stod som en nötväcka - dvs. helt lodrätt med klorna djupt borrade i stammen!
Efter några sekunder hoppade den tillbaka ner till marken och satt bara.
Jag stod bredvid lillmatte där jag fick godis när vi hade bra ögonkontakt. Trots att jag inte jagade katten så var jag väldigt nyfiken på varelsen och reste ragg - ända från hjässan! Fniss!

Väl på golfbanan mötte jag en lite sur pudel som inte ville leka med mig... När lillmatte ropade på mig stod jag mitt emellan henne och pudeln och visste inte riktigt vad jag skulle göra... Ska jag dit, eller dit...
Därefter tog jag all chans jag hade att ta - genom att rusa iväg FRÅN lillmatte och "joggade" fram till två små vovvar ca 150m bort! Lillmatte försökte med alla medel hon hade att tillgå med att kalla in mig - men jag tänkte ju inte komma dit!
Ibland är det buskul att driva med sin ägare! Ni andra vovvar: gör det också när ni kan!
Till slut fick tyvärr lillmatte tag i mig... och de tre andra sura vovvar gick en annan väg där de inte gillade en sprallig boxer särskilt!
Ärligt talat, så har jag nog nästan aldrig gjort så, ni vet ju väl hur en tonåring kan vara! Det är visst en superbra bortförklaring, eller hur!? J

Innan vi gick in i skogen hade jag en liten brottningsmatch med lillmatte och det var skitskoj!!! Väl i skogen gick vi på "brandgatan", det var egentligen en trädfri gata under kraftledningarna. Där fanns en massa rådjurlort! Ni vet väl att lillmatte inte tycker om att jag gillar dom! Kanske ska jag låta henne få prova en så att hon kanske också tycker om det?! Det är väl naturens gelehallon!
Vid ett tillfälle balanserade jag på ett nedfallet trädstam och kunde till och med sitta, ligga och vända 180º utan att tappa balansen!
                                                                      
... och nu är jag s**t-trött och ska sova för att ladda mina batterier! Det är alltid bra att ha dom fulladdade om man är en pigg och livlig boxer!

Slafs & slem!
/Ester

 


2009-11-09
21:49:15

Kanske inte...
Det kanske inte är trotsåldern, utan en viss tecken på skendräktighet?!

Idag var jag ganska okoncentrerad på klubben och en gång rymde jag iväg och lekte lite med en annan boxer, Fanny!

Så, mindre mat och mer motion... ack o ve!

/Ester

2009-11-09
15:54:01

Tjoho!
Tja!

Idag var jag ute på en långpromenad med lillmatte. Vi hälsade på några hästar och jag fick också klättra över trädstammar som låg snyggt prydande på rad - på tal om muskel- och balansträning!
Vi hann också med några uppletande av föremål där jag letade efter spårpinnar samt dummy. Att markera spårpinnarna har jag blivit bättre på.

Väl på golfbanan testade jag gränserna hela tiden med lillmatte - genom att springa långt ifrån henne och snappa i rådjur-/harlort! Varje gång hon säger NEJ! så hoppar jag långt åt sidan och springer vidare!
Se där, jag har ännu inte lämnat trotsåldern! ;)

Ikväll bär det av till klubben igen, det ska bli attans skoj, det!

/Ester

2009-11-07
19:01:27

Prova-på-sök
Tja allesammans!

Klockan 05:00 imorse tassade jag försiktigt fram till lillmattes säng och la mitt huvud på sängkanten. Lillmatte låg och sov med munnen lite öppen.  Jag kunde inte låta bli att inte pussa henne - genom att räcka ut min jättetunga och ge en blöt puss rakt mot munnen och halva ansiktet.
...men inte idag!
Jag drog in luft i mina lungor och tömde sedan dom kraftigt och blåste rätt på lillmatte. Och så vips, så vaknade hon och tittade rakt in i mina ögon och undrade om jag hade bråttom ut.

Efter ett par sekunder har hon hittat tändaren till sin sängbordlampa och tände den. Eftersom hon var precis nyvaken så kisade hon mot klockan och den visade 05:00... och tittade sedan på mig.
Jag låg bara på min korg och låtsades sova djupt. "Jaha, så hon var riktigt kontaktsökande" tänkte hon och släckte sedan lampan.

Min husse for ganska tidigt iväg till båtmässan (Scandinavian Boat Show) i Älvsjömässan där han skulle hålla ett föredrag om skeppsapoteket (för Oceanseglingens klubb) och han räknade med att några hundra personer skulle lyssna på honom.

Min lill- och stormatte var lite mystiska under morgonen där de bara samlade ihop sakerna och fixade matsäck. Efter att ha käkat min frukost satt jag bara vid ingången till köket och betraktade läget. 09:30 for vi iväg och jag visste inte vart vi skulle. Efter ca 15 min stannade vi vid Nacka BK och så vips in i klubbstugan.
In i huset kom fyra andra hundar (en hund av varje ras: lagotto, schäfer, groenedal och rottweiler) och instruktören började babbla om brukssök...
Efter ca en timme gick vi ut i sökskogen, men jag hade turnummer 5 - av 5! Så jag fick sitta i bilen och vänta... Det gjorde också de andra hundarna som också väntade på sin tur. Mina mattar fick ibland vara figuranter och lekte med schäfern och rottweilern. (Orättvist!)

När det var min tur var jag fulladdad och rusade snabbt till startpunkten. Figuranten vinkade lite på mig - och så vips var jag framme hos personen!
Efter några vändor med några figuranter gick vi alla in i klubbstugan och käkade lite lunch. Därefter fortsatte vi fyra vändor per hund till. Strax innan vi avslutade fick vi prova på att apportera in sökapporten och det gick rätt bra för min del.

Efter dess körde lillmatte lite lydnad med mig innan vi åkte hem, och att sitta bredvid henne har jag blivit riktigt bra på! Om jag sitter lite fel så korrigerar jag mig själv automatiskt.

Instruktören sa åt oss idag att jag har mycket krut i mig och jag är mycket intresserad av att träna! Det stämmer mycket väl! Och så har lillmatte och jag ett kanonbra teamwork!

/Ester

2009-11-05
10:59:00

Snö
Idag började lillmatte ganska sent på skolan så vi hann med en promenad på golfbanan nu på morgonen. När vi tittade ut igenom fönstret - snöblandat regn...
I lillmattes knopp betydde det inte någon utebliven promenad - utan bara klä på sig rätt! Efter frukosten tog hon på sig flera lager kläder och avslutade med slalomjacka, regnbyxor, kängor och ett par skyddsdamasker. Och jag då?
...bara mitt läderhalsband! ;)

Väl på golfbanan fick jag träffa fyra hundar:
Kelly (tollare på 4,5 mån)
Sara (labbe på 5,5 mån)
Nessie (aussie på 3 år)
Mocki (riesen på ca 4-5 år)

Jag kanske har sagt förut, men jag har väldigt lätt för att få nya kompisar!

När vi kom hem var jag helt utslagen, blöt och hungrig (det låter väldigt eländigt!) men nu är jag torr, mätt och sover gott!

/Ester