2012-05-06
18:11:10

På resande fot - sammanfattning
De senaste månaderna har varit ganska hektiskt - men roligt, då vi varit mycket ute på resande fot. Åkte utomlands, ner till sydligare breddgrader under påsklovet och tog flera härliga långpromenader i nya miljöer, dök (alltså med full utrustning) och såg flera spännande saker (bl.a. en rocka, streaked gurnard och en lobuster) och åt goda mat. Ester fick bekanta sig med några trevliga lokala hundar och några boxrar såg vi också. Därefter bar det av till västkusten där jag var vid Kosterhavets nationalpark och Havslaboratoriet tillsammans med min universitetsklass och gjorde några forskningar. Fångade bl.a. egna krabbor och nordsjöräkor som vi kokade och åt upp.

Efter västkusten var det några lugna dagar hemma, innan vi far till underbara södra Öland och stannade där i några dagar. Lååånga promenader tog vi, varav en 6h lång runda mitt på dagen. Vid ett tillfälle upptäckte jag ett litet svart lamm stå på fel sida av stängslet, ner mot 70km/h vägen. Bad Ester sitta kvar medan jag fångade lammet och hennes ögon var tallrikstora när hon fick känna lukten av den lilla krabaten. Inte ofta man får bekanta sig med udda djur. ;)
Lammet placerade jag mitt i den rätta hagen och morgonen därpå var det försvunnet, liksom resten av hjorden. Skönt!
Några huggisar fick vi också träffa på, varav en helsvart flög för livet MITT emellan Ester och mig! Det där var inte okej, men allting gick lugnt till och inga blodvite uppkom...
Efter Ölandresan bar det av till Öregrund för tre dagar vid Kustlaboratoriet med universitetsklassen och provfiskade + forskade lite där uppe. Fick bl.a. lära oss hur man kunde åldersbestämma fiskar med hjälp av gälarna och otoliter.
Med mig hem hade jag 35 stora abborrar + 1 gädda, som jag fileade och totalt blev det 72 fina fileer efteråt... Det finns inget bättre än att äta egenfångade mat som man varit med från fångsten fram till stekpannan och ner på tallriken.


Kom just upp till ytan...


Trålfångst


Fina Tjärnö!


Provfiskning i Bottenhavet


Bamseabborre: 44 cm, 1,5kg och 12 år gammal.

Kommentar:
#1: Sofia

Vilka fina bilder. Fotot på Tjärnö var jättevackert!

Hojta till på FB när du har tid och lust att ses och träna lite lydnad.

2012-05-06 @ 23:29:18
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: