2010-05-24
19:35:43

Varierande träningar!
Igår försvann det fina sommarvädret och ersättades med regn och rusk... Vi mastade på vår segelbåt Marion Hood (ja, vår stålbåten heter ju Robin Hood!) och efter påmastningen gick lillmatte och jag in i skogen. När hon bad mig stanna kvar för att gömma min boll så stannade jag snällt kvar. När hon återvände var jag full med snurrande myggor runt mig (ja de var väldigt måååånga!) så hon sände iväg mig direkt för att bli av med myggorna. På väg tillbaka till båtvarvet fick lillmatte syn på en långsmal sak ligga på stigen - en fin kopparödla! Hon tog försiktigt upp den och ringde stormatte och visade ödlan genom videon - men hon var måttligt road... (Hon är livrädd för ormar - ja, även för den söta kopparödlan! Dock inte daggmaskar...)

På kvällen tog Elsa, Ester och jag en promenad till slalombacken i närheten. På väg dit hade lillmatte och jag lite fjärrdirigering-träning där hon pekade på diverse saker - så jag får gå dit och lägga mina tassar på. Allt från breda till pinnsmala träd, stubbar, stenar, sandlådor mm. Väl på slalombacken gick lillmatte upp på ett litet "kontrolltorn". Det var gallertrappor och inte speciellt skönt för hundar att gå på - men jag gick ändå frivilligt upp! Elsa ville inte följa med upp, så hon stod kvar på marken och ropade på oss...
När vi skulle gå ner så ville jag inte följa med, eftersom man kunde se igenom trapporna och det kändes ju som att hoppa i blindo. Jag retade lite min lillmatte genom att knuffa lite på henne med mina tassar och hoppade sedan upp på hennes axlar och blev buren ner... (Hoppas inte boxersnyggningen Emerson såg det genom sitt fönster.. Han bor nära backen..)

Idag på eftermiddagen gick vi alla tre ner till Elsas brygga och Elsa fick sin simträning med pauser emellan. Simträningen såg ut som de på hundsimmet, dvs. att hon hade sin flytväst på sig och lillmatte höll i henne, och när de tog paus så höll hon i hennes framtassar för att avbryta simreflexen. Det gick bra och därefter var nog tanten trött. :)
Efter dess åkte lillmatte och jag till NBK och träffade Martina + Lisa&Maja med deras lillmattar. Vi körde hela momenten i tävlingslydnaden och lillmatte var väldigt nöjd med min presentation. Det är ju bara 5 dagar kvar...!!!
/Ester

Kommentarer:

Härliga dagar! :DNja, vill ha böckerna härhemma, då man kan läsa om och om efter utbildningen, men såklart om jag ej fått tag i nån bok lånar jag under tiden i bibiloteket och köper efter :)

2010-05-25 @ 07:35:31
#2: Pappa Teo

5 dagar kvar :) jag håller tassar och matten tummar. I morgon ska jag och Tito få varsin kanin.... eller var det lillmattarna som skulle få dem?Slabbochslemochhoppochbus från far din

2010-05-25 @ 18:12:09
#3: Anna

Men snälla snälla gooooa lydiga Ester som sitter kvar trots myrattacken!! :)Så himla bra att ni har möjlighet till gratis simträning till tant Elsa, hur bra som hellst! :)

VAd gillar Ester vatten och simmning?Ha en kanondag!

2010-05-26 @ 08:43:31

Haha ja visst är han!! :) Varje gång jag ser dina bilder på Ester faller jag.. Så otroligt söt. Förhoppningsvis får jag en egen Boxer snart ;) gäller bara att hitta bra kennel. Du kanske vet några bra som du kan tipsa?

2010-05-27 @ 08:32:00

Ja jag kommer absolut kontakta dig ang kennel.. Jag funderar på att besöka boxer kennel som finns här i Örebro för att träffa fler boxer och lära känna dem. Behöver lära känna fler boxer. Men hittills har jag träffat underbara boxer :) Vet inte om Linda har sagt men jag sa till Linda att jag så gärna vill träffa Ester, låter som en underbar hund! :) Det får vi se till när jag hälsar på Linda i Sthlm :)Tack för att du gärna vill hjälpa mig med att hitta bra kennel!

2010-05-27 @ 12:06:07

Hm minns inte vad den heter.. Jag är hemma hos syrran just nu.. Men ska kolla och sen återkomma med namnet.. :) Okej om du har möjlighet att ses då du är i Örebro, vore det kul.. :) Vore kul att låta våra hundar leka ihop.. Du får gärna höra av dig.. Jag ska prata med Linda om när vi kan hälsa på henne i Sthlm.. :) Ja det är helt okej.. Ska jag länka till din blogg och hemsida eller räcker det med en av dem? Isåfall vilken?

2010-05-28 @ 20:49:22
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: