2010-02-28
11:42:52

M I N N A !

Min 3/4-syster, Minna (Buffet's Ava Gardner) var på valputställning idag, arrangerad av Nordskånska kennelklubb. Vi höll våra tummar och tassar hårt - och för en liten stund sedan fick vi veta resultatet:

Vkl 1

HP

BT 1

BIM !!!


Supergrattis till er alla, speciellt till er, Minna & Amanda! Visst körde ni "diamanthårt"! :D
/Ester


2010-02-27
09:08:26

2 dagar med Chivas
I torsdags kom Chivas (irländsk röd setterhane från Nederländerna) hem till oss och vi tog hand om honom under dagarna på torsdag & fredag. Vid 10-tiden i torsdags åkte vi iväg och tog en promenad tillsammans med Alfons i skogen. Det var djup snö och vi alla pulsade igenom snön och allra mest motion fick ju vi hundarna eftersom vi sprang omkring. När vi kom hem igen var vi dödströtta och låg bara och sov - eller tuggade på tuggbenet.
Åtskilliga gånger har jag försökt locka Chivas till lek, men han var mer intresserad av sitt tuggben och inte av en sprallig söt boxertjej, som jag - han föredrar nog setterbrudar... Fast jag tycker ändå om honom, han är lugn och mysig!
Nu är lillmatte ledig i en vecka (sportlov!) och då kommer vi att hitta på en massa roliga saker att göra! Däribland långa promenader med Chivas och hans matte och liknande.

Här kommer bilderna - på mig SpralligEster och CoolChivas... Ni kan ju se hur jag försöker locka honom till lek! Visst är han fin (fast jag släpper aldrig Alfons, han är min älskling nummer 1!).
/Ester

           


2010-02-23
18:56:55

Lydnadsbibeln
Min lillmatte hämtade ut en tjock sak på posten för en stund sedan och när hon kom hem visade hon vad hon har hämtat - lydnadsbibeln "Lydnadsträning i teori och praktik" (Canis, på ca 650 sidor). Både hennes och mina ögon föll nästan ut - jisses vad kul vi kommer att ha!
Till dig, snön: FÖRSVINN nu så att vi kan träna på riktigt utomhus!

Strax innan hon gick iväg la stormatte ett par sedlar (20:-) bredvid lillmattes jacka som låg på "bänken" i hallen. När lillmatte gick förbi mig upptäckte hon en skrynklig och blöt sak sak framför mig... Hehe! Dock var den hel och kunde bara tillplattas och torkas lite innan den är klar för användning.
Jag har nu strukit bort en sak som jag måste provsmaka från min lista! Bland annat har jag hunnit provsmaka: hårrem, hårband, toffel, fågelmat, mjölk till katt (när vi hälsade på Minna i julas), fågellort, smörkniv, lillmattes läxa, avklippta hårbitar (när jag fick följa med mattarna till frisören), brieost och oanvända bajspåsar... (Hehe!)

/Ester

2010-02-21
15:11:12

Dragträning under promenaden

Om vi jämför igår och idag så är det som natt och dag! Igår var det snöstorm, men idag skinande sol och ganska svag vind. Landskapet var otroligt vackert med en massa drivbildningar. Min flock kanske är inte lika lyckliga, för det betyder även att de får skotta snö…

Vid 11-tiden tog lillmatte och jag en härlig långpromenad från häststallet fram till Erstavik. Vid häststallet såg vi några hästar som lekte – kanske lite våldsamt – med att nafsa varandra och bakåtsparkningar…

Vi tränade även lite drag, vilket jag har bara gjort ett par gånger. Från början tyckte jag det var roligare att reta lillmatte med att sno några hästlortar, men sedan tog vi en annan väg och där fanns ingen lort, så det fungerade bättre. Förutom vi var några skidåkare i rörelse – även två hundar. På väg mot Erstaviks slott mötte vi en bjässe i overall. Han påminde om rhodesian ridgeback, men har staffordshire terriers huvud och bullmastiffs kropp. Vi hälsades på och han var rätt trevlig, så jag kunde inte låta bli att inte ge honom en kram! Hundens ägare berättade att han är en renrasig rhodesian ridgeback – men är för stor för sin ras. Att han bar overall berodde på att han var nyopererad där de tog bort hela hans höftled. Nu håller han på att tillfriskna men får nöja sig med att gå kopplad. Både för mig och lillmatte så var han den största rhodesian ridgeback vi har sett! Hanhundar av denna ras brukar vara mellan 63 till 69 cm, men han var säkert kring 75! Och kraftig var han också.

Nu i skrivande stund ligger jag och sussar i min sackosäck – jag har skrivit en lapp till min sekreterare så hon kunde skriva åt mig… Annars brukar det ju vara jag som sitter bakom tangentbordet!

 /Ester
(Här kommer några korta filmklipp där ni kan se hur rolig jag har (och även hur busig jag är!!!)


2010-02-20
16:53:12

Chivas

När jag skulle ut och kissa imorse möttes jag av ett tjockt men fluffigt täcke av snö. Snön yrdes omkring och temperaturen låg på minus 10. Med tanke på vindkylningen, så skulle det nog kännas som minus 30!

Vid 14-tiden gick lillmatte och jag hemifrån och gick till slalombacken. Backen brukar vara ledig och tom, men idag susade några små skidåkare förbi! Jag såg de konstiga figuren susa förbi på håll så jag kunde inte låta bli att skita i lillmatte och bestämde mig snabbt att jag skulle undersöka saken, så jag sprang iväg i full fart - medan min hönsmatte pep på mig... Efter en kort stund kom jag tillbaka men stack iväg igen - och hennes hake föll bara. Varför måste man alltid lyda, man kan ju busa lite (jag är ju 15 månader och fortfarande en sprallig unghund!)
När vi kom fram till backen och var på väg ner fick jag snällt gå kopplad, men ”boffade” mot några konstiga figur. På andra sidan av backen träffade vi Chivas (han vann BIM på HUND2009) - och vi blev vänner på en bråkdels sekund!

Vi ska ta hand om honom nästa torsdag & fredag, så det var bra att vi lärde känna varandra innan dess.

/BusEster


2010-02-18
21:53:43

Tackla väderleksgubbar?

Väderleksgubbarna varnar på teven att det kommer mer snö de närmaste dagarna – har inte vi tillräckligt med snö nu? Förvisso gillar jag snö, men undrar om vädergudarna behöver hälla ut ännu mer mjöl över oss bleka svenskar?

Ja, nu gnäller inte jag mer. Livet är rätt buskul just nu, jag rockar loss när jag är utomhus och idag lyckades jag tackla ner lillmatte två gånger, då jag sprang i full fart mot henne och sedan knuffa med mina framtassar mot hennes ben och mage, så att hon tappade balansen. (hehe, till er "hundläsare": prova även ni där hemma!) Vi tränar vid sidan om buset mycket lydnad och de senaste dagarna har jag blivit mycket bättre med ställande, läggande, kryp, target, fot samt bakdelskontroll. Nu väntar vi bara på att våren ska komma och att snön försvinner, så att vi kan börja träna på allvar utomhus och siktar sedan på … appellklass spår och lydnadsklass 1! För er som inte vet – jag ÄLSKAR att träna! :D

/Ester


2010-02-14
13:56:16

Happy Valentine's Day

Ja, ha en härlig Alla <3 Dag ni! Här kommer en hälsning från mig där lillmatte klicktränade mig att hålla i en besk ros... Först använde hon en pinne och det gick bra - och när hon bytte ut den till en ros... sniff, sniff och så räckte jag ut min tunga och smalnade den lite grann, för att meddela att den smakar insektsmedel och besk. Här kan ni se hur det gick! :) Till slut ville jag käka upp blomman, men lillmatte räddade den i rätt tid, då jag lyckades knipsa av några lövbitar...

Puss och kram till er alla!
/Ester

                             
Va, sa du loss?         Men, klicka nu och ge mig en köttbulle!


               
Sniff... kanske smaka lite?       Vänta, låt mig lukta klart först.


                         
Okej då, bara en kort stund!        Blää... den är besk!


         
Hallå, är någon hemma?         Okej då, plåta på du!


                            
Ville bara veta hur kronbladen smakar!             Kronbladen smakar okej, men hur är det med bladen?Puss på dig, blomman.


2010-02-13
20:02:51

Prova-på-modell

Igår när min lillmatte jobbade med sina fotoläxor till skolan (som tillvalsämne på NV-linje) satt jag och studerade henne när hon plåtade blommor... Det var lite spännande tycker jag och till slut satt jag bredvid henne och kommenterade lite. Till slut gick hon iväg och hämtade ett lakan och lät mig vara fotomodell.
Jag satt och poserade vackert, men efter en stund blev det lite tröttsamt. Som belöning för mitt arbete fick jag några köttbullar. Det var inte så dumt tycker jag att kunna ibland posera vackert! Här kommer ett urval på bilderna som togs. Vad tycks!?

Den första togs för några dagar sedan då jag njöt av senvintersolens halvvarma strålar. Två bilder föreställer orkidéer, de har små ”trådar” på framsidan. En bild föreställer en tröttande jag, då jag började tycka det börjar bli tråkigt.
/Ester
2010-02-09
19:07:48

En okänd boxer...

... morrade åt mig genom spegeln idag! När jag lekte kamplek med hela min flock med en gammal handduk och av en ren slump passerade jag spegeln i lillmattes rum. Helt plötsligt såg jag en annan boxer, identisk mig med en handduk i munnen. Den smög säkert in oinbjuden, så jag morrade dovt. Men den flydde inte utan morrade tillbaka! Givetvis började vi inte slåss - jag fattade efter en kort stund att det bara var en spegelbild på mig... Pinsamt värre! :o)
/Ester
(självklart vet jag vad spegel är, men den här gången var det nog lite rörigt i mitt hjärnkontor...)


2010-02-06
14:36:03

Hundar, hundar, överallt hundar!

Uuuhoj, vad trött jag är nu! Lillmatte och jag var ute på promenad mellan 09:30 och 13:30. Vi tränade först framåtgående på Lundsjön och fortsatte sedan in i skogen och gick på en smal men lätt upptrampad stig. Efter flera hundra meter passerade vi sjöarna Trehörningen och Skinnmossen. Efter en bit upptäckte vi en insnöad cykel mitt i skogen i "ingenstans"! Vad gjorde denna stadscykel i en tät och lummig skog!?
Efter 2 km pulsande i skogen kom vi äntligen ut till en bättre upptrampad stig och gick sedan på en plogad stig tillbaka till parkeringsplatsen. På väg dit fick vi syn på min boxerkompis Kingston, som åkte skidor med sina ägare och därefter mötte vi tre personer med fyra hundar, däribland vinthundarna Amir & Hera samt blandisen Kira. Jag rockade loss med Amir och sprang flera vändor utan att bli trött!
Den sista sträckan tillbaka mötte vi några hundar till, däribland en 4 månaders bc Moje.

När vi kom hem var jag totalt slutkörd och ligger nu i skrivande stund och zuzzar gott i min sackosäck! Jag har framfört mitt meddelande till lillmatte, så hon kunde skriva den här bloggen. Promenaden var minst sagt superhärligt!
/Ester


2010-02-04
21:04:53

En "ny" boxer

Imorse var jag ute med lillmatte i det relativt varma vädret (0 till +2'C) och snön har blivit kram, så lillmattes kängor och täckbyxorna blev blöta när vi kom hem. Vid ett tillfälle gick vi på en stig och helt plötsligt kom en joggare - med en mask! Det såg ut som om han smet ifrån sitt cementjobb och han såg lite läskig ut så jag sa ifrån mig och skuttade tillbaka till lillmatte sidleds för att förvarna henne. Hon ignorerade honom så det betydde bara att det var ofarligt.

När lillmatte åkte hem från skolan fick hon syn på en tigrerad boxertik promenera med sin husse - och hon ser mycket lik ut som jag, men var en aning ljusare och var säkert ca 9 månader gammal. Henne har lillmatte inte sett förut, det var roligt att veta att det finns en boxer till i närheten av där vi bor (kanske inte så nära, men ändå!)

Undra hur många boxrar det finns i vår kommun... ;) Vi blir bara glada när vi ser någon glad boxer!
/Ester