2011-10-24
20:04:16

Tappat räkningen...
...på hur många timmar vi har varit utomhus de senaste dagarna...! Det har varit värt varenda timme.

Vandrat på nya stigar och naturligtvis även "off-pist", vad skulle en skogspromenad vara om man inte gick rakt in och upptäcka vad mer skogen har att erbjuda än att enbart gå på stigen?
Några skogens guld hittade vi också, och det som dominerade antalet är ju dess kusin trattisar... Skulle nog kunna leva på trattisar i 40 år framåt om vi tittar på mängden som finns hemma... Torkade exemplar!

I fredags var det rätt folktomt på Erstavik, dock mötte vi ett par trista småhundar, som Ester fullkomligt ignorerade och behandlade dem som luft. I princip är Ester inte intresserade av dem, men har ett par bra dvärgkompisar, framförallt frallan Jenne. Med henne kan hon leka tills de två däckar och då anpassar Ester sig efter Jenne - lägger sig på marken för att busa och suga i hennes öron.

I lördags upptäckte vi flera spår efter bäver i en annan del av Erstaviksskogen och tog med hem några träbitar, det är obegripligt hur starkt bävrars käkar är, de som kan fälla ett stort träd... vi kan knappast göra det med våra små risgryn...
I ännu en annan del av skogen undersökte vi igår tillsammans med Alfons. Hundarna upptäckte en svampplockare och två orienterare långt före mig men de kom snabbt på inkallning så fort jag pep. Det var skönt att kunna vada omkring och ha hundarna springande runt och som samtidigt hade stenkoll på var jag var. Inte så kul att jämt behöva ropa och hålla koll på sina doggar - de fick hålla koll på mig som de har gjort i hela sina liv.

Mitt i skogen fick jag ett SMS av Alfons' uppfödare, Lisa har blivit uppflyttad till Lägre klass spår med 250p och klassvinst, grattis!
Samma dag, för ett år sen var vi ute och tävlade på Lidingö BK. Det har snöat under natten och sen regnade det precis heeeela tiden. Spåret tog Ester jättebra, liksom budföringen (90 av 90p) men lydnaden räckte det inte riktigt. Appellplanen var genomblöt men 193,5p och GK fixade vi. Drygt 11 månader senare är vi uppflyttade till Högre klass med 517,25p och det var bra sätt att avsluta tävlingsåret med! :)

Idag efter skolan tog vi en träningspromenad där Ester gjorde strålande fint fritt följd och bra introduktion till framåtsändande! Hon är så kul att jobba med och idag gjorde hon precis allt för en pytteliten bit revbenkött och var helt outtröttlig.


You and me - forever!

2011-10-16
15:50:33

Härligt sökpass
Tränade idag sök med vår sökgrupp och Ester skötte sitt sökarbete kanonfint! Stannade hos figgarna tills jag kom fram, alt. så fick hon först sin belöning och sen lösrulle, som hon sprang med i munnen fram till mig i ultraljudshastighet.
Vi backade lite vid den första skicken för att kolla om Ester kom ihåg vad söket innebär - och det visade vara löjligt enkelt för henne, där hon fann figgen snabbt och de övriga figgarna placerades cirka 40m ifrån stigen, alltså inte fullt djup. Vi skyndar långsamt och vill att hon ska lära sig på rätt sätt så att vi kan tävla sök någon gång framöver.

Ja, dagens sökträning var mycket bra och jag är jättenöjd med Esterpärlans presentation! Hon är en riktig brukshund som verkligen brinner för allt som har med brukset att göra. Ska nog försöka lägga något spår i eftermiddag och kanske köra lite uppletande.


Bild från Boxerläger i somras


2011-10-15
19:00:19

Härlig dag i storskogen
Ester och jag var ute lite mer än 6,5 timmar idag och det var verkligen härligt! Lekte mycket, upptäckte nya ställen i skogen och plockade svampar m.m. Det var lite mulet i början, men sedan kom solen och sken så fint i den klara höstluften. Vi valde denna del av skogen som jag hade velat gå i under hela veckan och det visade sig vara jättebra val.
En stor mängd trattkantareller hittades och vid ett ställe hamnade vi i ett hav av svarta trumpetarsvampar och kantareller sågs lite här och där.
Vid ett ställe plockade jag några trattisar och kollade snabbt var Ester höll till - och såg plötsligt en ANNAN boxer framför mig! Också mahognybrun-tigrerad med vita tecken, men något mindre i ansiktet. Hunden hade ingen bläs och inte heller någon svart mask. Efter ett par sekunder fattade jag att det var min egen Ester jag såg framför mig... Hon lekte i någon träspånhög och fick bort sin fina vita bläs.

När svampkorgen nästan var full började vi röra oss mot en större stig fick vi syn på ett potentiellt rovfågelsbo och ska rapportera det vidare till två av våra kompisar som håller reda på bl.a. duvhök, sparvhök, ormvråk, havsörn-bo. Och det absolut i fågelskydd- och -forskningssyfte och inte äggplundring som vissa idioter håller med.

På en fin sten mitt i mosskogen stannade vi och jag delade på två mandariner med Ester - ni skulle se hur hon dreglade... Inte slemslängar, utan droppvis - och det rätt snabbt!

Direkt när vi kom hem tuppade Ester av på fårfällen. En trött, glad och nöjd boxer = nöjd matte!2011-10-07
15:41:45

My darling!!
Jag har varit bortrest hela veckan och varit med min klass på Tovetorp forskningsstation utanför Gnesta och vårt projektarbete var "Bestämning av näringshalt i Likstammen och Malmasjön genom biotiska faktorer". Ester fick vara hemma med resten av flocken och genom sms berättade de att hon verkligen har saknat mig och var extra kelig. Ibland satt hon vid balkongdörren och tittade ut och hoppades att jag skulle komma hem snart.

När jag kom hem idag på em. var hon väldigt glad och när jag satte mig på golvet i vardagsrummet kom hon och satte sig tätt bredvid mig och lutade sig mot mig. Hon flyttade på sitt huvud och vilade mot mitt - åhhhh!!! Mitt hjärta blödde rejält!! Min darling!!!

2011-10-02
18:44:31

Första helgen i oktober
Det verkar vara en bra tävlingshelg för våra vänner och bekanta. Gladast är nog Esters "dubbelgångare" Svea (Millneth's For You I Will) och Maria, då de ställde ut i Västerås BK på deras off. utställning för Eva Eriksson. Svea fick hem sitt tredje och sísta certifikat, och kan nu titulera sig Svensk Utställningschampion!

Igår på dagen födde Esters "personliga tränare", Nessie, åtta aussievalpar - en svart-vit-tan och sju blue-merle, varav en ev. extra mörk blue-merle. Det ska bli skoj att träffa dom alla när de vuxit till sig lite och Ester får då vara deras lektant.

Det var också en ovanlig varm helg för den här årstiden, men vi har föreberett oss för vintern med att klippa gräset troligen för sista gången och tagit in en del utemöbler. Krukväxterna som fått vara ute på balkongen togs också in... Lite trist, men nu får hösten komma och vi har varit mycket ute i storskogen och kammat hem flera lite trattkantareller.
Och med träningen då? Ja, vi tränar ju in LK2 och Högres moment och kommer inte att tävla förrän vi är redo!