2010-06-30
23:11:02

Plask, plask och åter plask

Tidigt imorse åkte min halvsyster hem och på förmiddagen tog lillmatte och jag en promenad på 6,5 km. Vi gick en helt ny runda, med hjälp av gps:en. Det var väldigt vackert och vid Stäket såg vi ett par drillsnäppor snappa insekter på stranden. Vid Skogsö kyrkogård såg vi en årsunge av rödhake, där den var helt brunprickig och saknade röd bröst.

Efter några timmars vilande på balkongen åkte vi till Linda & Azi och gick sedan en långpromenad från Älta till Tyresö C där Linda hittade två flytvästar till väldigt bra priser. Lillmatte köpte smakliga oxstrupe och torkade leverbitar till mig... gissa om jag dreglade lite då!
Efter besöket i Djurmagasinet gick vi till Strålsjön, "Coca cola-sjön", där det var simträning för Azi och MIG!!! Lillmatte tog det lugnt och försiktigt, och det gick rätt bra tyckte hon. Först plaskade jag bara runt men lugnade ner mig rätt snabbt och lillmatte stoppade min simreflex genom att hålla i frambenen medan jag pustade ut - och gjorde det när det gick som bäst (som belöning)! Vi hade ett par simpass, och sedan räckte det för dagen.

När hon klev upp från vattnet såg hon att hon har fått några fina repor i skinnet - ja, det var konstigt för de var tre stycken parallella repor lite varstans på hennes lemmar... (ja, hon sa att det var mina klor...)

För er som är livrädda för ormar så kan ni sluta läsa här...
När lillmatte var i vattnet upptäckte Linda en vattensnok simma mitt emellan dem, men försvann lika snabbt som den dök upp. Lillmattes ropade bara "Vad söt den var!" Ja, jag kan helt enkelt hålla med, för den verkar vara rolig att leka med. Fast jag gillar inte sådana med svarta mönster på ryggen. ´Jag har hört att de liknar vampyrer, så är det bra om man undviker dem.
/Ester


2010-06-27
20:33:48

Svettiga dagar
Solen sken bara på som den, och våra (dogsens!) tungor bara hängde vid sidan om munnen. Hittills sedan min syrra kom hit har vi hunnit med flera saker: vi åkte med båten runt Ingarö och åt sillunch - nåja inte vi utan de tvåbenta - på midsommarafton. Vi tog även flera promenader, däribland till sjön Trehörningen där vi badade.
Igår kväll gick vi till en lekpark här i närheten och tränade lite. Vi har tagit det lugnt med träningen i ett litet tag nu, och det var nog bra eftersom jag gjorde kanonbra platsläggande, ställande, inkallning samt linförighet!

Min nästa lydnadstävling ska gå bättre än senast! Den kommer när ni minst anar det! *hehe*

För en liten stund sedan var vi på NBK och tränade lite - men det blev en superkort träning eftersom värmen var för kvävande (ja, jättevarmt och ingen vind) så vi skyndade oss till stranden där vi kunde svalka oss i vattnet.
Imorgon planerar vi en stadspromenad i Sthlm city där jag ska visa för min syster hur man ska bete sig i storstad och även att åka kollektivtrafik. Det ni! ;)
/Ester

2010-06-22
16:05:00

Syskonkärlek
Jag hinner inte skriva mer än så här: min 3/4-syster Minna (Buffet's Ava Gardner) kom idag med sin matte och sedan vi möttes i min trädgård har det bara varit full fart och fläkt! I skrivande stund busar, brottar, kramar, pussar vi varandra och snart ska vi ut och bada.
/Ester

2010-06-19
00:10:31

Lillmattes reseblogg
Idag hämtade min stor- och lillmatte mig hos Alfons' matte. Alfons har varit hemma hos en av sina vuxna lillhussar och lillhussen lämnade tillbaka honom INNAN jag åkte hem! Trots det så fick vi inte träffas och leka, eftersom jag började löpa för fyra dagar sedan... Vi fick sitta kopplade en liten stund och glodde lite på varandra... När dörren ringdes var jag måttligt glad att se mina mattar - jag ville ju till min Alfooooooons!!!
Vi två får nu snällt vänta i 3 veckor till innan vi får rocka loss igen... fast det är inte hela världen, eftersom min syrra Minna kommer hit om några dagar!

Min lillmatte har idag skapat en egen reseblogg, som nu handlar om deras senaste resa - alltså till Azorerna 10-17 juni. Kika gärna där! :)
http://filippatravel.blogg.se

/Ester

2010-06-16
22:49:02

En kortis bara!
Japp, jag har just nu semester hos Alfons matte medan min flock tog flyget till Azorerna, som ligger mitt i det stora Atlanten. Har kommer en kort uppdatering fran min lillmatte.

Vi flog till Sao Miguel, den storsta on i Azoriska skargarden och hyrde bil dar - akte runt som tre galningar och hann med en MASSA saker! Bland annat var vi pa valsafari och sag fyra olika arter havsdaggdjur, badat i lavadeltat, tog dopp i Atlanten, bestigit ett berg, varit pa vandring tillsammans med kossor samt sett en endemisk art - azordomherre. Jag sag en kaskelot-hona fran flyget nar vi flog till on Faial, och dagen darpa ytterligare tre kaskeloter - och givetvis tog jag en massa bilder. For att vara lite mer noggrann, sa var det hela 2 015 bilder! Mer berattelse samt manga fina bilder ska jag visa for er sa smaningom. Bland annat jattefina bilder pa valstjart nar en kaskelot holl pa att dyka lodrat ner i det bla. Det var valdigt haftigt och bilden finns kvar pa vara nathinnor.

/Ester

2010-06-08
23:40:40

Tigris

Min syster från Nuggets U-kull - Nuggets Unbreakable Heart flyttade för ett par dagar sedan till sin nya flock utanför Göteborg. Lillmatte hade lite kontakt med valpens flock och de berättade att valpen fick ett nytt namn - Tigris.
Hon och jag är alltså helsystrar där vi har samma föräldrar och hon är den som är mest lik mig. Bland annat vita tassar, bläs, hals/buk/mage, svanstipp samt "halv-halsband". Mitt halsband ser ut som en pil, och hennes faktiskt också lite som en pil! Jag lägger upp några bilder på henne samt på mig, så får ni se hur lika vi två är.

Hon hade redan sin första lektion i datakunskap där hon lärde sig att skriva... titta på bildbevisen!
/Ester

Tigris
Nuggets Unbreakable Heart
Ester
Nuggets Sweet Stella
(när jag var i Tigris' ålder, ca 8 v gammal)2010-06-07
19:27:35

Fullt upp...
Det har varit jäktiga - nåväl, inte så jätte, men... - dagar... Lillmatte sprang ut från gymnasiet förra torsdagen och därefter hade vi fest här hemma. Bland annat kom min kompis Jenne, gissa om det var rena farter och fläkt där vi sprang runt och runt bland borden och stolarna... ;)
När festen var över fick jag äran att smälla ballongerna, och det var jättekul! Först förstod jag inte riktigt varför de inte small men när jag bet eller "tassade" i lite hårdare - pang!

I fredags stack vi iväg till Örebro över dagen, och var med på Risbergska skolans studentutsläpp. Det var en massa folk och hög musikvolym - men jag var rätt cool och tyckte det hela var kul! När lillmatte pratade med hennes kompis' föräldrar låg jag bara på gräset och studerade omgivningen. Efter dess åkte vi till norra kanten av Kvismaren och tog en kortpromenad. Annars har några simträningar för tant Elsa samt boxerbus med Alfons blivit av. Min 3/4-systers matte var här under dessa dagar, och hon skvallrade för mig att Minna även ska komma om ett par veckor! Då lär det bli en hel del boxerbus, och jag ska få lära henne att gå på klipporna samt konsten att få boxerbus på stranden samt bland blåbärrisen.
/Ester

2010-06-01
21:01:14

Trädgårdsmästare n:o 1
Igår kväll kom Alfons hit och hälsade på oss medan hans matte satt och pratade med min stormatte om torsdagen. Inne i vardagsrummet är helt annorlunda nu, min sackosäck är bortflyttad till mitt rum och det står ett par partytält ute på tomten... Alfons och jag lekte hejvilt i 2 timmar och när de åkte iväg var jag vaken i ett par minuter och traskade sedan iväg med tunga steg till min biabädd.
Vid 23-tiden ropade lillmatte på mig "Ester, kom!" Jag sket i hennes inkallning och låtsades inte höra något. Jag ville helt enkelt inte gå upp och tvingas ut för att kissa, så jag fick sova ut istället till ca 07 imorse... ;)

Vid 8-tiden kom Alfons tillbaka igen och mattarna åkte iväg för att storhandla, så åkte vi med min lillmatte till skogen vid Erstavik. Där gick vi runt och utforskade olika saker samt hade ibland boxerrace och boxningar tillsammans. Det skedde likadant som igår kväll när Alfons åkte hem, jag föll nästan ner på gräsmattan och sov i ett bra tag och på samma fläck...

Idag på eftermiddagen var jag ensam ute i trädgården medan mina mattar var inomhus och fixade olika saker. Efter en stund kikade lillmatte ut genom fönstret för att kolla vad jag höll med på. Jag stod mellan ölandstoken och tittade frågande på henne. Bredvid mig låg avbitna grenar och nedtrampade gräs, gullvivor och sånt... Jag tror säkert hon blev glad att jag rensade bort de döda kvistarna... När vi kom in i huset viskade hon åt mig "Du är en trädgårdsmästare"...