2010-11-26
22:27:26

Min turturduva

Idag efter morgonpromenaden ringde lillmatte till mitt favoritnummer och ca 1 timme senare kom Alfons! Vi alla tre åkte till golfbanan i närheten och tog en härlig promenad i ca 1 - 1,5 timme. Det får bli ett kort inlägg - eftersom bilderna säger mer än tusen ord! Några bilder togs under morgonpromenaden och några från eftermiddagspromenaden.
/Ester2010-11-24
19:04:52

Håll i hatten!
Nu har vintern segrat med en stor marginal över hösten. Det har snöat oavbrutet i många timmar nu - och det i kombination med hård vind.
Inatt behövde jag faktiskt gå ut och gick ner till husse, la mina tassar på sängen och ålade upp (jag får inte vara i sängen, det är tillåtet så länge jag har minst en tass på golvet..) och väckte honom med några pussar. Han släppte ut mig och så sprang jag iväg för att uträtta mina behov och hade sedan jättebråttom in.

Vid halv nio-strecket imorse behövde jag kissa igen, lillmatte öppnade dörren och nästan knuffade ut mig ocj ropade "kissa!", jag gick ner ett par trappor, tvärvände och var på väg in men blev bortknuffad av henne, "kissa!" ekade än en gång till i mina öron... snabbt ut, kastade vattnet precis utanför trappslutet och illa kvickt in igen!

Vi tog en härlig morgonpromenad på golfbanan, där jag bl.a. träffade min grannboxer, "tant Elsa". Ett par korta lek tillsammans med två glada labbar hann även jag med. På hemvägen gick vi förbi den mindre banan - niohåls - och där föll lillmatte livlöst ner mot marken! Och det helt plötsligt medan jag travade framför henne. För att rädda henne tog jag några jättelika skuttar och hoppade sedan på henne - för att sedan börja boxas lite. Ett litet ljud kom ut ifrån henne, vilket talade om för att hon levde och att hon bara skämtade med mig.

Ett stort träd har blåst omkull intill greenen, och lillmatte började klättra på den - jag var nog helt enkelt lite klokare än henne för jag hoppade bara upp på kullen och mottog henne med några busboxningar. Varför jag var lite smartare än henne - för vid två tillfälle halkade hon lite på stammen och en grov gren träffade hennes vad - och hon pep lite...
Ja, så såg min förmiddag ut.
/Ester

2010-11-22
15:32:23

Slagsmål råder...
... men inte med mig! Det är mellan två årstider, där Kung Bore är tävlingsdomare. Hösten bråkar med vintern, där det är jämt duggregn, småsnöande, plusgrader, minusgrader, snösmältning och "snöpåfyllning"... Det snöade imorse ymnigt så att ett tunt snötäcke låg på marken. Efter två timmar på promenad tillsammans med lillmatte och husse i en blöt skog kom vi hem och då har snön smält bort och det duggregnade...

Och det mörknar redan vid 14-tiden för att bli helmörkt redan vid 16 tiden. Och ljusnar inte först vid halv åttastrecket...

Igår trotsade stormatte, lillmatte och jag vädret och tog en promenad på golfbanan. Mötte bara två hundar, som inte ville leka med mig... Fast idag lekte jag med en ung border colliehane, och jag lärde honom att boxas på riktigt. Mot slutet av lekstunden började han faktiskt boxas lite, men var lite mer intresserad av min bakdel... sådana är karlar... *suck*!
Jag svarade honom genom att vända på mig ultrasnabbt eller sitta ner, så att jag slapp ha hans kalla nostryne på min bak.

Snart ska vi iväg för att inhandla mer foder åt mig och hämta min stormatte samt kompisarna Linda & Azi för en middag hos oss. På kvällen skall vi titta på Biggest Loser Sverige-final och snacka en massa hundsnack (i alla fall oss fyrbenta emellan!)
/Ester

2010-11-18
14:56:39

Veckan som gått
För några dagar sedan bodde jag hos min lillmattes vän i ett par dagar, då de tog en minisemester. I söndags när jag promenerade med familjen jag bodde hos hade de kontakt med min lillmatte - som vi skulle mötas mittemellan familjens och vårt hem. Några människor passerade oss och jag brydde mig inte ens om dem...
... och sedan kom en tjej gående förbi mig med luvan neddragen över nästan hela huvudet - och vi passerades... - VÄNTA!! Efter endast 1,5 m tvärvände jag och gick målmedvetet mot tjejen. Det var min lillmatte!!

Mig kan ingen lura!!

I tisdags hade jag min födelsedag - jag fyllde 2 (!!!) år och på förmiddagen fick jag träffa mina hundkompisar: boxrarna Blair, Nike och Oskar samt lilla fluffiga blandisen Dobby. Jag rockade loss tillsammans med Oskar i 2,5 timmar, medan Blair nosade omkring för sig själv, Nike nosade lite och försökte ibland även uppfostra oss ungdomar... och Dobby då? Nä, vi såg inte honom alls... Trodde det var en rörlig snötäckt sten...

Idag var det ridhusträning tillsammans med fyra andra ekipage och vi körde olika moment ur lydnadsklass 1 och 2 samt lägre klass. Linförigheten går riktigt bra, vidareutvecklade även på rutan, vi har bara tränat på detta 3x och idag kunde jag t.o.m. springa fram och stå mitt i rutan utan någon targetplatta.
Efter träningen tog Blair, Nike, briarden Stella och jag tillsammans med våra mattar en promenad. Jag fick busa med Stella i slutet av promenaden, hon var först lite osäker på varför jag lät så där - men busade sedan ikapp mig. Någonstans mitt i lekstunden råkade en av mina klor spricka, så att ytterdelen av klokapseln föll av och pulpan syntes... Ajjjj...(fast det gör bara ont om klon vidrörs, men det läker nog på noll tid då en hinna bildas.)
/Ester

2010-11-08
20:08:01

Rosersberg

Det var en livlig helg här hemma för oss. I fredags kom Blair hit för att sova över hos oss över natten. Dagen därpå kom min pojkvän, Alfons, som stannade kvar till igår kväll.
Vi klev upp ganska tidigt igår morse och åkte till Rosersberg för att träna sök och även miljöträna våra fyrbenta djur. Innan vi träffade resten av sökgruppen, som bestod av Maria & Stella, Kajsa & Nellie och Susanne + Dissa & Rosso passade vi på och hälsade på håriga kossor vid Steninge slott. Alfons försökte spela cool men var samtidigt intresserad av dessa underliga djur. Jag höll mig på säker avstånd, dvs. halv meter längre bort...

När gruppen kom så åkte vi till ett område som Kajsa kände till med spännande legor och brunnar. Där tränade vi sök - och alla hundar klarade det jättebra. Dock var en brunn lite klurig och vi fick jobba på lite extra för att hitta figgen - som gömde sig bakom järndörren i en liten håla. Efter att var och en hund har gjort sitt bjöd vi på vår uppflyttningstårta, vilket säkert uppskattades av de hungriga tvåbenta.

Efter dess fortsatte vi till Rosersbergs ruinområde, som tyvärr är till största delen rivet och borta - men vi utnyttjade ett par container till mod- och sökträning. Inne i containerna var det becksvart och fyllda med oigenkända dofter. Vid ett sökskick sprang lillmatte och gömde sig mitt i containern, där det är som mörkast och visslade i visselpipan. Trots att hon stod i mitten så tog det lite tid innan vi hittade henne... märkligt! Vi testade också att gå på gallertrapporna och passera konstiga platser så klarade vi alla det väldigt bra! Längtar att få göra om det igen...!!
/Ester


2010-11-04
19:25:55

Lek, träning och tävling
Det har hänt mycket sen jag bloggade senast. Förra vecka var vi på SBK Sthlmsavd i Kista för att lära känna planen inför appellspårtävlingen på söndagen. Helt plötsligt kom Bianca och en kuling stor boxervalp, på 6 månader. Min lillmatte hade tydligen kontakt med henne, för lillmatte blev inte lika förvånad som jag...
Eftersom man inte fick leka på appellplanen så åkte vi till en åker i närheten och där släpptes vi alla tre hundar (Biancas Blair, hennes dagshund Oskar och jag) - och jag lade direkt i den högsta växeln och rockade fett med Oskar. Blair var som tjuren Ferdinard där hon sniffade, pinkade lite här och där och sprang ibland lite med oss...

Oskar var ju bara 6 månader, så han hade inte riktigt full koll över sin kropp. Fast han hade ju enorma tassar, jättelång svans och skarpligt håll-fast-käft! Han nöp mig ofta på min hals, ibland även i kinder... det gjorde ju lite ont, men jag blev aldrig arg!

Efter kapplöpningen runt på åkern skiljdes vi åt och vi åkte till min lillmattes systers jobb, som endast låg 2 minuter bort. Där blev vi varmt välkomnade av henne - och blev nästan kidnappade in i hennes jobb där hon visade upp oss för alla hennes kollegor. Kul var det ju!!!

Några dagar senare, på lördagsförmiddagen åkte vi två till SSBK för att titta på Stockholms cup. Vi tittade på BSL- och BH-hundarnas lydnad och därefter fick jag rocka än en gång loss tillsammans med fina Dissa, som ägs av Susanne. Hon verkade vara ett kloningsbarn, för jag ser bara hennes mamma Cita i henne - var kan man hitta spår av hennes pappa Prince!? Kul var hon i alla fall!
Senare på kvällen kom min kära kompis, Azi tillsammans med sin matte hit. De övernattade här hos oss, för att nästa dag följa med oss och titta på vår appellspårtävling.

Klockan 08 träffades vi vid Hjulstakorsningen, kl 10:20 spårade jag och fick 9-9. Kl. 13:30 började budföringen och platsliggningen - och kl 14:30 lydnaden. Kl. 17:00 fick vi reda på att vi blivit UPPFLYTTADE ur appellen med 257,5p!!

Igår vid lunchtiden åkte vi till min absoluta favoritadress (näst efter min hemadress såklart) - och där hämtade vi Alfons för en promenad i skogen! Vi sprang 180 knyck i skogen i 2,5 timmar och sedan ytterligare 1 timme hemma, så jag var helt dööööööd igår kväll...

Kl 12:00 idag träffade vi några bekanta, samt ett par nya människor och hundar vid Farsta ridhus, där vi tränade lydnad. Lillmatte är nöjd med min presentation idag trots att vi aldrig tidigare tränat i ridhus. Bland annat har vi nu också börjat med rutan. Det doftade ju gott inne i ridhuset, men lustigt nog blev lillmatte lite arg på mig varje gång jag hittade något gott på marken...
/Ester