2010-08-30
17:39:46

Snöleopard i mig?

Imorse när vi vaknade vräkte regnet ner ... och så somnade vi om. Lillmatte klev upp vid niotiden och jag tryckte ner mig i biabädden i ett par timmar till. Vid 12-tiden började det hända saker här hemma, lillmatte packade sin ryggsäck, tog fram lådan med spårpinnar, packade ner spårselen och -linan, skar köttbullarna och korvarna i små delar - och då var det bäst att vara uppmärksam! Istället för att ligga i bädden låg jag framför huvuddörren och blundade bara med ett öga... Vi åkte till Hellasgården, som är ett stort friluftsområde ca 25 min härifrån. Där träffade vi Bianca, Nike & Blair - och så försvann lillmatte i kanske 10 min (ja, jag visste att hon la ett spår till mig!). Efter dess gick vi till badplatsen och där fick vi alla trubbnosar simma och jag var rätt uppspelt - apporterade så gärna min pinne och skuttade sedan omkring på gräsmattan.
Efter badet gick vi efter gult märke fram till en vägdelning och valde stigen till höger. Strax innan dess öppnade himmel så att regnet bara öste ner! Dock slutade det efter några minuter och byttes till sol istället.

Att vi tog stigen till höger visade sig innehålla bergsklättring bland branta regnvåta klippor. Jag har klättrat sedan 8 veckors åldern och rörde mig lika lätt som en snöleopard på dessa blöta klippor. Ibland fick jag visa vägen för mina kompisar samt de tvåbenta. Vid en punkt högt upp (57 m ö h) tittade vi över den spegelblanka Källtorpsjön och fick syn på ett par storlommar.

Därifrån klättrade vi uppåt en bit till innan vi hittade stigen med gult märke och följde ner till vägen och därefter en lugn promenad tillbaka till bilen. Än var vår promenad inte slut, vi spårade "fett" (2:45 timmar gammalt spår) och under tiden har det ju ösregnat och något rådjur eller hare har korsat mitt spår. Alla 6 pinnar plus slutpinnen hittade och överlämnades. Ja, det var en riktigt bra dag! Även spårningen gick riktigt bra och lillmatte kan nu läsa mig ännu bättre då hon märkte att jag följde ett viltspår i ett par meter men lämnade det snabbt och återgick till mitt fettspår.
/Ester


2010-08-26
10:14:24

Tävlingsabstinens...

Ja, igår hade vi vår tredje lydnadstävling och det ösregnade hela eftermiddagen men slutade strax innan vi skulle börja med platsliggning. Min lillmatte visste innan dess att jag skulle nolla både platsliggning och platsläggande då jag inte är förtjust i att ligga på blött gräs. Det visade sig stämma då jag fick bra betyg på övriga moment men dessa två noll. Bland annat fick vi en 9 på helhetsintryck, vilket är den högsta sedan starten. Första tävlingen fick vi en nolla då jag kissade på planen...
Våra träningskompisar Kicki & Nessie (LK2) och Bianca & Blair (LK1) knep igår varsin förstapris. Blair har nu totalt tre stycken och kan nu titulera sig LP1 - vilket Nessie redan har. Det var även deras första tävling i klass 2. Sanningen bakom dess var att de inte riktigt trodde att det skulle gå så bra... och inte heller på min lillmatte som peppade fram dem att anmäla sig och tävla! ;)
Vi fick ihop 129,5p och det fattades bara full pott på platsliggning (30p) och en 0,5p till, helst på platsläggande så får vi vårt första förstapris...

Nu antar ni väl vad som händer de närmaste dagarna? Hårdträning på platsliggning i olika underlag och givetvis även på blöta gräs. Lillmatte kommer att ösa på med belöningar så att jag ska tycka det är "kul" att ligga med blöt mage. Efter platsliggningen igår gick vi fram till domaren för tandvisning och då frågade han mig "Ville inte hon ligga på blöta gräs?" och lillmatte svarade "Nej, det ville inte min loppa - och det är inte speciellt ovanligt hos boxrar, men det är bara en träningssak." och då smålog han. :)
Nu har min lillmatte en sån tävlingsabstinens och längtar jättemycket till nästa lydnadstävling, vilket kommer att äga rum den 11 sept. på Tyresö BK. Då ger vi allt vi kan! Platsliggning + platsläggande och även linförighet ska bli bättre fram till dess! Ett underverk har skett de senaste dagarna med ställande: För några dagar sedan var min ställande kass, dvs. att momentet har backats tillbaka och då nötte lillmatte hårt på det - och igår fick vi en nia!
/Ester


2010-08-17
09:23:53

Ett litet problem som måste lösas...


2010-08-07
11:38:59

Träningsnarkoman?
Vi ligger nu i hårdträning och det tycker jag är skoj! Det är inte på tal om 24 timmars träning per dag, utan korta stunder - men ofta. I onsdags tränade vi lydnad och spår tillsammans med Bianca & Nike, ikväll med Kicki & Nessie, på tisdag med Karin & Aaron och på onsdag med Martina & Lisa! Torsdagen får det bli en ledig dag då vi laddar batterierna inför Boxer-SM fredag-söndag i Tånga hed!

Vi kommer givetvis att ge järnet och göra vårt bästa på fredag, men vill inte hoppas för mycket. Det får bli som det är - och då bör det bli mkt bättre än senast! ;)

Igår var grannen Elsa här hos oss hela eftermiddagen och vi tog inte det lugnt alls! Lillmatte körde några uppletande (efter våra älsklingsbollar!) i trädgården med stigande svårighetsgrad. Vi hann även med ett baddopp där vi simmade till ön cirka 60 m (t&r) ifrån stranden och det tyckte vi alla var skoj!!! Elsa fick spåra sin lunch som lillmatte la ut i trädgården och det tyckte hon var skoj, då hon spårade lugnt och noggrannt och ville få i sig varenda foderkulor.
Dagens träning för mig var både ingångar plus snabb läggande. Bägge två har blivit bättre efter några korta träningspass. Ja, det var en kort uppdatering från vår sida. :)
/Ester

2010-08-01
15:48:03

Sandig ö
För ett par dagar sedan hälsade vi på min träningkompis Nessie + hennes flock på Svartlöga. För övrigt så är Svartlöga en lite besvärlig ö att komma iland då det finns en massa grunder som lurar under vattenytan. Som tur var så bor Nessie precis intill havet och just där finns nästan inga grunder. Efter att ha fikat lite så tränade vi lite lydnad på Nessies appellplan. De brukade valla planen innan användning och det förstod vi varför, då en liten snok snabbt slirade undan och tog skydd bland de höga vegetationen.
Av Nessies matte fick vi några nya idéer som vi ska använda i vår träning. Det är två anmälda lydnadstävlingar under augustimånaden och då är det bra att finslipa på alla moment.

Igår kom vi till Sandhamn - jisses vad livligt det är i hamnen! En massa människor, hundar och båtar. När vi var här senast för några år sedan fanns inte ens vattenskotrar - och nu har de några egna stränder som de kan dra upp och förtöja skotrarna på. Vi valde att förtöja Marion vid grannön Lökholmen istället för att slippa den mesta av bullret. Vi tog en promenad på Sandhamn under eftermiddagen och det blev några baddopp för mig. Senare på kvällen promenerade husse, lillmatte och jag på Lökholmen och la ut två drevspår, där jag spårade efter husse resp. lillmatte. Det gick jättebra och ni skulle ha sett hur lång min tunga var efter spårträningen! ;)
Nu är vi på väg till Högholmen intill Nämdö och sedan övernattar vi vid Gren-/Grönskär. Kanske blir det något spår ikväll åt mig.
/Ester