2012-06-21
23:21:52

Två dagars sök
Vi har avverkat två kvällar på raken för sökträning med gänget. Samma gäng, men med olika figgar för båda dagar. Vi testade heldolda figgar, där figgen gömde sig i en pappkartong med militärnät alt. gräs och grenar ovanpå och hade ingen direktkontakt med hunden.
Vid den första gången så hade jag lyckats glömma alla snusdosor hemma, så figgarna fick bära en köttbulle per figgskick, vilket inte visade sig vara så smart... Ester stannade gärna kvar lite extra hos dem, men efter att hon gjort det vid ett tillfälle ropade jag på henne så kom hon snabbt tillbaka med lösrullen och överlämnade den. Därefter minskade hon på sin onödiga extratid hos figgarna. Gott! Körde 11 skick, varav 5 tomma, och Ester klarade det hyfsat och var slutkörd efteråt.. Skogen var trevlig, och hade en massa höjdskillnader samt blåbärris,vilket gjorde att hundarna fick arbeta lite extra.
 
Den andra dagen gjorde vi debut för fastrulle! Innan gänget träffades tog Emmy och jag en promenad på en sommaräng, med midjehöga gräs. Lyra och Ester skuttade mestadels som rådjur och hade det roligt tillsammans i värmen.
Dagens sökstrategi var så valde jag att köra lådan (heldold figge med lösrulle) plus ett tomslag innan vi började med fastrullen. I början undrade Ester var lösrullen var, men med lite hjälp av figgen som pillade på hennes fastrulle alt. visade upp den för henne, så greppade hon tag i den och sprang tillbaka till mig. *Stolt!*
Jag hade handflaten öppen, vilket innebär att hon ska lägga sin fastrulle på den, och inte släppa förrän rullen är på handen. Det fungerade bra, och gjorde 5 figgeskick totalt med fastrullen. Vid ett tillfälle sprang hon fram till figgen (Emmy) och tittade på henne, undrade var lösrullen var, men kom sedan på att hon skulle ta fastrullen - och greppade i den självmant och sprang tillbaka till mig!
 
Här kommer några bilder från promenaden med Lyra & Emmy på sommarängen.
 
 

Ester: - Kom och ha markbrottning med mig!
Lyra: - Vänta, ska bara säga "omelett" klart åt min mattes mobil först...
 
 
 

På väg till sökskogen

Kommentar:
#1: Emmy

Ja det var så jäkla kul att se att hon tog lösrullen själv! Bra jobbat av henne :)

2012-06-25 @ 10:18:04
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: