2012-09-23
15:21:00

Spårhelg
Det blev en helg i hundens tecken, med stor vikt på bruksdelen. Igår träffade vi vår spårgrupp, som Emmy skapat på Facebook (Personspår i Stockholm). På gruppens första spårträff kom en bostonterrier, en lagotto samt två boxrar (Lyra och Ester). Emmy la ett skogsspår åt oss och jag la ett ängsspår (150x50x150m) på en relativt nyslagen åker. Medan spåren låg och "svalnades" körde vi uppletande, och det var introduktion för tre i gruppen. Ester fick vara "provhund" och fick fyra föremål utlagda. Jag bröt efter när hon hämtat in det tredje föremålet, för hon började tappa farten och jag ville inte att det skulle vara dåligt när hon letar efter det fjärde.
 
Man skall våga avbryta när det fortfarande går bra! Det har jag fått höra flera gånger, och det håller jag med om.
 
När det var dags att spåra gjorde hon bra spårupptag (hade inte spårpåsläpp, utan gick rakt mot spåret och hon fick sniffa upp spåret. och sedan rullade det på. I bakgrunden small det till ordentligt, då det var skjutning på skjutbana ca 150m ifrån oss. Noll reaktion från Ester.
Efter den andra pinnen började hon få problem, det var tydligen flera svampplockare som gått kors och tvärs överallt (flera sådana typer rörde sig i skogen denna dag..) och Ester kämpade på så gott hon bara kunde. Följde ibland ett annat spår men avbröt när hon insåg att det var ett fel spår, gick tillbaka, letade, fann osv.. och den tredje och fjärde pinnen trillade in. Och så kom vi till slut fram till spårslutet. Totalt var sex pinnar utlagda, och hon missade en. Efter spårningen fick hon köra lite boxerrace med kompisen Lyra.
 
Idag var vi på SSBK och hejade fram Martina & Lisa som debuterade trean, men tyvärr räckte det inte riktigt idag - men de hade det i alla fall kul. Medan vi väntade på prisutdelningen hjälpte Martina oss med kommenderingen i lydnaden, och det gick mkt bra. Fria följdet gick bra, bara sega sättande vid halt, men Ester hade jättebra attityd. Nöjd!
Efter prisutdelningen åkte vi till spårskogen för att ta ett långt spår som jag lagt ut tre timmar tidigare. Spårupptaget gick kanon, sen rullade det på bara. Två naturpinnar la jag även ut, och de markerade Ester, även resterande, utom en. Spåret la jag ut i ett tufft terräng med en massa vegetationskiftningar: ljung, mossa, granskog, tallskog, kärr, berg osv och vinklarna bestod av både rät- och spetsvinklar.. och Ester arbetade på jättebra. Nu går hon inte att väckas, så trött är hon!
 
 

Bilden togs ifjol på Utö


Belöning!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: