2012-09-26
22:35:00

Lydnad & spår
Idag har det varit grått och trist väder under hela förmiddagen, men regnvädret gjorde en paus på em. och samtidigt var vi på Väsby BK tillsammans med Mona & Blackie och körde både lydnad och spår. På tal om tur! Blackie fick ett klurigt spår i hasselskogen med några rätvinklar. Ester fick ett ca 300-400m långt ängsspår med flera spetsvinklar.
Medan spåren låg och svalnades körde vi saktagående, fritt följd och platsliggning på appellplanen. Esters saktagående börjar arta sig rätt bra nu efter ett fåtal repetitioner, så jag ökar sakta men säkert på avståndet - att hon får gå längre sträckor (korrekt!) innan hon får sin belöning.
 
Jag började också använda en slags "vilohandduk", som hon skall sitta/ligga på när hon inte tränar. Syftet tänker jag att hon skulle ha handduken som sitt "bo" eller sin bas som hon håller till när jag hjälper ett annat ekipage eller när vi tar en paus. Det funkade bra idag, ett par ggr fick jag påminna henne att stanna kvar i boet.
 
Fria följdet har blivit mycket bättre på sistone, och framförallt med Esters attityd. Nu har jag ställt högre krav på henne, som hon svarade på bra. Nu är det skitroligt att träna med henne, hon är så och vill göra sitt bästa. Tävlingen på Nacka BK för ett tag sen är nu helt bortglömd, och vi har vänt upp på allt och inspekterat det som inte gått bra. Det verkar ge resultat nu, och det glädjer mig mycket!
 
När det sedan var dags att spåra fick jag följa Mona & Blackie på deras spår (som vi lagt ut åt varandra). Spåret var lite klurigt, då området var väldigt snårigt och jag valde att inte hoppa över den ganska breda och djupa ån... Vid ett ställe gick spåret igenom en vägg av snåriga växter, och det var ett nyttigt tänkande för Blackie - några gånger vände hon på sig som om hon ville säga "Men matte, det kan väl inte stämma!? Spåret försvann in i risen, inte skall vi väl gå igenom!?" men till slut förstod hon och travade igenom djungeln med sin matte släpande bakom sig... ;)
Och fasen vad det finns läskiga saker gömda i skogen bakom klubbstugan! En helt övergiven dass, ett stort stålbur (såg ut som någon fängelsebur/tortyrbur mitt i skogen...) osv.. inte vill man gå runt där på nattetid! *Hua*!
 
Och Esters spår då?
Hon hade bra spårpåsläpp och spårade 98% av tiden i spårkärnan, korsade mittstigen flera ggr som blivit "förorenad" av några förbipasserade människor, men den brydde hon sig inte om. De första spetsvinklarna rundade hon lite i spetsen, men sedan tog hon dom väldigt fint, den sista klockrent. Hoppade över godisburken mitt på spåret, pinnen missade hon (?) och ville fortsätta påra trots att hon kommit fram till slutet. Hon arbetade på väldigt bra, spårade lugnt, metodiskt och noggrannt. Nöjd!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: