2011-12-30
19:06:56

Ester + Alfons = sant
2011-12-20
17:36:30

Liten hälsning...

2011-12-03
19:21:10

Boxrar i släktet och i mitt liv
Vårt släkte var ett riktigt hundigt släkte, både på mammas och pappas sida! Flera boxrar har funnits hos oss sedan 1950-talet, och då pratar vi om tidiga boxrar och de såg inte ut som dagens. Förutom boxrar så har andra raser funnits där, men boxerrasen låg närmast i hjärtat på oss alla. Bland annat har dobermann, schäfer, golden retrevrar, gordon setter och strävhårig tax funnits.
Jag fascineras av gordon settrar, de är så ståtliga och har vackra päls och färg, men boxrar är nummer ett framför allt och det i vått och torrt!

Här kommer lite historia om var och en boxer som vi har bilder på.


KILLROY - en tuff och härlig boxergrabb. Min pappa växte upp med honom och både han och hans absoluta bästa kompis kunde leka nonstop tills de tuppade av, så man var tvungna att bära in dem... Killroy gillades inte av grannen på lantstället, där han en gång jagade kossorna, att de inte kunde ge mjölk vid nästa mjölkning...- Har tyvärr ingen historia om denna boxer.
- Namn? Denna boxervalp skaffades någongång på 1970-talet, men tyvärr hade han diabetes och inget botemedel fanns. En gång fann min farfar honom i en tom pool där han drack vatten (nä, han drack inte tom hela poolen!) och det var mycket jobbigt för valpen med sin sjukdom, så han fick lämna jordelivet mycket tidigt.
Riktigt namn ej känt, men kallades för SILVA
Min granne växte upp med flera hundar, framförallt grand danoiser och när de var hundlösa fann de Silva vid centrum intill där vi bor. Hon sökte efter ett nytt hem och hennes forna familj misshandlade henne och givetvis tog grannen hand om henne.
Hon föddes 1989 och var min vän fram till hennes bortgång i april 2002. Det tog väldigt hårt på mig och jag var ledsen en lång tid därefter. På rasterna på skolan avvek jag från de andra eleverna och satte för mig själv på mitt favoritträd, och satt där fram till rastens slut. Den nedersta bilden var från 1999 där jag tränade henne - vem har sagt att gamla hundar inte kan lära sig att sitta!?


Mysslingens Alma - ELSA
Ett halvt år efter Silvas bortgång skaffade min granne Elsa (efter KORAD LP1 LP2 SE VCH Mysslingens Tacho och undan Mysslingens Linnea). Elsa blev min absoluta bästis framför allt annat under tonåren och vi gjorde många härliga aktiviteter tillsammans. Tillbringade otaliga timmar vid och i vattnet, ute i skog och mark och tränade lite agility under en kort period. Hon avled hastigt en tidig morgon, den 4 december 2010 (imorgon är det årsdagen)... Hennes absoluta favoritsak är utan tvekan tennisbollar, och nu hoppar hon runt i tennisbollarnas land där uppe i molnen. Vad jag saknar dig, Elsa! ♥Boxplay All For The Honeys - ALFONS
Vi planerade att skaffa en boxervalp till hösten 2008, och det gjorde även vår nära vän. Tyvärr fick planen skjutas upp ett par månader, då vi renoverade några delar av huset. Vi ville inte att vår blivande valp skulle få ett oroligt start bland alla oljud. Vännen köpte en boxervalp av Boxplay kennel och honom lånar vi regelbundet så han har en viktig plats i mitt boxerhjärta! På bilden ses Alfons till höger, den guldtigrerade (efter KORAD Winuwuk Strike It Rich och undan KORAD SE VCH Debutant's Playmate).
KORAD LP1 SPH1 Nuggets Sweet Stella - ESTER
Till sist och inte minst - världens bästa Ester! Hon kom hem till oss januari 2009 och är undan KORAD Debutant's Queensberry Rules (efterefter KORAD NO UCH SE UCH TJH Ringside's Exotic) och undan Nuggets Roxana. Hon är min första egenägd boxer, efter att ha växt upp med några stycken. Hon är en underbar tjej på alla sätt! Hon har mognat till rejält med träningen på sistone, så vi ser verkligen fram emot att tävla tvåan till våren, och kanske även högre spår om vi är redo.
Jag har aldrig tävlat med hund innan dess och Ester är min mentor i hundvärlden där vi provar på några olika grenar. Brukset passar oss utmärkt och det kommer vi att fortsätta med. Puss på dig, Ester! ♥


En gång boxer - alltid boxer!