2012-05-09
20:07:54

Träningstävling
Vi var idag på Nacka BK:s träningstävling, där det är samarbete med SSBK, Lidingö, Haninge, Tyresö och Nacka BK. Dock var det bara folk ur NBK, TBK och SSBK som kom. Totalt var det 3 st i klass 1, 2 i klass 2 och tre i elit. Vi tillhörde klass 2 och det var vår första träningstävling i 2:an. Ville få en överblick hur vi ligger till, rent tävlingmässigt, med tvåan. Vi är inte riktogt 200% klara med alla moment, så det fick gå som det gick.

Hade startnr 5 av 5 (platsliggning både 1:an och 2:an tillsammans) och på protokollet står det:

Platsliggning: 10
Fritt följd: 8
Läggande: 10
Inkallande: 9
Sändande med ställande (rutan): 0
Apportering: 8
Hopp över hinder: 8
Fjärrdirigering: 7

Platsliggningen gick lugnt till, dock var Ester lite disträ precis innan vi bad våra hundar att inta liggande ställning, men låg lugnt och fint under hela momentet. Därefter väntade vi på vår tur och då passade väderguden på att småpinka lite, skurar kom och gick hela tiden...

Försökte skapa bubblan när vi gick in i planen, dock sprack den lite men jag lyckades lappa till och höll igenom ganska bra. Fritt följd gjorde hon rätt bra, dock ibland med lite för mycket luft mellan oss. Mycket bättre än tidigare tävlingssäsong i alla fall, har jobbat stenhårt med det! ;)
Läggande - 10p!!! Det bästa vi fått hittills, efter allt jobb som låg bakom!
Inkallande, troligen satt hon lite snett vid avslut, men annars var det klockrent. Rutan... (mohaha..)
Vi gick till uppställningsplatsen och riktade in Ester - men "skyddsväggen" brevid planen fångade hennes uppmärksamhet... Försökte rikta in henne igen, men det blev inte bättre... När jag kommenderade - just det, hon sprang mot skyddet men tvärstannade precis i höjd med rutan och gick lite omkring för att leta efter targetmattan...

Fick avbryta henne och göra om kanske 3 gånger, avbröt när hon gjorde bra då jag la bollen i rutan... Behöver träna mer på det, vilket vi visste innan dess.
Apportering, hon gjorde det fint, men höll bara med ena hörntand och satt först framför mig med baken mot mig, backade in... Ajabaja... behöver träna mer på det.

Hoppet - hon tjuvstartade på väg tillbaka, därav avdraget. Fjärren, fick säga sitt två till tre gånger vid det första kommandoet men sedan flöt det på bra. Även lite problem vid sättande när jag kom fram till henne.

Ja, jag är rätt nöjd med vår presentation, och kommer att fortsätta träna på våra brister innan det är dags nästa gång.

Kommentarer:
#1: Emmy

Tycker inte det lät så illa alls de där=) Bra jobbat! Skönt med en 10 på läggandet också! (och platsliggning såklart) Måste kännas väldigt skönt att få lite mer överblick konkret vad man behöver träna på när de väl gäller.En vacker dag ska även jag ut på planen! Men det är mycket kvar och även linförigheten så går ju Lyra för långt ut från mig och sätter sig vid ingångar lite för långt ifrån mig. Men det är ju bara nöta nöta nöta sen så jäklar!

2012-05-10 @ 22:08:40
#2: Christina

Tack så mycket! Ja, nästa utställning är redan nästa helg på vår rasspecial så då tar vi nya tag!

Vad duktiga ni är! Kul med lydnad :)

2012-05-13 @ 19:53:33
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: