2012-06-11
20:01:36

Ribes sanguineum
..är namnet på en sorts buske som Ester är galen FÖRÄLSKAD i! Inte vet jag varför, men det har hon alltid gjort. Det finns vid ett par ställen där vi bor, och varje gång vi promenerar förbi vägrar hon att bara gå förbi utan att  myste klart med busken först. Hon går tätt bredvid den och kutar på ryggen, slickar på bladen och går fram och tillbaka flera gånger tills hon är nöjd. Bladen luktar som svart vinbär, men vanliga svarta vinbärbuskar skiter hon i varje ord, det är BARA denna sort (Ribes sanguineum) som hon är galen i.

För några veckor sen köpte vi ett par och planterade i vår tomt, och än har hon inte visat intresse för dom, bara ett slick - och inget mer. Hoppas det beror på att buskarna fortfarande är små... ;)
Ifjol när jag hade en kurs i botanik på universitetet passade jag på och tog med en kvist med några blad och en blomma och visade för professorn. Hon visste inte namnet på den, och frågade trädgårdsmästaren, som lätt rabblade ut Ribes sanguineum...

Är det likadant för era hundar, eller är det B A R A min tokiga boxer som reagerar sånt på denna sorts växt? Eller reagerar era hundar på några andra växter (förutom vanliga hundäxing när de mår illa/ när det ska regna/ nyutslagna gräs)?

Å andra sidan, vi var vid Nacka BK för en stund sen och tränade. Det var en härlig och rolig träning, allting flöt på bra och bägge två hade det roligt!


Kommentarer:
#1: Christina

Tack så mycket! Ska bli väldigt spännande så hoppas att det blir en fin liten tik till mig :)

Är det den busken som luktar så gott? Aldrig märkt att mina korvar är mer intresserade av en viss växt faktiskt..

2012-06-13 @ 11:10:49
#2: Christina

Hehe! jag tycker den luktar jättegott i alla fall!

Vad pluggar du för något? :)

2012-06-13 @ 18:17:35
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: