2012-09-16
19:14:41

Rapporthund
Idag hann vi masta av vår segelbåt, och det är alltid av blandade känslor. Sommaren är slut, och därmed seglingssäsong, men skönt att ha gjort det klart så vi inte behöver stressa med det innan det är dags för torrsättning. Ester var givetvis med, och lallade runt med sin boll. Avmastningen gick snabbt och smidigt till, vår mast är lite mer komplicerad än andra "vanliga" master eftersom den har stegar vid varje sida - vilket är lämpligt för långfärdsseglingar. Vi har ju seglat runt i Europa, Medelhavet och Svarta havet 2003-2008, och med de andra ägarna har de seglat med vår båt ända över Atlanten till Västindien tur och retur.
 
Efter när vi jobbat klart med båten drog vi till skogen för att plocka svamp, fick Ester fick ha sin tjänsteväst och rapporthalsband på sig. När mamma och jag ville ha kontakt med varandra, till exempel för att fråga hur läget var, eller kalla hit den andra, eller liknande, så skrev vi ett meddelande och stoppade i rapportrullen och skickade iväg Ester. Det fungerade väldigt bra, Ester stannade i omedelbar närhet till den andra om hon har blivit ivägskickad med ett meddelande. Rullen lät vi hänga under halsen om den var tom på meddelande, och flytta upp på nacken om den innehåller något. Fiffigt, va!
Vi fick med oss gott om byte hem, både gulisar, trattisar, röda- och svarta trumpetarsvampar. Gissa vad Ester har för sig nu... Zzzz...
 
Förresten, så har hennes syssling och lek-/träningskompis Lisa blivit godkänd i Lägre klass spår idag, och de var inte ensamma om det, flera fick fina tävlingsresultat under helgen - allt från godkända/1:a pris/CK till certpoäng och uppflyttade till elitspår. Gött!

Kommentar:
#1: Martina

men din hemlis, du har ju också tävlat i helgen, synd att d inte gick vägen, men kom igen bara...du fick ju två fina tior.
tack för grattiset
kram

2012-09-16 @ 19:19:40
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: