2010-01-31
10:58:57

Dumma Akka!
Akka är ju Nils Holgerssons gås i Selma Lagerlöfs saga "Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige". Det finns en liten park här i närheten och där finns en metallstatyn på gåsen Akka.
Lillmatte och jag tog en sväng imorse i det underbara vädret och när vi gick förbi Akka så ville lillmatte att jag skulle lägga mina tassar på gåsen. Jag tvekade lite först och tänkte sedan "Det är bäst om jag provsmakar först innan jag klappar Akka". Jag räckte ut min tunga och så höll Akka fast min tunga!!!

Min tungspets klistrades fast på Akkas sida men av ren instinkt började jag kämpa emot och efter 0,4 sekunder fick jag tillbaka tungan. Akka smakade inte gås, utan metall... Och vad gjorde lillmatte... hon skrattade så att tårarna sprudlades! Det enda som var kvar var ett hjärteformigt avtryck på gåsens sida!

Metall + minusgrader = farligt!

/Ester
(Idag fyller mina halvsyskon från kennel Lucidity's ett år! Grattis!)


2010-01-29
19:48:51

En tigrerad snöboxer i full fart!

Här har det snöat en hel del de senaste dagarna! Plötsligt får mina flockmedlemmar träningsvärk i armar efter att ha skottat snö. Jag har bara njutit av snön genom att rusa runt, hoppa rådjurshopp, lekt struts (stoppat ner mitt huvud i snön) och ibland smita iväg till fågelbordet för att provsmaka lite solrosfrön och utlagda brödbitar.
När vi kommer in i huset så brukar jag snällt stanna vid dörren för att få mina tassar torkade och sedan snabbt snatta en vante - och så snabbt in i vardagsrummet! Där brukar jag leka katt-och-rått-leken för mig självt genom att slänga runt vanten!
Fyra gånger den här veckan har jag också hunnit träffa och rockat loss med Alfons! Idag var jag lite vass i tänderna och anföll ofta hans halsparti - så att det faktiskt började blöda lite!!! (för er som är känsliga mot blod, så var det bara ymnigt och inte djupa stora sår som en sabeltiger kan göra!)
/Ester
(Ps: här tränas - och klickas - det också en hel del – och jag  gillar verkligen momentet ”target”!)


2010-01-21
19:53:42

Bozze
Min helbror Bozze som bor där nere i nordöstra Skåne har skickat några bilder - jisses vad han är snygg! Han är en bra blandning mellan pappa Teo och mamma Elsa, fast han är lite mer lik pappa än mamma. Man kan visst se att vi två är syskon, då vi bl.a. har samma typ av huvudform.
/Ester

, då de tillhör Bozze.)2010-01-17
17:01:05

Kingston m.fl.

Vi var bjudna igår kväll hos våra vänner på middag. Av dem fick jag några älgben, som jag njöt till 1001! Idag vid lunchtiden träffade lillmatte och jag boxern Kingston (halvbror till Alfons och han bor en bit ifrån golfbanan). Efter en kort hälsning började vi leka, brottas och dränkte varandra med snöblandat slem.
Vi fortsatte sedan ut på Lundsjön och plötsligt kom tre andra hundar - och alla vi fem sprang runt och lekte. Förutom Kingston och jag var min blandiskompis Kira och två vinthundar (saluki och greyhound) där och vi jagade speciellt salukin som gärna ville bli jagad.  - Jisses vad snabba vinthundar var, vi tre "icke-vinthundar" lyckades aldrig springa ifatt dem!

Efter ca en timme gick Kingston och hans flock hem och vi tog en liten sväng till, tillsammans med Kira och hennes matte. När vi kom hem låg jag helt utslagen på sackosäcken. Attans vad roligt jag (vi) hade, tack Kingston & c:o och Kira&Ann för en härlig promenad!

Här kommer några bilder. För att kunna veta vem som är vem:
Brun schäferblandning: Kira
Vit vinthund: saluki
Brun vinthund: greyhound
och så två boxrar som är mycket identiska: Kingston och jag! Vi har exakt samma färg... :)
/Ester

                


2010-01-14
17:59:56

Nerföråkningar

Imorse tog vi en sväng på isen till en slalombacke i närheten. Där åkte lillmatte på stjärten i hög fart och jag försökte stoppa henne genom att hoppa på henne (för att dämpa farten!) och tugga lite i hennes vantar. När husse även satte sig ner studsade jag ovanpå honom. Vid ett tillfälle rullade lillmatte och jag ville bara hjälpa till så att hon kunde rulla ännu fortare genom att sparka på!
Vid 16-tiden gick vi till en annan backe här i närheten och lillmatte tog med sig två sopsäckar. Tyvärr var de för små för henna att krypa i, så hon fick nöja sig med att lägga under stjärten och åka nerför backen. Jag slet bara sönder säckarna och hoppade på henne. Vid ett tillfälle har hon just startat och jag grep tag i hennes lillfinger medan hon åkte nedanför - och jag sprang efter. Som tur stannade fingret på plats! :)
/Ester


2010-01-10
21:37:17

Världens bästa faster!
Idag träffade jag äntligen min faster som bor i samma område som vi. Hon heter Issa (Debutant's Quizzical Dark Love) och är syster till min pappa Teo (Debutant's Queensberry Rules).
Direkt när bilen öppnades och jag hoppade ut accepterade hon mig och vi lekte helvilt fram till när vi åkte iväg! Vi sprang, fick boxerfnatt, tuggade lite pinnar, utforskade skogen, brottades, dansade och bombade varandra med slembombar!
Hon är utan tvekan världens bästa faster! Vid ett tillfälle innan vi åkte iväg kom Issas grannhund och hon brukar vara en bra lekkompis till Issa. Fast den här gången visade Issa tydligt att hon inte vill leka med grannhunden och skyddade istället mig! Hon avvisade den andra hunden genom att gå emellan hunden och mig och hade väldigt tydligt kroppsspråk som talade "Du ska inte få röra och skada min brorsdotter!"

Här kommer bilderna. Vi hade nästan samma färg och exakt samma svanshållning. Hon är väldigt lik min pappa! Ibland blev det extra stora slembomb, det berodde på att vi käkade snö!
/Ester

2010-01-09
14:27:48

MyDOG
Igår blev jag väckt kl 04, åt 04.30 och stack hemifrån 05... 05:30 träffade vi Lisa och Martina och så vips till Centralen. Under de tre timmarna vi var på tåget sovjag för det mesta men Lisa lekte tågkonduktör och satt bara och försökte se snygg ut... 09:17 ankom vi till Göteborg, på andra sidan av Sverige och hade bråttom - in i taxin, där Lisa och jag brottades hela vägen till Svenska mässan. Och så vips ut, kissa, in i mässan, visa veterinärpapper, upp till ring 35. *flås, flås!*...
Ca 15-20 min senare gick lillmatte och jag in i ringen och den brittiska domaren Ronnie Irving (han har varit domare på Crufts) gav mig ett rött band. Sedan placerade vi och som trea i juniorklass - vi är nöjda, kritiken var finfin!
Därefter hoppade Lisa och Martina in och Lisa fick ett 1:a och sedan 2:a med HP i unghundklass. Även hon hade fin kritik.

Resultat:
Jag: Jkl1, Jkk3
Lisa: Ukl1, Ukk2 HP

Vi stannade i mässområdet hela dagen och en gång lyckades Lisa och jag välta buren där vi två vistades i (vi brottades!)! Hehe!
När vi sedan tog spårvagn till Centralen satt vi i den bullriga lådan och tittade på skylten... Vi väntade på att "Centralen" skulle visa sig... plötsligt åkte vi över Göta älv och kom in i Bohuslän... Men...urk!
Martina frågade en man var Centralen låg och han svarade att vi redan har passerat och att stationen heter "Nordstan"... (&%¤"@£*)
Och så vips ut, bytte spårvagn, till Centralen, in i Burger King och där var det världens långsammaste kö, ut till tåget, dörren fastnade men öppnade till slut efter ca 5 min och så kom en massa folk in... Under nästan hela tågresan skröt en tant om sin mellanschnauzer som vann BIG1 och tog fram sin pokal... Urk igen!
Trots en massa händelser så är vi mycket nöjda med dagen! Tack Lisa och Martina för ert fina sällskap!
/Ester

2010-01-03
19:32:54

Min dubbelgångare...
... i form av Lisa kom och lekte med mig idag! Jisses vad vi sprang en hel del och brottades, det var jätteroligt!!! Hon är min syssling och vi två är väldigt lika, både utseende och även en del av personligheten. Lisas och min mattar har ju blandat ihop oss flera gånger, så det är ett bra tecken på att hon är min dubbelgångare - och jag hennes!
Igår när vi var ute med min kompis Nessie träffade vi en annan boxer, som bor en bit bort och han heter Kingston. Kingston och Lisa har samma pappa men olika mammor - och Kingston är mycket lik Alfons!
Jag är nöjd med dagen!
/Ester

2010-01-01
10:09:31

2010
Jaha, så är vi inne i ett nytt år och ny decennier.
Igår kväll vid sjutiden kördes ljudskivan på hög nivå och jag brydde mig knappast om de roliga ljuden. Ca 22.30-tiden rastade lillmatte mig och ca 10 meter efter när vi kom ut från dörren kom en stor raket och smällde precis ovanför oss så att snön plötsligt blev grönt och det hördes också ett väldigt bang - men jag fortsatte bara gå med hög svansföring och tyckte det var roligt! Vi passerade två personer som var ute och gick och de log och tittade imponerande på mig! :) 
Vid tolvslaget när det smällde som värst låg jag och tuggade i mig en bit torkad lever och brydde inte om ljudspelet utanför. Sedan lekte jag med mina leksaker och ett par gånger gick jag faktiskt fram till fönstret och tittade ut och tyckte det var rätt roligt!
Nema problema!
Hoppas det också gick bra för er fyrbenta. :)

Och en annan sak - från och med idag blir det SE och inte enbart S i registernummer för de hundar som registreras fr.o.m. idag. Alla titlar som redan har erövrats omvandlas från t.ex. SUCH, NUCH till SE UCH och NO UCH. SV-09 omvandlas till SE V-09. Det blir också mellanslag mellan t.ex. DK och UCH (DK UCH) och inte DKUCH som tidigare.)
/Ester
(bilder som jag laddade upp igår finns där nere. Titta och njut!)