2012-06-28
21:37:20

Stadshundar, filmklipp m.fl.
Halva dagen igår tillbringades i stan tillsammans med vännen Helena, där vi tog en långpromenad på Djurgården. På väg dit och hem tog vi kollektivtrafik, och det var mycket mer folk på eftermiddagen än vad det var på förmiddagen... När man har hund med sig så får man se många olika reaktioner hos folk, där vissa älskar dem, andra märker dom inte, andra ryggar undan och somliga ogillar hundarna. Alltid är det så, överallt - och inte bara med hundar.
Promenaden på Djurgården var härlig, gick flera kilometrar utmed vattnet och stannade bl.a. på Rosendal trädgård och käkade lite vaniljbullar under ett äppleträd. Där passade hundarna på och hade lite markbrottning, där Ester var den som oftast startade igång varje rond...
Å, på väg mot Isbladskärret gick vi förbi en känd idrottsprofil, alltså Robin Söderling! Han verkade gilla boxrarna, då han log brett när han såg Ester och Alfons gå tillsammans. Kul! =)
 
Här kommer några filmklipp, rubrik ser ni ovanför varje klipp. Två visar hur Ester beter sig när hon hälsar på sina favoritbuskar (Ribes sanguineum) vid två olika dagar - och med precis samma beteende.
 
 

2012-06-26
20:45:28

Såhär såg det ut för en stund sen...
...då Ester väntade på sin älskling, Alfons.

2012-06-24
23:34:03

Midsommarsegling
Stack iväg i fredags vid lunchtiden och kom hem idag på sena eftermiddagen. Att vi inte varit på sjön i flera månader märkte vi mycket väl... När det kom vågor tappade vi lite lätt balansen och sökte flitigt efter närmaste manntåg eller stag att ta emot i. Ester gjorde nog sin bästa "seglinginledning" hittills, höll lugnt kvar på sin plats i sittbrunnen, rörde sig obehindrat på båten och tryckte ner sig när det kom vågor från någon förbisusande motorbåt eller Waxholmsbåt. Liksom hoppade hon lätt ner och upp från gummijollen till "moderskeppet". Fast hon kanske var en aning för modig vid ett tillfälle, och det i kombination av våra dåliga "sjöben" så hamnade hon i plurret och stormatten var också väldigt nära att hålla henne sällskap i vattnet! Vi kunde lätt fiska upp henne upp i jollen igen med att bara greppa tag i flytvästhaken.
 
Hennes reaktion därefter? Hon betedde sig som om INGENTING har hänt, och det var bokstavligen talat! Lite blöt, men än sen då...
 
Under helgen har vi bl.a. tränat uppletande, burit klövjeväska (inte vi, men E..), ätit färskpotatisar och sill, sett en stor flock med Linnea (bild här nere) m.m.
 
Vi var vid ett par olika öar, och på hemvägen stannade vi vid Dalarö för att köpa varsitt glass (Ester fick givetvis en vaniljkula...) ;)
På väg mot glasskiosken gick vi förbi en blå stadsjeep, och helt plötsligt öppnades passagerdörren och ut kom en kvinna med ett stort leende, och frågade oss om hon fick hälsa på Ester. I bakluckan i hennes bil satt en jättesöt 10-årig boxerherre med helt vitt ansikte, vilket fick allas ♥ att smälta! Bellman heter han, och charmade Ester lite, som dock var en aning blyg - men samtidigt nyfiken...
 
Sånt gör nog bara boxermänniskor... Att bara släppa allt vad de höll på med och "kastar" över boxern som kommer gående förbi. Sånt har vi inget emot, för vi kan också bete sånt själva... Fast med måtta gör ju vi boxerfolk, vi kastar ju inte över någon stackare och kramar ihjäl den, men ni som har boxrar (eller något liknande) förstår precis vad jag menar... =P
 
Inte tjuvkika! ;)

2012-06-21
23:21:52

Två dagars sök
Vi har avverkat två kvällar på raken för sökträning med gänget. Samma gäng, men med olika figgar för båda dagar. Vi testade heldolda figgar, där figgen gömde sig i en pappkartong med militärnät alt. gräs och grenar ovanpå och hade ingen direktkontakt med hunden.
Vid den första gången så hade jag lyckats glömma alla snusdosor hemma, så figgarna fick bära en köttbulle per figgskick, vilket inte visade sig vara så smart... Ester stannade gärna kvar lite extra hos dem, men efter att hon gjort det vid ett tillfälle ropade jag på henne så kom hon snabbt tillbaka med lösrullen och överlämnade den. Därefter minskade hon på sin onödiga extratid hos figgarna. Gott! Körde 11 skick, varav 5 tomma, och Ester klarade det hyfsat och var slutkörd efteråt.. Skogen var trevlig, och hade en massa höjdskillnader samt blåbärris,vilket gjorde att hundarna fick arbeta lite extra.
 
Den andra dagen gjorde vi debut för fastrulle! Innan gänget träffades tog Emmy och jag en promenad på en sommaräng, med midjehöga gräs. Lyra och Ester skuttade mestadels som rådjur och hade det roligt tillsammans i värmen.
Dagens sökstrategi var så valde jag att köra lådan (heldold figge med lösrulle) plus ett tomslag innan vi började med fastrullen. I början undrade Ester var lösrullen var, men med lite hjälp av figgen som pillade på hennes fastrulle alt. visade upp den för henne, så greppade hon tag i den och sprang tillbaka till mig. *Stolt!*
Jag hade handflaten öppen, vilket innebär att hon ska lägga sin fastrulle på den, och inte släppa förrän rullen är på handen. Det fungerade bra, och gjorde 5 figgeskick totalt med fastrullen. Vid ett tillfälle sprang hon fram till figgen (Emmy) och tittade på henne, undrade var lösrullen var, men kom sedan på att hon skulle ta fastrullen - och greppade i den självmant och sprang tillbaka till mig!
 
Här kommer några bilder från promenaden med Lyra & Emmy på sommarängen.
 
 

Ester: - Kom och ha markbrottning med mig!
Lyra: - Vänta, ska bara säga "omelett" klart åt min mattes mobil först...
 
 
 

På väg till sökskogen

2012-06-17
23:18:54

Agility- och Lydnad SM 2012
Två hundkompisar till oss har varit med på SM och tävlat, och det med trevliga resultat. Esters helbror från samma kull (Nuggets Star By Teo) var med på Lagklass agility Large, i gänget "Kämpaglöd". De klarade sig utan att bli diskade, och att tävla på SM är hur stort som helst!
Ett annat ekipage, Diana med Tazz (border collie), kom trea totalt i lydnad, med 546.083p (260.333+285.75). Imponerande!

2012-06-17
21:56:46

Vilken regnig dag!

Har inte sett så mycket regn som det var imorse på ett bra tag. En bit av dagen ägnades åt att packa upp ur flyttkartonger hemma hos min syster, och tog sedan en härlig skogspromenad på kvällen när solen sken så varmt och skönt. Tur att vi hade stövlar på oss då, för stigen var bitvis nästan översvämmad... ;)


2012-06-16
18:15:00

Örebro BK

Vi var idag på Örebro BK och ställde ut Ester i bruksklass för Per Svarstad, Sverige. Vädergudarna var kissnödiga idag (kanske har de tagit lasix...?) och temperaturen nere kring +10, så vi tog med oss regnkläderna och ett gott humör...

Rattade västerut till Örebro och kom dit ca 08:40, och redan innan 10 var det boxrars tur. I bruksklass tikar var det två deltagare (Mythique's Arwen och vi). Det gick bra även om det ösregnade och vår konkurrent vann klassen, fick CERT och blev SE UCH samt BIR. Kul! Vi fick följande:

B/J kl: Excellent
B/J Kk: 2
CK
BTKL: 3
R-CERT

Kritiken löd: "Elegant, vackert huvud, fint uttryck, bra hals och rygg, väl rundat kors, fint markerat förbröst. Bra bröstdjup, utmärkt kropp, passande benstomme, bra vinklar och rörelser. Fint markerad päls."

Nöööjd med veckans resultat!!! Nu njuter vi av sommaren och tränar lite ditt och datt.


2012-06-14
23:39:28

Yeeeeah!
Idag var vi ute vid Tyresö BK och tävlade tvåan, vår andra tävling i klassen. Eftersom det gick åt skogen i lördags var dagens mål: Ha SKITROLIGT tillsammans på planen! Och inte nolla någon moment.

Kom dit i god tid innan, rastade Ester ordentligt och sen fick hon sitta i buren och ha det lite tråkigt. Totalt var det 13 tävlande i klassen och vi hade nr 8.
Platsliggningen gick lugnt och fint till, hade med mig en härlig, pigg och samarbetsvillig hund, helt annat än vad det var senast...

När det var dags att köra resten av programmet klev vi in i planen och Ester var så glad och uppe i varv, att hon hoppade och gjorde piruetter i luften.. Inte kunde jag låta bli att dra på smilbanden! Kul ska vi ju ha!

Fria följdet gick halvbra, det var lite för mycket luft emellan oss, får jobba vidare på det, och det i "störande" situationer. Resten av programmet flöt på och vi hade det roligt hela tiden. När vi klev ut från planen kändes det bara så bra! Ville inte titta på domarens bedömningar för att inte få "ångest".
Därefter var det lite jobbig väntan på resultatet, och under tiden fick Ester bl.a. rocka loss med sysslingen Lisa. De sprang som två tokar och Ester lockade ner Lisa i varenda dike för att köra ett race där. Gissa om de tappade all sina vita färger...

Körde också lite lydnad innan prisutdelningen, med bl.a. delar av krypet, framåtsändande och så givetvis även fritt följd.

Å sen, resultatredovisningen... Någon skulle ha haft pulsmätare på mig, för hjärtat gick i 180 knyck!
Av 12 kom vi 5:e, och det med 167,5p och ett första pris!!! Yeeeah!!!

Platsliggningen: 10
Fritt följd: 5 (dålig position)
Läggande: 7 (dk. foten stampar) - ?????? Inte alls medveten var jag..!
Inkallande: 10
Sändande med ställande: 10
Apportering: 7 (tvekande gripande, omtag)
Fritt hopp över hinder: 9,5 (sned avslutning)
Fjärrdirigering: 7,5 (sega läggande)
Helhetsintryck: 7,5

2012-06-13
23:38:16

Fågelhund och bra sökpass
Var ute och målade lite idag på dagen och Ester fick lalla runt lite. Vid ett tillfälle var hon borta från min åsyn för en liten stund. Ett par minuter senare kom hon glatt tillbaka och la på magen och lekte med en svart sak, någonting som jag inte sett tidigare. Inte kan det vara någon rot tänkte jag... Inte heller någon jordtäckt leksak var det...
Bad Ester att stanna och klättrade nedanför stegen och närmade henne. Någonting stod inte rätt till...

Den svarta saken var en död och mumifierad fågel... Stare var det...
Som tur var hade jag plasthandskar på mig och kunde plocka upp hennes byte, som bara bestod av skelett och fjädrar, och la den utom räckhåll för henne i skogen. Inte vill jag inspektera mumien närmare, för att slippa se några ev. likmaskar!

Nog för det, nu till något trevligare!

Träffade idag gänget igen, och plockade upp Emmy & Lyra innan dess. Hundarna fick lära känna varandra lite innan de hoppade in i bilen. Ester var lite distraherad idag och var en aning blyg när Lyra gjorde lekinviter... Kände inte igen henne precis, kanske berodde det på att Lyra löpte och hade lite annorlunda lukter?

Vi körde sök i en ny skog utanför Länna, och det var en trevlig skog, som var plan och fint, med en massa trevliga vegetationer. Totalt var vi fem, med hela tre boxrar (Sofia&Alfons, Emmy&Lyra och vi). Ester körde som nummer 3 och hennes sök idag bestod av nio skick, varav fyra tomma. Hon arbetade jättebra, och hade bättre uthållighet än i söndags, det var också svalare och skönt idag.
Dagens mål var att hon skulle engagera sig i för att finna lösrullen som ligger bredvid figgarna, öka på tomslagen och ha bättre uthållighet/ork igenom hela passet. Och det fixade hon bra!

Nu har jag en utslagen hund som sover blytungt på sin bädd. Får nog tvinga ut henne på kvällskiss...

2012-06-13
15:34:57

Amazing!

Fotograf okänd

Detta är tvärsnitt på en grässtrå, glada miner är det utan tvekan! Ögonen och munnen heter
egentligen floem och xylem, på växtspråket, där xylemet suger upp vatten och floemet transporterar
sockerlösningen.

Något att tänka på nästa gång sin vovve äter gräs... Deras lyckopiller?

2012-06-11
20:01:36

Ribes sanguineum
..är namnet på en sorts buske som Ester är galen FÖRÄLSKAD i! Inte vet jag varför, men det har hon alltid gjort. Det finns vid ett par ställen där vi bor, och varje gång vi promenerar förbi vägrar hon att bara gå förbi utan att  myste klart med busken först. Hon går tätt bredvid den och kutar på ryggen, slickar på bladen och går fram och tillbaka flera gånger tills hon är nöjd. Bladen luktar som svart vinbär, men vanliga svarta vinbärbuskar skiter hon i varje ord, det är BARA denna sort (Ribes sanguineum) som hon är galen i.

För några veckor sen köpte vi ett par och planterade i vår tomt, och än har hon inte visat intresse för dom, bara ett slick - och inget mer. Hoppas det beror på att buskarna fortfarande är små... ;)
Ifjol när jag hade en kurs i botanik på universitetet passade jag på och tog med en kvist med några blad och en blomma och visade för professorn. Hon visste inte namnet på den, och frågade trädgårdsmästaren, som lätt rabblade ut Ribes sanguineum...

Är det likadant för era hundar, eller är det B A R A min tokiga boxer som reagerar sånt på denna sorts växt? Eller reagerar era hundar på några andra växter (förutom vanliga hundäxing när de mår illa/ när det ska regna/ nyutslagna gräs)?

Å andra sidan, vi var vid Nacka BK för en stund sen och tränade. Det var en härlig och rolig träning, allting flöt på bra och bägge två hade det roligt!


2012-06-10
22:19:30

Dagens sökträning

Hade en trevlig sökträning idag med gänget. Ester fick fem figgskick och tre tomslag, ville försöka öka på "trycket" lite, att hon skulle kunna arbeta länge och med flera skick. Det gjorde hon rätt bra idag i fuktvärmen, vattenflaskan tog slut när vi var klara. Ser fram emot nästa söktillfälle, och kommer att fortsätta öka på tomslagen och så småningom (inte beredda än) kommer vi nog att introducera fastrullen.

Efter sökpasset tränade vi lite lydnad tillsammans med Anna och Sofia på appellplanen. Vi körde bl.a. ställande (alltså rakt ifrån mig, med avseende på rutan) samt läggande, och det gick fint.


Väntar nervöst på vår tur... Min pussgurka! ♥


2012-06-10
22:05:33

Blandade bilder...
...från veckan tillsammans med Alfonsponken


- Men säg "hopp-o-lek" någon gång då!


- Hopp-o-lek!


Tagit långa skogspromenader...


...delat sovställe...


...besökt nya och spännande ställen, som det här observatoriet, t.ex...


...och väntat än en gång på "Hopp-o-lek", då matten använde den där lilla saken till för att plåta oss med...

2012-06-09
19:33:57

Tvåan
Japp, debuten i tvåan är avklarad.
Kortfattat kan jag säga att det inte gick som vi skulle önska oss, men det händer ju ibland så. Tänker inte komma på några som helst "förklaringar" varför det blev så, tex "för blött" etc. Att det gick åt skogen kan jag lugnt säga, bubblan varken höll eller sprack under hela programmet, men jag såg till att vi försökte ha det roligt ändå.

Framförallt såg jag det som en jättenyttig träning, både för Ester, oss som ekipage och mina tävlingsnerver! Vi har ju inte tävlat bruks/lydnad sen september resp. maj ifjol, så vi var liiite ovana, trots att vi varit med på minst tre träningstävlingar.

Nog för det, vi tränar på lite mer nu och ser fram emot nya tag snart. Mest nöjd var jag att vi fick poäng på rutan och fjärren! För cirka en månad sen kunde vi inte rutan, och idag gjorde Ester det skapligt, trots att hon gick in i rutan västerifrån (hmm.. det var inte så på träningarna...). Fick 8:a på det.
Som alltid (nästan!) gick det mycket bättre på vår lilla träning direkt därefter... *suck* Tränade bl.a. platsliggning tillsammans med Maria, Kajsa och Joanna, gjorde även väldigt snygga FF.

Ja, nog för det, efter prisutdelningen åkte vi vidare till Farsta gård, ett trevligt promenadsområde ett par minuters bilfärd från klubben för att försökte få in busksångaren. Den visade upp sig efter cirka 15 minuters väntan = nytt kryss!

2012-06-08
00:06:17

Canicross

Sprang just canicross (joggning med dragande hund kopplad), och det med TVÅ pigga boxrar! Innan jag begav mig ut funderade jag hur jag skulle göra om de kanske fick syn på någon hare...

Slänga mig i marken och få rumpan söndersliten? Springa efter med Bolt-kliv och hoppas att benen håller? Ropa dom att stanna, trots att deras öronen är avstängda (när de är två så "peppar" de varandra som bara det..)? Fånga någon lyktstolpe och få bicepsen avsliten? Slänga av mig bälten och kanske få ryggskott?

Äh, jag provar! Den som lever den får se!

Efter 5 km joggande i hög fart sitter jag här framför datorn och är hel. Fast det var nära ögat två gånger... Använde mig av kritierna "Springa efter med Bolt-kliv" (en hare på ängen!!!) och "Ropa och be dem att stanna, trots att deras öron är avstängda" (ev. hare plus en grupp människor på avstånd som liknade rådjur) - men asroligt hade vi!


2012-06-06
19:04:09

Sveriges nationaldag

Du gamla, du fria
1.
Du gamla, Du fria, Du fjällhöga nord
Du tysta, Du glädjerika sköna!
Jag hälsar Dig, vänaste land uppå jord,
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna.
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna.

2.
Du tronar på minnen från fornstora dar,
då ärat Ditt namn flög över jorden.
Jag vet att Du är och Du blir vad du var.
Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden.
Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden.
  3.
Jag städs vill dig tjäna mitt älskade land,
din trohet till döden vill jag svära.
Din rätt, skall jag värna, med håg och med hand,
din fana, högt den bragderika bära.
din fana, högt den bragderika bära.

4.
Med Gud skall jag kämpa, för hem och för härd,
för Sverige, den kära fosterjorden.
Jag byter Dig ej, mot allt i en värld
Nej, jag vill leva jag vill dö i Norden.
Nej, jag vill leva jag vill dö i Norden.För vår del så har vi tagit en vilodag med ringa aktiviteter. Hade hem en vän och vi reste gemensamt upp vårt tält för att bli bekväm med utrustningen, med tanke på våra aktiviteter senare i sommar. Doggarna gillade tältet och Ester bjöd på några omkullkastningar inne i absiden och lockade Alfons till lek, men som skolfröknar brukar säga till elever "ni får inte springa i korridoren" så var det  istället "ni får inte leka i tältet!"
En promenad tog vi också mitt på eftermiddagen, och annars har de bara legat och kopplat av, med några brottningar inklämda mellan sovpassen.

Ikväll tänker jag låta dom bära sina klövjeväskor på kvällspromenaden, så att de vänjer sig vid att båda två bär väskor, så att de inte behöver "mobba" varandra. När vi var uppe i Hälsingland tidigare i våras hade vi mosade bananer och äggsmörgåsar till lunch...


2012-06-05
22:16:05

Allroundträning
Det blev ingen sökträning ikväll pga. brist på sökfolk, så Sofia och jag träffades för gemensam träning med våra hundar. Hon tog med sig Sonia och Alfons, och jag Ester och Alfons, alltså var det två Alfonsar på plats.. ;)

Vi började med att lägga ut varsitt spår och då Alfons (min!) inte är någon inbiten spårhund fick han söka lite. Vi körde X-figurant och Alfons arbetade bra. Dock använde han gärna sina ögon och följde Sofias spår. Därefter rullade vi vidare till SSBK och körde lite lydnad där, och därefter fick hundarna sina spår. Just nu har jag två aströtta hundar, får nog tvinga ut dem på kvällskiss innan vi kramar kuddarna.
Det blir upp med tuppen imorgon bitti för att försöka få en skymt av venuspassagen, hoppas det inte är alltför molnigt då, för nästa tillfälle får man år 2117...


2012-06-05
21:55:07

N.N. är givetvis...


(bild från vintras)


2012-06-03
20:41:42

N.N.
Imorgon kommer N.N. hem till oss och inte än tänker jag skvallra för Ester, för då kommer hon säkert att inte kunna sova någonting alls inatt... Kul kommer hon garanterat att ha då! =D

2012-06-02
19:25:00

Regnets inverkan på Esters beteende...
...det låter nog som rubriken i en uppsats inom etologin, och det kanske stämmer till en viss del... ;)

- När Ester har det roligt, helst med någon hon gillar - eller har något roligt på G så märker hon inte alls att det kanske ösregnar.

- Däremot så talar hon med hela kroppen, och det tydligt, om hon tex. tvingas ut i trädgården för att kissa...


Imorse var vi ute med Johan & Ida i skogen och tog en långpromenad. Ester sprang glatt till bilen, totalt omedveten om vad det var för väderlek. Regntäcke på sig, helt obekrymad att det blåser kuling ute och att det regnar nästan vågrätt.
Under hela promenaden sprang hon lite hit och dit, busade lite till och från med Ida, som ibland tyckte hon var för fräck och hade det roligt. Senare, när vi kom tillbaka till parkeringsplatsen hukade hon fram till bilen och satt tätt bredvid, med öronen långt nere på sidorna, ögonen pinnsmala och munnen sammanbiten.

Likadant gjorde hon senare på eftermiddagen när vi hade ett kort möte med Bianca, Carl & Joplin brydde hon sig inte ett enda dugg om att det regnade... men däremot var beteendet helt annat för en liten stund sen när jag bad henne gå ut och kissa.

Hon ville inte gå ut helt frivilligt, fick puffa ut henne lite. Öronen var fastklistrade på sidorna, och de hängde långt ner. Ögonen pinnsmala och munnen helt sammanbiten, likadant som hon gjorde tidigare på dagen. Svansen lodrät och ryggen nästan karpaktig. Gick med korta steg ett par meter ut på gången, men vände och sprang in utan att ens kissat...


2012-06-01
22:44:33

Joplin, lydnadsträning & rolig sökträning
Igår på eftermiddagen mellan skurarna träffade vi Bianca & Joplin och körde lite lydnadsträning tillsammans. Vi fick hjälp med kommendering och Joplin agerade som ett kraftigt störningsobjekt, vilket fick Esters knopp att snurra till lite. Ester gjorde det ändå ganska bra, repeterade även ruuutan och för det mesta gick det bra. Fastän fria följdet kunde hon bättre, men bitvis var det riktigt fint.
Hjälpte även till Bianca med att träna inkallning med Joplin, den där lilla krabaten är en härlig tjej och har mycket bra kontakt med sin matte. Riktigt bra för att vara en snart 4-månaders boxervalp.De kommer säkert att gå långt tillsammans tror jag bergis!

Efter när hundarna var färdigtränade fick de släppas loss och leka tillsammans. Bianca förvarnade lite att Joplin antagligen kan vara för på mot andra hundar, och "sätter" gärna tänderna i dem. Ester sa åt Joplin ´på ett lugnt och trevligt sätt att hon skulle lugna ner sig, och man inte borde bete sig på ett sådant sätt. Lika bra att trevliga hundar tillsäger henne på ett trevligt sätt än någon annan kanske missuppfattar valpens signaler och blir tokarg...

Det syntes på hela Ester att hon verkligen gillade henne, ja, vilken riktig boxer inte skulle gilla en boxervalp? ;) Ester agerade en bra lektant och de hade det roligt tillsammans - ana om de var trötta efteråt... (bilder finner ni längre neråt i inlägget)

Efter dess åkte vi vidare till SSBK och mötte sökgänget. Vi var bara tre och åkte till en trevlig stig med en massa höjdskillnader och vegetationer. Jag var stighållaren och skulle vissla i visselpipan när jag gått 50m och sen vid 100m. De andra gick ut sidleds och vi började gå. Jag visslade på och gjorde som jag ska... men de kom inte tillbaka till stigen... via mobilkontakten löd följande:

J (jag): *visslade* än en gång till.
U (Ullis): Uppe på berget
J: Ni kan komma ner, jag bits inte. ;)

och så hittade de till slut stigen och fortsatte ut på den andra sidan. Efter 100m visslade jag 3x för att markera att det var klart. De kom inte tillbaka efter att jag väntat i 5 min.

U: Vissla. ;)
J: *visslat*. Är ni vilsna?
U: :D Skicka sökhunden.. :D eller vissla
J: Ska vi byta ruta? (rutan visade sig vara för svår för 3 pers.)
U: Vi hittar inte stigen
J: Jag står på berget och visslar. Nära startplatsen. Vi kan skicka ut två spårhundar som spårar er stig och plocka ner snitslarna?
U: Haha, vi är vid mcklubben (några hundra meter bort!)! Vi kommer.
U: Gör det
J: Hahaha! Nä, vi avbryter, plockar ner snitslarna mha. hundarna och byter ruta. För svår ruta för tre pers.
U: För oss iaf.. :P

Jag hämtade Ester och hon fick spåra det senaste spåret (mot mc-klubben) och vi (Linnea och jag) plockade ner snitslarna. Vände sen tillbaka (och kom lite vilsna själva.. men kom fram till vägen iaf!) och väntade på U vid bilarna.

U: Gissa var jag är? ;) hämtar du slutsnitslarna på stigen. Jag virrade mig till mcklubben igen!
J: Vi är vid bilarna och har redan hämtat dem.
U: Helt otroligt att lyckats korsa stigen på nått bra ställe

Det hela var komiskt, vi bytte ruta och där var det en bred och rak stig och trevlig skog... Ullis & Arvo körde först, därefter Linnea och Simon och sist vi. Ester hade 5 figurantskick och 2 tomslag, hennes presentation för dagen var riktigt bra tycker jag. Undra när vi ska introducera "fastrullen"..? Ska höra med vår "sökguru".
- Vill du att jag ska hoppa?


..nä, det var nog tydligen ligg matte ville att jag skulle göra..


Lite bitövningar behövs också..


..och lite mer, och även hårdare!


Lek med lektanten


- Kom och ta mig om du kan!


- Jag tar dig snart!


- Nä, det vågar du nog inte!


Lite bus på marknivån tillhörde också..


- Nuuu tar jag dig!


- Vem var här senast, tror du?Beställde hem fodret i förrgår, och igår kom det. Idag passade hon på och hade det skoj med lådan!...


..och tränade lite hals- och käkmuskler!

2012-06-01
19:46:36

Innan väderomslaget...

Hela dagen idag har det regnat och det är allmänt ruggigt ute, temperaturen tittar inte över 7 gradersstrecket... Hur var det bara för några dagar sedan? Stekande sol, solbränna och bad (inte för min del än..)


Tog härliga långpromenader utan någon varm tröja...


...fått hjärtat i halsgropen, då pinnen på avstånd liknande huggorm...


...simmat...


...


...mastat på båten och jobbat som "gårdsvakthund"...


...fågelskådat...


...och badat lite mer...


- Hallå, tänker du någon gång kasta pinnen?


...och lekt på stranden på mitt klassiska sätt.

Sommaren är bara på en liten semester, den kommer snart tillbaka. Å så har vi ju inte bara chillat, även tränat också! ;)