2012-03-19
21:28:28

Lydnadsträning
I lördags tränade vi om tre personer + våra hundar för en inhyrd toppinstruktör. Vi fick massor med bra tips och råd om hur vi skall vidareutveckla inom 2:an och Högres momenten - och träningssuget har också tagit ett stort kliv framåt!
Vad som vi har lyckats med sedan ifjol är att förbättra Esters attityd och motivation - och det visade hon tydligt, och med pondus i lördags! En av träningskamraterna (vår lydnadscoach) som följt oss i vår träning sedan Ester var kring åren. Hon var imponerad över hur enorm skillnaden var - och hon sa också att Ester aldrig har arbetat sååå bra som i lördags! *Stolt matte!*

Hon var på underbart humör och mellan träningspassen satt vi och jag lät henne ha det tråkigt, så att hon var extra peppad inför varje pass. Hon brukar ibland ha "boll-dag", då hon endast vill ha sin boll som belöning, och ibland "godis-dag" och även "bådadera-dag", och i lördags var det 100% bolldag... Hon gjorde precis allt för att få sin boll, vilket jag tog till stor användning. Töjde även ut hennes tålamod så att hon skulle få arbeta ännu mer, längre och korrekt för att få bollen. Inga genvägar tilläts, dvs. om hon skulle göra det halvbra eller slarvade lite - då fick hon helt enkelt ingen boll.
De två andra tränade inför 2:an+appellen och 3:an, så vi alla låg på ungefär samma nivå.

I söndags kom min systerson + sin flock och hälsade på. Han har börjat gå, och det var första gången vi såg honom gå på egen hand. När han just kom ut från bilen stod han som en förstenad statyn och Ester ville bryta isen lite, så hon gick lugnt fram till honom och gav honom en stor och blöt puss - så att han tappade balansen... Inte så lätt att vara så liten och vara i samma höjd som en pussglad boxer... ;)

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: