2012-05-19
21:50:47

Hundiga aktiviteter
Imorse begav vi ut tillsammans med "fikargänget" ut på en mysig promenad i skogen utmed Dammsjön. Hundarna hade det roligt tillsammans, bara Ida och Ester vågade sig ut och ta ett dopp i sjön, medan Boogie och Nessie valde att vara kvar på land och ibland stjäla pinnar. Boogie har också blivit duktig på att springa i full fart och sätta tassar på någons bak. Ett par gånger var två av oss NÄRA att ramla i sjön!
Vid ett tillfälle mötte vi en trevlig gul boxerkille och sin husse. Vi pratades vid lite och det visade sig sedan att han kom från Lyckovinstens kennel, där vår sökinstruktör på boxerlägret var uppfödare. Kul!

Medan vi satt på en solig klippa och fikade utdelade jag torkade abborrskinn som jag fileat och hängt på tork åt hundarna. De fick utan tvekan MVG+ av dem... Efter drygt 2,5 timmar ute i skogen kom vi hem och jag fortsatte att arbeta med vedhögen, som fick "tillökning" i form av en massa nyhuggade ved och sjösatte även roddbåten. På eftermiddagen mötte vi Helena och Lexi vid Nyckelviken och la två spår till varje hund. Ett av dem var icke-förarspår, där vi hjälpte varandra åt att lägga ett.

Medan spåren låg och svalnade lite tog vi en promenad och hundarna fungerade fint ihop. De tog ibland boxerrace och var så lika till sinne. Hjälpte även dem med lite tips och råd inför morgondagens utställning. Därefter fick Lexi spåra mitt utlagda spår, som gick över torr tallhed och in i blåbärskogen. Det klarade hon fint, för att vara relativt ny inom området! Ester fixade också sitt bra, dock missade hon ett par pinnar då hon gick förbi dem, men annars hade hon nosen ner hela tiden och arbetade bra. Jag är nöjd med hennes spårarbete, och nu ligger hon och sover tungt på sackosäcken...


Kommentar:
#1: Chrisitna

Tack så mycket! :)

Vad härligt ni verkar ha haft det! Här är det värsta högsommarvärmen idag! :)

2012-05-21 @ 11:28:42
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: