2009-10-31
15:48:57

3 roliga dagar!

I torsdags åkte Elsas matte iväg för att skjutsa sin dotter till Skavsta flygplats och då tog vi hand om Elsa. Efter när lillmatte fyllde på sin mage med lite yoghurt & flingor, satte hon halsband på oss två (Elsa & mig) och tog sedan på sig en ryggsäck.
En sådan här situation tycker jag extra särskilt om, eftersom det betyder bara att vi är på väg ut på en långpromenad!

Vi åkte först en lokalbana två stationer bort och gick sedan förbi en massa hästar som glodde på oss. Fast det kom inte ett enda ljud ut från oss! ;)
Vi gick först till ett område precis intill vägen och där släppte hon loss oss och vi fick springa runt och leka. Där fanns också ett stort område med höga vass, som vi fick krypa oss igenom!
Därefter fortsatte vi till ett kalhygge - och jisses vad mycket lort från vilt det fanns där! Till lillmattes måttliga förtjustning!


Stigen mellan två större stigarna var rätt lerig och lillmattes kängor färgades lerbruna... Liksom våra tassar! Plötsligt hade vi inga vita teckningar kvar! ;)
Efter 3,5 timmar och 10 000 000 mm (10 km!) kom vi trötta fram till Erstaviks parkering och min husse kom och plockade upp oss. Under resten av dagen var det inget särskilt, då vi bara låg och sov (i alla fall vi vovvarna!)!

Igår kom en av mina hundkompisar, amstaffen Azi och hennes matte hit och vi tog en härlig promenad på golfbanan. Där lekte Azi och jag rätt mycket och ni kan se på videosnuttarna hur roliga vi hade!
Efter promenaden gick vi hem till oss och förblev kvar till tio-tiden på kvällen! Azi har några gånger puffat ut mig från MIN sackosäck! Eftersom hon är ca 6,5 år äldre än jag så hade jag dock respekt för henne! ;)
Vi tyckte mycket om varandra och kunde dela på plats i min biabädd!

 
Puss på dig, Azi!

Och idag, när jag låg och njöt som bäst med mitt märgben kom helt plötsligt min lillmattes morbrors hund, labradoren Torsa hit! Snabbt tog lillmatte bort benet och gömde det i kylen... fast det har hon inte berättat för mig! Jag trodde Torsa åt upp mitt ben när jag inte var där!
Jag träffade Torsa senast för en månad sedan och då visade hon något jag INTE vågar : hoppade rätt ut i vattnet från bryggan!
I skrivande stund är Torsa fortfarade kvar och märgbenet fortfarande kvar i kylen... Fast jag kan vänta med märgbenet en stund till! 
Det är några "gamla bilder" på Torsa då hon bara hoppade rätt ut från bryggan...

Ha det så gott! Slafs, slafs & slem!
/Ester


2009-10-30
23:24:16

Azi

Idag kom Azi och hennes matte hit på besök och vi tog en långpromenad på golfbanan där vi hann med att spåra en gång var och en. Ett kort lydnadspass hann vi också med.

På golfbanan var det ganska blåsigt och snårigt men när vi kom hem till mig delade Azi och jag på plats i min biabädd!

Eftersom nu är det ganska sent på fredagskvällen och vi alla är lite trötta så vi uppdaterar bloggen med några bilder samt videoklipp imorgon istället. Välkomna in och kika då! ;)

/Ester
(Grattis båda min mamma och grannen på namnsdag - Elsa!)


2009-10-28
12:29:55

Min pappa Teo!
Har genomgått korningen och fått ihop hela 357 poäng och kan nu titulera sig KORAD! Han heter alltså nu KORAD Debutant's Queensberry Rules! Grattis!!!

Nu är det fyra ur hans Q-kull som är korade.

Jag har idag tränat lydnad med lillmatte - med superbra resultat! Igår tränade vi lydnad och spårade 3 olika spår - 2 "bruksspår" och ett IPO-spår - även med superbra resultat!

/Ester

2009-10-26
22:21:58

Positiva ord värmer!
Tja!

Nu är jag riktigt trött och mätt! Vi kom precis hem från klubben och det var en givande träning bland 7 andra hundar, varav 3 andra boxrar.
Vi körde för det mesta linförighet och ett par gånger inkallning. När instruktörerna kom fram för att genomföra tandvisning och kolla hur det gick med linförighet fick vi bara positiva kommentarer!
Jag satt kvar på min plats när de lekte tandläkare och kommenterade bara - Bra, hon är jätteduktig!

När de kollade vår linförighet kommenterade en av instruktörerna:
- Det är en stor skillnad på kunskapsnivåer här i gruppen - men ni är redan långt fram, ni är så jätteduktiga!

Min lillmatte är jätteglad att jag var väldigt duktig idag och alla momenten klarade jag galant! Hon är till och med imponerad på mig och mina framgångar! Nu sussar jag gott på säcken och laddar batterierna till nästkommande dags nya och spännande äventyr!

/Ester
(jag råkade skriva lite fel i citaten, "kurser" istället för gruppen! Min lillmatte var trött då...)

2009-10-26
14:10:05

Träning + kompisar
Vov!

Idag var vi på den härliga golfbanan och körde 3 pass spår och lite lydnad (fritt följd, apportering och framförgående). Även träffat några kompisar, såsom blandisarna Kira (troligen schäfer x rhodesian ridgeback el. basenji) och Teo (spaniel x retriever), Dolly (irl. terrier) osv.
...Så just nu är jag helt slutlörd och laddar batterierna till kvällens aktiviteter, då vi ska gå på forts.kurs.

Ha det så gött...Zzzz!
/Ester

2009-10-24
18:23:44

Händelserik dag!

Tjaba!

Igår när vi träffade min briardkompis Bono skvallrade han för mig att golfbanan är stängd för säsongen och så kan man promenera där igen! Wiiieeeee! (I alla fall den största banan, den 18:e hålsbanan.)
Så nu kan vi hundar inta hela golfbanan där vi kan springa, nosa, leka, träna mm utan att få flera sura golfares ögon blick genomborrade i skinnet!
- Leve hundar, leve golfbanan!

Vi tänkte inte vänta länge förrän vi gjorde säsongens första promenad på golfbanan, så min lillmatte klädde sig varm och tog på sig sina skyddsdamasker och tog med mig ut till golfbanan. När vi just kom dit tittade vi runt efter någon golfare som bröt mot regeln - men det var inte en enda golfare i sikte! - Men en massa gula träningsbollar! De lyste starkt, likt maskrosor i det blöta gräset!

Efter en liten stund träffade jag en rolig labradortik och sedan min blandiskompis Kira. Jag blev så glad när jag såg dom - så jag skuttade och dansade boxersalsa fram till dem! ;)
När vi kom hem vilade vi en liten stund innan vi alla gick ner tillsammans med vår vän Ulf och åkte ut med Robin. Efter drygt 1,5 timmar kom vi till en vik utanför Dalarö och rodde iland. Efter drygt 30 meter hittade Ulf trattisar - och då gjorde de alla konstiga rörelser igen! De gick med huvudet böjt och när de har hittat några trattisar så böjer de sig ner och stoppade dom i påsen. Varför gör de så!?

På en liten äng i närheten visade lillmatte för mig 6-7 st nyfikna kor! De glodde tillbaka och närmade sig lite oss när min lillmatte ropade svagt - Muuuuuu!
Vid 17-tiden kom vi återigen hem och lillmatte rodde iland jollen och kastade sedan linorna till Robin. När Robins akter närmade sig bryggan stod jag där och försökte bedöma avståndet. Och tog sedan satsen...

- P L U M S ! ! !

Helt plötsligt var jag i det iskalla vattnet (max 8°C) och plaskade bara runt. Jag hittade ingen bra plats där jag kunde komma upp och så fick husse tag i handtaget till min flytväst som jag hade på mig och lyfte upp mig. Jag gick snabbt därifrån och in i styrhyttan där jag skakade bort det värsta och sedan fortsatte jag in inne i båtens "salong" och skakade ett par gånger till. Därefter var det som om ingenting har hänt!

Nu ligger jag och snarkar på sackosäcken och är nästan färdigtorkad. ;)

/Ester


2009-10-23
11:31:21

Snårig långpromenad

Voff!

Det var en mysig förmiddag idag! Efter frukosten åkte husse, lillmatte och jag iväg till Erstavik och gick på gröna spåret. Intill Dammsjön såg vi spår efter bäver - i form av nedfällt träd och träflisor! Trädet fälldes förmodligen ned för några månader sedan.
En gång för cirka 2 år sedan var lillmatte och Elsa på en promenad vid sjön här hemma och när de stod på en bro såg de plötsligt något simma ganska fort mittemot dom och sedan fortsatte de bara under dom och sedan ut till andra sidan av viken. Efter en liten stund klättrade det konstiga djuret upp på strandkanten och gnagde i sig lite löv - BÄVER!

Tillbaka till promenaden - vi avvek från gröna spåret efter en stund och gick rakt ut i skogen. Så småningom hittade vi några stigar som vilda djur har skapat och gick tvärs genom kalhygget och ut till "huvudstigen" utmed Erstaviks strand. Under promenaden var det rikt med vegetation så vi alla fick kämpa igenom lera, granris, nedfällda träd, ormbunkar osv. och när vi nästan var framme träffade vi min briardkompis "Bono". Vi kände genast igen varandra och lekte en liten stund - 45 kg mot 24,7 kg! ;)
Jag har några gånger lekt med min dvärgtaxkompis "Zeta" - 4,5 kg mot 24,7 kg!

När min lillmatte myste med mig en liten stund på min biabädd upptäckte hon en fästing promenera på hennes arm! Än är inte fästingsäsongen över i andra halvan av Sverige!

Ha det så gött!
/Ester


2009-10-20
09:25:50

Premiär med fortsättningskurs
Tjohejsan!

Igår efter skolan tog lillmatte med mig ut till skogen där jag kunde springa av mig. När vi kom till en backe där min lillmatte en gång åkte pulka när hon var yngre. Backen var "livsfarlig" och båda stor- och lillmatte fick flera blåmärke av åkningarna!
När vi kom dit hoppade några stora djur med vit bak iväg. De hade en vit bak, som jag och skuttade på precis likadant sätt som jag gjorde för ett par veckor sedan!
Jag bara stod där och glodde på de konstiga djuren medan lillmatte sa åt mig att jag absolut inte får springa efter dom - och det gjorde jag inte!

Lillmatte berättade sedan att det var några rådjur och det var något jag absolut inte får jaga. De var i alla fall icke leksugna "hundar" så jag skiter i dom i alla fall!

Senare på kvällen åkte vi till en brukshundklubb en bit hemifrån, inte den vi brukar träna i och gick för första gång på fortsättningskurs - med tävlingsinriktning. Min lillmatte vill tävla med mig i framtiden när vi två har blivit så pass duktiga!
På plats var en engelsk springer spaniel, en border collie, en knähund (troligen tibetansk spaniel "tibetansk tempelhund") och hela fyra boxrar! Det var två Boxplayare (Alfons & Wayo), en Bosarawiare (Fanny) och en Nuggetare (jag!)
Det var en toppenkul kurs och instruktören sa att vi inte fick leka med varandra - VAD ORÄTTVIST!!! Jag skulle vilja att allas koppel skulle gå av så vi kunde leka obehindrat!
När vi var inne i klubbstugan simmade jag nästan fram eftersom golvet var ganska halt! Hihi! - Det gjorde ju alla boxrar i alla fall!!!

När vi skulle träna platsliggande så ville inte vi alla boxrar ligga på det blöta och kalla gräset - och instruktören sat att vi fick använda filt istället! Haha!

- Du, Lisa! Jag såg dig i smyg när ni tränade "plats under gång" - WOW, vad Du var jätteduktig! Jag ska också kunna göra det när jag har lärt mig konsten!

Nu längtar jag redan till nästa måndag!!! Nästa vecka har lillmatte höstlov och då kör vi ett ganska hårt - men roligt program med bl.a. spår- och lydnadsträning!

/Ester

2009-10-18
12:12:23

En jätterolig nyhet:
Flaskposten min flock kastade i sjön på väg från Bornholm i Danmark till Utklippan i Sverige den 15 juli 2008 har återfunnits på en sandstrand i Litauen för ett par veckor sedan!!!

Positionen där vi kastade flaskan var: 55°32.600 N, 015°05.500 E
Plats: Någonstans mellan Bornholm och Utklippan.

Positionen där flaskan återupptäcktes: 55°35.000 N, 021°00.000 E
Curonian Spit, norr om Juodkrante i Litauen.


Tid: ca 1 år och 2-3 månader.

Förflyttning: ca 360 km, ca 100° (öst-sydöst).

Bilder när flaskposten kastades:

 

Bilder från Litauen:

 

Denna nyhet förgyllde vår söndag! Det var en jätterolig nyhet och nu hoppas vi att någon hittar vår andra flaskpost som vi slängde mellan Sardinien och Italien i Medelhavet den 5 juli 2004!


/Ester

2009-10-17
10:45:43

Att ha en rolig lillmatte...
... gör boxerlivet ännu roligare! Idag när min lillmatte skulle trä in min sackosäck i en gammal påslakan kröp hon först in i lakanet och ropade sedan på mig.
- det var konstigt att lillmatte bara försvann på noll sekund! Sedan retade jag henne genom att "nafsa" runt påslakan och kittlade henne överallt. Sedam kröp jag också in i lakanet och kröp tillsammans några meter för att visa båda matte och husse hur roligt vi hade!

Snart ska vi ut på en "träningspromenad" där hon ska visa för mig att pinnarna är intressanta och försöka lära mig att markera dom när jag spårar. Ofta är jag för snabb när jag spårar och kliver bara rätt över pinnarna!

Skutt, skutt, slafs, slafs & slem!
/Ester

2009-10-16
19:03:37

16 oktober ...

... fyller jag hela 11 månader!!! Om exakt en månad får jag uppleva min första födelsedag!

Idag slickade jag tom hela märgbenet på märg och jag har upptäckt att det finns ett till i frysen! Det får jag inte nu ännu...

Vad som har varit en stor förändring på den sista månaden är att jag har börjat löpa och så var min aptit på toppen - efter att alltid ha varit lite kräsen! Konstigt...!

Slafs, slafs!
/Ester


2009-10-15
16:48:27

En liten fundering...

... jag tror faktiskt det inte finns något annat som är GODARE än ett färskt OXMÄRGBEN!

När jag tuggar på det så sluter jag ögonen och bara njuter av tillvaron! Jag kan hålla på med det i flera timmar om vi inte gör något annat!


/Ester

2009-10-14
20:02:13

Mörk träning
Tjohejsan!

Jag är rätt populär nu... eftersom jag är inne i en farlig period - nämligen höglöp! Alla hanhundar jag träffade på promenaderna tände plötsligt till när de fick lukta lite på mig! Ingen fick röra min ädla del och min lillmatte vaktar mig till 100%!

Idag kom min älskling hit eftersom hans matte var bjuden på middag. Vi lekte en liten stund i hans trädgård och jag fick hela tiden ha min trosa på mig och några gånger fick lillmatte påminna Alfons att han inte fick göra så... hans ögon blev helt fyrkantiga när han kände den härliga doften! ;)
Efter lekstunden placerade lillmatte mig på framsätet medan hon satt med Alfons i baksätet och min stormatte tog med oss ut till brukshundklubben.
Vi tränade så länge det gick att se och gav sedan upp kl 18:50 då det var nästan intill omöjligt att se, vi var också helt ensamma där... Planen är tydligen bara belysta när det är någon kurs eller gemensamma träning där. Min lillmatte fick reda på ett bra knep för att skapa riktigt bra ögonkontakt med mig. 

Sedan när vi kom hem hann vi också med en lekstund i min trädgård - och vad Alfons var upptagen med att pinka runt! Det var mitt revir - men det gör inget, eftersom jag älskar honom! ;)
Nu står Alfons och lyssnar på mig på andra sidan av dörren - det skulle bli ett livligt liv om vi fick vara lös tillsammans inomhus!

Nu ska jag käka min middag - få se om Alfons klarar det... Hihi!
/Ester

2009-10-10
19:39:02

Trattisar, trattisar, överallt trattisar...
Morrrrrooja!

Hoppas ni har haft en skön lördag! Jag har haft det super, minst sagt!

Efter en frukost stoppade stormatte mig och lillmatte samt några andra grejor i bilen och hämtade två främlingar (vänner till min stormatte) som jag tyckte direkt om. Vi rattade söderut och stannade någonstans i Södertörn (S om Stockholm för er "icke-stockholmare")...

När jag kom ut från bilen tog jag in några djupa andetag för att känna efter läget. Det luktade lantligt och skog var mitt första intryck. Framför mig stod en vägg med höga och ståtliga träd. Någonstans där smyger vilt i alla storlekar omkring. Fyra tvåbenta var utrustade med svampkorgar och vässade "svampögon". De små konstiga bruna saker skulle bli plockade var tydligen deras motto...

Min nos hamnade rätt snabbt på marken och sniffade in en massa doftinformation.... en jaktlabraortik på 3 år har varit här.... en pointer på 5 år, som nyligen fällde ett bytesdjur eftersom det doftade viltblod... några små klövar hoppade här, tydligen några rådjur... sniff... vad var det... älg? Älg? Jovisst, jag känner igen deras lortdoft från cirka en månad sedan då vi gick vilsna söder om Tyresta nationalpark...

För er tvåbenta - det är synd att ni inte har likadan doftkapacitet som vi hundar! Ni sitter istället framför teven, radion, datorn eller bläddrar i tidningen så får ni inte lika mycket information som vi! Tänk er kunna lukta tidigt på morgonen utanför er brevlåda:
sniff... grannbarnet Svensson gick här med sin flickvän...en gammal tant på 96 år...frisören Hansson...nej inte den där j***a gubben Persson som gick här och snokade runt... osv. 

I skogen gick vi och plockade de konstiga svamparna som de brukar kalla för trattisar (trattkantareller) och vid elvatiden stannade de och åt lite lunch. Jag fick mina korvbitar och därefter gick vi vidare. Efter drygt 1,5 timmar kom vi till precis samma plats (!!!) och fikade där igen! Vid 14 började vi vända tillbaka till bilen och på väg dit passerade vi ett fält och där fick jag hoppa runt som ett rådjur! Jag bifogar med det här inlägget två korta filmsnuttar på mig! När vi kom hem har mina mattar fått ihop lite mer än 5 liter trattisar!Ha en skön kväll!
/Ester
(grattis i efterskott mina fyra halvsyskon från Typhoon's på 1-årsdag!)

2009-10-07
17:04:10

Lite om mig...
... om en 10,5 månader gammal livsnjutare!

- Älskar att vara ute!
- Äter med verkligen god aptit! (Förut var jag lite petig)
- Älskar att få träna! Till exempel spår och lydnad.
- Gillar att åka bil och båt.
- Tycker bäst om när hela flocken är samlad.
- Gillar att klura ut saker själv!
- Jag blir heltokig när jag ser någon hundbästis... till exempel Alfons!
- Hittar ofta på bus!
- Kan dansa boxersalsa!
- Gillar långpromenader.
- Sover bara när det är nödvändigt och när jag är riktigt trött!
- Älskar verkligen köttbullar!
- Kommer snabbt fram om t.ex. jackan prasslar, klingande från matskålen, skoluckan stängs, ytterdörren öppnas m.m.
- Gillar att promenera med Elsa, dvs att jag håller i hennes koppel!
- Älskar stränder, ängar, skogar etc och får ofta boxerfnatt där!
- Gillar min kamptrasa och ett tygapportben framför bollar! Inte lika bolltokig som Elsa.
- Har låg skalltröskel och skäller när det är nödvändigt.

...det är bara några av mina egenskaper som jag har.

En rolig och sann korthistoria:
"En dag berättade min stormatte för min lillmatte: när hon dammsög hennes sovrum i undervåningen hittade hon någon lång och brun sak bakom fåtöljen. Den var också möglig men luktar inte illa som hos avföring. Hon tog försiktigt upp den och insåg att det var en ölkorv! Vem har smugit ner och gömde den bakom fåtöljen behöver man verkligen inte fundera så länge på! Och hur jag fick tag i korven vet flocken ännu inte!"

- Mina kommentarer: Det är bra att gömma mat, i tanke på svårare och torrare tid framöver! Det har jag lärt mig från mina vargförfäder!

Nu ska lillmatte och jag spåra i Blåbärskogen!

Slafs, slafs!
/Ester

2009-10-04
12:05:49

Tokig boxer...

Tjo!

Nu är jag inne på löpets fjärde dag och det har inte varit något större problem - förutom att jag ibland kan vara lite snurrig i knoppen!
När någon flockmedlem sitter/ligger på golvet så kommer jag storviftande, så att hela kroppen gungar och sedan pladask ner och ligger med ryggen TÄTT mot dennes rygg eller mage - och bara njuter! Ibland ligger jag mellan deras ben och slickar byxorna tills de blir blöta...!!

Idag gjorde jag något som är absolut förbjudet - för andra gången! Jag smög bakom soffan i vardagsrummet och utrymmet mellan soffan och väggen har blivit lite större, då någon flyttade lite på den tidigare för att vattna blommor.
Träplaketter där doftar extra gott eftersom vi hade för längesedan en stor palm där och det droppade ibland lite vatten över på golvet - och då blev just detta område lite fuktskadat.
När jag väl lyckats komma igenom utrymmet lyfte jag försiktigt på mattan och började sedan göra "hålet" större - jag tog helt enkelt bort några träplaketter! Jag ville ju testa min träslöjdförmåga och så ville jag också hjälpa med att ta bort de fuktskadade planketter!
...MEN husse upptäckte så småningom vad jag gjorde!!! Han förklarade för mig att jag inte fick göra så och då flyttade de på soffan så att utrymmet sjönk till ca 10 cm!
För att komma dit i fortsättningen får jag hitta på ett annat bra knep. Kanske ska jag banta eller leka spiderman och komma dit på bästa och tystaste sätt...!

Igår var vi en stund i Stockholm och det var MASSOR med folk! Jag hade inte mer än 5 m fri sikt! Det var i alla fall roligt!

Idag när lillmatte och jag tog en koppelpromenad (liite trist med koppeltvång!) i skogen och på väg dit såg jag ett konstigt djur med lång svans som ”tokstirrade” på mig! När vi kom lite närmare staketet flydde den fegt upp i trädet och blängde på mig. Det var en katt har lillmatte sagt till mig – men jag begrep inte riktigt vad det var för djur!

/Ester