2011-04-10
10:54:30

Välkommen hem Tyra

Igår fick våra vänner Linda & Azi hem Tyra!

Linda & Azi och vi (Ester och jag) åkte igår ner från Sthlm C till Småland redan kl 06.06 på morgonen och hämtade hem denna ljuvliga amstaff/?-mix, som var döv - och behövde ett bra, kärleksfullt och stabilt hem. Hon hade det tufft i sitt liv trots att hon endast är 1,5 år gammal - blev vanskött helt i onödan.
Tyra är en härlig, energisk och mycket lyhörd och lättlärd tjej som är mycket kontaktsökande och verkar ha mycket bra psyke. Hon har aldrig åkt tåg tidigare och låg t.o.m. i större delen av resan och sov - och åkte sedan buss hem till sitt nya hem.
Hon är ingen problemhund, utan har bara några brister - som Linda ser fram emot att få jobba med. Linda har lyckats omvandla Azi till en underbar härlig amstaffgumma (9 år idag) sedan hon fick hem henne för fem år sedan. Om vi ska tänka på Cesar Millans hundar, så är Azi absolut identisk Daddy - "Mommy" - och Tyra identisk Junior. =)
Azi och Tyra är två icke-boxerhundar utanför vår egna familj som vi verkligen älskar och beundrar. De är också identiska varandra: vita, amstaffar, har lite bruna fläckar - och framförallt DÖVA! Man kan tro att de är syskon eller mor & dotter. Linda, Azi och Tyra - The Deaf Trio!
Här kommer lite bilder från den stora D-dagen.

Relaxstund - Azi & Linda. På väg ner till Småland.


Van tågresenär! Azi är också van - de sov ca 95% av tiden.


Där ser ni - två lugna hundar. På väg hem hade vi en pudel bredvid oss som knappast kunde koppla av! Vi satt med tre hundar, som är flera gånger större än den lilla pudeln - men var mycket coolare och lugnare.


The Deaf Trio - Azi, Linda & nytillskottet Tyra med sin gulliga "piratfläck"


Samtal på högsta nivå. =)


Ester passade på och gjorde sig ren inför hemresan. Tyra tittade nyfiken på henne.


... nåja, inte så väldigt ren och fräsch precis...


Tyra som relaxade på väg till Alvesta.


Tre coola hundar - väntade på X2000 hem till 08 i Alvesta.


Där ser ni, Tyra var så nyfiken och framåt! Tittade ut genom fönster helt på eget initativ.


Tyra, Azi och Ester

Kommentar:

yees! måste va hon! tkr det är häftigt med att tre vita valpar och alla har EN svart fläck. ena har på huvudet och ena i örat och tyra ögat :P

2011-04-12 @ 12:53:00
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: