2011-02-26
16:34:34

Kicka loss med kickbiken

Igår åkte vi till Östervåla och hämtade hem en kickbike - och idag kunde jag inte låta bli att inte prova den. Efter att ha justerat lite med bromsarna, pumpat lite och sett över cykelns hälsa hämtade jag Esters nomesele, draglina och hennes pipboll. Vi "kickade" ett par hundra meter, la bollen intill vägkanten och gick tillbaka ca halva sträckan och kopplade på Ester - och hojtade "köööör". Hon drog rätt bra och brydde sig inte ens om cykeln och inte särskilt om "dragtrycket" (cykeln lär fånga folks uppmärksamhet när vi är ute senare i vår, eftersom den ser gravt "missbildad" ut i jämförelse med en vanlig sådan!)

Processen upprepades ett par gånger och alla gånger var det lika roligt! Nu längtar vi tills all snön har smält bort så att vi kan kicka igång på barmark. Kickbiken passar bättre till plant underlag så jag får använda min vanlia cykel till att cykla i tuffare terräng. Just nu drömmer jag om att cykla omkring i skogen med en till två dragande boxrar och att man är lerig... där ute envisas snön med att ligga kvar, trots att det var -15 i förrgår och idag +5. Våren kommer ju förr eller senare...

På väg till startplatsen


Just startat, Ester tog satsen...


Ester accelerar och jag "kickar" också på.


2011-02-24
19:57:57

D R A G
Brinner verkligen för sporten! Ja, har även flera andra grenar till som vi brinner för. 15-tiden kom vi till Erstavik efter att ha hämtat Linda & Azi. Vi tvåbenta stod på skidbrädor och hundarna var iförsedda selar. Jag tränade Ester att våga dra med tryck, dvs. att hon ska dra mig utan att bli osäker. Linda hade Esters bitskinn släpande efter sig och hennes pipboll i fickan - gissa om det väckte jaktinstinkt i min loppa!
Vi drog intervaller, ibland fick Ester dra mig - naturligtvis hjälpte jag till lite också - och slutade på toppen då hon gjorde det riktigt bra ifrån sig.
Träningen idag var faktiskt hennes personbästa som ensam draghund - hon brukar ju ibland dra mig tillsammans med Alfons - och då är det verkliiigen fart och fläkt!!! För att bromsa så får man hojta till högt eller kasta sig ner på marken...

Efter skidturen bytte vi från skidorna till pulka och en person satt i den (Linda alt. jag) och både Azi & Ester fick dra pulkan. Azi var inte riktigt på bra humör idag så vi bråkade inte med henne utan kopplade loss och lät henne leva sitt eget liv. I korta intervaller fick Ester dra med bra attityd, jag är mycket nöjd med hennes presentation idag!
Hon har nu fått sin middag, massage och stretching, så vi har en lugn och trött boxer här hemma ikväll. Imorgon ska Linda, jag och doggarna till Uppsala för att hämta hem en kickbike!


Ester som draghund


Här sprang jag tillsammans med doggarna... :)


2011-02-20
23:01:42

Långpromenad på isen

Igår kväll kom Linda och jag överens om att ses vid 11-tiden vid Nacka djurklinik för en långpromenad tillsammans med våra doggar.
Ryggsäcken packades med mat, sittdynor, kamera och lite korv till Ester. Hon visste att någonting var på gång och höll ett getöga på oss hela tiden.
Strax efter 11 startade Linda & jag på Järlasjön och redan lekte Ester med Azi. Hon fyllde 9 år för ett par veckor men är lika pigg och gla' som en tonåring!
Efter en stund tyckte Azi att Ester var en aning för kaxig, så pipbollen fiskades upp och helt plötsligt var Ester helt ointresserad (nåja, att leka, närmare sagt) av Azi. Det var många människor på isen och en gång såg jag i kamerans zoomläge en annan gul boxer långt bort som lekte med frisbee. =)

Efter ca 2/3 av Järlasjön passerade vi en flaskhals och gick under en liten träbro - isen var verkligen tjock som kunde bära alla människor som vistades där! I slutet av sjön hade vi Saltsjöbadsleden framför oss - och under den fanns en tunnel! Det var en annan mindre sjö på andra sidan, och vi fick sakta smyga oss under motorvägen. Väl inne i tunneln kunde man se hur tjock isen var - den var minst 20 cm tjock och om somrarna brukar bävrarna simma här.
När den lilla sjön tog slut fick vi koppla om hundarna och gick över Saltsjö-Duvnäs till Duvnäsviken och fortsatte sedan över Lännerstasundet. Mitt i sundet stannade vi och åt matsäck - vädret var ljuvligt: soligt (lite slöjmoln på slutet), svag medvind och lagom kallt (ca -10) för en härlig vinterdag. Efter dess fortsatte vi till Skogsö i Saltsjöbaden och vi skiljdes åt vid Igelboda tågstation. Det var en dag man sent kommer att glömma! Tur att man har bilderna som kan behålla minnen vid liv extra länge.

Ξ Glömde tillägga: vi gick 1,26 mil i ca 3:30 timmar Ξ
Mer bilder finns att se i Linda & Azis blogg: http://astirazalea.blogg.se


- Kom igen!


- Var är du Azi?

- Kollar på andra sidan istället... Azi passar på och tar en flygtur...

- Aha, där!

- Nu tar jag dig...


♥Två bästisar♥

Linda & Azi


♥Världens bästaste Azi!♥

Ja,ja... Ester var upptagen med sin orangea sak...


"Bävertunneln" under Saltsjöbadsleden

I full färd att kasta Azis pinne...Lilla "Supermaninna"()


2011-02-18
15:53:22

Ett nytt litet liv
Igår blev Nessie (Esters träningskompis, en fin aussie) mamma för första gång! Hon fick en liten dotter klockan 13:03 på eftermiddagen och hon vägde 325g och var en pigg och kry liten prinsessa.
De satt och väntade länge på ev. fler valpar men Nessie tyckte det räckte med en enda, som var identisk Nessie med halva huvudet vitt och ca 4/5-svans. Bilden lånade jag från Nessies hemsida, mer info om prinsessan & co kan ni läsa här: http://nessiesvalpar.blogspot.com/
Mamman: Nessie (LP1 LP2 Easy Faith)
Pappan: Damon (C.I.B. EUW- & NORDV-06 FIUCH NOUCH SE V-06-07 USCH Thornapple Oh Brother)


2011-02-14
21:09:38

Planeringen pågår...
Jag håller på och planerar för fullt för årets tävlingar. Vet i alla fall att vi kommer att tävla både bruks och lydnad.
Många brukar "sluta" tävla så fort de blivit godkända i lägre klass spår + gk korning eller uppflyttade till högre klass, för att ha behörighet till Sv. utställningschampion. Om och när vi är där så stannar vi inte utan fortsätter att tävla i högre klasserna - det är bara för att det är så kul att tävla!

2011-02-10
18:33:23

%@#¤+£$!
...ibland har man en hund som är välutbildad att snattra saker - och man får stort bonus om man lyckas ta snattaren på bar gärning!
För en liten stund sedan fick Ester sin middag med sin normala portionsmängd. Hon var lite petig imorse så hon tyckte jag var dum som inte hällde på extra i hennes matskål nu på kvällen. Hon åt upp sin mat snabbt och försvann sedan.
Mamma och jag satt och tittade på Rapport kl 18 och jag undrade varför Ester inte ville komma och ligga bredvid mig på sackosäcken... Kl 18:10 då nyheten var slut var jag på väg till mitt rum för att plugga - och precis vid dörrkammen stod Ester och slickade i en tom pappersförpackning med "Pedigree® Markies" på utansidan...
Naturligtvis markerade jag för henne att det inte var fint att snattra och då försökte hon smöra för mig genom att slicka om munnen, slinga sig framför mig och försökte vara rolig... Fast jag var inte alls långsint utan ignorerade henne efter när jag har talat om för henne att det inte alls var okej.

Medan vi satt och tittade på nyheten har hon krafsat fram godislådan som fanns under min säng och åt upp ALL godis som fanns där! Mattorna i mitt rum knarrade härligt när man gick på dem så dammsugaren fick komma fram och göra sitt.

Likadant hände endast 30 min innan tolvslaget hos våra vänner (alltså det senaste nyåret) och jag hade med mig en påse torkade levergodis som hon skulle få när vi ringde ut det gamla året. Medan vi satt och åt efterrätt släpade hon iväg min datorväska, öppnade försiktigt och pickade ut några saker som stod i vägen och plockade sedan omtänksamt upp påsen med leversnittarna. Det var endast en enda och väldigt slemmig kvar när jag tog henne på bar gärning. Påsen har hon gjort ett hål i och åt upp ALLA godis (ja, påsen var ungefär lika stor som en liten handboll)... Märkligt nog så krånglade inte hennes mage - men det kom en stor hög dagen därpå...

Min lilla toker... *suck*!

2011-02-08
13:55:51

Härlig promenad!
I söndags tog lillmatte och jag en häääärlig promenad runt hela samhället där vi bor. Gick först till golfbanan, ut på Lund- och Dammsjön, till Erstavik, ut på isen till båtvarvet och hälsade på Marion - och vidare sedan över Svärdsön till isen utanför Hotellviken och klev iland vid KSSS-huset - och därefter hemåt. Totalt gick vi omkring 1,26 mil på ca 3 - 3,5 timmar. Solen sken och vi hade vinden mot ryggen eller mot sidan. Ute på Erstavik träffade vi ett äldre par med fyra små blandisar - som faktsikt är ett trevligt gäng! Små hundar brukar vara rätt skälliga och kaxiga - men de var trevliga och snälla mot Ester. De sa också positiva saker om Esters fina kropp, päls och muskulatur - vilket gjorde mig glad! =)

Nu ska Ester och jag ut på en eftermiddagspromenad i det vackra vädret! Bianca - jag är så glad för er skull!

2011-02-01
22:18:59

ÖLO-mästare 2010


Bilden hämtades från Svenska Boxerklubben/ Östra Lokalområdes hemsida: www.olo.boxerklubben.nu

Martina & Lisa, min syssling, (KORAD LP1 Boxplay Allround Player) och vi (ja, jag heter Nuggets Sweet Stella på riktigt) - är 2010 års ÖLO-mästare i lydnad respektive bruks!