2011-01-31
15:49:42

En aktiv helg

Helgen var minst sagt fullspäckad med aktiviteter! I fredags åkte vi hem till Linda & Azi och ganska tidigt nästa morgon tog vi buss till Tyresta nationalpark utanför Handen. Vi kom dit 09:55 och påbörjade vandringen på Sörmlandsleden. Vi började dock gå på en annan stig fram till Årsjön där Sörmlandsleden kom och korsade vår led. Fyra timmar och femton minuter senare och 12 000 meter senare kom vi fram till Nyfors i Tyresö - med trötta ben och två slutkörda hundar. Vid Nyforsen visade jag för Linda en häftig fågelart: strömstare. Fågelarten lever vid strömmande vattendrag där den "promenerar" runt på bottnet på jakt efter små bytesdjur. Totalt såg vi tre stycken av totalt 10-13 som fanns på plats enligt Svalan (rapporteringssystem för fåglar på nätet).
På väg hem stannade vi i Tyresö centrum där vi sprang in på Djurmagazinet och där hittade jag två fina kampstockar och lite goda tugg till Ester. På kvällen åkte vi hem igen och vi var helt slut - och jag (lillmatte) somnade redan kl 20:30 för att sedan vakna kl 07:30! Ester var som ett fårskinn under hela kvällen men följde gärna med ut på kvällens sista kissrunda...

Dagen därpå träffade vi Alfons och hennes matte Loulou på Erstavik för att ta en härlig promenad/skidtur på isen. Martina & Lisa "råkade" vara på andra sidan av viken så vi gick mot varandra och möttes mitt på viken och tog sedan en promenad mot Erstaviks slott. Lisa har nyligen slutat löpa men doftade väääldigt gott enligt hennes bror Alfons, så han fick gå kopplad - nåja, iförsedd sele och drog mig på skidor. Ester lekte lite med sin syssling - men det var nästan en triangeldrama: Alfons ville åt Lisa, Lisa ville leka med Ester men Ester ville leka med Alfons... Fast hon lekte ju med Lisa när hon insåg att det inte gick att starta lek hos Alfonspojken... =)


Strömstare


Vem är vem!?
(Lisa t.v. och Ester t.h.)

 


2011-01-28
17:17:40

Härlig dag

Imorse var lillmatte och jag ute på Erstavik. Det var strålande vackert väder så hon tvekade aldrig att ta med sin kamera. Det blev många roliga bilder, och i slutet av promenaden dansade jag "boxersalsa". På eftermiddagen åkte de tvåbenta iväg till SÖS och fick träffa lilla Morris. Två bilder på honom finns längst ner i inlägget. Nu ska lillmatte och jag iväg till Linda & Azi - för att övernatta hos dom och troligen vandra på Sörmlandsleden imorgon. Det blir lite mer än 1 mil vandring så lillmatte tog med sig en extra stor portion frukost till mig. =)


2011-01-27
21:31:55

Stolt "kusin"
Inatt fick vi en ny familjemedlem, i form av en liten människovalp. Jag är nu alltså bebisens - en kille - nya "kusin" och min lillmatte en stolt moster. Imorgon blir det nog ett besök till BB men jag får istället vänta i ett tag till - de släpper ju väl inte in pälsdjur i sjukhuset...

Och en annan sak till - det är trist att många hemsidor och bloggar ligger lågt nu när alla är på Facebook och uppdaterar sina statusar där... Vi tänker inte göra likadant, utan det får vara liv och rörelse i min hemsida och även i bloggen. =)

2011-01-23
15:50:33

En bild säger mer än tusen ord...


En suddig bild som den här är inte världens bästa - men dessutom en rätt spännande bild tycker jag. Man ser att det är en arbetande och lycklig boxer!

Idag var vi återigen ute på Erstavik och åkte skridskor i ca 11 km och stannade vid Gåsön där vi åt lunch. Var ute i totalt 2 timmar och Ester sprang runt tillsammans med sin boll - bara för att hon inte skulle leka och busa med oss! Vi var ju iförsedda ett par vassa lånbgfärdsskridskor och sylvassa stavar så vi ville ju inte att hon skulle göra sig illa.


2011-01-22
15:04:28

Ute på hal is
Det är "bumerang-väder" just nu här i Sverige, det innebär att temperaturen växlar lite från dag till dag. Ena dag är det kanske plusgrader och töväder, för att nästa dag krypa ner till ca -5. Nästan all snön har smälts bort på isen, för att sedan frysa till igen = fin is att åka långfärdsskridskor på!

Isdubbar, stavar, pjäxor, skridskor och ryggsäck med några säkerhetsutrustningar samt flytväst till mig (ja, för säkerhets skull) kom fram från sina gömställen och vid 11:30-tiden for vi ut till Erstavik och åkte skridskor där. Isen var bitvis väldigt fin men ibland kändes det som om man åker på en tvättbräda. Vi kom till andra sidan av Erstavik, det vill säga Tyresö på nästan nolltid då vi hade medvind. Flera människor utnyttjade vinden där de åkte "skridskosegel" - som vindsurfing fast utan bräda och man håller seglet för hand och åker runt på sina skridskor. Deras skridskor är faktiskt annorlunda än min flocks vanliga långfärds - de var 4x högre och det såg ut som om de åkte runt på slaktarknivar!!

Vi åkte först inåt viken mot Erstaviks slott men vände då tvättbrädan bredde ut sig rejält och åkte till Tyresö innan vi åkte tillbaka hem till andra sidan av viken. Vi var ute på hal is i ca 1 timme och åkte totalt ca ½ mil i lugn takt. Några har berättat för oss att det fanns folk som åkte dagstur ända till Dalarö - sicken va' mysigt! Fast då önskar vi oss blank och mörk kärnis (utan snö), noll vind och strålande solsken - och då kan man åka nästan hur långt som helst. Vid ett ställe har någom borrat upp ett hål för att pimpla. Kvar lämnade personen några oxsimpor (en slags fisk) - vilket inte var någon trevlig syn... =(


2011-01-21
18:13:54

Babyboom? + senaste nytt!
Nu verkar många vara sugna på valpar samt människovalpar... Många går i kärlekens tecken och än så länge vet jag att några av mina släktingar och vänner väntar barn.

I mitten av december träffade min träningskompis Nessie (LP1 LP2 Easy Faith), en aussie, en stilig aussieherre - Damon (C.I.B. EUW- & NORDV-06 FIUCH NOUCH SE V-06-07 USCH Thornapple Oh Brother). Förra torsdag åkte de med Nessie till veterinären för att göra ultraljud på henne. Det visade sig att det fanns valpar i hennes mage! De kommer att födas någon gång under februarimånaden - ja, kanske om 3 veckor! De har en egen "valpblogg": http://nessiesvalpar.blogspot.com/

Min syssling Lisa (KORAD LP1 Boxplay Allround Player) träffade en stilig gentleman där nere i Skåne i början av den här veckan: Tenzing (KORAD SEUCH PLCH INTUCH PLV-04 Fransk Årsvinnare-04 Tenzing Des Courtilliéres). Valparna kommer att födas hos Boxplay boxerkennel, kika där om ni är nyfikna: http://www.boxplay.nu

Det finns några släktingar som planerar att få barn: mina sysslingar BeLee (Buffet's Jumelle BeLee), Vackra (Buffet's Jeanne d'Arc), Tea (Swedami Honey Honey) samt halvsyster Diza (Typhoon's Diza). Även min uppfödare planerar att ta en kull - fast inte på mig! :)

Ja, det där med människovalpar: min andra lillmatte (lillmattes syster) väntar barn och även våra grannar, där de kommer att bli farmor och farfar när som helst! Ja, som sagt, det är babyBOOM på gång! Själv tar jag det lugnt och lever mitt roliga liv!

* UPPDATERAT KL 22:05 (21/1)! MINA GRANNARS SON FICK EN LITEN POJKE OCH NU ÄR DE FARMOR OCH FARFAR! ♥

För er som inte begriper vad alla dessa titlar betyder:

KORAD
= Godkänd mentaltest för bruksraser (MT, kallas även för korning) & godkänd exteriörbeskrivning. Mentaltestet är inte samma sak som MH (mentalbeskrivning). Hunden ska vara mellan 2 och 4 år (24-48 mån) och ska klara testet och uppnå en viss poängnivå för att kunna få titeln. Även vara friröntgade på höfter.

LP1
= LydnadsProvs diplom (lydnadsklass 1). Det innebär att hunden har fått minst 3 förstapris i lydnadsklassen.

LP2
= LydnadsProvs diplom (lydnadsklass 2). Det innebär att hunden har fått minst 3 förstapris i lydnadsklassen.

C.I.B.
=
International Beauty Champion, tilldelas hunden som tagit fyra CACIB i minst 3 olika länder av minst 3 olika domare. CACIB är ett "internationellt" certifikat och delas endast ut på internationella utställningar.
EUW- & NORDV-06 = Europeisk vinnare & Nordisk vinnare år 2006. Det innebär att hunden blivit BIR (Bäst I Rasen) eller BIM (Bäst I Motsatt kön) under dessa årsvinnar-utställning.
SE V-06-07 = Svensk Årsvinnare år 2006 och 2007. Hunden blev BIR eller BIM på dessa årsvinnar-utställningar
PL V-04 = Polsk Årsvinnare 2004, se ovan.
Fransk Årsvinnare-04 = Fransk Årsvinnare 2004, se ovan

FI UCH =
Finsk Utställnings Champion
NO UCH = Norsk Utställnings Champion
US CH = Amerikansk (USA) Utställnings Champion
SE UCH = Svensk Utställnings Champion
PL CH = Polsk Utställnings Champion
INT UCH = Internationell Utställnings Champion. Hunden har fått två CABIB i två olika länder av två olika domare. Det skall också ha gått 1 år mellan första och sista CACIB.

- Ja, det finns en massa olika titlar. Det finns olika "inofficiella" titlar, tex. för brukset. Om hunden blivit godkänd i lägre klass spår så "får" hunden SPH1 = spårhund, klass 1. Betyder det att jag har en titel fast jag blivit godkänd och uppflyttad ur appellklassen ("klass 0"? Okej då - så har jag alltså SPH 0!
SPH 0 Nuggets Sweet Stella!  =)

2011-01-13
12:18:13

Lång skidtur + bruksträning

Igår bitti hämtade vi Alfons och åkte till Erstavik. Medan lillmatte gjorde klar sig kom Nessies matte och hälsade på. Hon hade en 10v gammal flatcoated retrievervalp i sin ryggsäck och valpen Lakkris kikade försiktigt fram när lillmatte kollade i ryggsäcken. De tar hand om Lakkris tills han är ca 5-6 mån, för han ska vidare till sin riktiga familj i Reykjavik på Island.

Under skidturen turades vi om att dra henne och springa fritt. Det var inte så enkelt för henne att åka skidor eftersom det var +1 och snön fastnade så gärna under plankorna. Hon talade om för oss att hon inte tänkte dragträna på allvar, utan det fick istället bli en långskidtur utan tidspress. I början på det stora fältet stannade vi och hon plockade fram sin sittdyna och satt på en snöhög medan hon stoppade i sig en macka. Vi gjorde henne sällskap bredvid men när vi insåg att det inte var lönsamt så fick vi leka och brottas lite istället...
Efter fyra (!!!) timmar kom vi utmattade fram till bilen, skjutsade Alfons till sitt hem och åkte sedan hem. Jag fick min andra portion mat och lillmatte duschade sig ren från saltkristaller.

På kvällen var vi alla fyra i vårt hus trötta så vi somnade rätt tidigt. Stormatte sov först, sedan jag, därefter husse och sist lillmatte. Hon ville först titta klart på filmen Hannibal (med Anthony Hopkins m.fl.) och släckte lampan kl 21.

Imorse stack vi till golfbanan och lillmatte glömde kvar mig i bilen! Efter ca 10 min kom hon tillbaka - flåsande - och hämtade mig och mina spårsaker. Jag fick spåra ett svårt spår i snön men klarade det förvånadsvärt bra! Spåret började på en bred och ganska vältrampad stig, och hade sedan en 120' vinkel till höger och sen tillbaka till stigen och därefter 3-4 avvikelser till. Jag hittade alla pinnar men valde att endast markera 3 av 6 - och fick ju bara godis för de tre gångerna...

Efter spårningen tog vi en promenad och gjorde en uppletanderuta uppe i skogen med fyra saker. Jag lyssnade väldigt bra på lillmattes "instruktioner" idag och sprang dit hon "pekade" på - och var tillbaka hos henne med föremålet väldigt snabbt.
Här kommer några bilder från gårdagens promenad.