2010-09-25
19:22:09

Några videoklipp

Här kommer tre videoklipp där vi tränade framförgående, budföring och återhopp (hopp-sitt-hopp).


2010-09-23
23:05:27

Min hemsida
Tjo, om ni inte visste det - så har jag även en hemsida: http://estertheboxer.cybersite.se
Bloggen bedrivs fortfarande här men det händer lite mer på hemsidan, där jag ofta uppdaterar min träningssida osv.
/Ester

2010-09-05
19:34:38

Huvudskär
Det är en ö i Stockholms skärgård och den tillhör en av min flocks absoluta favoriter. Ögruppen Huvudskär innehåller några mindre öar, med Ålandsskär som "huvudön" med lite bebyggelse - annars är det bara vindpinade och obebodda öar i yttre havsbandet. Vi seglade hemifrån vid lunchtiden och seglade med saxade segel en stor del av etappen tills det nästan var stiltje och då fick seglen åka ner. Vid fyratiden på eftermiddagen tog vi den lediga platsen vid SXK-bojen och både lillmatte och jag rodde iland med ryggsäck, myggmedel, kikare och gick till en av de tre stora uddar och slog ner på den släta klippan.
Vid denna södra sida av Ålandsskär var det nästan vindstilla och vi bara satt där och njöt av utsikten och skådade fåglar - såg bland annat en gammal havsörn, två brushanar, tre större strandpipare och några arter till. Unga sädesärlor sprang omkring vid vattenkanten och snappade insekter. Vädret var lite svalt, men fint - ett perfekt förhöst-väder. Vi förblev kvar där en bra stund innan vi återvände till vårt andra - flytande - hem.

Efter middagen rodde husse och jag iland för att jag skulle kunna få uträtta mina behov inför natten - och det var kolsvart ute. Endast Huvudskärs fyr och några ljusprickar vid horisonten lyste upp svagt. Stjärnorna ovanför oss lyste starkt och vi mötte en man som berättade att hans bror var astronom och att de skulle ligga i någon klippskrev i natt för att skåda stjärnhimmeln.

Klockan 05:00 följande morgon (imorse) klev lillmatte upp, innan solen ens hunnit gå upp, och gjorde sig klar. Hon packade sin ryggsäck med två filtar, lite mat och tog med kikare och mig ut till Ålandsskär till samma plats som igår. Vi var helt ensamma där - ja, det gjorde vi även igår då det är lågsäsong här ute i skärgården - och de enda som var bland oss var naturen och dess djur. Många fåglar - mest trutar - födosökte bland kobbarna en bra bit söder om ön och tre tusen myggor snurrade omkring runt oss. Medan lillmatte tittade genom sin tubkikare låg jag på en lite tjockare filt på klippan och hade en tunnare plus min lillmattes jacka ovanpå mig som skydd mot kyla och mygg. Jag somnade faktiskt och sov tills lillmatte väckte mig. Under tiden har hon fått se några trevliga arter, såsom svarthakedopping, havsörn, kustlabb, svärtor, fisktärnor m.m. Efter frukosten ombord på båten rodde vi till den andra ön, Lökskär, och tog en promenad där. Det finns ett sjömärke på toppen av berget som var ca 2,5 m högt och hade tre "våningar". Lillmatte lyckades få upp mig till toppen där vi satt på en liten betongplatta med en underbar utsikt 360' runtomkring. Det var en härlig seglingshelg och nu blir det en rolig vecka fyllda med träningar och en tävling.
/Ester