2012-04-27
20:09:32

Nu bär det av till...!

2012-04-27
19:52:04

Ibland kan dom vara jobbiga...
...de där små hundar!
Idag på em var vi på båtvarvet och täckte av båten (alltså plasttält som skyddade båten från all nederbörd och blåst under vinter) och Ester låg och solade bunden ca 10m ifrån oss på sin liggunderlägg. En lastbil höll på och flyttade en motorbåt på sin flak en bit bort, flera människor jobbade med sina båtar lite här och där. Ester höll sig kvar på sin plats och njöt av att sola. En man jobbade en bit bort och hade med sig två dvärgschnauzer, som sprang lösa. Den ena var äldre, så den gick bara sakta, medan ettåringen sprang och skällde på diverse människor.

Ibland kom de förbi och ettåringen sprang fram til Ester, stormskällde ca 0,5m bort från oss och slutade inte förrän hussen tog bort hunden. Ester låg fortfarande och kastade ett onda öga på "odjuret".

- och så slutade den inte direkt, utan upprepade några gånger... Till slut rann bägaren över och Ester var fortfarande lugn men blottade sina tänder och morrade lite för att markera att odjuret skulle lägga av med sin sysselsättning. Jag gick emot hunden och bad med mörk röst att den skulle gå hem till sin husse, vilket den gjorde, men skällde ändå medan den sprang hem...

Därefter rådde lugnet igen... Varför skulle folk tro att små hundar = mindre träningar medan stora hundar = mycket träningar? Jag känner flera småhundsägare som aktiverar och tränar sina hundar och de är mycket mer balanserade än dessa otränade sådana...

2012-04-23
21:16:49

Liten lägesrapport

Long time no see... slänger in ett kort inlägg som indikerar att vi lever och mår toppen!

Den senaste tiden har vi varit ganska mycket ute på resande fot och lite mer om det kommer så småningom. I lördags var vi på sökträning med sökgänget vid Nacka BK. Samtidigt hade de agilitytävlingar, men vi kunde i alla fall träna rätt ostört en bit därifrån. Träffade trevliga Sofia och hennes flotta boxerkille Alfons (inte Esters älskling, känner några Alfonsar nu...) och Ester utdelade några pussar till var och en under passet. Hon skötte sig kanonbra under söket, hade jättebra fart ut, fint sökarbete och bra fart in med lösrullen, lugnt och fint vid figgarna vid påvis för att få sin belöning. Mellan tuggorna utdelade hon ibland blöta pussar... ;) Lyssnade bra på mig på stigen, fick ibland göra små pepp-inkallningar som gjorde att hon fokuserade på mig ännu bättre.

Det var bra att vi har haft en liten paus från sökträningar så att hon kunde vila och smälta in allt hon lärt sig. Liksom med lydnaden, fast vi har tränat lite under tiden också.. ;)


2012-04-06
18:46:59

Happy E(a)ster!Glad påsk tillönskas er alla!

Nu har vi en härlig långledighet framför oss, så många promenader blir det garanterat.


2012-04-03
09:37:06

Sjögräs

Sedan vi hämtade hem Ester har hon alltid varit galen i ris och sjögräs, de passlar så skönt i hennes öron och har också härliga tuggmotstånd. Häromdagen när vi var ute på promenad med henne var hon sjövild när hon såg sjögräs, greppade tag i några i munnen och bara toksprang. Kastade sig hit och dit, slängde sjögräset i luften för att sedan fånga den och bara sprang och njöt. Ibland slängde hon det på marken för att sedan stampa på, ibland så att det försvann bland sanden eller sjögräsen för att sedan gräva upp och leta rätt på det.

Och så är hon också en äkta soldyrkare, hon älskar att sola och det är bara tidsfråga innan hon stapplar in i huset med tungan hängande vid sidan om munnen. Just nu ligger hon ute och solar - och så är hon en riktig livsnjutare, liksom hennes matte. ;) Hussen sa för några dagar sedan "Ja, hon solar för att bli ännu brunare..."


2012-04-02
20:36:07

Reseblogg

Vi har varit på resande fot i helgens, om ni är sugna på att läsa om äventyret (helgens plus flera andra) så är ni hjärtligt välkomna till min reseblogg, klicka HÄR   (http://filippatravel.blogg.se)


Det var Earth Hour i lördags mellan 20:30 och 21:30, och vi deltog självklart! :)