2012-12-23
19:04:04

Merry Christmas & A Happy New Year!


Vi får passa på med lite tillbakablick vad som hände år 2012 och vad vi uppnått med våra planer eller inte.
Efter 2011-års slut började jag planera lite vad vi ska göra under 2012 med tävlingar, resor mm. Eftersom vi fått LP1 så skulle vi börja med klass 2 och hoppas på LP2, eventuellt debutera Högre spår OM alla moment sitter bra. Ett start i Lägre klass sök skulle vi helst vilja göra.
Och ställa ut ett par gånger i bruksklass var också tänkt. Alla mentaltester (MH och MT/korning var ju avklarade sen tidigare, så inget mer i den biten. Och även bege oss ut på ÄVENTYR!
 
Nåt debut i Högre spår blev det inte, bl.a. framåtsändandet har vi inte fått ihop än så det kan vänta till 2013 istället. Några starter i klass 2 gjordes även, varav debuten gick åt skogen! 99p men det var en bra träning ändå! Den andra tävlingen fick vi ihop till ett 1:a pris! 2 återstår... Och de resterande tävlingar snubblade vi jämt på mållinjen, men nya försök gör vi till 2013!
Ett par gånger ställdes vi ut på bruksklass, med lite varierande resultat. Den sista gången bäst - med CK, R-CERT och 3:e bästa tik! Nu får det vara nog, så vi LÄGGER ned utställningskarriären, alltså på topp (näst-topp) för vår del! Championattiteln skall utdelas till de hundar som uppvisar championkvalitéter tycker vi, och det har inte Ester riktigt. Men vaddå! Hon är vår bästa, snyggaste och favoritboxer och -kompis, så nån exteriörchampion behöver vi inte i stugan. Hellre smart än snygg. =)
 
Årets mest spännande tävling var utan tvekan SÖKDEBUTET! Det var såå nervöst men samtidigt ack sååå roligt!! Lite brister i systematik gjordes att vi fick 8,5-8,5p av domarna (av 10), och samlade ihop 410,75p och ett fint godkänt resultat! Precis vad jag ville ha på vår debut, då vi helst vill tävla några gånger och bli varma i kläderna innan vi blir uppflyttade till Högre sök.
 
Och äventyren då!? Det blev många och varierande kan jag lugnt säga! Två långa fjällvandringar med tältning gjordes, både i Kebnekaisefjällen (N. Lappland) och Sylenfjällen i V. Jämtland och Norge. Det var underbara tripp tillsammans med underbara människor och hundar, än kan jag sitta och dagdrömma tillbaka. Åkt tåg mååånga timmar, åkt helihopter, vandrat många mil, dödat X antal myggor, lagat X antal mat med stormkök och rest X tält antal gånger samt skrattat X antal gånger. Och hur många X liter svett som svettades vet jag inte...
Dock INGA dödade/sedda fjällämmel, som det kryllades med ifjol.
Segling har det även blivit av, även stannat och bott ett par veckor vid västkusten, besökt bl.a. Öland och sen "tågluffat" tillsammans med Ester ner till Danmark (ett par timmar söder om Köpenhamn) och till västkusten. Ett sökläger i Värmland.. och mycket till.
 
Ja, det var ett bra år! Förra helg var vi på Hundmässan och jobbade där - det var mycket planering innan dess, men allting gick bra när det var dags. Ester (och jag!) jobbade där två tretimmarspass tillsammans med bl.a. Emmy & Lyra. Roligt hade vi!
 
Nästa år då? Ja, då får vi hoppas på LP2, debut i Högre spår, fortsätta tävla i lägre (och kanske även Hkl?) sök. Och starta 1-(2) helt nya grenar!
 
Sist - men inte minst: GOD JUL & GOTT NYTT ÅR på er alla och era fyrbenta vänner!
 

2012-12-23
19:03:00

Hundmässan & boxermontern - "Boxer - en ängels själ i en gangsters kropp"
Hundmässan ägdes rum för 1 vecka sen på Stockholmsmässan. Det var mycket arbete bakom, och jag hade Emmy som medhjälpare i år med att planera, måla och sen bygga upp till en fin monter. Och även planera så att alla skulle vara nöjda med schemauppläggningen, vilka som ska jobba med vilka, tid, införselbiljett etc..etc..
Det var tre pass på en dag, och det första på den första mässdagen tog Emmy och jag - i så fall nåt behövdes justrera i montern. Hundarna skötte sig kanonbra och fångade hundratals besökare med sina positiva energi. Dagens sista pass fick även Ester och Lyra ställa upp då deras hundar inte kunde medverka. Efter en heldag på mässan så var vi alla slutkörda. Det var roligt att jobba på boxermontern, både för- och huvudjobbet.
 
Tack för hjälpen ni alla som medverkade! Och tack Emmy & Lyra för allt!! (och för bilderna) =P
 

Skissade fram en (av två) gangsterboxer...
 

...ca 1/3 klar...
 

Emmy målade lite till monterväggen...


...och satte sen upp...
 

...remsorna och en av gangsterboxrarna! Några bilder på olika boxrar kom såklart även med.


Den andra gangsterboxern (i mitten!). Ni kan se Ester som valp tillsammans med sin syster längst upp till vänster, och bilden under föreställer Lyra som valp!
 

Dekoreringen pågår...
 

Emmys snygga hopphinder på plats tillsammans med andra delar.
 

Och bilden strax innan mässan öppnades! Ester & Lyra på plats och vi tvåbenta klädde ut oss till gangsters.
 

Såhär såg det ut den mesta av tiden - Lyra puffade iväg Ester för att nå alla besökare.. Dock kunde Ester ändå utdela pussar när hon inte puffades iväg. ;)
 
Nu dröjer det ca 350 dagar kvar till 2013-års mässa. Och det blir även ett nytt tema! Årets var alltså "Boxer - en ängels själ i en gangsters kropp"!

2012-12-01
20:05:00

Hej mitt vinterland!

Det har ösat ner från skyn nästan nonstop sen tisdags, och först i torsdags gick det över till snö. Nu har snötäckt byggt på sig rejält att de når upp till bröstet på hundarna.
Idag hann vi med mycket, och framförallt tog vi en härlig långpromenad och gick även till slalombacken. Därifrån kan man se miltals omkring, även långt ut mot skärgården och mot huvudstaden.