2012-06-02
19:25:00

Regnets inverkan på Esters beteende...
...det låter nog som rubriken i en uppsats inom etologin, och det kanske stämmer till en viss del... ;)

- När Ester har det roligt, helst med någon hon gillar - eller har något roligt på G så märker hon inte alls att det kanske ösregnar.

- Däremot så talar hon med hela kroppen, och det tydligt, om hon tex. tvingas ut i trädgården för att kissa...


Imorse var vi ute med Johan & Ida i skogen och tog en långpromenad. Ester sprang glatt till bilen, totalt omedveten om vad det var för väderlek. Regntäcke på sig, helt obekrymad att det blåser kuling ute och att det regnar nästan vågrätt.
Under hela promenaden sprang hon lite hit och dit, busade lite till och från med Ida, som ibland tyckte hon var för fräck och hade det roligt. Senare, när vi kom tillbaka till parkeringsplatsen hukade hon fram till bilen och satt tätt bredvid, med öronen långt nere på sidorna, ögonen pinnsmala och munnen sammanbiten.

Likadant gjorde hon senare på eftermiddagen när vi hade ett kort möte med Bianca, Carl & Joplin brydde hon sig inte ett enda dugg om att det regnade... men däremot var beteendet helt annat för en liten stund sen när jag bad henne gå ut och kissa.

Hon ville inte gå ut helt frivilligt, fick puffa ut henne lite. Öronen var fastklistrade på sidorna, och de hängde långt ner. Ögonen pinnsmala och munnen helt sammanbiten, likadant som hon gjorde tidigare på dagen. Svansen lodrät och ryggen nästan karpaktig. Gick med korta steg ett par meter ut på gången, men vände och sprang in utan att ens kissat...


Kommentar:
#1: Emmy

Precis sådär höll Lyra på igår också=) Ena stunden var allt frid och fröjd och nästa gång man skulle gå ut så kisade hon om ögonen, kura ihop sig och ville inte gå ut och försökte gå in tre gånger utan att kissa. Till slut så gick vi in utan att hon kissade. Men i vanliga fall så brukar hon inte vara så extremt brydd, men jag gissar på stormblåsten och regnet i kombination var värt att hålla sig liiiiiiiiite till =)Ska bli riktigt kul att få träffa Ester (ja och dig också såklart::) snart på sökträningen när vi väl kan vara med igen!

2012-06-03 @ 10:33:12
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: